Indija-Indija

Elisa Tours Turistička agencija
Putovanja
Valentinovo
Karneval
Europska putovanja
Zrakoplovom
Autobusom
Advent i Božić
Nova Godina
Skijanje
Austrija
Italija
Francuska
Slovenija
Mediteran
Tunis
Hammamet
Yasmine Hammamet
Sousse
Port El Kantaoui
Mahdia
Djerba
Egipat
Hurgada
Makadi Bay
Sharm El Sheikh
Daleka putovanja
Grupna putovanja
Krstarenja
Mediteranom
Istočnim
Zapadnim
Karibi
Prekooceanska
Rijekama
Wellness
Elisa Tours informacije
O nama
Opći uvjeti i uputstva
Kontakt
Politika zaštite osobnih podatka
Zaštita privatnosti
Putno osiguranje
Mogućnosti plaćanja
Korisni Linkovi
Informacije o Vizama
Eyewitness Guides
Lonely Planet Travel
Frommer's Travel
Google Maps
Auto karta ViaMichelin
Radno vrijeme
Pon - Pet 8.00 - 19.00 sati
Subota 9.00 - 13.00 sati
Telefon : 01/ 46 41 374
Mobitel : 099 46 41 000
Fax : 01/ 46 41 373
e-mail : info@elisa.hr
Kombi prijevoz putnika
Kombi prijevoz
+ višeVodič za putovanja
Vodič kroz putovanja
GPS navigacija
GPS navigacija
Putna osiguranja
Generali osiguranje
Vodič kroz putovanja
facebook Elisa Tours
facebook Elisa Tours
Internet pozivi
SKYPE Elisa Tours Viber +385994641000 Whats App +385994641000
>
MAGIČAN RAJASTANOdaberite putovanje u pravi trenutak i uštedite
MAGIČAN RAJASTAN
Broj dana 13
Prvi datum polaska 10.1.2019.
Mjesto polaska Zagreb, Hrvatska
Prijevoz Zrakoplovom
Kategorija smještaja Hotel 4*Image description
Usluga Polupansion
Cijena od 11.675,00 kn
Jaipur, Indija
  • Program putovanja
  • O destinaciji
  • Rezervacija
DELHI – AGRA – FATEHPUR SIKRI – PUSHKAR – UDAIPUR – JODHPUR – JAIPUR - DELHI
1. DAN/ ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska zrakoplova. Nakon podjele putne dokumentacije, slijedi prijava na let za Istanbul na liniji TK1054 (Turkish Airlines). Polijetanje zrakoplova u 9:10 sati. Dolazak u Istanbul u 13:15 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za New Delhi 20:55 sati na liniji TK716.
2. dan/ ISTANBUL - DELHI
Noćni let s obrocima za vrijeme leta. Dolazak u Delhi predviđen je u 05:15 sati. Po dolasku obavljanje viznih i carinskih formalnosti. Transfer do hotela, smještaj i noćenje. U poslijepodnevnim satima odlazak u razgled Delhija, magičnog, tajanstvenog i kaotičnog grada od 25 mil. stanovnika. Vožnja pored Crvene utvrde na obali rijeke Yamuna koja je djelo vladara Shaha Jahana. Zatim slijedi odlazak do Raj Ghata, memorijala ocu nacije, Mahatmi Gandhiju te do najveće džamije u Indiji – Jama Masjid. Vožnja rikšama i šetnja kroz bazar Chandani Chowk, najprometniju trgovačku središnjicu grada. U poslijepodnevnim satima nastavak razgleda grada, posjet Mauzoleju cara Humayun, prekrasnoj građevini od crvenog pješčenjaka i bijelog mramora koji je preteča Mughal stila. Odlazak u hotel i noćenje.
3. dan/ DELHI
Doručak. Posjet kompleksu Qutub Minar u sklopu kojeg se nalazi 72 m visok toranj pobjede iz 12. st. te poznati željezni stup sačuvan još iz 4. st. Posjet hramu Lotus, fascinantnom hramu u obliku istoimenog cvijeta, koji nalazi se u New Delhiju. Jedan je od najistaknutijih atrakcija i najvažnijih vjerskih lokaliteta u gradu. Vožnja pored India Gate-a, spomenika žrtvama 1. svjetskog rata, zatim predsjedničke rezidencije, zgrade Parlamenta i Sekretarijata – građevina koje su zanimljiv spoj viktorijanske arhitekture i arhitekture 20. stoljeća. Na kraju dana odlazak do hrama Bangla Sahib, jednog od najvažnijih hodočasničkih lokacija u Delhiju. Večera i noćenje.
4. dan/ DELHI – AGRA
Nakon doručka polazak prema Agri, najposjećeniji Magični Rajastan gradu u Indiji poznatom po veličanstvenim građevinama mogulske ere. Posjet monumentalnom Taj Mahalu, remek djelu i spomeniku ljubavi kojeg je dao sagraditi kralj Shah Jehan u čast svojoj ljubljenoj kraljici. Gradnja je započela u 17. stoljeću i trebalo je 18 godina da se dovrši uz danonoćni rad od preko 20.000 radnika. 1983. godine je Taj Mahal uvršten na UNESCO-ov spomenik Svjetske baštine opisan kao dragulj islamske umjetnosti u Indiji i jedan od univerzalno priznatih remek djela svjetskog nasljeđa. Zatim slijedi odlazak prema utvrdi u Agri koju je sagradio kralj Akbar i koja danas dominira središtem Agre, a ujedno predstavlja i grad u gradu. U poslijepodnevnim satima posjet radionici rukotvorina, umjetnost umetanja poludragog kamenja u mramorne predmete. Večera i noćenje.
5. dan/ AGRA - FATEHPUR SIKRI – PUSHKAR
Doručak i odlazak prema gradu Fatehpur Sikri. Po dolasku u crveni grad Fatehpur Sikri, negdašnjoj mogulskoj prijestolnici gdje ćemo posjetiti najveću atrakciju, mramornu grobnicu šeika Salim Chistija i džamiju koja je izgrađenu pa uzoru na džamiju u Meki. Nastavak vožnje prema Pushkaru. Smještaj u hotel, večera i noćenje.
6. dan/ PUSHKAR - UDAIPUR
Nakon doručka slijedi razgled hrama Brahmi, jedinog hrama koji je u Indiji posvećen tom bogu, stvoritelju svemira. Legenda kaže kako je Brahma vodio borbu s demonom Vajrom i ubio ga lotusovim cvijetom. Oko latica lotusa koje su pale na tri mjesta na zemlju oko Pushkara nastala su tri jezera. Hram je jedno od svetišta koje za vrijeme svog života hinduisti obavezno moraju posjetiti. Odlazak do jezera koje je okruženo s 500 hramova, 52 palače i 52 klisure. Vožnja prema Udaipuru. Večera i noćenje.
7. dan/ UDAIPUR
Nakon doručka odlazak u razgled Udaipura. Posjet najvećoj Rajastanskoj palači okruženoj prekrasnim balkonima, kupolama i ukrašenom fasadom. Glavni dio palače je gradski muzej u kojem se nalaze sobe sa zrcalima, pločicama i crtežima. Zatim slijedi razgled fascinantne kolekcije starinskih automobila i odlazak u fascinantni haveli iz 18.st. Posjet muzeju kristala, hramu Jagdish i vrtu Saheliyon ki Bari u kojem se možete diviti bazenu s lotusima, slonovima i fontanama. Pred kraj dana odlazak na vožnju brodom po jezeru Pichola okruženog planinama. Večera i noćenje.
8. dan/ UDAIPUR – HRAMOVI RANAKPUR - JODHPUR
Nakon doručka, odlazak prema Jodhpuru. Po putu stajanje i posjet Ranakpuru, jednom od indijskih najvećih i navažnijih kompleksa hramova smještenog na Aravalli brdu. Glavni hram Chaumukha Mandir, koji ima s četiri lica, posvećen je Adinathu i izgrađen u 15.st. od bijelog mramora. Obilazak tržnice i glavnog obilježja grada, staru zgradu sa satom. Večera i noćenje.
9. dan/ JODHPUR - JAIPUR
Doručak. Odlazak prema Jodhpuru, tzv. plavom gradu. Po dolasku, obilazak veličanstvene utvrde Mehrangarh, poznato arhitektonsko djelo te razgled starog grada koji će vas očarati svojim plavetnilom. Zatim slijedi obilazak spomenika maharađi Jaswant Singh II. izgrađenog od bijelog mramora koji se nalazi pokraj jezera. Vožnja prema Jaipuru. Večera i noćenje.
10. dan/ JAIPUR
Nakon doručka slijedi razgled grada. Odlazak do tvrđave Amber do koje se dolazi slonovima (ovisno o raspoloživosti). Amber je izvana klasična radžastanska palača čija se ljepota skriva unutar njenih zidova s naslikanim minijaturama, dekoracijama od bjelokosti i zrcalima. Obilazak izvana Hawa Mahal ili kako je još nazivaju „Palača vjetrova“ zbog fascinantne fasade koja se sastoji od 953 prozora. Sagradio ju je maharadža Sawai Pratop Singh 1799. g. damama u kraljevskom dvoru da neopažene gledaju svakodnevni život na javnim ulicama. Nastavak razgleda maharadžine gradske palače, bivše kraljevske rezidencije koja je danas dijelom pretvorena u muzej. Razgled završava posjetom najvećoj kameno - mramornoj zvjezdarnici na svijetu, Jantar Mantar. Večera i noćenje.
11. dan/ JAIPUR - MANDAWA
Doručak i odlazak prema Mandawi. Dolazak u hotel i smještaj. U poslijepodnevnim satima razgled raskošnih tradicionalnih rezidencija Mandawe, koje su danas simboli vladajućih obitelji, iz bogate arhitektonske povijesti Rajasthana. Slobodno vrijeme za uživanje u ugodnom turističkom gradiću prepunom tradicionalnih restorana i trgovina. U večernjim satima mogućnost odlaska na jahanje devama. Večera i noćenje u hotelu.
12. dan/ MANDAWA – DELHI
Nakon doručka, odlazak prema Delhiju. Dolazak u hotel i smještaj. Slobodan dan za odmor i uživanje u svemu što have li nude. Navečer uživajte u jahanju deva. Večera i noćenje u hotelu.
13. dan/ DELHI – ISTANBUL – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i transfer do zračne luke New Delhi. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 6:55 sati na liniji TK717. Dolazak u Istanbul u 11:25 sati po lokalnom vremenu, nastavak leta prema Zagrebu na liniji TK1055 u 19:00 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 19:05 sati.

Datum polaska Datum povratka 1/2 soba 1/1 soba Pristojbe i naknade zračnih luka Popust
10.1.2019.
22.1.2019.
12.290,00 kn
16.480,00 kn
2.090,00 kn
615 kn
First Minute

FIRST MINUTE vrijedi za rezrevacije do 60 dana pred polazak ili do popunjenja određenog broja mjesta!
CIJENA UKLJUČUJE:
- prijevoz zrakoplovom na liniji Zagreb – Istanbul – New Delhi – Istanbul - Zagreb,
- smještaj u odabranim hotelima 4* na osnovi 12 noćenja s uslugom polupansiona,
- razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu,
- voditelja putovanja i lokalnog vodiča na engleskom jeziku,
- prijevoz modernim klimatiziranim autobusom,
- trošak organizacije i prodaje.
CIJENA NE UKLJUČUJE:
- zrakoplovne pristojbe i naknade,
- vizu za Indiju,
- napojnice,
- fakultativne sadržaje, obroke i usluge drugačije od navedenih,
- putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.
OBAVEZNA DOPLATA:
- za zrakoplovne pristojbe i naknade po osobi: 2.090 kn - plaćanje prilikom rezervacije
- za napojnice po osobi 40 eura - plaćanje na licu mjesta
DOPLATA PO ŽELJI (prilikom rezervacije):
- za jednokrevetnu sobu 4.190 kn
VIZA:
Potrebna za hrvatske državljane. cijena vize za Indiju iznosi 85 USD
(plativo u kunama prema prodajnom tečaju HNB na dan uplate).
Dokumenti potrebni za izdavanje vize: popunjen obrazac, kopija prve stranice putovnice koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja, 1 fotogra?ja u boji (veličine 5 x 5 cm sa svjetlom pozadinom).
Usluga posredovanja Agencije iznosi 100 kn po osobi.
NAPOMENE:
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koju se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, radnim vremenima znamenitosti koje se posjećuju ili držanim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata i tečaja do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
Najmanji broj prijavljenih putnika: 15
Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. P15-1020000448 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.