Francuska-Francuska

Elisa Tours Turistička agencija
Putovanja
Karneval
Europska putovanja
Zrakoplovom
Autobusom
Zabavni parkovi
Posebna ponuda
Skijanje
Austrija
Italija
Francuska
Slovenija
Mediteran
Tunis
Hammamet
Yasmine Hammamet
Sousse
Port El Kantaoui
Mahdia
Djerba
Grčka
Rodos
Santorini
Kreta
Kos
Lefkas
Zakintos
Karpatos
Kefalonija
Egipat
Hurgada
Makadi Bay
Sharm El Sheikh
Cipar
Španjolska
Costa Brava
Costa del Sol
Crna Gora
Albanija
Ujedinjeni Arapski Emirati
Ras al Khaimah
Daleka putovanja
Grupna putovanja
Individualna putovanja
Hrvatska
Jadran
Istra
Kvarner
Sjeverna Dalmacija
Srednja Dalmacija
Krstarenja
Mediteranom
Istočnim
Zapadnim
Sjeverom Europe
Karibi
Prekooceanska
Wellness
Elisa Tours informacije
O nama
Opći uvjeti i uputstva
Kontakt
Politika zaštite osobnih podatka
Zaštita privatnosti
Putno osiguranje
Mogućnosti plaćanja
Korisni Linkovi
Informacije o Vizama
Eyewitness Guides
Lonely Planet Travel
Frommer's Travel
Google Maps
Auto karta ViaMichelin
Radno vrijeme
Pon - Pet 8.00 - 19.00 sati
Subota 9.00 - 13.00 sati
Telefon : 01/ 46 41 374
Mobitel : 099 46 41 000
Fax : 01/ 46 41 373
e-mail : info@elisa.hr
Kombi prijevoz putnika
Kombi prijevoz
+ višeVodič za putovanja
Vodič kroz putovanja
GPS navigacija
GPS navigacija
Putna osiguranja
Generali osiguranje
Vodič kroz putovanja
facebook Elisa Tours
facebook Elisa Tours
Internet pozivi
SKYPE Elisa Tours Viber +385994641000 Whats App +385994641000
>
DIJON I BURGUNDIJA - UskrsOdaberite putovanje u pravi trenutak i uštedite
DIJON I BURGUNDIJA - Uskrs
Broj dana 4
Prvi datum polaska 19.4.2019.
Mjesto polaska Zagreb, Hrvatska
Prijevoz Zrakoplovom
Kategorija smještaja Hoteli sa 3* / 4*Image description
Usluga Noćenje s doručkom
Cijena od 3.490,00 kn
Dijon, Francuska
  • Program putovanja
  • O destinaciji
  • Rezervacija
USKRS U DIJONU I BURGUNDIJI
PUTOVANJE ZA HEDONISTE I ONE KOJI SE TAKVIMA OSJEĆAJU!

Burgundija, „srce Francuske“, bogata je francuska regija, blagoslovljena iznimnom arhitekturom, sjajnom gastronomijom, svjetski poznatim vinogradima i prekrasnim, bujnim krajolicima. Od vremena kad su moćni burgundski vojvode upravljali ogromnim i bogatim kraljevstvom pa do danas, Burgundija je sinonim za ukus, okus i hedonizam.

VRIJEDNOST VIŠE: UKLJUČENA ULAZNICA U OPATIJU CLUNY!

Predviđen smještaj na polasku: Hotel Oceania Le Jura 4*
1. dan: ZAGREB – DIJON – CHALON SUR SAÔNE – OPATIJA CLUNY – MÂCON - DIJON
Sastanak putnika u zračnoj luci u Zagrebu dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera informacija. Let posebnim zrakoplovom iz Zagreba za Dijon u ranim jutarnjim satima. Po slijetanju ukrcaj u autobus i odlazak u prvo istraživanje Burgundije: prva postaja gradić je Chalon-sur-Saône, rodni grad izumitelja fotografije Nicéphorea Nicea i nekoć glavna distribucijska točka lokalnih vinograda otkud su poznata burgundska vina odašiljana po rijeci Saône na svoj daljni put po zemlji i kontinentu. Razgled povijesne jezgre gradića s lokalnim vodičem. Nastavak puta vodi nas u Cluny, slavnu benediktinsku opatiju (ulaznica uključena). Poslije Clunyja posjetit ćemo Mâcon, gradić na granici Burgundije s regijom Auvergne-Rhone-Alpes. Povratak u Dijon, glavni grad regije i pješački razgled grada s lokalnim vodičem. Grad u općoj kulturi poznat po senfu, jedan je od najljepših gradova Francuske. Nekoć su moćni burgundski vojvode vladali iz Dijona dobrim dijelom zapadne Europe, pa se Dijon u 14. i 15. st. može smatrati jednim od najvažnijih gradova Europe tog vremena, a zahvaljujući očuvanosti svoje povijesne jezgre Dijon se nalazi i na popisu zaštićene baštine UNESCO-a. Smještaj u izabrani hotel u poslijepodnevnim satima, slobodna večer. Noćenje.
2. dan: DIJON: fakultativni izlet ROUTE DES GRANDS CRUS I BEAUNE
Doručak. Slobodan dan za osobne programe. Preporučujemo svakako odlazak na fakultativni izlet ROUTE DES GRANDS CRUS i BEAUNE (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Route des Grands Crus jedna je od najpoznatijih francuskih vinskih cesta koja se zbog svoje slikovitosti i upečatljivosti upisala i na UNESCO-v popis. Cesta vodi kroz najprestižnije burgundske vinograde i kraj 38 vinogradarskih sela između Dijona i Beuanea. Jedan od najvećih vinograda regije, Clos de Vougeot, smješten je u srcu te ceste i simbol je povijesti Burgundije. Posjet poznatom dvorcu na imanju (ulaznica uključena u cijenu). Nakon posjeta Vougeout zaustavit ćemo se na ruti u Nuits Saint George, malom mjestu u sredinit rute s najboljim vinogradima Burgundije. Nuits Saint George je poznat i kao „Ville d'Espace“ (Svemirski grad) jer je prilikom slijetanja na Mjesec misije Apollo XV jedan od kratera nazvan imenom mjesta. Posjetit ćemo Domaine Armelle et Bernard Rion gdje ćemo nakon posjeta imanju, odnosno vinskom podrumu, degustirati 5 različitih vina. Na kraju ceste dolazimo do grada Beaune koji ćemo posjetiti uz lokalnog vodiča. Jedan od najpoznatijih gradova regije, Beaune je jedan i od najslikovitijih, a posebnu pozornost privlači njegova vijećnica čiji se raznobojni crjepovi na krovu uočavaju i prije ulaska u grad (ulaznica uključena u cijenu). Slobodno vrijeme za osobne programe i povratak u Dijon. Noćenje.
3. dan: DIJON: fakultativni izlet LYON
SRETAN USKRS!
Doručak. Slobodan dan za osobne programe. Danas preporučujemo izlet u regiju Auvergne-Rhone-Alpes i njezin glavni grad Lyon, treći grad po veličini u Francuskoj i nesunmnjivo gastronomsku prijestolnicu Francuske (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Na strateškoj točki na ušću rijeka Saone i Rhone, Lyon je počeo privlačiti doseljenike još od 43.g.pr.Krista kad je tu osnovana rimska kolonija Lugdunum. Posljednjih 500 godina Lyon je trgovački, industrijski, bankarski i gastronomski grad s nekim od najzanimljivijih muzeja Francuske (slavni Muzej tekstila npr.). Razgled starog grada (na listi UNESCO-a) s lokalnim vodičem i slobodno vrijeme za šetnju i uživanje u proljetnom ozračju grada. Povratak u Dijon u poslijepodnevnim satima. Slobodna večer. Noćenje.
4. dan: DIJON: fakultativni izlet L'AUXOIS – ZAGREB
Doručak. Slobodan dan za osobne programe i aktivnosti. Preporučujemo za kraj putovanja divnom Burgundijoom izlet u dio regije poznat pod nazivom L'Auxois (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Posjet poznatom bivšem cistercitskom samostanu iz 1119. godine, Fontenay (ulaznica uključena). Putem po regiji zaustavit ćemo se u Chablisu, prekrasnom vinogradarskom gradiću čije je ime sinonim za bijela vina (degustacija svjetski poznatog vina uključena u cijenu). U nastavku dana zaustavit ćemo se u Vezelayu, jednom od najslikovitijih mjestašca Burgundije, poznatom i kao mjesto hodočašća zbog navodnih relikvija Marije Magdalene u bazilici. Iz Vezelaya je krenula i 2. križarska vojna. Prije povratka u Dijon stat ćemo u ljupkom Semur-en-Auxois, mjestu koje još uvijek priziva ozračje utvrđenog srednjovjekovnog utvrđenog gradića. Povratak u Dijon i transfer u zračnu luku. Let posebnim zrakoplovom u večernjim satima.

Datum polaska Datum povratka 1/2 soba 1/1 soba Pristojbe i naknade zračnih luka Popust
19.4.2019.
22.4.2019.
3.690,00 kn
4.630,00 kn
890,00 kn
200 kn
First Minute

FIRST MINUTE vrijedi za rezervacije do popunjenja određenog broja mjesta!
CIJENA UKLJUČUJE:
- prijevoz posebnim zrakoplovom na relaciji Zagreb-Dijon-Zagreb,
- voditelja putovanja,
- smještaj u odabranom hotelu 3* ili 4* u dvokrevetnim sobama na osnovi tri noćenja s doručkom,
- autobusni prijevoz prema programu,
- razglede prvi dan s lokalnim vodičem,
- ulaznica u opatiju Cluny, povratni transfer,
- boravišnu pristojbu,
- troškove organizacije i prodaje
CIJENA NE UKLJUČUJE:
- zrakoplovne pristojbe i naknade, - ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene,
- fakultativne izlete i sadržaje,
- paket putnog osiguranja,
- troškove osobnih narudžbi
OBAVEZNA DOPLATA (prilikom rezervacije):
- za zrakolovne pristojbe i naknade po osobi: 890 kn
DOPLATA PO ŽELJI (prilikom rezervacije):
- za smještaju u hotel 4*, dvokrevetna soba po osobi: RC 4.190 kn / FM 3.890 kn
- za jednokrvetnu sobu u hotelu 3*: 940 kn
- za jednokrevetnu sobu u hotelu 4*: 1.390 kn
- fakultativni izleti
FAKULTATIVNI IZLETI (plaćanje isključivo prilikom rezervacije):
- ROUTE DES GRANDS CRUS i BEAUNE (uključen lokalni vodič, ulaznica u dvorac, degustacije vina i senfa i ručak): 840 kn
- LYON (uključen lokalni vodič i ručak): 690 kn
- L'AUXOIS (uključen lokalni vodič, degustacija vina i ulaznica u samostan u Fontenayu): 840 kn

Izleti se uplaćuju prilikom rezervacije aranžmana, na licu mjesta neće biti moguće. Minimum prijavljenih za realizaciju izleta je 30 putnika. U SLUČAJU MANJEG BROJA PRIJAVLJENIH IZLET JE MOGUĆE REALIZIRATI UZ ADEKVATNU DOPLATU.
NAPOMENE:
Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na put kao i tijekom samog putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.
Najmanji broj prijavljenih putnika: 40
Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. P15-1020000448 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.