Rumunjska-Bukurešt

Elisa Tours Turistička agencija
Putovanja
Europska putovanja
Zrakoplovom
Autobusom
Zabavni parkovi
Privatne ture
Posebna ponuda
Skijanje
Austrija
Francuska
Tečajevi stranih jezika
Mediteran
Tunis
Hammamet
Yasmine Hammamet
Sousse
Port El Kantaoui
Mahdia
Djerba
Turska
Antalya
Alanya
Grčka
Rodos
Santorini
Kreta
Kos
Naxos
Mikonos
Samos
Lefkas
Zakintos
Karpatos
Kefalonija
Skiathos
Ikarija
Patmos
Egipat
Hurgada
Makadi Bay
Marsa Alam
Sharm El Sheikh
Cipar
Španjolska
Costa Brava
Costa del Sol
Malta
Italija
Calabria
Crna Gora
Albanija
Ujedinjeni Arapski Emirati
Ras al Khaimah
Daleka putovanja
Grupna putovanja
Individualna putovanja
Hrvatska
Jadran
Istra
Kvarner
Sjeverna Dalmacija
Srednja Dalmacija
Južna Dalmacija
Krstarenja
Mediteranom
Istočnim
Zapadnim
Karibi
Baltikom
Perzijskim zaljevom
Prekooceanska
Rijekama
Rekreacijski izleti
Wellness
Elisa Tours informacije
O nama
Opći uvjeti i uputstva
Kontakt
Politika zaštite osobnih podatka
Zaštita privatnosti
Putno osiguranje
Mogućnosti plaćanja
Korisni Linkovi
Informacije o Vizama
Eyewitness Guides
Lonely Planet Travel
Frommer's Travel
Google Maps
Auto karta ViaMichelin
Radno vrijeme
Pon - Pet 8.00 - 19.00 sati
Subota 9.00 - 13.00 sati
Telefon : 01/ 46 41 374
Mobitel : 099 46 41 000
Fax : 01/ 46 41 373
e-mail : info@elisa.hr
Kombi prijevoz putnika
Kombi prijevoz
+ višeVodič za putovanja
Vodič kroz putovanja
GPS navigacija
GPS navigacija
Putna osiguranja
Generali osiguranje
TRANSILVANIJA
Hoteli sa 3* / 4* / Noćenje s doručkom
1.499 kn / 5 dana
RUMUNJSKA I BUGAR
Hoteli sa 3* / 4* / Prema programu
5.190 kn / 10 dana
Vodič kroz putovanja
facebook Elisa Tours
facebook Elisa Tours
Internet pozivi
SKYPE Elisa Tours Viber +385994641000 Whats App +385994641000
>
RUMUNJSKA I BUGARSKAOdaberite putovanje u pravi trenutak i uštedite
RUMUNJSKA I BUGARSKA
Broj dana 10
Prvi datum polaska 2.8.2018.
Mjesto polaska Zagreb, Hrvatska
Prijevoz Autobusom
Kategorija smještaja Hoteli sa 3* / 4*Image description
Usluga Prema programu
Cijena od 4.990,00 kn
Sofia, Bulgaria
  • Program putovanja
  • O destinaciji
  • Rezervacija
RUMUNJSKA I BUGARSKA
BEOGRAD – NOVI SAD – TEMIŠVAR – TURNU SEVERIN – VIDIN – BELOGRADČIK – SOFIJA – PLOVDIV – KAZANLAK – ETAR – VELIKO TRNOVO – CAREVEC – ARBANASI VARNA – BUKUREŠT – BRASOV – BRAN – SIBIU – HUNEDOARA
VRIJEDNOST VIŠE:
Uključene ulaznice!
1. dan: ZAGREB – BEOGRAD – NOVI SAD
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 6:00 sati. Putovanje prema Beogradu i po dolasku u Beograd panoramski razgled grada. Kraće slobodno vrijeme u gradskom središtu za šetnju i kavu. Nastavak putovanja prema Novom Sadu, panoramska vožnja gradom i smještaj u hotel. Moguć odlazak s pratiteljem putovanja gradskim prijevozom do središta grada u večernju šetnju. Noćenje.
2. dan: NOVI SAD - TEMIŠVAR
Doručak. Vožnja Srbijom do granice s Rumunjskom. Sastanak sa službenim rumunjskim vodičem, koji je uz našeg pratitelja na usluzi gostima tijekom boravka u Rumunjskoj. Vožnja rumunjskim Banatom prema Temišvaru uz usputna zaustavljanja. Banat je smješten u zapadnom dijelu Rumunjske, a povijesno i geografski to područje slično je mađarskoj Velikoj zavali i Vojvodini. Dolazak u Temišvar, najveći i najrazvijeniji grad Banata. Ovaj grad, poznat i kao “mali Beč Rumunjske“ (kako su ga zvali u prošlosti) bio je među prvima na svijetu gdje je uveden tramvaj na konjsku vuču, imao je prvi vodovod u Rumunjskoj te prvu javnu rasvjetu u kontinentalnoj Europi. Razgled povijesne jezgre: katolička katedrala, pravoslavna katedrala, stara gradska vjećnica i šetnja povijesnom jezgrom do Trga opere. Smještaj u hotel. Večera (uz doplatu). Noćenje.
3. dan: TEMIŠVAR - TURNU SEVERIN - VIDIN
Doručak. Odjava iz hotela i vožnja do Turnu Severina. Tu se nalazi arheološki muzej „Željezna vrata“ poznat po Trajanovom mostu na Dunavu, u kojem se čuvaju vrijedni izlošci iz nekadašnjeg rimskog grada Drobeta, ruševine rimskog Castruma. U blizini grada je i đerdapska klisura i hidrocentrala na Dunavu. Vožnja jugoistočnim dijelom Rumunjske, Valaške, i dolazak na rumunjsko-bugarsku granicu kod Vidina gdje ćemo prijeći Dunav na potezu Calafat-Vidin. Tu se rastajemo s rumunjskim vodičem na neko vrijeme, a pozdravljamo novopridošlog bugarskog vodiča! Dolazak u Vidin, smještaj u hotel. Večera (uz doplatu), noćenje.
4. dan: VIDIN - BELOGRADČIK - SOFIJA
Doručak. Odlazak iz hotela u razgled Vidina. Vidin je bugarski srednjovjekovni grad. Njegov zaštitni znak predstavlja utvrda Babe Vide (uključena ulaznica). Zaustavljanje kod utvrde Belogradčik (ulaznica uključena) u blizini Vidina s pogledom na Balkansko gorje i nizinu Dunava. Nastavak putovanja prema Sofiji. Po dolasku razgled središta Sofije: avenije i bulevari - bulevar cara osloboditelja - sveučilište - gradski vrt - rotunda svetoga Jurja - katedrala Aleksandra Nevskog (ulaznica uključena) - bulevar Vitoša. Smještaj u hotel. Mogućnost večere u restoranu s folklornim programom (uz doplatu). Noćenje.
5. dan: SOFIJA - PLOVDIV - KAZANLAK/DOLINA RUŽA - ETAR - VELIKO TRNOVO
Doručak. Nastavak vožnje između planinskih lanaca Sredna Gora i Rile do pokrajine Trakije u kojoj se smjestio Plovdiv. Ovo je najljepši bugarski grad, drugi grad po veličini, kojemu je ime dao Filip II. Makedonski. Po dolasku obilazak staroga dijela grada kojeg karakterizira baština iz rimskog doba te tipične uske i vijugave, slikovite uličice, brojne crkve i muzeji. Posjet rimskom amfiteatru (uključena ulaznica). Vožnja do poznate doline ruža i grada Kazanlaka. Posjet poznatim tračanskim grobnicama pod zaštitom UNESCO-a (uključena ulaznica). Nastavak puta kroz Balkansko gorje uz zaustavljanje kod ruske crkve u Šipki. Posjet Gabrovu i muzeju na otvorenom Etar sa zanimljivim rekonstrukcijama starih zanata i trgovina (uključena ulaznica). Smještaj u hotel u Velikom Trnovu. Večera (uz doplatu). Noćenje.
6. dan: VELIKO TRNOVO - CAREVEC - ARBANASI - VARNA/OBALA CRNOG MORA
Doručak. Posjet Velikom Trnovu, nekad glavnom gradu Bugarske. Razgled slikovitog starog grada s crkvama iz 19. stoljeća i starim trgovačkim kućama. Budući da je ovdje rođena kultura Drugog kraljevstva od 12. do 14. stoljeća, grad iznimne povijesne važnosti postao je glavnim simbolom bugarske neovisnosti jer je u njemu izglasan i prvi Ustav 1879. godine. Iznad grada utvrda je Carevec iz 12. stoljeća (uključena ulaznica) s ruševinama palače na stijeni. Posjet obližnjem selu Arbanasi, jednom od najslikovitijih sela Bugarske okruženom brojnim samostanima, posjet crkvi Rođenja Isusova (uključena ulaznica). Put se nastavlja do Varne, na obali Crnog mora. Smještaj u hotel. Večera (uz doplatu). Noćenje.
7. dan: VARNA - BUKUREŠT
Doručak. Nastavak putovanja do Bukurešta uz usputna zaustavljanja. Po dolasku razgled Bukurešta, grada najčešće nazivanog „malim Parizom“: Trg Revolucije - Patrijarhalna crkva (uključena ulaznica) - kraljevska palača - kazalište - sveučilište. Posjet raskošnoj zgradi Parlamenta (uključena ulaznica), drugoj najvećoj administrativnoj zgradi na svijetu nakon Pentagona, sagrađenu na poseban zahtjev rumunjskog diktatora Nicolae Ceausescua, koja pokriva površinu od 330.000 metara kvadratnih i ima preko 3000 prostorija. Smještaj u hotel. Mogućnost večere u restoranu s folklornim programom (uz doplatu). Noćenje.
8. dan: BUKUREŠT - BRAŞOV - BRAN/PUTEVIMA GROFA DRAKULE - SIGHISOARA
Doručak. Vožnja prema Braşovu u Transilvaniji. Transilvanija inače u prijevodu označava područje „s druge strane šume“ i golemo je po površini od 99 837 km. Stanovnici su većinom Rumunji, Mađari, Nijemci i Romi koji su se ovdje naselili tijekom stoljeća migracija i kolonizacija. Braşov je bio jedan od najsigurnijih i najrazvijenijih gradova prema transilvanskim prijevojima. Po dolasku u Braşov razgled njegove povijesne jezgre uključujući Crnu crkvu (uključena ulaznica) i pravoslavnu crkvu. Kraće slobodno vrijeme. Ovo područje poznato je kao zemlja gdje je rođen Vlad Tepeş, čuveni grof Drakula. Posjet njegovom dvorcu Bran (uključena ulaznica). Nastavak vožnje za Sighisoaru. Smještaj u hotel. Večera (uz doplatu). Noćenje.
9. dan: SIGHISOARA – SIBIU – ALBA IULIA
Doručak. Odjava iz hotela i kraći razgled Sighisoare. Nakon obilaska središta grada u kojem se ističe citadela s tornjem sa satom, putovanje prema gradu Sibiu, nekad bogatom naselju saskih trgovaca i jednom od najljepših rumunjskih gradova: posjet povijesnoj jezgri s velikim gradskim trgovima i evangeličkoj crkvi (uključena ulaznica). Sibiu je i jedan od najstarijih rumunjskih gradova kojeg su osnovali njemački Sasi krajem 12.stoljeća. Godine 2007. Sibiu je bio i europska prijestolnica kulture zbog svoje bogate i važne ostavštine. Poslije razgleda Sibiu odlazak prema gradu Alba Iulia, jednom od najstarijih naselja u Rumunjskoj uopće. Albu Iuliju nazivaju „duhovnom prijestolnicom Rumunjske“, a u doba je starog Rima bila prijestolnica rimske provincije Dacije. U njoj se nalazi najveća citadela u Rumunjskoj, a vidjet ćemo i dvije reprezentativne crkvene građevine: pravoslavnu katedralu poznatu i kao „krunidbenu“, kao i katoličku katedralu sv. Mihovila. Po dolasku smještaj u hotel. Večera (uz doplatu). Noćenje.
10. dan: ALBA IULIA – HUNEDOARA – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja do Hunedoare i posjet velikom Hunjadijevom dvorcu - mjestu odakle je vladao otac Matijaša Korvina (uključena ulaznica). Kraće slobodno vrijeme za kavu. Povratak prema Hrvatskoj te dolazak u Zagreb u noćnim satima.

Datum polaska Datum povratka 1/2 soba 1/1 soba Popust
2.8.2018.
11.8.2018.
5.190,00 kn
6.680,00 kn
200 kn
First Minute

FIRST MINUTE vrijedi za rezervacije do popunjenja određenog broja mjesta (ovaj popust isključuje moguće druge popuste i akcije)!
CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
- prijevoz turističkim autobusom,
- uslugu voditelja putovanja,
- 1 noćenje u hotelu 3* u Novom Sadu u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom;
- 4 noćenja s doručkom u Rumunjskoj u hotelima 3/4* u dvokrevetnim sobama: 1 noćenje u Temišvaru, 1 noćenje u Bukureštu, 1 noćenje u Sighisoari i 1 noćenje u Albi Iuliji;
- 4 noćenja s doručkom u Bugarskoj u hotelima 3/4* u dvokrevetnim sobama: 1 noćenje u Vidinu, 1 noćenje u Sofiji, 1 noćenje u Velikom Trnovu, 1 noćenje na obali Crnog mora u Varni);
- službene vodiče u Bugarskoj i Rumunjskoj cijelo vrijeme na usluzi našim gostima;
- ulaznice u utvrdu Belogradčik, tvrđavu Babe Vide u Vidinu, katedralu Aleksandra Nevskog u Sofiji, rimski amfiteatar u Plovdivu, tračke grobnice u Kazanlaku, utvrdu Carevec u Velikom Trnovu, etnografski muzej na otvorenom u Etaru, crkvu Rođenja Isusova u Arbanasima, parlament u Bukureštu, Crnu crkvu u Brašovu, Evangeličku crkvu u Sibiu, dvorac grofa Drakule Bran i dvorac Hunjadi kod Hunedoare;
- sve razglede i izlete prema programu,
- troškove organizacije i prodaje
CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
- ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene,
- fakultativne sadržaje,
- putno zdravstveno osiguranje (nije obavezno, ali ga preporučamo)
- troškove osobnih narudžbi
- napojnice lokalnim vodičima,
- putno osiguranje (preporuka!).
DOPLATE PO ŽELJI:
Doplata za večere (uključuje buffet ili večeru s tri slijeda u hotelima, jednu večeru u restoranu s folklornim programom u Sofiji, jednu večeru u restoranu s folklornim programom u Bukureštu): 1.060 kn PREPORUČUJEMO!
MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 40
Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. P15-1020000367 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.