Makedonija-Skopje

Elisa Tours Turistička agencija
Putovanja
Europska putovanja
Zrakoplovom
Autobusom
Advent i Božić
Zabavni parkovi
Privatne ture
Posebna ponuda
Nova Godina
Skijanje
Austrija
Francuska
Slovenija
Mediteran
Turska
Antalya
Alanya
Grčka
Rodos
Santorini
Kreta
Kos
Naxos
Mikonos
Samos
Lefkas
Egipat
Hurgada
Makadi Bay
Marsa Alam
Sharm El Sheikh
Daleka putovanja
Grupna putovanja
Individualna putovanja
Krstarenja
Mediteranom
Istočnim
Zapadnim
Karibi
Perzijskim zaljevom
Prekooceanska
Rijekama
Wellness
Elisa Tours informacije
O nama
Opći uvjeti i uputstva
Kontakt
Politika zaštite osobnih podatka
Zaštita privatnosti
Putno osiguranje
Mogućnosti plaćanja
Korisni Linkovi
Informacije o Vizama
Eyewitness Guides
Lonely Planet Travel
Frommer's Travel
Google Maps
Auto karta ViaMichelin
Radno vrijeme
Pon - Pet 8.00 - 19.00 sati
Subota 9.00 - 13.00 sati
Telefon : 01/ 46 41 374
Mobitel : 099 46 41 000
Fax : 01/ 46 41 373
e-mail : info@elisa.hr
Kombi prijevoz putnika
Kombi prijevoz
+ višeVodič za putovanja
Vodič kroz putovanja
GPS navigacija
GPS navigacija
Putna osiguranja
Generali osiguranje
Vodič kroz putovanja
facebook Elisa Tours
facebook Elisa Tours
Internet pozivi
SKYPE Elisa Tours Viber +385994641000 Whats App +385994641000
>
T'GA ZA JUG - MakedonijaOdaberite putovanje u pravi trenutak i uštedite
T'GA ZA JUG - Makedonija
Broj dana 4
Prvi datum polaska 5.10.2018.
Mjesto polaska Zagreb, Hrvatska
Prijevoz Zrakoplovom i autobusom
Kategorija smještaja Hotel 4*Image description
Usluga Noćenje s doručkom
Cijena od 2.990,00 kn
Skopje, Makedonija
  • Program putovanja
  • O destinaciji
  • Rezervacija
„T'ga za jug“, zrakoplovom i autobusom
Vrijednost više: hoteli 4*, degustacija vina uz zakusku u Tikvešu
Upoznajte nepoznato susjedstvo!
Jedina romska (ciganska) općina u Europi zove se Šuto Orizari i nalazi se u Skopju. Luda Mara je rijeka u kotlini podno Tikveškog vinogorja, na čijim obalama su smješteni Kavadarci. Makedonski Las Vegas, Gevgeliju od Soluna dijeli svega 60-tak km pa je to i razlog utjecaja mediteranske klime s Egejskog mora. Legendarni Kemal Paša Ataturk rođen je u multikulturalnom Solunu, a školovao se na vojnoj akademiji turske vojske u Bitoli. Bitola se u vrijeme Osmanskog carstva zvala Monastir i bila je konzularni grad s 12 konzulata. Ohrid i pripadajuće jezero svrstano je u UNESCO-vu svjetsku baštinu. Struške večeri, svake godine tradicionalno počinju pjesmom „T'ga za jug“ Konstantina Miladinova pa je i poznato makedonsko vino dobilo ime po njoj.
SKOPJE – STOBI – KAVADARCI – BITOLA – OHRID
1. dan: ZAGREB – SKOPJE
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman u 12.00h. Polijetanje zrakoplova za Skopje na letu Croatia Airlinesa, OU 368 u 14.00h. Dolazak u 15.15h i obavljanje graničnih formalnosti. Susret s lokalnim vodičem i odlazak na panoramsku vožnju glavnim gradom Makedonije smještenom u dolini rijeke Vardar, uz pogled na: staru željezničku stanicu, danas Muzej grada Skopja; spomen-kuću Majke Tereze, otvorenoj povodom 100. obljetnice njezina rođenja; Trg Makedonija; kameni most iz 6. st.; Daut Paša Amam, staru tursku kupelj iz 15. st. u kojoj se smjestila Nacionalna galerija; staru tržnicu s malim uskim ulicama; crkvu sv. Spasa; gradsku tvrđavu. Nakon razgleda prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe. Nakon kraćeg odmora, odlazak do Stare skopske čaršije, najveće na Balkanu izvan Istanbula, gdje možete doživjeti dah prošlih vremena i pojesti odlične čevape! Povratak u hotel. Noćenje.
2. dan: SKOPJE – STOBI – KAVADARCI – BITOLA – OHRID
koji je nastao nedaleko ušća Crne rijeke i Vardara. Razgled lokaliteta: kazalište, episkopalna bazilika, civilna bazilika, centralna bazilika, terme, Teodozijeva palača... U nastavku odlazak prema Kavadarcima, središtu Tikveškog kraja, poznatog vinogradarskog područja. Posjet najstarijoj vinariji Tikveš, najvećem proizvođaču vina u regiji i jednoj od najboljih i najmodernijih vinarija na ovim prostorima. Razgled vinarije uz stručno vodstvo te degustacija vina. Slijedi nastavak putovanja put Bitole, grada smještenog u središtu najprostranije makedonske kotline Pelagonije, ispod Baba planine na rijeci Dragor. Bitola je drugi po veličini grad u Makedoniji i važno povijesno središte. U vrijeme Osmanskog Carstva nazivali su je konzulskim gradom jer su mnoge europske zemlje ovdje imale svoje konzularne urede. Šetnja gradom uz razgled znamenitosti: glavna ulica "Sirok Sokak"; stara tržnica, Jeni džamija i toranj sa satom. Odlazimo potom prema Ohridskom jezeru koje se od 1980.g. nalazi na popisu Unescove svjetske baštine. Po dolasku u večernjim satima, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.
3. dan: OHRID – SV. NAUM
Doručak. Odlazak u razgled Ohrida, koji je slavenski naziv dobio po vapnenačkoj hridi visokoj 792 m na kojoj se nalazi povijesna jezgra grada. Nazivaju ga i draguljem Makedonije zbog iznimnog prirodnog okruženja. Razgled: crkva sv. Sofije iz 11 st.; antički amfiteatar; crkva sv. Bogorodice Perivlepta s vrijednim freskama i ikonama; Samuilova tvrđava s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero (10./11. st.); galerija ikona; crkva sv. Klimenta i Pantelejmon. Osim brojnih spomenika, restorana, kavana i barova tu se nalaze i brojne trgovine s poznatim unikatnim nakitom - ohridskim biserima (onima koji su voljni potrošiti nešto više, svakako preporučamo da potraže radnje obitelji Tavel i Filev koje rade originalne bisere!). Slijedi odlazak do Svetog Nauma, uz usputno zaustavljanje kod Muzeja na vodi u Uvali kostiju, rekonstruiranog prapovijesnog naselja sojenica, pretvorenog u jedinstveni muzej u kojem je prikazan način života žitelja ovog naselja iz 1200. godine prije naše ere. Posjet Sv. Naumu, jednom od najljepših lokaliteta na Ohridskom jezeru, smještenog na stijeni u blizini izvora Crnog Drima. Obilazak manastirske crkve posvećene arkanđelima Mihaelu i Gabrijelu te povratak prema Ohridu. Noćenje.
4. dan: OHRID – SKOPJE – ZAGREB
Doručak te slobodno vrijeme za osobne programe do polaska prema zračnoj luci Skopje. Po dolasku, prijava za let Croatia Airlinesa za Zagreb, OU 369 u 15.55h (u 16:20h na povratku 29.10.); s očekivanim dolaskom u 17.10h (u 17.55h na povratku 29.10.). Završetak programa.

Datum polaska Datum povratka 1/2 soba 1/1 soba Pristojbe i naknade zračnih luka Popust Status
5.10.2018.
8.10.2018.
3.190,00 kn
3.580,00 kn
990,00 kn
200 kn
First Minute

Garantirani polazak
26.10.2018.
29.10.2018.
3.190,00 kn
3.580,00 kn
990,00 kn
400 kn
First Minute


ULTRA FIRST MINUTE vrijedi za rezervacije do 60 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!
FIRST MINUTE na polasku 5.10. vrijedi za rezervacije do 8.9. ili do popunjenja određenog broja mjesta!
CIJENA UKLJUČUJE:
• Povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) iz Zagreba do Skopja;
• Prijevoz turističkim autobusom prema programu;
• Smještaj u Skopju u hotelu Ibis Skopje City Center 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom;
• Smještaj na Ohridu u hotelu Granit 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom;
• Razglede prema programu u pratnji licenciranih lokalnih vodiča;
• Posjet vinariji Tikveš uz obilazak, degustaciju vina i hladnu zakusku;
• Pratitelja iz Zagreba;
• Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.
CIJENA NE UKLJUČUJE:
• obaveznu doplatu za pristojbe zračnih luka od 990 kn (podložno promjeni),
• doplatu za jednokrevetnu sobu od 390 kn,
• ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda,
• obroke koji nisu navedeni u programu,
• osobne troškove, pića i napojnice
• putno osiguranje (preporučamo)
OBAVEZNA DOPLATA:
Pristojbe u zračnim lukama, po osobi: 990 kn
DOPLATE PO ŽELJI (prilikom rezervacije):
• doplatu za jednokrevetnu sobu od 390 kn,
• Polupansion (3 večere u hotelima, bez pića): 250 kn
POPUST:
Dijete 2 – 11,99 godina na pomoćnom ležaju, uz 2. odrasle osobe: 500 kn
INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA:
Stobi arheološko nalazište: cca 2 Eur
Ohrid: 1,70 Eur po objektu (crkva sv. Sofije, Samuilova tvrđava, crkva sv. Klimenta, Muzej na vodi, samostan sv. Naum)
RED LETENJA:
OU 368 ZAGREB SKOPJE 14:00 15:15
OU 369 SKOPJE ZAGREB 15:55/16:20 17:10/17:55
VAŽNO:
Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u domaćem zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi je dozvoljeno nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max. 8 kg).
NAPOMENE:
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Sve cijene su izražene po osobi u dvokrevetnoj sobi. Kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može se razlikovati od hrvatskih standarda. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja. Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz siječnja 2018. i mogu biti podložne promjeni. O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr
Minimalni broj putnika: 15
Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. P15-1020000367 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.