Indija-Indija

Elisa Tours Turistička agencija
Putovanja
Europska putovanja
Zrakoplovom
Autobusom
Zabavni parkovi
Skijanje
Austrija
Italija
Francuska
Mediteran
Tunis
Hammamet
Yasmine Hammamet
Sousse
Port El Kantaoui
Mahdia
Djerba
Turska
Alanya
Lara
Belek
Side
Bodrum
Kušadasi
Grčka
Rodos
Santorini
Kreta
Kos
Mikonos
Samos
Lefkas
Zakintos
Karpatos
Kefalonija
Egipat
Hurgada
Makadi Bay
Sharm El Sheikh
Cipar
Španjolska
Costa Brava
Albanija
Ujedinjeni Arapski Emirati
Ras al Khaimah
Daleka putovanja
Grupna putovanja
Individualna putovanja
Hrvatska
Jadran
Istra
Kvarner
Sjeverna Dalmacija
Srednja Dalmacija
Južna Dalmacija
Krstarenja
Mediteranom
Istočnim
Zapadnim
Karibi
Perzijskim zaljevom
Prekooceanska
Wellness
Elisa Tours informacije
O nama
Opći uvjeti i uputstva
Kontakt
Politika zaštite osobnih podatka
Zaštita privatnosti
Putno osiguranje
Mogućnosti plaćanja
Korisni Linkovi
Informacije o Vizama
Eyewitness Guides
Lonely Planet Travel
Frommer's Travel
Google Maps
Auto karta ViaMichelin
Radno vrijeme
Pon - Pet 8.00 - 19.00 sati
Subota 9.00 - 13.00 sati
Telefon : 01/ 46 41 374
Mobitel : 099 46 41 000
Fax : 01/ 46 41 373
e-mail : info@elisa.hr
Kombi prijevoz putnika
Kombi prijevoz
+ višeVodič za putovanja
Vodič kroz putovanja
GPS navigacija
GPS navigacija
Putna osiguranja
Generali osiguranje
INDIJA
Hoteli sa 4* i 5* / Polupansion
7.990 kn / 8 dana
Vodič kroz putovanja
facebook Elisa Tours
facebook Elisa Tours
Internet pozivi
SKYPE Elisa Tours Viber +385994641000 Whats App +385994641000
>
INDIJA i VaranasiOdaberite putovanje u pravi trenutak i uštedite
INDIJA i Varanasi
Broj dana 10
Prvi datum polaska 18.11.2019.
Mjesto polaska Zagreb, Hrvatska
Prijevoz Zrakoplovom i autobusom
Kategorija smještaja Hoteli sa 4* i 5*Image description
Usluga Polupansion
Cijena od 11.965,00 kn
Delhi, India
  • Program putovanja
  • O destinaciji
  • Rezervacija
INDIJA - Zlatni trokut i Varanasi
Delhi – Agra – Fatehpur Sikri – Jaipur - Varanasi
1. dan ZAGREB
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova. Nakon podjele putne dokumentacije, slijedi prijava na let za Istanbul na liniji TK1054 (Turkish Airlines). Polijetanje zrakoplova u 09:10 sati. Dolazak u Istanbul u 13:15 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za New Delhi u 20:55 sati na liniji TK716. Noćni let s obrocima za vrijeme leta.
2. dan ISTANBUL – DELHI
Dolazak u New Delhi predviđen je u 05:15 sati po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti, transfer do hotela. Smještaj i kratki odmor. Doručak i zatim odlazak u razgled Starog Delhija. Vožnja pored Crvene utvrde na obali rijeke Yamuna koja je djelo vladara Shaha Jahana. Zatim slijedi odlazak do Raj Ghata, memorijala ocu nacije, Mahatmi Gandhiju te do najveće džamije u Indiji – Jama Masjid. Vožnja rikšama i šetnja kroz bazar Chandani Chowk, najprometniju trgovačku središnjicu grada. U poslijepodnevnim satima odlazak u zadrugu Kashmir kako biste upoznali njihove vještine i kušali indijski specijalitet kashmiri kahwa. Odlazak u hotel. Večera i noćenje.
3. dan DELHI
Doručak. U poslijepodnevnim satima odlazak u razgled novog Delhija, magičnog, tajanstvenog i kaotičnog grada od 25 mil. stanovnika. Posjet Mauzoleju cara Humayun, prekrasnoj građevini od crvenog pješčenjaka i bijelog mramora koji je preteča Mughal stila. Posjet kompleksu Qutub Minar u sklopu kojeg se nalazi 72 m visok toranj pobjede iz 12. st. te poznati željezni stup sačuvan još iz 4. st. Posjet hramu Lotus, fascinantnom hramu u obliku istoimenog cvijeta. Jedan je od najistaknutijih atrakcija i najvažnijih vjerskih lokaliteta u gradu. Vožnja pored India Gate-a, spomenika žrtvama 1. svjetskog rata, zatim predsjedničke rezidencije, zgrade Parlamenta i Sekretarijata – građevina koje su zanimljiv spoj viktorijanske arhitekture i arhitekture 20. stoljeća. Na kraju dana odlazak do svetog hrama Bangla Sahib, jednog od najvažnijih hodočasničkih središta u Delhiju. Povratak u hotel i večera. Noćenje.
4. dan DELHI - AGRA
Doručak. U jutarnjim satima odjava iz hotela i vožnja prema Agri. Prva postaja je remek djelo i spomenik ljubavi, monumentalni Taj Mahal kojeg je dao sagraditi kralj Shah Jehan u čast svojoj ljubljenoj kraljici. Gradnja je započela u 17. stoljeću te je trebalo 18 godina da se dovrši uz danonoćni rad s preko 20.000 majstora i radnika. Potom obilazak tvrđave u Agri koju je dao sagraditi kralj Akbar te koja i danas dominira središtem Agre, a ujedno predstavlja i grad u gradu. Za kraj dana posjetit ćemo radionicu mramora u kojoj ćemo vidjeti njegovo nastajanje pomoću stare tehnike Pietradura. Smještaj u hotel, večera i noćenje.
5. dan AGRA – FATEHPUR SIKRI - JAIPUR
Doručak i odlazak u razgled grada. Odlazak prema Jaipuru. Po putu stajanje u crveni grad Fatehpur Sikri, negdašnju mogulsku prijestolnicu gdje ćemo posjetiti najveću atrakciju, mramornu grobnicu šeika Salim Chistija i džamiju Jama Masjid. Nastavak vožnje prema Jaipuru. Smještaj u hotel, večera i noćenje.
6. dan JAIPUR
Nakon doručka slijedi razgled grada. Odlazak do tvrđave Amber do koje se dolazi slonovima (ovisno o raspoloživosti). Amber je izvana klasična radžastanska palača čija se ljepota skriva unutar njenih zidova s naslikanim minijaturama, dekoracijama od bjelokosti i zrcalima. Obilazak izvana Hawa Mahal ili kako je još nazivaju „Palača vjetrova“ zbog fascinantne fasade koja se sastoji od 953 prozora. Sagradio ju je maharadža Sawai Pratop Singh 1799. g. damama u kraljevskom dvoru da neopažene gledaju svakodnevni život na javnim ulicama. Nastavak razgleda maharadžine gradske palače, bivše kraljevske rezidencije koja je danas dijelom pretvorena u muzej. Posjet lokalnoj radionici tepiha i nakita gdje se izrađuju i potom obrađuju. Razgled završava posjetom najvećoj kameno mramornoj zvjezdarnici na svijetu, Jantar Mantar. Večera i noćenje.
7. dan JAIPUR - VARANASI
Doručak. Odjava iz hotela i organizirani transfer u zračnu luku te polijetanje zrakoplova prema Varanasiju. Po dolasku u jedan od najstarijih gradova na svijetu i za hinduiste jedan od najsvetijih, slijedi transfer do hotela. U večernjim satima uživajte u religioznom ritualu Ganga aarti na dokovima najpoznatije indijske rijeke Ganges. Povratak u hotel, večera i noćenje.
8. dan VARANASI
U ranim jutarnjim satima plovidba po najsvetijoj indijskoj rijeci Ganges u kojoj hodočasnici izvode jutarnju molitvu. Uz obalu se nalaze indijske religijske kuće za odmor u kojima borave hodočasnici tijekom svog boravka u svetom gradu. Povratak u hotel na doručak te slijedi posjet hramu Bharat Mata Mandir s mramornom statuom Bharata Mate koji simbolizira jedinstvenu Indiju. Vožnja pored sveučilišta Benaras Hindu i posjet hramu Sarnath koji je posvećen bogu Shivi, udaljen od svetog grada Varanasi 15 km gdje je Budha održao svoju prvu propovijed i gdje je nastala poznata budistička mantra Buddham Sharanam Gachhami. Povratak u hotel, večera i noćenje.
9. dan VARANASI - DELHI
Doručak. Transfer do zračne luke i prijava na let prema Delhiju. Po dolasku transfer do hotela i smještaj. Slobodno poslijepodne za odmor i šetnju. Večera u hotelu. Noćenje.
10. dan DELHI – ISTANBUL - ZAGREB
Transfer do zračne luke i prijava na let TK717 te polijetanje zrakoplova u 6:55 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 11:30 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta prema Zagrebu u 18:55 sati na liniji TK1055 i predviđen dolazak u Zagreb je u 19:05 sati po lokalnom vremenu.

Datum polaska Datum povratka 1/2 soba 1/1 soba Pristojbe i naknade zračnih luka Popust
18.11.2019.
27.11.2019.
12.480,00 kn
15.770,00 kn
2.190,00 kn
515 kn
First Minute

FIRST MINUTE popust vrijedi za rezervacije do 60 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!
CIJENA UKLJUČUJE:
- prijevoz zrakoplovom na ekonomskoj klasi na liniji Zagreb – Istanbul – New Delhi – Istanbul - Zagreb,
- unutarnji letovi New Delhi – Varanasi i Varanasi – New Delhi,
- smještaj u hotelima 4/5* na osnovi 8 noćenja s uslugom polupansiona – 3 noćenja u Delhiju, 1 noćenje u Agri, 2 noćenja u Jaipuru, 2 noćenja u Varanasiju,
- razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu,
- voditelja putovanja,
- lokalnog vodiča,
- trošak organizacije.
CIJENA NE UKLJUČUJE:
- zrakoplovne pristojbe,
- vizu za Indiju,
- napojnice (plaćanje na licu mjesta, ca. 40 usd),
- obroke i usluge drugačije od navedenih,
- putno osiguranje i osiguranje rizika od otkaza putovanja (preporuka!!!)
OBAVEZNA DOPLATA (prilikom rezervacije):
- zrakoplovne pristojbe 2.190,00 kn.
- jednokrevetna soba: 3.290,00 kn
VIZA:
cijena vize za Indiju iznosi 85 USD.
Dokumenti potrebni za izdavanje vize: popunjeni obrazac za vizu, putovnica koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja, 2 fotografije u boji sa svjetlom pozadinom. Viza se izdaje u roku od 7 dana, a Agencija posreduje pri izdavanju vize za Indiju u indijskom veleposlanstvu u Zagrebu. Usluga posredovanja Agencije – 100 kn.
NAPOMENE:
• Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
• Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
• Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
• Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
• Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
• Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr
Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.
Minimalan broj putnika: 15
Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. P15-1020000448 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.