Italija-Sicilija

Elisa Tours Turistička agencija
Putovanja
Europska putovanja
Zrakoplovom
Autobusom
Advent i Božić
Nova Godina
Skijanje
Austrija
Italija
Francuska
Mediteran
Egipat
Hurgada
Makadi Bay
Sharm El Sheikh
Daleka putovanja
Grupna putovanja
Individualna putovanja
Krstarenja
Mediteranom
Istočnim
Zapadnim
Perzijskim zaljevom
Prekooceanska
Wellness
Elisa Tours informacije
O nama
Opći uvjeti i uputstva
Kontakt
Politika zaštite osobnih podatka
Zaštita privatnosti
Putno osiguranje
Mogućnosti plaćanja
Korisni Linkovi
Informacije o Vizama
Eyewitness Guides
Lonely Planet Travel
Frommer's Travel
Google Maps
Auto karta ViaMichelin
Radno vrijeme
Pon - Pet 8.00 - 19.00 sati
Subota 9.00 - 13.00 sati
Telefon : 01/ 46 41 374
Mobitel : 099 46 41 000
Fax : 01/ 46 41 373
e-mail : info@elisa.hr
Kombi prijevoz putnika
Kombi prijevoz
+ višeVodič za putovanja
Vodič kroz putovanja
GPS navigacija
GPS navigacija
Putna osiguranja
Generali osiguranje
SICILIJA
Hoteli sa 3* / 4* / Noćenje s doručkom
4.690 kn / 4 dana
Vodič kroz putovanja
facebook Elisa Tours
facebook Elisa Tours
Internet pozivi
SKYPE Elisa Tours Viber +385994641000 Whats App +385994641000
>
SICILIJA - Nova godinaOdaberite putovanje u pravi trenutak i uštedite
SICILIJA - Nova godina
Broj dana 5
Prvi datum polaska 29.12.2019.
Mjesto polaska Zagreb, Hrvatska
Prijevoz Zrakoplovom
Kategorija smještaja Hotel 4*Image description
Usluga Noćenje s doručkom
Cijena od 4.290,00 kn
Palermo, Italija
  • Program putovanja
  • O destinaciji
  • Rezervacija
Sicilija Nova godina, tura po otoku
Vrijednost više: Hoteli 4* u strogom centru gradova: Catania i Palermo!
- 3 noćenja u Catanii: NH Centro hotelu u Catania 4*
- 1 noćenje u Palermu: Crystal Palace Hotel 4*
29.12.: 1 dan, Zagreb - Catania
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Let posebnim charter zrakoplovom Croatia Airlinesa iz Zagreba za Cataniju. Dolazak u Cataniu i transfer autobusom do hotela koji se nalazi u strogom centru Catanije. Prijava u hotel. Pješačka tura po centru mjesta izuzetne ljepote kulturno-povijesnih spomenika. Slobodno vrijeme i noćenje.
30.12.: 2 dan, Catania - Syracuse - Noto - Catania
Doručak u hotelu. Cjelodnevni izlet arheološkim područjem iznimne važnosti. Počinjemo rimskim amfiteatrom koji datira iz 4. st.p.n.e. Eliptičnog je oblika, vanjskih promjera 140 i 119 m, samo nešto manji od veronske arene. Heronov oltar dug je 200 m na kojem su prinošene gradske žrtve. Potom grčko kazalište, jedno od najvećih. Na njemu su izvođene tragedije i komedije poznatih autora kao što su Eshil i Epiharmus, a pozornica se i danas koristi. Zatim odlazimo dalje autobusom preko mosta koji povezuje otok Ortygia. Posjećujemo ruševine dorskog hrama Apolona, pretvorene u bizantsku crkvu, džamiju i kršćansku baziliku, a potom katedralu koja se nalazi na Piazzi Duomo. Okružena je elegantnim baroknim palačama, a zauzima i drevno svetište. Tu je bio dorski hram izgrađen nakon goleme pobjede protiv Kartaginjana. Slobodno vrijeme za ručak u restoranu. Nastavak putovanja u Noto - biser sicilijanskog baroka. Obilazak povijesne jezgre sa fascinantnim bogatim pročeljima crkava i palača (17. i 18. stoljeće). Tijekom šetnje dolazimo do obnovljene katedrale koja dominira glavnim trgom. Sagradio ga je arhitekt Vincenzo Sinagra u 18. stoljeću kao monumentalno središte grada, palaču Ducezio okruženu predivnim elegantnim trijemom. Ostale zgrade koje okružuju trg: Palazzo Vescovile, crkva S. Francesca i Palazzo S. Alfano. Povratak u hotel. Noćenje.
31.12.: 3 dan, Catania - Etna - Taormina - Catania
Doručak. Odlazak do obližnje Etne - najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Na 100 metara nadmorske visine prestaje vegetacija te su prema vrhu vulkana samo ostaci lave i pepela. Izlet se odvija u skladu s vremenskim prilikama. Ako su povoljne, autobus će doći do 1800 m/nmv do kratera Silvestri ili će voziti naseljima u podnožju. Slobodno vrijeme možete iskoristiti za kupnju vina u vulkanskoj lavi ili pak slikanje na krateru. Odličan osjećaj! Nastavak vožnje do slikovite Taormine, jednog od najljepših gradića Italije, izgrađenog na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan pogled na okolicu. Šetnja gradom. Uzmite si vremena za grad u kojem ćete poželjeti ostati. Ukoliko nećemo moći ići na Etnu nastaviti ćemo put nakon Taormine po jonskoj obali poznatoj kao lava obala. Cijela je obala bogata stablima citrusa. Zaustavljanje u dvorcu Acicastello i baroknoj crkvi Acireale. Povratak u hotel. Navečer doček Nove godine na trgovima Catanije ili u brojnim restoranima i barovima.
SRETNA NOVA GODINA!
1.1.: 4 dan, Catania - Agrigento - Cefalu - Palermo
Doručak u hotelu. U pratnji lokalnog vodiča posjet Dolini hramova, najpoznatijem dijelu Agrigenta. Spomenici koji se nalaze u njemu su ostaci drevnog grada Akragasa, kojeg su u 6.st.p.n.e. osnovali kolonisti iz Gele i koji je u 100 godina postala najopasnija grčka kolonija. Tijekom ugodne šetnje možemo se diviti hramu Hera, Concordiji, najbolje očuvanom hramu u Agrigentu, sedam podignutih stupova Eraclea i ruševinama kolosalnog hrama olimpijske jove. Slobodno vrijeme za ručak u restoranu. Nastavak za Cefalu. Ovo je vrlo atraktivno turističko središte na sjevernoj obali Sicilije kojim dominira rt Rocca. Cefalu ima poznatu Normansku katedralu, koja stoji visoko iznad glavnog trga s dvije masivne četverokutne kule s prozirnim prozorima koji dominiraju fasadom. U unutrašnjosti možemo se diviti prekrasnom nizu mozaika na pozlaćenoj pozadini koja prekriva cijelo područje prezbiterija. U apsidi dominiraju bizantska djela Krista i Djevica, s arhanđelima i apostolima. Dolazak u hotel u centru Palerma. Probajte cannole, sicilijanski slatki specijalitet. Noćenje.
2.1.: 5 dan, Palermo - Montreale - Catania
Doručak u hotelu. Polazak za Monreale, gradić smješten na obroncima Monte Caputo, 300 metara iznad razine mora, uzdiže se do monumentalne katedrale s još uvijek netaknutim trima apsidama u pješčenjaku i ukrasu lave. Pročelje je ukrašeno motivom malih slijepih lukova, pod kojim se otvara veliki portal s brončanim krilima koji je 1186. godine izradio Bonanno Pisano. U unutrašnjosti katedrale dominiraju prekrasni, potpuno prekriveni, pozlaćeni bizantski mozaici. Ciklus mozaika razrađuje koncept trijumfa kršćanstva u tri različite faze, pokazujući Stari zavjet, epizode iz Isusova života, Novog zavjeta i Zakona o apostolima. Nakon toga, posjet veličanstvenom trgu Cloister u benediktinskoj opatiji uz katedralu, dužine je 47 m, sa 228 dvostruko spojenih stupova i bogatim ukrasima. Povratak u Palermo. Razgled grada uz obilazak veličanstvene kapelice Palatine, koja se nalazi na prvom katu kraljevske palače, trenutnog sjedišta Skupštine sicilijanske regije. Tu se nalazi najbolji mozaički ukras arapsko-normanske umjetnosti u Palermu. Sagrađena je za kralja Rogera II između 1132. i 1140. godine. Naos ima veličanstvenu, islamsku umjetnost, drveni strop s "mukarnama" (stalaktitima). Potom posjećujemo Martoraninu crkvu, iz 1143. godine. Slobodno vrijeme za ručak. U popodnevnim satima, slobodno vrijeme za kupovinu u centru Palerma i polazak za zračnu luku Catania. Povratak za Zagreb posebnim charter letom Croatia Airlinesa.

Datum polaska Datum povratka 1/2 soba 1/1 soba Pristojbe i naknade zračnih luka Popust Status
29.12.2019.
2.1.2020.
4.490,00 kn
5.930,00 kn
990,00 kn
200 kn
First Minute

Garantirani polazak
FIRST MINUTE popust vrijedi za rezervacije do popunjenja određenog broja mjesta!
CIJENA UKLJUČUJE:
• prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Catania – Zagreb
• uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 13 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
• prijevoz visokoturističkim autobusom na Siciliji prema programu
• tri noćenja s doručkom u 4* NH Centro hotelu u Catania u dvokrevetnim sobama
• jedno noćenje s doručkom u 4* Crystal Palace Hotel u Palermu u dvokrevetnim sobama
• sve razglede prema programu (lokalni vodiči na engleskom uz prijevod našeg voditelja putovanja: Catania, Palermo&Monreale, Syracuse, Taormina, Agrigento)
• voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja
CIJENA NE UKLJUČUJE:
• obveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe i naknade 990 kn po osobi (plaća se agenciji prilikom rezervacije aranžmana)
• ulaznice za objekte i muzeje koji se posjećuju tijekom razgledavanja
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
• doplatu za jednokrevetnu sobu 1.440 kn, obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi
• popust za treću osobu na pom. Ležaju u dvokrevetnoj sobi -400 kn
• boravišna pristojba u Catanii 2,50€/osoba/dan (stariji od 16 god.) i Palermu: 2,00€ osoba/dan (stariji od 13 god.), plaćanje na recepciji hotela
• putno osiguranje
OBAVEZNA DOPLATA:
• za zrakoplovne pristojbe i naknade po osobi 990 kn - plaćanje prilikom rezervacije
• za jednokrevetnu sobu 1.440 kn (ako osoba putuje sama / spava sama u sobi) - plaćanje prilikom rezervacije
• za boravišnu pristojbu u Catanii 2,50€/osoba/dan (stariji od 16 god.) i Palermu: 2,00€ osoba/dan (stariji od 13 god.) - plaćanje na licu mjesta
POPUSTI:
• za treću osobu na pom. Ležaju u dvokrevetnoj sobi -400 kn
INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA (plaćanje na licu mjesta po osobi):
- Syracuse arheološki park € 10,00
- Syracuse katedrala € 2,00
- Taormina antičko kazalište € 10,00
- Acicastello dvorac (ukoliko se drugi dan ne ide na Etnu): € 3,00
- Monreale ( katedrala i samostan ) € 10,00
- Palatine kapelica € 7,00
- crkva Martrana Palermo € 2,00
INFORMACIJE O LETU:
Prijevoznik: Croatia Airlines
OU__ ZAG 13:50 CTA 15:35
OU__ CTA 20:20 ZAG 22:00
NAPOMENE:
Avio kompanija zadržava pravo promjene vremena leta, a Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.
Minimum prijavljenih putnika: 40
Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. P15-1020000448 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.