Elisa Tours Turistička agencija - Europska putovanja - Zrakoplovom

Elisa Tours Turistička agencija
Putovanja
Europska putovanja
Zrakoplovom
Autobusom
Advent i Božić
Nova Godina
Skijanje
Austrija
Italija
Francuska
Mediteran
Egipat
Hurgada
Makadi Bay
Sharm El Sheikh
Daleka putovanja
Grupna putovanja
Individualna putovanja
Krstarenja
Mediteranom
Zapadnim
Perzijskim zaljevom
Prekooceanska
Elisa Tours informacije
O nama
Opći uvjeti i uputstva
Kontakt
Politika zaštite osobnih podatka
Zaštita privatnosti
Putno osiguranje
Mogućnosti plaćanja
Korisni Linkovi
Informacije o Vizama
Eyewitness Guides
Lonely Planet Travel
Frommer's Travel
Google Maps
Auto karta ViaMichelin
Radno vrijeme
Pon - Pet 8.00 - 19.00 sati
Subota 9.00 - 13.00 sati
Telefon : 01/ 46 41 374
Mobitel : 099 46 41 000
Fax : 01/ 46 41 373
e-mail : info@elisa.hr
Kombi prijevoz putnika
Kombi prijevoz
+ višeVodič za putovanja
Vodič kroz putovanja
GPS navigacija
GPS navigacija
Putna osiguranja
Generali osiguranje
Vodič kroz putovanja
facebook Elisa Tours
facebook Elisa Tours
Internet pozivi
SKYPE Elisa Tours Viber +385994641000 Whats App +385994641000
>
SICILIJA - Nova godinaOdaberite putovanje u pravi trenutak i uštedite
SICILIJA - Nova godina
Broj dana 4
Prvi datum polaska 30.12.2019.
Mjesto polaska Zagreb, Hrvatska
Prijevoz Zrakoplovom i autobusom
Kategorija smještaja Hoteli sa 3* / 4*Image description
Usluga Noćenje s doručkom
Cijena od 4.490,00 kn
Catania, Italy
  • Program putovanja
  • O destinaciji
  • Rezervacija
Nova godina na Siciliji
Predviđeni hoteli:
PALERMO: 30.12.2019. – 1.1.2020.
Hotel San TAORMINA: 1.1. - 2.1.2020.
Paolo Palace 4*

Hotel President Splendid 3*
1.dan, 30.12.2019.: ZAGREB – CATANIA – SIRACUSA – PALERMO
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije predviđenog polijetanja zrakoplova. Prijava na izravan let posebnim charter zrakoplovom za Cataniju u 8:00 sati. Po dolasku u zračnu luku Catania u 10:00 sati, slijedi vožnja do Siracuse, nekadašnje najvažnije grčke kolonije na Siciliji. Posjet arheološkom nalazištu: grčki teatar, rimski amfiteatar, Dionizijevo uho, zatim odlazak do otočića Ortigia - šetnja slikovitim ulicama do katedrale koja predstavlja jedinstven primjer arhitekture - spoj grčkog hrama božice Atene i barokne crkve. Povijesna jezgra grada se nalazi na popisu UNESCO baštine. Uživajte u šetnji gradom kojeg je Ciceron opisao kao „od svih, najveći i najljepši grčki grad“ . Nastavak vožnje do Palerma, prijava i smještaj u hotel. Predlažemo odlazak u večernju šetnju do glavnog gradskog trga Politeama, a svakako preporučujemo da u nekom od brojnih autohtonih restorana isprobate neke od tipičnih sicilijanskih specijaliteta; cannolo, cassata, arancino, pasta alla norma, caponata i sl. Noćenje.
2. dan, 31.12.2019.: PALERMO – MONREALE – PALERMO
Doručak. Odlazak na razgled grada: arapsko-normanska katedrala, Kraljevska Palača - bivša arapska tvrđava koja je pretvorena od strane normanskih vladara u jednu od najimpresivnijih vladarskih palača u Europi, prekrasna Cappella Palatina, maestralni Teatro Massimo, Quattro Canti - srce staroga Palerma, crkva Martorana i Piazza del Comune s fontanom Pretoria koju Sicilijanci kolokvijalno nazivaju „fontanom srama“” (fontana della vergogna). Zatim odlazimo do gradića Monreale, 7 km udaljenog od Palerma, poznatog po benediktinskom samostanu i prekrasnoj katedrali iz 12. stoljeća, ukrašenoj serijom zlatnih mozaika koji su remek-djelo bizantske umjetnosti. Poslijepodne slobodno vrijeme i priprema za doček Nove godine. Novogodišnja večera u hotelu (uključena u cijenu). Noćenje.

SRETNA NOVA GODINA
3. dan, 1.1.2020.: PALERMO – CEFALU – TAORMINA
Nakon doručka i odjave iz hotela, nastavljamo prema 75 km udaljenom ribarskom mjestu Cefalu na Tirenskoj obali s brojnim arheoloških lokalitetima na kojima se vidi utjecaj grčke, rimske, bizantske i islamske kulture. Po dolasku razgledavanje slikovitog gradića smještenog uz stijenu poznatu kao Rocca di Cefalu u kojem dominira Normanska katedrala s jednim od najljepših mozaika južne Italije. Katedrala je započeta u 12. stoljeću i prikazuje remek djela bizantskih majstora mozaika. Slobodno vrijeme za šetnju uz plaže i slikovitom obalom uz brojne tradicionalne restorane. Potom nastavljamo prema Taormini, jednog od najljepših gradića Italije, izgrađenog na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan pogled na okolicu. Posjet grčko-rimskom teatru s nezaboravnim pogledom na Etnu (doplata za ulaznice). Prijava i smještaj u hotel u centru Taormine.
4. dan, 2.1.2020.: TAORMINA – ETNA – CATANIA – ZAGREB
Nakon doručka odjava iz hotela i vožnja do Etne, najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Na 100 m nadmorske visine prestaje vegetacija, te su prema vrhu vulkana samo ostaci lave i pepela. Izlet se odvija u skladu s vremenskim prilikama. Ako su povoljne autobus će doći do 1800 m/nmv do kratera Silvestri, ili će voziti naseljima u podnožju. Fakultativno, mogućnost uspona žičarom do 2.500 metara visine te dalje terenskim vozilima na 2.900 metara, gdje možete prošetati oko vulkanskih kratera u pratnji lokalnog vodiča. Nastavljamo prema Cataniji. Po dolasku kraći razgled; Katedrala u kojoj se nalazi kapelica Sv.Agate, zaštitnice grada, potom Litorno, kip slona, dio grada u baroknom stilu s građevinama od smeđeg vulkana, Palazzo delle Scienze, amfiteatar, kazalište. U poslijepodnevnim satima odlazak prema zračnoj luci Catania i prijava na izravan let posebnim zrakoplovom za Zagreb. Dolazak u Zagreb predviđen je u večernjim satima.

Datum polaska Datum povratka 1/2 soba 1/1 soba Pristojbe i naknade zračnih luka Popust Status
30.12.2019.
2.1.2020.
4.690,00 kn
5.380,00 kn
990,00 kn
200 kn
First Minute

Garantirani polazak
FIRST MINUTE popust vrijedi za rezervacije do 45 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!
CIJENA UKLJUČUJE:
- prijevoz posebnim charter zrakoplovom na relaciji Zagreb – Catania – Zagreb
- transfere i razglede prema programu
- 3 noćenja s doručkom u hotelima 3*/4* u dvokrevetnim sobama u Palermu i Taormini
- novogodišnju večeru u hotelu u Palermu
- voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
- jamčevinu i troškove organizacije putovanja
CIJENA NE UKLJUČUJE:
- zrakoplovne pristojbe 990 kn
- doplatu za jednokrevetnu sobu 690 kn,
- boravišnu pristojbu u Palermu 2 EUR dnevno, Taormini 2 EUR dnevno po osobi (plaćanje na recepciji hotela)
- ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
- dodatne sadržaje i troškove osobne prirode
OBAVEZNA DOPLATA (prilikom rezervacije):
- zrakoplovne pristojbe 990 kn
- doplatu za jednokrevetnu sobu 690 kn,
OBAVEZNA DOPLATA (na licu mjesta):
- boravišnu pristojbu u Palermu 2 EUR dnevno, Taormini 2 EUR dnevno po osobi (plaćanje na recepciji hotela)
INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA:
arheološki lokaliteti u Siracusi 10 EUR, Monreale katedrala 4 EUR, Monreale klaustar samostana 6 EUR, Normanska palača i Palatinska kapelica u Palermu 10 EUR, Grčko-rimski teatar u Taormini 10 EUR (ulaznice se plaćaju na licu mjesta) Napomena: izlet do vulkana Etne ovisi o vremenskim prilikama.
POPUSTI:
- 10% popusta za dijete do 12 god. na pomoćnom ležaju,
- 5% za osobe starije od 12 god. na pomoćnom ležaju.
PREDVIĐENI RED LETENJA:
zrakoplovna kompanija Trade Air:
30.12.2019. Zagreb – Catania 08:00 - 09.45
02.01.2020. Catania – Zagreb 18:00 – 19:45
NAPOMENA:
- Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Italiji te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama
- Državljanima Republike Hrvatske za ulazak u Republiku Italija dovoljna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.
- Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja
- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
- U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
Najmanji broj putnika potreban za realizaciju aranžmana: 45
Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. P15-1020000448 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.