Jordan-Jordan

Elisa Tours Turistička agencija
Putovanja
Europska putovanja
Zrakoplovom
Autobusom
Advent i Božić
Zabavni parkovi
Nova Godina
Skijanje
Austrija
Italija
Francuska
Mediteran
Tunis
Hammamet
Yasmine Hammamet
Port El Kantaoui
Mahdia
Djerba
Egipat
Hurgada
Makadi Bay
Sharm El Sheikh
Ujedinjeni Arapski Emirati
Ras al Khaimah
Daleka putovanja
Grupna putovanja
Individualna putovanja
Hrvatska
Jadran
Istra
Kvarner
Sjeverna Dalmacija
Srednja Dalmacija
Južna Dalmacija
Krstarenja
Mediteranom
Istočnim
Zapadnim
Perzijskim zaljevom
Prekooceanska
Wellness
Elisa Tours informacije
O nama
Opći uvjeti i uputstva
Kontakt
Politika zaštite osobnih podatka
Zaštita privatnosti
Putno osiguranje
Mogućnosti plaćanja
Korisni Linkovi
Informacije o Vizama
Eyewitness Guides
Lonely Planet Travel
Frommer's Travel
Google Maps
Auto karta ViaMichelin
Radno vrijeme
Pon - Pet 8.00 - 19.00 sati
Subota 9.00 - 13.00 sati
Telefon : 01/ 46 41 374
Mobitel : 099 46 41 000
Fax : 01/ 46 41 373
e-mail : info@elisa.hr
Kombi prijevoz putnika
Kombi prijevoz
+ višeVodič za putovanja
Vodič kroz putovanja
GPS navigacija
GPS navigacija
Putna osiguranja
Generali osiguranje
JORDAN I IZRAEL
Hotel 4* / Prema programu
8.290 kn / 8 dana
Vodič kroz putovanja
facebook Elisa Tours
facebook Elisa Tours
Internet pozivi
SKYPE Elisa Tours Viber +385994641000 Whats App +385994641000
>
JORDAN - 9 danaOdaberite putovanje u pravi trenutak i uštedite
JORDAN - 9 dana
Broj dana 9
Prvi datum polaska 8.1.2020.
Mjesto polaska Zagreb, Hrvatska
Prijevoz Zrakoplovom i autobusom
Kategorija smještaja Prema programuImage description
Usluga Prema programu
Cijena od 8.730,00 kn
Amman, Jordan
  • Program putovanja
  • O destinaciji
  • Rezervacija
JORDAN
1. dan ZAGREB
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let za Istanbul na liniji TK 1056 (Turkish Airlines), polijetanje zrakoplova u 20:00 sati.
2. dan ISTANBUL – AMMAN – MADABA – NEBO – AMMAN
Dolazak u Istanbul predviđen je u 00:10 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Amman na liniji TK 814 (Turkish Airlines) u 01:40 sati. Predviđeni dolazak u zračnu luku Amman je u 03:05 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku, sastanak s predstavnikom lokalnog agenta i transfer do hotela u Ammanu. Prijava i smještaj u hotel. Nakon kratkog odmora, slijedi vožnja do Madabe, znanog kao „grada mozaika“ s crkvom Sv. Jurja u kojoj se čuva mozaik karte Svete zemlje iz predislamskog doba. Nastavak puta prema planini Nebo, mjestu gdje je Mojsije gledao prema Obećanoj zemlji i gdje je na kraju bio sahranjen. U 4. stoljeću na ovom mjestu je izgrađena mala Bizantska crkva, a danas se nalazi prostrana crkva koju posjećuje mnoštvo vjernika iz cijelog svijeta, budući da je planina Nebo jedna od najvažnijih kršćanskih mjesta u Jordanu. Za lijepa vremena s planine se pruža pogled na Mrtvo more i jordansku dolinu. Večera i noćenje.
3. dan AMMAN – JERASH – AJLUN – AMMAN
Doručak. Slijedi vožnja do 48 km udaljenog Jerasha, najbolje očuvanog rimskog grada gdje još i danas možete proći kroz trijumfalnu arkadu posvećenu caru Hadrijanu te prošetati 600 metara dugom ulicom s kolonadama. Zlatno doba grada bilo je u vrijeme rimske vladavine. Bio je skriven stoljećima u pijesku prije nego je iskopan i restauriran u zadnjih 70 godina. Jerash je izvrstan primjer veličanstvenog, povijesnog rimskog urbanizma. Utemeljen na području Bliskog Istoka, sa svojim popločenim ulicama, hramovima na brežuljcima, elegantnim teatrima, prostranim javnim trgovima, toplicama, fontanama i gradskim zidinama okruženim tornjevima i gradskim vratima. Po razgledu Jerasha slijedi vožnja prema Ajlunu, malom gradiću koji se smjestio na obroncima planina sjevernog Jordana, 76 km sjeverozapadno od Ammana. Čudesna priroda i fascinantna arapska vojna arhitektura čini ovo mjesto jednim od najvažnijih prirodnih i povijesnih lokaliteta na Bliskom Istoku. Palača Qalat Al Rabad iz 12. stoljeća, okružena borovom šumom, radi svoje lokacije, na putu prema dolini Jordana, ima stoljećima veliku povijesnu trgovačku i obrambenu ulogu. Povratak u Amman. Večera i noćenje.
4. dan AMMAN – MRTVO MORE
Doručak. Odlazak u razgled Ammana, glavnog grada Kraljevine Jordan, fascinantnog grada kontrasta - jedinstvene mješavine modernog i tradicionalnog, idealno smještenog između pustinje i plodne doline. Amman je moderan grad s brojnim antičkim ostacima. Na vrhu brijega Jabal al-Qala’a, nalazi se citadela sa stupovima rimskog hrama Temple of Hercules, te posjet starom i novom dijelu grada. Izgrađen unutar samog brda nalazi se i antički kameni amfiteatar iz 2. stoljeća u kojem se povremeno održavaju zabavna događanja. Vožnja prema Mrtvom moru. Mrtvo more je slano jezero, saliniteta od 30%, što je oko devet puta više od saliniteta obične morske vode. Neobično je toplo, te zbog svog bogatstva mineralima i crnog ljekovitog blata privlači posjetitelje stoljećima. Smještaj u hotel i večera. Noćenje.
5. dan MRTVO MORE – BETHANY – KERAK – WADI RUM
Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja prema Keraku gdje ćemo posjetiti Bethany (nalazište krštenja), jedno od najnovijih arheoloških i vjerskih otkrića. Pet izvora ovdje tvori rijeku Jordan, te se vjeruje da upravo to mjesto gdje je Ivan Krstitelj krstio Isusa. Zatim slijedi vožnja do čarobne pustinje Wadia Ruma, doma "Lawrencea Arabia". Uživajte u čaju od metvice ili kavi s kardamomom prije obilaska ove prirodno uređene pustinje u beduinskom džipu. Vožnja u kamp koji se nalazi u pustinji i smještaj. Večera i noćenje u šatorima.
6. dan WADI RUM – PETRA
Nakon beduinskog doručka, odlazak u obilazak Petre, mističnog grada isklesanog u visokom crvenom stijenju kojeg su prije više od dvije tisuće godina sagradili Nabatejci, gospodari Jordana iz predrimskog doba. Oni su uspjeli sagraditi impresivno kameno carstvo hramova, grobnica i ostalih građevina. Pješice ćete proći do Riznice, najpoznatijeg dijela Petre, kroz kanjon okružen bajkovitim liticama. Prilika za jahanje na konjima. Ovo jedinstveno mjesto je bez sumnje najvrjednije blago i najveća turistička atrakcija Jordana. Po završetku cjelodnevnog razgleda Petre, smještaj u hotel. Večera i noćenje.
7. dan PETRA – CRVENO MORE – AQABA
Doručak. Vožnja prema Crvenom moru. Slobodno vrijeme za odmor i uživanje u moru. Polazak prema Aqabi. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.
8. dan AQABA – AMMAN
Doručak. Slobodno jutro, a zatim slijedi vožnja prema Ammanu. Po dolasku u Amman u večernjim satima, odlazak u zračnu luku.
9. dan AMMAN - ISTANBUL - ZAGREB
Prijava na let za Istanbul na liniji TK815 (Turkish Airlines) u 02:40 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 06:15 sati, nastavak leta prema Zagrebu u 08:05 sati na liniji TK1053 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb predviđen je u 8:15 sati.

Datum polaska Datum povratka 1/2 soba 1/1 soba Pristojbe i naknade zračnih luka Popust
8.1.2020.
16.1.2020.
9.190,00 kn
11.380,00 kn
2.290,00 kn
460 kn
First Minute

FIRST MINUTE popust vrijedi za rezervacije do popunjenja određenog broja mjesta!
CIJENA UKLJUČUJE:
- prijevoz zrakoplovom,
- 6 noćenja u hotelima 4* s uslugom polupansiona tijekom ture: 2 noćenja u Ammanu, 1 noćenje u okolici Mrtvog mora, 1 noćenje u kampu (u šatoru) u pustinji, 1 noćenje u Petri, 1 noćenje u Aqabi,
- razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu putovanja,
- lokalnog vodiča,
- voditelja putovanja,
- prijevoz autobusom,
- džip safari u trajanju od 2 sata po Wadi Rum pustinji,
- vizu,
- trošak organizacije putovanja.
CIJENA NE UKLJUČUJE:
- zrakoplovne pristojbe,
- dodatne obroke,
- prijenos prtljage,
- napojnice vodiču i vozaču (Atlasova preporuka 30 EUR),
- izlazne takse na jordanskoj granici,
- zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.
OBAVEZNA DOPLATA:
- za zrakoplovne pristojbe po osobi 2.290 kn - plaćanje prilikom rezervacije - za jednokevetnu sobu 2.190 kn (ako osoba putuje sama / spava sama u sobi) - plaćanje prilikom rezervacije - za izlaznu taksu na jordanskoj granici (ca. 15 EUR) - plaćanje na licu mjesta
POPUST:
Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.
NAPOMENE:
Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu. ORGANIZATOR pridržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika. Agencija zadržava pravo izmjene letova i programa. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
Minimalan broj putnika: 15
Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. P15-1020000448 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.