Etiopija-Addis Abeba

Elisa Tours Turistička agencija
Putovanja
Europska putovanja
Zrakoplovom
Autobusom
Zabavni parkovi
Privatne ture
Posebna ponuda
Skijanje
Austrija
Francuska
Tečajevi stranih jezika
Mediteran
Tunis
Hammamet
Yasmine Hammamet
Sousse
Port El Kantaoui
Mahdia
Djerba
Turska
Antalya
Alanya
Grčka
Rodos
Santorini
Kreta
Kos
Naxos
Mikonos
Samos
Lefkas
Zakintos
Karpatos
Kefalonija
Skiathos
Ikarija
Patmos
Egipat
Hurgada
Makadi Bay
Marsa Alam
Sharm El Sheikh
Cipar
Španjolska
Costa Brava
Costa del Sol
Malta
Italija
Calabria
Crna Gora
Albanija
Ujedinjeni Arapski Emirati
Ras al Khaimah
Daleka putovanja
Grupna putovanja
Individualna putovanja
Hrvatska
Jadran
Istra
Kvarner
Sjeverna Dalmacija
Srednja Dalmacija
Južna Dalmacija
Krstarenja
Mediteranom
Istočnim
Zapadnim
Karibi
Baltikom
Perzijskim zaljevom
Prekooceanska
Rijekama
Rekreacijski izleti
Wellness
Elisa Tours informacije
O nama
Opći uvjeti i uputstva
Kontakt
Politika zaštite osobnih podatka
Zaštita privatnosti
Putno osiguranje
Mogućnosti plaćanja
Korisni Linkovi
Informacije o Vizama
Eyewitness Guides
Lonely Planet Travel
Frommer's Travel
Google Maps
Auto karta ViaMichelin
Radno vrijeme
Pon - Pet 8.00 - 19.00 sati
Subota 9.00 - 13.00 sati
Telefon : 01/ 46 41 374
Mobitel : 099 46 41 000
Fax : 01/ 46 41 373
e-mail : info@elisa.hr
Kombi prijevoz putnika
Kombi prijevoz
+ višeVodič za putovanja
Vodič kroz putovanja
GPS navigacija
GPS navigacija
Putna osiguranja
Generali osiguranje
Vodič kroz putovanja
facebook Elisa Tours
facebook Elisa Tours
Internet pozivi
SKYPE Elisa Tours Viber +385994641000 Whats App +385994641000
>
ETIOPIJA - kolijevka životaOdaberite putovanje u pravi trenutak i uštedite
ETIOPIJA - kolijevka života
Broj dana 10
Prvi datum polaska 28.10.2018.
Mjesto polaska Zagreb, Hrvatska
Prijevoz Zrakoplovom i autobusom
Kategorija smještaja Hotel 3*Image description
Usluga Noćenje s doručkom
Cijena od 14.990,00 kn
Addis Abeba, Etiopija
  • Program putovanja
  • O destinaciji
  • Rezervacija
ETIOPIJA
1. dan: ZAGREB – BEČ
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije početka leta. Polijetanje zrakoplova avio kompanije Croatia Airlines na liniji OU442 u 17.50 sati. Dolazak u Beč u 18.45 sati. Nastavak putovanja na liniji ET725 (Ethiopian Airlines) u 22.50 sati.
2. dan: BEČ - ADDIS ABABA
Dolazak u Addis Ababu u 5.40 sati. Organizirani prijevoz do hotela. Smještaj te odmor. Odlazak u organizirani razgled grada. Tijekom obilaska posjetit ćete nacionalni muzej, Katedralu Svetog Trojstva, sagrađenu nakon oslobođenja od Italije, Menelikov mauzolej, spomenik slobodi, trg mučenika „crvenog terora“ itd. Nakon razgleda odlazak do tržnice Shiro Meda. Povratak u hotel. Noćenje.
3.dan: ADDIS ABABA – BAHIR DAR – SLAPOVI PLAVOG NILA – JEZERO TANA
Rani doručak (ili doručak za ponijeti) te odjava iz hotela. Organizirani prijevoz do zračne luke te prijava na let za Bahir Dar na liniji ET142 (Ethiopian Airlines) u 13.30 sati. Dolazak u Bahir Dar u 14.30 sati. Ostavit ćete stvari u hotelu te krenuti prema malom gradu Tiss Abay udaljenom tridesetak kilometara od Bahir Dara, gdje ćete vidjeti Slapovi Plavog Nila, oko kojih se nalaze sela i zaseoci kroz koje ćete proći. U poslijepodnevnim satima organizirana je vožnja po najvećem jezeru u Etiopiji, jezeru Tana, na kojem se nalazi 37 otoka, a na 20 se nalaze crkve od velike povijesne i kulturne važnosti za Etiopiju. Najpoznatiji samostani Ura Kidane Mihret i Azwa Mariam nalaze se na najvećem otoku na jezeru. Poznati su po freskama religijskih motiva, slika, murala i biblijskih zapisa na najstarijem etiopskom jeziku. Povratak u hotel, smještaj i noćenje.
4. dan: BAHIR DAR - GONDAR
Nakon doručka i odjave iz hotela odlazak prema Gondaru, prvoj etiopskoj prijestolnici vozeći se uz prekrasne krajolike. Kralj Fasilledes je tu sagradio prvu utvrdu 1632.godine što je bila praksa ostalih vladara tijekom slijedećih 236 godina. U Gondaru ćemo razgledati palaču kralja Fasilledesa sa otvorenim kupalištem, samostan Qusquom te crkvu Debre Berhan Sellassie sa slikama i freskama iz 16.st. Noćenje.
5.dan: GONDAR – NACIONALNI PARK SEMIEN - GONDAR
Nakon doručka slijedi vožnja do Nacionalnog parka Semien. Vozit ćemo se uz mjesto Debark do ulaza u NP kroz prekrasne krajolike Etiopije i uz sela lokalnih plemena Ahmara. NP Semien je pod zastitom UNESCO-a. Uživat ćemo u prekrasnoj prirodi, endemskoj flori i fauni, prekrasnoj planini Semien. NP Semien je i dom Gelada babuna, sisavca tipičnog za ovaj kraj. Noćenje hotelu u Gondaru.
6. dan: GONDAR - AXUM
Nakon doručka organizirani prijevoz do zračne luke te prijava na let za Axum na liniji ET122 (Ethiopian Airlines) u 9.15 sati. Dolazak u Axum u 10.45 sati. Axum je sveti etiopski grad, star više od 2000 godina. Kolijevka je etiopske civilizacije i središte velikog drevnog Axumitskog kraljevstva. Odlazak u razgled grada. Axum je poznat po najvišim obeliscima i stelama napravljenim od jednog komada kamena te prekrasnim utvrdama bivših vladara. Razgled ostataka Sabine palače, kraljice koja je prema predaji bila zavedena od kralja Solomona i rodila Menelika I, prvog vladara Etiopije. Razgled parka stela sa kraljevskim grobnicama axumskih kraljeva i stelom Kralja Ezane, koji je prvi prihvatio kršćanstvo u Etiopiji. Smještaj u hotel i noćenje.
7. dan: AXUM - LALIBELA
Nakon doručka odjava iz hotela i organizirani prijevoz do zračne luke. Prijava na let za Lalibelu na liniji ET123 (Ethiopian Airlines) u 11.15 sati. Dolazak u Lalibelu u 11.55 sati. Odlazak prema samostanu Asheten Mariam. Samostan je iz 6.st. i nalazi se na više od 3000 metara nadmorske visine. Do samostana se na kraju dolazi pješice kroz prekrasan krajolik. U poslijepodnevnim satima vožnja do samostana i crkve Yimrahene Kirstos. Povratak u hotel, smještaj i noćenje.
8. dan: LALIBELA
Odlazak u obilazak fascinantnih crkvi isklesanih u stijenama u 12.st. U gradu se nalazi ukupno 11 crkvi od ružičastog granita pod zaštitom UNESCO-a. Svaka crkva ima jedinstveni stil, vrlo detaljne rezbarije i vrlo dobro očuvane slike. Cijeli grad može se opisati kao jedna velika skulptura posvećena Bogu. Danas ćemo posjetiti nekoliko crkvi, od kojih je najpoznatija crkva Sv.Jurja. Noćenje u hotelu.
9. dan: LALIBELA - ADDIS ABABA - BEČ
Doručak u hotelu i odjava. Organizirani prijevoz do zračne luke. Prijava za let za Addis Ababu na liniji ET120 (Ethiopian Airlines) u 10.40 sati. Dolazak u Addis Ababu u 11.40 sati. Odlazak u šetnju kroz Market i do vidikovca za pogled na cijeli grad. Odlazak do lokalnog restorana na večeru s tradicionalnim etiopskim plesovima. Nakon večere organizirani prijevoz do zračne luke.
10. dan: BEČ – ZAGREB
Prijava na let za Beč na liniji ET 724 (Ethiopian Airlines) u 00.45 sati. Dolazak u Beč u 5.15 sati. Nastavak putovanja na liniji OU441 (Croatia Airlines) u 10.10 sati za Zagreb. Dolazak u Zagreb u 11.05 sati.

Datum polaska Datum povratka 1/2 soba 1/1 soba Pristojbe i naknade zračnih luka Popust
28.10.2018.
6.11.2018.
15.490,00 kn
17.390,00 kn
2.990,00 kn
500 kn
First Minute

20.11.2018.
29.11.2018.
15.490,00 kn
17.390,00 kn
2.990,00 kn
500 kn
First Minute

FIRST MINUTE vrijedi za rezervacije do 60 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta po First Minute cijeni!
CIJENA UKLJUČUJE:
- prijevoz zrakoplovom na ekonomskoj klasi Zagreb – Addis Ababa – Zagreb,
- unutarnje letove: Addis Ababa-Bahir Dar, Gondar- Axum, Axum-Lalibela i Lalibela -Addis Ababa,
- smještaj u hotelima 3* na osnovi 1 noćenja s doručkom u Addis Ababi, 1 noćenja s doručkom u Bahir Dar, 2 noćenja s doručkom u Gondaru, 1 noćenje s doručkom u Axumu, 2 noćenja s doručkom u Lalibeli,
- 1 večeru u lokalnom restoranu,
- pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku,
- lokalnog pratitelja/predstavnika,
- sve transfere i prijevoze prema programu,
- sve ulaznice za lokalitete koji se posjećuju (muzeji, crkve, dvorci, arheološka nalazišta, parkovi i sela),
- vožnju brodom po rijeci Jezeru Tana,
- skaute u pratnji u Nacionalnom parku,
- razgled Addis Ababe,
- jamčevinu i troškove organizacije putovanja.
CIJENA NE UKLJUČUJE:
- obaveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe 2.990 kn (podložno promjenama, plaćanje prilikom rezervacije putovanja),
- doplatu za jednokrevetnu sobu 1.900 kn,
- trošak za izradu vize ukoliko se agnecija posreduje pri viziranju (priprema i dostava dokumentacije za viziranje) 200 kn po putovnici,
- trošak konzularne pristojbe 50 USD (plaćanje na ulasku u zemlju),
- 50 USD napojnice za lokalne vozače i vodiče (plaćanje na licu mjesta),
- putno osiguranje.
OBAVEZNA DOPLATA:
- zrakoplovne pristojbe 2.990 kn,
- trošak vize 50 USD (plaćanje na licu mjesta),
- 50 USD napojnice za lokalne vozače i vodiče (plaćanje na licu mjesta),
- putno zdravstveno osiguranje u inozemstvu i osiguranje od otkaza putovanja (preporučamo)
VAŽNO:
Obvezno je cijepljenje protiv žute groznice; preporučuje se uzimanje lijekova protiv malarije (početak najmanje dva tjedna prije odlaska). Detaljne informacije i savjetovanja u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, Rockefellerova 7, 10000 Zagreb, tel. +01 48 63 222, www.hzjz.hr
Potrebno je dostaviti skeniranu kopiju putovnice u boji prilikom rezervacije, u slučaju nedostavljanja iste agencija nije odgovorna za nedobivanje vize.
VIZA:
Potrebna
NAPOMENA:
Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko done do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja,ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati. Preporučamo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima. | Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
Najmanji broj putnika: 15
Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. P15-1020000367 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.