Češka-Prag

Elisa Tours Turistička agencija
Putovanja
Europska putovanja
Zrakoplovom
Autobusom
Advent i Božić
Zabavni parkovi
Nova Godina
Skijanje
Austrija
Italija
Francuska
Mediteran
Tunis
Hammamet
Yasmine Hammamet
Port El Kantaoui
Mahdia
Djerba
Egipat
Hurgada
Makadi Bay
Sharm El Sheikh
Ujedinjeni Arapski Emirati
Ras al Khaimah
Daleka putovanja
Grupna putovanja
Individualna putovanja
Hrvatska
Jadran
Istra
Kvarner
Sjeverna Dalmacija
Srednja Dalmacija
Južna Dalmacija
Krstarenja
Mediteranom
Istočnim
Zapadnim
Perzijskim zaljevom
Prekooceanska
Wellness
Elisa Tours informacije
O nama
Opći uvjeti i uputstva
Kontakt
Politika zaštite osobnih podatka
Zaštita privatnosti
Putno osiguranje
Mogućnosti plaćanja
Korisni Linkovi
Informacije o Vizama
Eyewitness Guides
Lonely Planet Travel
Frommer's Travel
Google Maps
Auto karta ViaMichelin
Radno vrijeme
Pon - Pet 8.00 - 19.00 sati
Subota 9.00 - 13.00 sati
Telefon : 01/ 46 41 374
Mobitel : 099 46 41 000
Fax : 01/ 46 41 373
e-mail : info@elisa.hr
Kombi prijevoz putnika
Kombi prijevoz
+ višeVodič za putovanja
Vodič kroz putovanja
GPS navigacija
GPS navigacija
Putna osiguranja
Generali osiguranje
PRAG 4 DANA AVION
Hotel 4* / Noćenje s doručkom
1.790 kn / 4 dana
PRAHA
Hotel 4* / Noćenje s doručkom
2.090 kn / 3 dana
PRAG ZRAKOPLOVOM
Hoteli sa 3* / 4* / Noćenje s doručkom
1.790 kn / 4 dana
Vodič kroz putovanja
facebook Elisa Tours
facebook Elisa Tours
Internet pozivi
SKYPE Elisa Tours Viber +385994641000 Whats App +385994641000
>
PRAG 4 DANA AVIOOdaberite putovanje u pravi trenutak i uštedite
PRAG 4 DANA AVIO
Broj dana 4
Prvi datum polaska 5.10.2019.
Mjesto polaska Zagreb, Hrvatska
Prijevoz Zrakoplovom
Kategorija smještaja Hotel 4*Image description
Usluga Noćenje s doručkom
Cijena od 1.590,00 kn
Prag, Češka
  • Program putovanja
  • O destinaciji
  • Rezervacija
PRAG 4 dana s obilaskom dvorca Karlštejn i izletom u fascinantnu Kutnu Horu
Vrijednost više: smještaj u odličnom hotelu 4* i uključen razgled Praga uz stručnog lokalnog vodiča sa slušalicama!
Predviđen smještaj u hotelu Assenzio 4*, Prag 2
1. dan Zagreb – PRAG
Sastanak putnika u Zračnoj luci u Zagrebu kod šaltera informacija u 6:30 sati. Prijava na direktan let Croatia Airlines OU320 u 8:30 sati, s dolaskom u Prag u 9:50 sati. Transfer autobusom do hotela (kratko zadržavanje u hotelu da se ostavi prtljaga). Odlazak na razgled povijesnog dijela grada u pratnji službenog lokalnog vodiča. Panoramska vožnja gradom do Hradčana, gdje se nalazi praški dvorac pod zaštitom UNESCO-a. To je jedan od najvećih dvoraca na svijetu u kojem su u prošlosti stolovali češki kraljevi, a danas je rezidencija češkog predsjednika. Slijedi šetnja kompleksom praškog dvorca s njegova četiri dvorišta i njima pripadajućim građevinama: vrata Marije Terezije – Slikarska galerija – kapelica svetog Križa – katedrala sv. Vida – crkva sv. Jurja – Stara kraljevska palača – Rožemberska palača – Zlatna ulica... Nastavak pješice do Male strane, barokne četvrti s pitoresknim kućama, koja se nalazi u podnožju dvorca. Prelazak preko Karlovog mosta (najstarijeg gradskog mosta i najpoznatije gradske znamenitosti), te odlazak do trga Staromestské námestí, najstarijeg i najznačajnijeg trga u povijesnoj jezgri Praga. Na njemu se ističu nepogrešivi Astronomski sat i bajkovita Tynska crkva. Potom kratka šetnja do novijeg trga, Václavske náměstí, koji vrvi trgovinama i kafićima. Slijedi odlazak do hotela, prijava i smještaj u sobe. Kraće vrijeme za odmor. Navečer predlažemo dvosatnu vožnju brodom po Vltavi s uključenom buffet večerom, vožnja rijekom uz najpoznatije građevine i spomenike „Zlatnog grada” (uz doplatu – plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta).
2. dan PRAG – dvorac KARLŠTEJN – PRAG
Nakon doručka odlazak u centar Praga i šetnja srednjovjekovnom Židovskom četvrti Josefov u kojoj se rodio slavni pisac Franz Kafka. Tu se nalazi šest sinagoga od kojih je ranogotička Staro-nova sinagoga iz 13. st. jedna od najstarijih židovskih struktura u svijetu. Uz sinagoge je smješteno i staro židovsko groblje, najbolje očuvani prostor te namjene u Europi. Slobodno vrijeme za osobne programe, posjet muzejima (muzej slavnog slikara Muche, Narodni muzej, Muzej Franza Kafke, Nacionalna galerija u palači Schwarzenberg itd.). Predlažemo poludnevni izlet u KARLŠTEJN (uz doplatu – plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta); gradić udaljen 35 km od Praga u kojem se nalazi jedan od najljepših i najromantičnijih dvoraca u Češkoj. Dvorac je 1348. godine usred šumovitog brežuljka dao izgraditi Karlo IV i služio je kao riznica za čuvanje kraljevskog blaga osobito svetih relikvija, carskog nakit, umjetničkih djela kao I predmeta kojim su se služili prilikom krunidbe. Nakon razgleda slobodno vrijeme. Povratak prema Pragu. Gostima koji ostaju u Pragu predlažemo odlazak do šarmantne četvrti Kampa, malom otočiću pored Karlovog mosta sa starim mlinovima, a koju zbog kanala i rukavaca rijeke Vltave nazivaju i „praškom Venecijom“. Navečer fakultativni odlazak na večeru u jednu od tradicionalnih praških pivnica (uz doplatu – plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta).
3. dan PRAG – KUTNA HORA – PRAG
Nakon doručka predlažemo izlet u KUTNU HORU (uz doplatu – plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta), nedaleko Praga koji je zahvaljujući svojim rudnicima srebra bio drugi najvažniji grad u Češkoj, pod zaštitom UNESCO-a i poznat po najvećim rudnicima srebra u Češkoj. Razgleda grada: gotička katedrala Sv. Barbare (zaštitnice rudara), crkva sv. Jakova, kamenita Fontana ... Slobodno vrijeme za šetnju ili kupovinu suvenira od srebra. Odlazak do Sedleca (predgrađe Kutne Hore) poznatog po kosturnici Crkve Svih Svetih, naime unutrašnjost crkve ukrašena je s približno 70.000 ljudskih kostiju od kojih su napravljene sve dekoracije u unutrašnjosti kapelice. Najfascinantnije umjetničko djelo u kosturnici je ogroman luster koji se nalazi u središtu kapelice i sadrži sve kosti iz ljudskog tijela. Povratak u Prag u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme za uživanje u ozračju „zlatnog Praga“. Navečer predlažemo zajednički odlazak na večeru u tradicionalnu češku tavernu s folklornim programom (uz doplatu – voditelju putovanja na licu mjesta). Noćenje.
4. dan PRAG – Zagreb
Doručak i odjava iz hotela. Transfer autobusom do zračne luke. Prijava na direktan let za Zagreb OU321 u 10:40 sati, s dolaskom u 12:00 sati.

Datum polaska Datum povratka 1/2 soba 1/1 soba Pristojbe i naknade zračnih luka Popust Status
5.10.2019.
8.10.2019.
1.790,00 kn
2.580,00 kn
990,00 kn
200 kn
First Minute

Garantirani polazak
FIRST MINUTE popust vrijedi za rezervacije do popunjenja određenog broja mjesta!
CIJENA UKLJUČUJE:
• prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na redovnoj liniji prijevoznika Croatia Airlines, uključen 1 komad prtljage koji se prijavljuje do 23 kg i 1 komad ručne prtljage do 8 kg težine (dimenzija 55x40x20 cm)
• prijevoz od zračne luke do hotela (da se ostavi prtljaga) s uključenim razgledom grada i prijevoz od hotela do zračne luke na dan odlaska
• 3 noćenja s buffet doručkom u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV
• razgled Praga u pratnji službenog lokalnog vodiča uz korištenje slušalica
• voditelja putovanja tijekom cijelog puta
• jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje
CIJENA NE UKLJUČUJE:
• obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade 990 kn (plaća se prilikom rezervacije aranžmana)
• dvosatna vožnja brodom po Vltavi s uključenom buffet večerom 20 eur / piće se plaća dodatno
• poludnevni izlet u Karlštejn 30 eur (minimum 10 putnika / izlet uključuje: prijevoz autobusom, ulaznicu i obilazak dvorca Karlštejn)
• večera u jednoj od starih praških pivnica 15 eur – 3 slijeda / piće se plaća dodatno
• izlet u Kutnu Horu 30 eur (minimum 10 putnika / izlet uključuje: prijevoz autobusom, razgled kosturnice i ulaznicu u katedradu Svete Barbare)
• večera u tradicionalnoj češkoj taverni s folklornim programom 35 eur – večera u 4 slijeda s neograničenom konzumacijom pića od 19:00-22:00 h (pivo, vino, sokovi)
• doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 790 kn
• sve što nije navedeno kao uključeno (ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode kao što su piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i slično)
• opcionalno putno osiguranje i osiguranje od otkaza
OBAVEZNA DOPLATA:
• za zrakoplovne pristojbe i naknade po osobi 990 kn - plaćanje prilikom rezrevacije
• za jednokrevetnu sobu 790 kn (ako osoba spava sama u sobi / putuje sama) - plaćanje prilikom rezervacije
FAKULTATIVNA PONUDA:
• dvosatna vožnja brodom po Vltavi s uključenom buffet večerom 20 eur / piće se plaća dodatno
• poludnevni izlet u Karlštejn 30 eur (minimum 10 putnika / izlet uključuje: prijevoz autobusom, ulaznicu i obilazak dvorca Karlštejn)
• večera u jednoj od starih praških pivnica 15 eur – 3 slijeda / piće se plaća dodatno
• izlet u Kutnu Horu 30 eur (minimum 10 putnika / izlet uključuje: prijevoz autobusom, razgled kosturnice i ulaznicu u katedradu Svete Barbare)
• večera u tradicionalnoj češkoj taverni s folklornim programom 35 eur – večera u 4 slijeda s neograničenom konzumacijom pića od 19:00-22:00 h (pivo, vino, sokovi)
INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA (mogu biti podložne promjeni, plaćanje na licu mjesta):
• Hradčany: Mala tura 250 czk/cca. 10 eur (Katedrala sv. Víta i Václava – stara Kraljevska palača – Bazilika sv. Jurja – Zlatna Ulica – toranj Daliborka), Velika tura 350 czk/cca. 13,50 eur (Katedrala sv. Víta i Václava – stara Kraljevska palača – galerija slika kraljevskog dvorca – Bazilika sv. Jurja – Zlatna Ulica – toranj Daliborka – Rožemberska palača)
• Židovska četvrt 500 czk/cca. 20 eur (5 sinagoga i staro židovsko groblje), Staro-nova sinagoga 200 czk/cca 8 eur
• Muzej slavnog slikara Muche 240 czk/cca. 9,5 eur
PREDVIĐENI HOTEL:
Assenzio 4*
Hotel Assenzio nalazi se u elegantnoj povijesnoj zgradi u središtu praške četvrti Nové Město, par minuta hoda od postaje podzemne željeznice I.P. Pavlova odakle se do Václavské namestí stiže za 10 minuta. Hotel ima 69 soba, gostima je na raspolaganju besplatni bežični Internet u cijelom objektu, renovirane prostrane sobe (oko 21 m2). Sve sobe ima imaju klima-uređaj, grijanje, TV sa satelitskim programima, mini bar, sef i potpuno opremljenu modernu kupaonicu s tušem i sušilom za kosu. U hotelu se poslužuje bogat buffet doručak. Brojni restorani i kafići smješteni su u okolici hotela.
NAPOMENE:
Nema popusta za trokrevetnu sobu.
Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući da hotel raspolaže s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.
Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 7 dana prije polaska.
Minimalan broj prijavljenih putnika: 15 putnika.
Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna osobna iskaznica ili putovnica.
VAŽNE INFORMACIJE:
- prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
- preporučamo putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
- pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
- završno pismo dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument za putovanje s kontaktom i imenom voditelja putovanja i svim potrebnim informacijama o putovanju
- iznos zrakoplovnih pristojba podložan promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte
- za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 10 prijavljenih putnika; fakultativna ponuda nije obavezni dio programa i plaćanje je na licu mjesta voditelju putovanja u eurima osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno. Cijena se sastoji od troškova rezervacije i organizacije, prijevoza, usluga voditelja putovanja itd.
- vrijeme polaska zrakoplova navedeno je prema redu letenja zrakoplovne kompanije Croatia Airlines objavljenom u 2019. godini i može biti podložno promjeni
- organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta
- obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu
- po osobi dozvoljeno nositi 1 komad prtljage (max 23 kg) i 1 komad ručne prtljage (max 8 kg, dimenzija 55x40x20 cm)
- napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumijevanja među putnicima i osjećaj zajedništva sa svima kao i s voditeljem putovanja
- program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
- dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka, vremena dolaska kao i daljeg rasporeda putovanja)
- organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj soba u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
- kvaliteta hotela – na nivou Europske unije pokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
- u smještajnom objektu su neki od dopunskih sadržaja dostupni uz doplatu, a postoji i mogućnost odstupanja oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet...). Savjetujemo da se i sami informirate o istima putem interneta, odnosno specijaliziranih portala koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput www.tripadvisor.com, www.booking.com
- organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
Minimalan broj prijavljenih putnika: 15 putnika.
Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. P15-1020000448 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.