Turska-Istanbul

Elisa Tours Turistička agencija
Putovanja
Europska putovanja
Zrakoplovom
Autobusom
Zabavni parkovi
Skijanje
Austrija
Italija
Francuska
Mediteran
Tunis
Hammamet
Yasmine Hammamet
Sousse
Port El Kantaoui
Mahdia
Djerba
Turska
Alanya
Lara
Belek
Side
Bodrum
Kušadasi
Grčka
Rodos
Santorini
Kreta
Kos
Mikonos
Samos
Lefkas
Zakintos
Karpatos
Kefalonija
Egipat
Hurgada
Makadi Bay
Sharm El Sheikh
Cipar
Španjolska
Costa Brava
Albanija
Ujedinjeni Arapski Emirati
Ras al Khaimah
Daleka putovanja
Grupna putovanja
Individualna putovanja
Hrvatska
Jadran
Istra
Kvarner
Sjeverna Dalmacija
Srednja Dalmacija
Južna Dalmacija
Krstarenja
Mediteranom
Istočnim
Zapadnim
Karibi
Perzijskim zaljevom
Prekooceanska
Wellness
Elisa Tours informacije
O nama
Opći uvjeti i uputstva
Kontakt
Politika zaštite osobnih podatka
Zaštita privatnosti
Putno osiguranje
Mogućnosti plaćanja
Korisni Linkovi
Informacije o Vizama
Eyewitness Guides
Lonely Planet Travel
Frommer's Travel
Google Maps
Auto karta ViaMichelin
Radno vrijeme
Pon - Pet 8.00 - 19.00 sati
Subota 9.00 - 13.00 sati
Telefon : 01/ 46 41 374
Mobitel : 099 46 41 000
Fax : 01/ 46 41 373
e-mail : info@elisa.hr
Kombi prijevoz putnika
Kombi prijevoz
+ višeVodič za putovanja
Vodič kroz putovanja
GPS navigacija
GPS navigacija
Putna osiguranja
Generali osiguranje
Vodič kroz putovanja
facebook Elisa Tours
facebook Elisa Tours
Internet pozivi
SKYPE Elisa Tours Viber +385994641000 Whats App +385994641000
>
KAPADOKIJA I MALA AZIJAOdaberite putovanje u pravi trenutak i uštedite
KAPADOKIJA I MALA AZIJA
Broj dana 9
Prvi datum polaska 13.9.2019.
Mjesto polaska Zagreb, Hrvatska
Prijevoz Zrakoplovom i autobusom
Kategorija smještaja Hotel 4*Image description
Usluga Polupansion
Cijena od 6.640,00 kn
Istanbul, Turska
  • Program putovanja
  • O destinaciji
  • Rezervacija
KAPADOKIJA I MALA AZIJA
1. dan: ZAGREB – ISTANBUL – ANKARA
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu na liniji TK1054 u 9:15 sati. Dolazak u Istanbul u 12:30 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku sastanak s lokalnim vodičem te polazak autobusom prema Ankari. Po dolasku u Ankaru smještaj u hotel 4*. Večera i noćenje.
2. dan: ANKARA – AVANOS - KAPADOKIJA
Nakon doručka panoramski razgled grada, uključujući vidikovac (ankarska tvrđava), citadelu i muzej Anatolskih civilizacija. Nastavak puta prema gradu Avanos, uz slano jezero Tuz koje je ujedno najbogatija solana u državi, gdje se proizvodi 60% ukupne proizvodnje soli u Turskoj. Po dolasku u Kapadokiju slijedi smještaj, večera i noćenje u hotelu 4*.
3. dan: KAPADOKIJA
U ranim jutarnjim satima, prije izlaska sunca, mogućnost odlaska na let balonom iznad ove fascinantne pokrajine (uz doplatu). Let balonom je jedinstveni doživljaj, uzbudljiv i romantičan, najbolji način da se doživi veličanstvena panorama ovog čarobnog dijela svijeta. Povratak u hotel. Nakon doručka odlazak na cjelodnevni razgled pokrajine Kapadokije. Snažne su erupcije vulkana Erdžijasa prije 3 milijuna godina formirale jedan od najspektakularnijih pejzaža na svijetu. Obilazak muzeja Goreme. Cijeli grad je smješten u stijenama, nastao u vrijeme ranog kršćanstva kada je ono bilo zabranjeno, a kršćani proganjani. Slijedi razgled ruševina tipičnog grada ove pokrajine, Zelve i doline Pasabaglari. Povratak u hotel i večera. U večernjim satima mogućnost odlaska na poznati „Ples derviša“ (uz doplatu). Noćenje.
4. dan: KAPADOKIJA – KONYA
Nakon doručka odlazak u obližnji podzemni grad Kaymakli, najširi grad u Kapadokiji ispod zemlje iz doba ranog kršćanstva. Nastavak putovanja preko Sultanhan kervansaraja u Konyi, gradu smještenom na središnjoj zaravni u Anatoliji. Konya je glavni grad istoimene Pokrajine Konye, po površini najveće provincije u Turskoj. Panoramski razgled i posjet muzeju Mevlana. Prijava i smještaj u hotel 4*. Večera i noćenje.
5. dan: KONYA – PAMUKKALE
Nakon doručka odlazak prema Pamukkale, tzv. pamučna tvrđava, čudesnom platou boje bijelog pamuka koji su stvorile naslage vode bogate kalcijem. Nakon toga slijedi obilazak jednog od najpoznatijih antičkih nalazišta u Turskoj - Hierapolisa gdje su ostaci crkve i grob apostola sv. Filipa, amfiteatar, groblje sa sarkofazima te obilazak samih Pamukkala, bijelih slapova gdje izvire topla, ljekovita voda. Večera i noćenje u hotelu 4*.
6. dan: PAMUKKALE – EFEZ – KUSADASI
Nakon doručka nastavljamo prema Efezu. Po dolasku, obilazak Efeza - antičke metropole, ostataka velikog kazališta, Odeona, biblioteke, rimske kupelji, agore te ostataka jednog od sedam čuda starog vijeka – Artemidinog hrama i bazilike apostola Sv. Ivana. Posjet kući Sv. Marije, nastavak putovanja prema Kusadasiju. Večera i noćenje u hotelu 4*.
7. dan: KUSADASI – CANAKKALE
Doručak. Vožnja do Izmira, mediteranskog grada i luke, panoramski razgled, zatim vožnja do antičke metropole Male Azije - grada Pergama, obilazak Akropole i Asklepiona. Dolazak u antički grad Troju, središte pokrajine Trojade. Grad poznat po Homerovom spjevu o Trojanskom ratu, kralju Prijamu, Hektoru, Parisu i lijepoj Heleni, po predaji osnovao je Dardanov unuk Tros. Večera i noćenje u hotelu 4* u Canakkale.
8. dan: CANAKKALE - ISTANBUL
Doručak i vožnja prema Istanbulu. Po dolasku smještaj u hotel, slobodno poslijepodne za šetnju gradom, shopping na bazaru i odmor. Navečer preporučujemo odlazak na folklornu večer uz trbušne plesačice i večeru (uz doplatu). Noćenje.
9. dan: ISTANBUL
Doručak. Odlazak u razgled Istanbula; Posjet Aja Sofiji najpoznatijoj građevini Istanbula sagrađenoj u doba cara Justinijana koja je prvotno bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća, zatim posjet Topkapi palači – bivšoj Sultanovoj palači. Transfer u zračnu luku, po dolasku prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Zagrebu u 19:00* sati na liniji TK 1055 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb u 19:05 sati.

*Na polasku 13.9. povratak zrakoplova iz Istanbul prema Zagrebu je u 18:05 sati.

Datum polaska Datum povratka 1/2 soba 1/1 soba Pristojbe i naknade zračnih luka Popust
13.9.2019.
21.9.2019.
6.990,00 kn
8.480,00 kn
1.050,00 kn
350 kn
First Minute

FIRST MINUTE popust vrijedi za rezervacije do 60 dana prije polaska!
CIJENA UKLJUČUJE:
- Prijevoz zrakoplovom Zagreb – Istanbul - Zagreb,
- smještaj u hotelima 4* u dvokrevetnim standard sobama: 1 noćenje u Ankari, 2 noćenja u Kapadokiji, 1 noćenje u Konyi, 1 noćenje u Pamukkale, 1 noćenje u Kusadasiju, 1 noćenje u Canakkaleu i 1 noćenje u Istanbulu),
- uslugu polupansiona,
- autobus za vrijeme cijele ture,
- uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča,
- organizaciju i pripremu putovanja te ulaznice za sve što se posjećuje prema programu putovanja: muzej Anatolskih civilizacija, muzej Goreme, Zelve i dolina Pasabaglari, podzemni grad Kaymakli, Sultanhan, muzej Mevlana, Hierapolis, Efez, kuća Sv. Marije, Akropola i Asklepion u Pergamu, Troja, Topkapi palača i Aja Sophia u Istanbulu.
CIJENA NE UKLJUČUJE:
- zrakoplovne pristojbe,
- ulaznice za objekte i sadržaje koji nisu navedeni u programu (folklorna večer, ples derviša, vožnju balonom u Kapadokiji),
- napojnice vozaču i lokalnom vodiču,
- osobnu potrošnju,
- putno osiguranje.
OBAVEZNE DOPLATE (prilikom rezervacije):
- Polazak 1.5.2019. Zrakoplovne pristojbe (950 kn) podložne su promjenama do datuma izdavanja zrakoplovne karte
- Polazak 13.9.2019. Zrakoplovne pristojbe (1.050 kn) podložne su promjenama do datuma izdavanja zrakoplovne karte
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.490 kn (obavezna ako osoba spava sama u sobi)
OBAVEZNE DOPLATE (na licu mjesta):
- napojnice vodiču i vozaču preporuka ca. 30 EUR po osobi,
DOPLATE PO ŽELJI (na licu mjesta):
- ples derviša u Konyi 35 eur
- let balonom u Kapadokiji 170 eur
- folklorna večer 40 eur
Plaćanje na licu mjesta, cijene su informativne.
POPUSTI:
Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.
VIZA:
Hrvatski državljani koji putuju u Republiku Tursku trebaju imati vizu.
Putnici za elektronsku vizu mogu aplicirati putem internetske stranice www.evisa.gov.tr
Cijena online vize je 20,70 USD - Multiple Entry Visa koja vrijedi 180 dana, a unutar tog perioda dozvoljen je boravak u Republici Turskoj najviše 90 dana. Putovnica treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Atlas naplaćuje 150 kn, što uključuje vizu i uslugu apliciranja u ime i za račun putnika, ukoliko na vrijeme dostavite ispunjen formular na prodajno mjesto, a viza će putnicima biti uručena u Zračnoj luci Zagreb na dan putovanja od strane pratitelja putovanja. Putovnica treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Potrebno je popuniti formular koji možete dobiti na prodajnom mjestu.
NAPOMENE:
- Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
- Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
- Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
- Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
- Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
- Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr
Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.
MINIMALNI BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA 15
Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. P15-1020000448 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.