Poljska-Varšava

Elisa Tours Turistička agencija
Putovanja
Europska putovanja
Zrakoplovom
Autobusom
Advent i Božić
Zabavni parkovi
Nova Godina
Skijanje
Austrija
Italija
Francuska
Mediteran
Tunis
Hammamet
Yasmine Hammamet
Port El Kantaoui
Mahdia
Djerba
Egipat
Hurgada
Makadi Bay
Sharm El Sheikh
Ujedinjeni Arapski Emirati
Ras al Khaimah
Daleka putovanja
Grupna putovanja
Individualna putovanja
Hrvatska
Jadran
Istra
Kvarner
Sjeverna Dalmacija
Srednja Dalmacija
Južna Dalmacija
Krstarenja
Mediteranom
Istočnim
Zapadnim
Perzijskim zaljevom
Prekooceanska
Wellness
Elisa Tours informacije
O nama
Opći uvjeti i uputstva
Kontakt
Politika zaštite osobnih podatka
Zaštita privatnosti
Putno osiguranje
Mogućnosti plaćanja
Korisni Linkovi
Informacije o Vizama
Eyewitness Guides
Lonely Planet Travel
Frommer's Travel
Google Maps
Auto karta ViaMichelin
Radno vrijeme
Pon - Pet 8.00 - 19.00 sati
Subota 9.00 - 13.00 sati
Telefon : 01/ 46 41 374
Mobitel : 099 46 41 000
Fax : 01/ 46 41 373
e-mail : info@elisa.hr
Kombi prijevoz putnika
Kombi prijevoz
+ višeVodič za putovanja
Vodič kroz putovanja
GPS navigacija
GPS navigacija
Putna osiguranja
Generali osiguranje
Vodič kroz putovanja
facebook Elisa Tours
facebook Elisa Tours
Internet pozivi
SKYPE Elisa Tours Viber +385994641000 Whats App +385994641000
>
POLJSKA TURA - Varšava i KrakovOdaberite u zadnji trenutak i uštedite
POLJSKA TURA - Varšava i Krakov
Broj dana 5
Prvi datum polaska 16.10.2019.
Mjesto polaska Zagreb, Hrvatska
Prijevoz Zrakoplovom
Kategorija smještaja Hotel 3*Image description
Usluga Noćenje s doručkom
Cijena od 2.990,00 kn
Varšava, Poljska
  • Program putovanja
  • O destinaciji
  • Rezervacija
POLJSKA TURA – Varšava i Krakov
Smještaj u centralno pozicioniranim hotelima u Varšavi i Krakovu!
1. DAN ZAGREB-VARŠAVA
Sastanak putnika u zračnoj luci Franje Tuđmana u Zagrebu, 2. kat kod kioska Tiska. Slijedi direktan let za Varšavu aviokompanijom LOT u 12:05 h. Po slijetanju u Varšavu oko 13:40 h i graničnih formalnosti slijedi transfer autobusom do hotela. Prijava u hotel. Nakon kratkog odmora krećemo u razgled grada pješice ili javnim gradskim prijevozom. Započinjemo starom gradskom jezgrom koja je u drugom svjetskom ratu bila potpuno uništena i razrušena te kasnije iznova sagrađena i renovirana. Danas je pod zaštitom UNESCO-a. Odlazak do baroknog Kraljevskog dvorca – spomenika povijesti i nacionalne poljske kulture, Sigmundov stup-podignut u čast vladara koji je 1596. premijestio prijestolnicu iz Krakova u Varšavu. Kralj u jednoj ruci drži mač što simbolizira hrabrost a u drugoj križ koji predstavlja njegovu borbu protiv zla. Nastavak do glavnog trga Rynek, najvećeg srednjovjekovnog trga u Europi, gotičke katedrale Sv. Ivana, jedne od tri varšavske katedrale, ujedno i najstarije. U njoj su pokapani mnogi poljski velikani… Predvečer predlažemo odlazak do Lazienki, največeg parka u Varšavi. Park je dom mnogim palačama, uključujući i Palaču na vodi . Svakako posjetite Palaču kulture, najvišu i kultnu građevinu u Varšavi. S tridesetog kata zgrade možete doživjeti prekrasan pogled na grad (okvirna cijena ulaznice 20 ZL). Navečer predlažemo odlazak do obale rijeke Wisle koja je postala popularno mjesto okupljanja i druženja uz mnoge kulturne sadržaje poput otvorenog kazališta i kina te ciklusa koncerata u izvedbi najboljih mladih poljskih glazbenika. Noćenje.
2. DAN: VARŠAVA-KRAKOV
Ujutro nakon doručka odjava iz hotela te odlazak autobusom prema Krakovu. Nakon prijave u hotel krećemo u obilazak grada. Krakov, grad savršeno očuvanog arhitektonsko umjetničkog bogatstva, na listi svjetske baštine UNESCO-a, jedan je od centara kulture, religije i znanosti ovog dijela Europe. Razgled počinje na brdašcu Wawel gdje se nalaze Kraljevski dvorac, jedna od najljepših renesansnih palače Europe, i katedrala, mjesto krunjenja i posljednje počivalište poljskih kraljeva. Posjet ostalim znamenitostima: Trg glavne tržnice, glavni trg grada i drugi po veličini u Europi nakon Trga Sv. Marka u Veneciji, Florijanova vrata, utvrda Barbican, toranj i crkva sv. djevice Marije, poznate po svom oltaru i zvuku trube svakog sata, Kazimirova židovska četvrt. Slobodno vrijeme. Navečer predlažemo odlazak na večeru u tradicionalan poljski restoran s lokalnim specijalitetima. Noćenje.
3. DAN: KRAKOV: AUSZWITZ -WADOWICE (FAKULTATIVNI IZLET)
Doručak. Ujutro predlažemo odlazak u Oswiencim-u gdje se nalazi muzej najzloglasnijeg nacističkog koncentracijskog logora Auschwitz- Birkenau. Od proljeća 1942., do jeseni 1944. godine, vlakovi su dovozili Židove iz cijele Europe, koja je bila pod nacističkom okupacijom, na smaknuće u plinskim komorama. Pogledat ćemo film i razgledati muzej u pratnji lokalnog vodiča. Na povratku u Krakow stati ćemo u Wadowicama, rodnom mjestu pape Ivana Pavla II (Karola Wojtyle). Poslije pada komunizma lokalna industrija je bankrotirala, međutim zbog očuvane prirode, povijesne baština te kao rodno mjesto pape Ivana Pavla II. dovelo je do brzog rasta turizma. Trenutno više od 200.000 ljudi posjeti grad svake godine. U stanci za kavu svakako isprobajte kremowke, omiljeni kolač pape Ivana Pavla II. Povratak u Krakow. Noćenje.
4. DAN: KRAKOV: WIELICZKA (FAKULTATIVNI IZLET)
Doručak. Predlažemo odlazak do Wielicke, najvećeg rudnika soli u Europi koji je 1978. godine upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine. Razgled rudnika i muzeja uz pratnju vodiča. Rudnik krase prekrasne dvorane u kojima se nalaze razne skulpture od soli, podzemne kapele, restorani i koncertna dvorana. Ispod površine zemlje nalazi se i muzej rudarstva s originalnim alatom i rudarskom opremom još od srednjeg vijeka pa sve do danas. Povratak u Krakow. Noćenje.
5. DAN: KRAKOV – VARŠAVA – ZAGREB
Doručak. Odlazak autobusom do zračne luke u Varšavi. Priprema za let prema Zagrebu aviokompanijom LOT s polaskom u 15:40. Slijetanje u Zagreb u 17:20.

Datum polaska Datum povratka 1/2 soba 1/1 soba Pristojbe i naknade zračnih luka Popust Status
16.10.2019.
20.10.2019.
3.790,00 kn
4.580,00 kn
1.190,00 kn
800 kn
Last Minute

Garantirani polazak
ULTRA LAST MINUTE popust vrijedi za rezervacije do popunjenja određenog broja mjesta!
CIJENA UKLJUČUJE:
- prijevoz zrakoplovom Polish Airlines (LOT) na relaciji Zagreb-Varšava-Zagreb
- prijevoz turističkim autobusom, smještaj u hotelu 3* (1 noćenje u Varšavi i 3 noćenja u Krakovu) na bazi 4 noćenja s doručkom
- razglede prema program
- lokalnog vodiča u Varšavi i Krakovu
- stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja - usluge voditelja putovanja
- troškove organizacije putovanja
CIJENA NE UKLJUČUJE:
- prijevoz zrakoplovom Polish Airlines (LOT) na relaciji Zagreb-Varšava-Zagreb
- prijevoz turističkim autobusom, smještaj u hotelu 3* (1 noćenje u Varšavi i 3 noćenja u Krakovu) na bazi 4 noćenja s doručkom
- razglede prema program
- lokalnog vodiča u Varšavi i Krakovu
- stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja - usluge voditelja putovanja
- troškove organizacije putovanja
OBAVEZNA DOPLATA:
- za zrakoplovne pristojbe i naknade po osobi 1.190 kn (iznos može biti podložan promjeni) - plaćanje prilikom rezrevacije
- za jednokrevetnu sobu 790 kn (ako osoba putuje sama / spava sama u sobi) - plaćanje prilikom rezervacije
POPUSTI:
Smještaj u trokrevetnoj sobi: na upit
FAKULTATIVNI SADRŽAJI:
- Auswitz –Wadowice: 60 Eur po osobi (minimalno 10 putnika, cijena uključuje autobusni prijevoz, ulaznicu s vođenjem u Auswitzu . Cijena ulaznice za Papinu kuću u Wadovicama nije uključena u cijenu i iznosi ca 5 Eur po osobi)
- Wieliczka: 50 Eur po osobi (minimalno 10 putnika, cijena uključuje autobusni prijevoz i vođenu turu muzeom. Ulaznica nije uključena u cijenu i plaća se ca 25 Eur po osobi)
Minimalan broj putnika: 20
Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. P15-1020000448 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.