Kuba-Havana

Elisa Tours Turistička agencija
Putovanja
Europska putovanja
Zrakoplovom
Autobusom
Advent i Božić
Nova Godina
Skijanje
Austrija
Italija
Francuska
Mediteran
Egipat
Hurgada
Makadi Bay
Sharm El Sheikh
Daleka putovanja
Grupna putovanja
Individualna putovanja
Krstarenja
Mediteranom
Istočnim
Zapadnim
Perzijskim zaljevom
Prekooceanska
Wellness
Elisa Tours informacije
O nama
Opći uvjeti i uputstva
Kontakt
Politika zaštite osobnih podatka
Zaštita privatnosti
Putno osiguranje
Mogućnosti plaćanja
Korisni Linkovi
Informacije o Vizama
Eyewitness Guides
Lonely Planet Travel
Frommer's Travel
Google Maps
Auto karta ViaMichelin
Radno vrijeme
Pon - Pet 8.00 - 19.00 sati
Subota 9.00 - 13.00 sati
Telefon : 01/ 46 41 374
Mobitel : 099 46 41 000
Fax : 01/ 46 41 373
e-mail : info@elisa.hr
Kombi prijevoz putnika
Kombi prijevoz
+ višeVodič za putovanja
Vodič kroz putovanja
GPS navigacija
GPS navigacija
Putna osiguranja
Generali osiguranje
Vodič kroz putovanja
facebook Elisa Tours
facebook Elisa Tours
Internet pozivi
SKYPE Elisa Tours Viber +385994641000 Whats App +385994641000
>
KUBA - HAVANA - VARADERO
Broj dana 9
Prvi datum polaska 4.12.2019.
Mjesto polaska Zagreb, Hrvatska
Prijevoz Zrakoplovom
Kategorija smještaja Hotel 4*Image description
Usluga Prema programu
Cijena od 10.290,00 kn
Havana, Kuba
  • Program putovanja
  • O destinaciji
  • Rezervacija
KUBA - HAVANA I VARADERO
1. DAN / ZAGREB – AMSTERDAM – HAVANA
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Amsterdamu u 8:20 sati na liniji OU450 (Croatia Airlines). Dolazak u Amsterdam predviđen je u 10:30 sati. Nastavak putovanja prema Havani u 12:35 sati na liniji KL723. Dolazak u Havanu predviđen je u 17:15 sati. Nakon carinskih formalnosti, transfer do hotela 4*. Smještaj i noćenje.
2. DAN / HAVANA
Doručak. Preporučujemo odlazak na fakultativni cjelodnevni razgled Havane, grada koji oduševljava svojim šarmom, toplinom, pjesmom i plesom na svakom koraku te je pod zaštitom UNESCO-a. Odlazak do centra te nastavak razgleda pješice i autobusom. Posjet svim važnim znamenitostima: Plaza de Armas, Obispo ulica, Plaza de la Catedral, Palacio de Los Capitanes Generales, Plaza Vieja, Plaza de San Francisco de Asis, El Palacio de Marques de Arcos. Razgled moderne i stare, kolonijalne Havane. Ručak u lokalnom restoranu i zatim slijedi posjet gradskom muzeju. Povratak u hotel. Noćenje.
3.DAN / HAVANA
Nakon doručka, preporučujemo odlazak na fakultativni izlet kubanski korijeni. Izlet uključuje odlazak u Muzej ruma gdje ćete imati priliku vidjeti proces dobivanja ruma, karakterističnog pića za ovo podneblje. Zatim slijedi odlazak na ceremoniju Maridaje, tijekom koje se kušaju cigare uz pripadajući rum. Posjet memorijala Jose Marti koji se nalazi u novom dijelu Havane i ulici Hamel kako biste svjedočili folklornom plesu Kube. Ručak u lokalnom restoranu. Povratak u hotel. Ukoliko ste raspoloženi za večernji provod, preporučujemo odlazak na Parisien Show u hotel Nacional ili tradicionalni Cabaret show Tropicana s preko 80 izvođača. Noćenje.
4.DAN / HAVANA – DOLINA VINALES (PINAR DEL RIO) – HAVANA
Doručak. Odlazak na izlet u duhansku dolinu Vinales, udaljenu otprilike oko dva i pol sata vožnje, najzapadniju kubansku regiju poznatu po uzgoju duhana. Po putu stajanje kod Las Barrigonas, mjesta okruženog plantažama duhana i pitoresknim kućicama lokalnog stanovništva. Nastavak vožnje kroz dolinu Vinales. Šetnja kroz indijansku špilju unutar koje teče rječica. Odlazak do murala prahistorije naslikanog na stijeni. Ručak u obližnjem lokalnom restoranu. Izlet će završiti vožnjom čamcem kroz špilju Cueva del Indio. Potom povratak prema Havani. Smještaj u hotel i noćenje.
5.DAN / HAVANA – COJIMAR – VARADERO
Nakon doručka, odlazak iz Havane i vožnja prema Varaderu. Tijekom vožnje zaustavljanje kod Finca Vigia, Hemingwayovog muzeja, tj. kuće gdje je živio (ulaznica se plaća na licu mjesta). Odlazak u Cojimar, malo ribarsko mjesto pokraj Havane gdje je Hemingway imao usidren svoj brod. Nastavak putovanja prema Varaderu. Po dolasku u Varadero, prijava u hotel 4*. Smještaj i noćenje.
6. DAN / VARADERO
Doručak. Preporučujemo odlazak na fakultativni izlet Crucero del Sol. Cjelodnevni izlet katamaranom na otok Cayo Blanco poznat po bijeloj pješčanoj plaži i tirkiznom čistom moru s uključenim ručkom na otoku i plivanjem s delfinima na otvorenom moru. Povratak u hotel. Noćenje.
7. DAN / VARADERO
Doručak. Preporučujemo odlazak na fakultativni izlet Tres Ciudades ili u prijevodu - tri grada – Trinidad, Cienfuegos, Santa Clara. Izlet autobusom do grada Trinidad koji se nalazi na južnom karipskom dijelu otoka, grad pod zaštitom UNESCO - ove svjetske baštine poznat po uzgoju šećerne trske i proizvodnji cigara. Slobodno vrijeme za ručak. Posjet još jednom biseru Kube, Cienfuegos, bijelih širokih ulica i vožnja do memorijalnog centra Che Guevare u mjestu Santa Clara. Povratak u hotel autobusom u kasnim večernjim satima.
8. DAN / VARADERO – HAVANA
Nakon doručka, organiziran prijevoz u zračnu luku Havana. Polijetanje zrakoplova prema Amsterdamu u 19:15 sati na liniji KL724.
9. DAN / AMSTERDAM – ZAGREB
Predviđen dolazak u Amsterdam je u 10:35 sati prema lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Zagrebu u 12:45 sati na liniji KL1943. Dolazak u Zagreb predviđen je u 14:35 sati.

Datum polaska Datum povratka 1/2 soba 1/1 soba Pristojbe i naknade zračnih luka Status
4.12.2019.
12.12.2019.
10.290,00 kn
11.880,00 kn
2.490,00 kn
Garantirani polazak
CIJENA UKLJUČUJE:
- prijevoz zrakoplovom,
- četiri noćenja s doručkom u hotelu 4* (standard sobe) u Havani,
- tri noćenja s doručkom u hotelu 4* (standard sobe) u Varaderu,
- povratni transfer od zračne luke do hotela,
- voditelja putovanja,
- organizaciju i pripremu putovanja.
CIJENA NE UKLJUČUJE:
- zrakoplovne pristojbe,
- kubansku vizu,
- uslugu izdavanja vize,
- dodatne obroke,
- fakultativne izlete,
- prijenos prtljage,
- ulaznicu za Hemingwayov muzej,
- usluge koje nisu navedene u programu,
- napojnice,
- putno osiguranje (preporuka!)
OBAVEZNA DOPLATA (prilikom rezervacije):
- zrakoplovne pristojbe i naknade 2.490,00 kn
- viza za Kubu - turistička karta 450,00 kn,
DOPLATA PO ŽELJI (prilikom rezervacije):
FAKULTATIVNI IZLETI:
- Cjelodnevni razgled Havane 290 kn
- Kubanski korijeni 490 kn
- Dolina Vinales 690 kn
- Crucero del Sol 790 kn
- Tres Ciudades 790 kn
Minimum prijavljenih putnika za izlete: 15
U cijene izleta uključen je transfer, lokalni vodič i ručak (osim na izletu Tres Ciudades – ručak nije uključen).
VIZA - TURISTIČKA KARTA:
Viza se ne stavlja u putovnicu. Cijena: 450 kn uključuje turističku kartu i uslugu izdavanja. Putnici su obvezni prilikom rezervacije putovanja dostaviti u agenciju kopiju prve i zadnje stranice putovnice koja mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od početka putovanja.
NAPOMENE:
• Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
• Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
• Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
• Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
• Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
• Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr
Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.
DOKUMENTI POTREBNI ZA PUTOVANJE:
Hrvatski državljani, koji namjeravaju turistički putovati na Kubu, trebaju turističku vizu koja se izdaje u obliku tzv. „turističke karte“ (ne postoji posebni obrazac zahtjeva), s rokom valjanosti 30 dana od dana ulaska, i može se produžiti u Republici Kubi za daljih 30 dana (u nadležnom uredu za strance ili policijskoj postaji). Turistička karta može se pribaviti i kod turističke agencije koju je za to ovlastilo Veleposlanstvo Republike Kube i koja organizira putovanje. Za izdavanje turističke karte (turističke vize) u kubanskoj diplomatskoj misiji/konzularnom uredu potrebno je: putovnica ili preslika putovnice (stranice s osobnim podacima), koja je valjana još najmanje 6 mjeseci od dana predviđenog ulaska i potvrda o rezervaciji leta (povratnog) ili povratna zrakoplovna karta. Turističke karte izdaju se odmah i nije potrebna osobna nazočnost. Turističku kartu moguće je zatražiti i poštom, ali je postupak dugotrajniji. Ako turist u zakonskom roku ne zatraži produžetak vize, kubanske vlasti mogu ga pritvoriti i potom deportirati, a u tom razdoblju troškove hrane i smještaja snosi turist. Turistička viza ne dopušta obavljanje nikakvih poslova ili aktivnosti osim onih striktno vezanih za turizam (npr. novinarska profesija). (http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/vize/pregled-viznog-sustava0/kuba,141.html )
Minimalan broj putnika: 15
Popusti:
Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.
Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. P15-1020000448 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.