Australija-Sydney

Elisa Tours Turistička agencija
Putovanja
Europska putovanja
Zrakoplovom
Autobusom
Advent i Božić
Nova Godina
Skijanje
Austrija
Italija
Francuska
Mediteran
Egipat
Hurgada
Makadi Bay
Sharm El Sheikh
Daleka putovanja
Grupna putovanja
Individualna putovanja
Krstarenja
Mediteranom
Istočnim
Zapadnim
Perzijskim zaljevom
Prekooceanska
Elisa Tours informacije
O nama
Opći uvjeti i uputstva
Kontakt
Politika zaštite osobnih podatka
Zaštita privatnosti
Putno osiguranje
Mogućnosti plaćanja
Korisni Linkovi
Informacije o Vizama
Eyewitness Guides
Lonely Planet Travel
Frommer's Travel
Google Maps
Auto karta ViaMichelin
Radno vrijeme
Pon - Pet 8.00 - 19.00 sati
Subota 9.00 - 13.00 sati
Telefon : 01/ 46 41 374
Mobitel : 099 46 41 000
Fax : 01/ 46 41 373
e-mail : info@elisa.hr
Kombi prijevoz putnika
Kombi prijevoz
+ višeVodič za putovanja
Vodič kroz putovanja
GPS navigacija
GPS navigacija
Putna osiguranja
Generali osiguranje
Vodič kroz putovanja
facebook Elisa Tours
facebook Elisa Tours
Internet pozivi
SKYPE Elisa Tours Viber +385994641000 Whats App +385994641000
>
AUSTRALIJA
Broj dana 14
Prvi datum polaska 3.1.2020.
Mjesto polaska Zagreb, Hrvatska
Prijevoz Zrakoplovom
Kategorija smještaja Hoteli sa 3* / 4*Image description
Usluga Prema programu
Cijena od 29.990,00 kn
Sydeny, Australija
  • Program putovanja
  • O destinaciji
  • Rezervacija
AUSTRALIJA
Predviđeni hoteli na turi:
Melbourne 4.-7.1.2020.
TRAVELODGE HOTEL MELBOURNE SOUTHBANK 4*
KINGS CANYON 7.1. - 8.1.2020.
KINGS CANYON RESORT 4*
AYERS ROCK/ULURU 8.1. - 9.1.2020.
DESERT GARDENS HOTEL 4*
CAIRNS 9.1. - 12.1.2020.
PACIFIC HOTEL CAIRNS 4*
SYDNEY 12.1. - 16.1.2020.
TRAVELODGE WYNYARD SYDNEY 4*
1. dan: ZAGREB – DUBAI
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Dubai u 14.30 sati na liniji EK2013 (Fly Dubai). Dolazak u Dubai u 23 sata po lokalnom vremenu.
2. dan: DUBAI – MELBOURNE
Nastavak leta za Melbourne u 3 sata na liniji EK408 (Emirates). Dolazak u Melbourne predviđen je u 23.20 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja pograničnih i carinskih formalnosti, transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.
3. dan: MELBOURNE
Nakon doručka, slijedi odlazak na razgled grada u pratnji lokalnog vodiča koji će vas upoznati s ovim kozmopolitskim gradom sa širokim avenijama i bulevarima te prekrasnim povijesnim građevinama i brojnim parkovima. Melbourne je zaista grad koji će vas očarati svojom kulturnom šarolikošću, ljubaznim domaćinima i bezbrojnim mogućnostima. U sklopu razgleda posjetit ćemo najpoznatije trgovačke ulice Bourke Street Mall i Collins Street, urešenu prekrasnim drvoredima, raskošnim trgovinama i ekskluzivnim restoranima. Obići ćemo potom najpoznatije gradske znamenitosti poput katedrale Svetog Pavla, poznatih kazališta Princess Theatre i Regent Theatre, gradsku vijećnicu, Kraljevsku izložbenu galeriju, Trg federacije. Vožnja pored Sveučilišta u Melbourneu , Nacionalnog teniskog centra, stadiona The Melbourne Cricket Ground, legendarnog mjesta australskog kriketa te zgrade parlamenta. Uživat ćemo u šetnji Kraljevskim botaničkim vrtovima, posjetiti prekrasne vrtove Fitzroy s avenijama golemih engleskih brijestova, brojnim nasadima cvijeća i fontanama, a potom i 297 metara visok toranj Eureka, na čijem se 88. katu nalazi stakleni vidikovac. Razgled ćemo završiti posjetom impozantnom spomeniku poginulima u Prvom svjetskom ratu u obliku piramide. Povratak u hotel. Noćenje.
4. dan: MELBOURNE - (fakultativni izlet GREAT OCEAN ROAD ili PHILLIP ISLAND TOUR)
Doručak u hotelu. Slobodan dan za vlastito istraživanje grada ili odlazak na neki od fakultativnih izleta (uz doplatu). Predlažemo odlazak na cjelodnevnu turu jednom od najimpresivnijih obala u svijetu, „Great Ocean Road“. Slavna „Great Ocean Road“ predstavlja jedan od najfascinantnijih i najraznolikijih obalnih krajolika koje Australija nudi. Čarobna obala će Vas inspirirati dok putujete kroz Torquay – australsku prijestolnicu surfera, slikovita mjesta Lorne i Apollo Bay. Jedna od najznačajnijih atrakcija na ovome putu je 12 Apostola – formacija vapnenačkih stijena što se uzdižu iz mora, a odvojeni su od obale djelovanjem vjetra i valova. Na povratku u Melbourne zaustavljanje u ribarskom mjestu Port Campbell. Ili, predlažemo odlazak na Phillip Island, otok udaljen oko 140 km od Melbournea. Phillip Island je poznat po koloniji najmanjih pingvina na svijetu koji svake večeri „paradiraju“ na plaži pri povratku iz lova u svoja gnijezda u pješčanim dinama. Ovdje se nalazi i najveća kolonija tuljana u Australiji, a u Koala centru moguće je vidjeti koale u prirodnom okruženju. Povratak u hotel. Noćenje.
5. dan: MELBOURNE – ALICE SPRINGS – KINGS KANJON
Doručak. Odjava iz hotela. Slijedi transfer do zračne luke. Polijetanje zrakoplova prema gradu Alice Springs. Po dolasku nastavak puta prema Kings kanjonu. Vožnja do Kings Canyona traje cca. 5 sati. (Ručak u vlastitom aranžmanu pri usputnom zaustavljanju). Po dolasku u Kings kanjon odlazak na šetnju uz potok (cca. 1,5 km i traje cca. 1 sat), prema vidikovcu odakle se ima prekrasan pogled na litice kanjona. Na ruti ćete vidjeti znakove kulture Aboridžina. Tura završava oko 19.30. Smještaj u hotel, noćenje.
6. dan: KINGS KANJON – AYERS ROCK
Doručak u hotelu – restoran se otvara već u 5.30 sati. Rani polazak iz hotela već u 6.30 autobusom do tzv. Rim Walk-a (šetnja kanjonom). Ova šetnja je za ljude dobre tjelesne kondicije kojima ne smeta šetnja po neravnom terenu i 90 metara po jako strmom putu uzbrdo. Sa samog vrha se pruža prekrasan pogled na Kanjon. Plato se sastoji od manjih ravnica omeđenih stijenama koje izgledaju poput ruševina. Nastavak puta predviđen je oko 10.30 sati prema Ayers Rocku – crvenom središtu Australije. Ručak je u vlastitom aranžmanu. Po dolasku smještaj u hotel Outback Pioneer, kraće osvježenje prije odlaska na poslijepodnevnu turu „Olgas“. Polazak na Kata Tjuta turu + turu Uluru zalaska sunca uz promatranje varijacije boja pri zalasku sunca uz čašu australskog vina i kanapee. Tura završava oko 20 sati. Noćenje
7. dan: AYERS ROCK – CAIRNS
U ranojutarnjim satima vožnja do Ulurua kako biste mogli uživati u izlasku sunca. Uluru je monolit građen od crvenog pješčenjaka, dugačak 3.6 km, širok 1.9 km, a visok 348 m. Za Aboridžine je ova drevna crvena stijena oduvijek bila sveto i mistično mjesto, a danas je prerasla i u nacionalni simbol. Šetnja oko baze Ulurua, tijekom koje ćete razgledati mnoge lokalitete i oslikane pećine, koje čine bitan dio aboridžinske mitologije. Nakon razgleda povratak u hotel te transfer do zračne luke. Polijetanje zrakoplova za Cairns, grad koji se nalazi u tropskom području sjeveroistočne obale Australije i mjesto polazišta za neke od najvećih atrakcija Australije. Po dolasku transfer do hotela i smještaj. Noćenje.
8. dan: CAIRNS – VELIKI KORALJNI GREBEN – CAIRNS
Nakon doručka vožnja do pristaništa te odlazak katamaranom do Velikog koraljnog grebena, najvećeg koraljnog grebena na svijetu koji se sastoji od oko 3.000 grebena i 900 otoka i proteže se u dužini od oko 2030 km. Ovdje je moguće vidjeti preko 400 vrsta koralja te 1500 vrsta riba. Od 1981. godine ovo je područje pod UNESCO-vom zaštitom. Fascinantni podmorski svijet možete promatrati s maskom za ronjenje (snorkeling) ili kroz stakleno dno katamarana, a isto tako i uživati u sunčanju na prostranoj palubi katamarana. Ručak. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Noćenje.
9. dan: CAIRNS - (fakultativni izlet KURANDA TOUR)
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za odmor, odlazak na plažu ili, uz doplatu, odlazak na cjelodnevni izlet u Kurandu. Vožnja do aboridžinskog parka Tjapukai, gdje će vas dočekati aboridžinski vodič koji će Vam demonstrirati vještine poput bacanja koplja i bumeranga ili sviranja aboridžinskog glazbala didgeridooa. Moći ćete razgledati selo i uživati u spektakularnoj predstavi aboridžinskih plesova. Nakon ručka slijedi nezaboravna vožnja Skyrail žičarom u duljini 7,5 km iznad netaknute tropske kišne šume koja je na listi zaštićene svjetske baštine. Po dolasku u selo Kuranda slobodno vrijeme za razgledanje, odmor ili kupnju. Slijedi ukrcaj na vlak i panoramska vožnja zavojitom prugom kroz brojne tunele te preko mostova, uz pogled na prekrasne slapove i bujno zelenilo. Povratak u hotel. Noćenje.
10. dan: CAIRNS – SYDNEY
Doručak u hotelu. Transfer do zračne luke te polijetanje zrakoplova za Sydney. Po slijetanju doček od strane lokalnog vodiča i transfer do hotela. U kasnim poslijepodnevnim satima predlažemo odlazak na plovidbu katamaranom s večerom po jednoj od najljepših luka u svijetu. Odlazak pješice do luke Darling i ukrcaj na katamaran. Tijekom plovidbe pruža se nezaboravan pogled na Sydney Harbour Bridge, fascinantnu zgradu Opere i utvrdu Denison. Povraak do hotela. Noćenje.
11. dan: SYDNEY
Doručak u hotelu. Slijedi odlazak na poludnevni razgled grada. Vožnja povijesnim dijelom grada, Rocks. Razgled spektakularne zgrade Opere, jednog od najprepoznatljivijih simbola Australije, kojeg mnogi smatraju arhitektonskim remek-djelom. Vožnja pored Hyde Parka i katedrale St. Mary, zgrade parlamenta, vijećnice, Sydney towera i luke Darling. Zaustavljanje kod Mrs. Macquarie's Chair radi veličanstvenog pogleda na zgradu Opere, a zatim slijedi organizirani razgled zgrade sydneyske Opere. Potom, vožnja do poznate plaže Bondi. Povratak u Sydney kroz predgrađa Paddington, Double Bay i Rushcutters Bay. Povratak u hotel. Noćenje.
12. dan: SYDNEY - (fakultativni izlet BLUE MOUNTAINS)
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za vlastito otkrivanje grada. Predlažemo (uz doplatu), odlazak na cjelodnevnu turu Blue Mountains. Vožnja do šarmantnog sela Leura, gdje slijedi slobodno vrijeme za šetnju i kupnju. Nastavak putovanja prema nacionalnom parku Blue Mountains, s fascinantnim prirodnim skulpturama nastalim djelovanjem kiše i vjetra. Dolazak do Echo Pointa, odakle se pruža pogled na stjenovite formacije Tri sestre i „australski Grand Canyon“. Uz doplatu, moguća vožnja željeznicom po najstrmijoj pruzi na svijetu u dolinu te povratak na vrh panoramskom žičarom. Slijedi posjet životinjskom rezervatu Featherdale, s jednom od najvećih zbirki australskih životinja, gdje, između ostalog, možete izbliza vidjeti koale, emue i klokane. Vožnja do Homebush Bay-a, mjesta održavanja Olimpijskih igara 2000. godine. Povratak u hotel. Onima koji preferiraju ostanak u Sydneyu, predlažemo (uz doplatu) odlazak na nezaboravnu avanturu - penjanje Sydney Harbour mostom. Uspon do vrha mosta uz asistenciju profesionalnih penjača. Sa vrha se pruža fascinantan pogled na grad i luku, a svatko tko se uspne do vrha, za uspomenu dobije fotografiju i certifikat. Ili, u vlastitoj organizaciji moguć odlazak trajektom u Manley, predgrađe Sydneyja, gdje možete uživati na prekrasnim pješčanim plažama. Noćenje.
13. dan: SIDNEY – (fakultativno BONDI PLAŽA)
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za vlastito otkrivanje grada i okolice. Za kraj boravka u Australiji predlažemo da provedete dan na najpoznatijoj australskoj plaži. Plaža Bondi udaljena je oko 7 kilometara od centra grada i najpopularnija je plaža u Sydneyu, ali i cijeloj Australiji. Do plaže Bondi možete doći regularnim vlakovima i autobusima. Osim izvrsnih valova za surfere, uz plažu se nalazi i bazen. Zanimljiv je jer se na tom mjestu nalazi preko 100 godina, te uz plaćanje ulaznice omogućen je ulaz u saunu. Na kraju dana uživajte u večeri u jednom od restorana na plaži i zalasku sunca na oceanu. Povratak u hotel. Noćenje.
14. dan: SYDNEY – DUBAI
Doručak u hotelu. Odjava iz hotelske sobe do 11 sati. Slobodno vrijeme do polaska transfera za zračnu luku. Po dolasku u zračnu luku Sydney prijava na let i polijetanje zrakoplova za Dubai u 21.45 sati na liniji EK413 (Emirates). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.
15. dan: DUBAI – ZAGREB
Dolazak u Dubai predviđen je u 5.15 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 10 sati na liniji EK2012 (Fly Dubai). Predviđeni dolazak u Zagreba u 13.15 sati.
Napomena: Satnice letova su informativne prirode i podložne su promjenama do datuma putovanja.

Datum polaska Datum povratka 1/2 soba 1/1 soba Pristojbe i naknade zračnih luka Status
3.1.2020.
17.1.2020.
29.990,00 kn
36.580,00 kn
4.690,00 kn
Garantirani polazak
CIJENA UKLJUČUJE:
- prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Melbourne, Sydney – Zagreb
- unutarnji let Melbourne – Alice Springs
- unutarnji let Ayers Rock – Cairns
- unutarnji let Cairns – Sydney
- smještaj u hotelima 3*/4* prema programu na osnovi 12 noćenja s doručkom
- transferi na relaciji zračna luka - hotel - zračna luka prema programu
- grupne prijevoze, izlete i razglede prema programu
- ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju
- ručak tijekom izleta Veliki koraljni greben u Cairnsu
- večernje krstarenje s večerom u Sydneyu
- lokalne vodiče na engleskom jeziku
- voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
- lokalne pristojbe i poreze
- troškove organizacije putovanja i jamčevinu
CIJENA NE UKLJUČUJE:
- pristojbe zračnih luka 4.690 kn
- doplatu za jednokrevetnu sobu 6.590 kn
- vizu za Australiju
- napojnice za lokalne vodiče i vozače (cca 50 EUR)
- dodatne usluge i fakultativne izlete
- troškove osobne prirode
- putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)
OBAVEZNA DOPLATA:
- za zrakoplovne pristojbe i naknade po osobi 4.690 kn - plaćanje prilikom rezervacije
- za jednokrevetnu sobu: 6.590 kn (ako osoba putuje sama / spava sama u sobi) - plaćanje prilikom rezervacije
- za napojnice lokalnim vozačima i vodičima po osobi cca 50 EUR - plaćanje na licu mjesta
DOPLATA PO ŽELJI:
Melbourne: cjelodnevni izlet Great Ocean Road 1.890 kn, izlet na Philip Island 1.200 kn
Cairns: izlet u Kurandu 1.650 kn
Sydney: cjelodnevni izlet Blue Mountains 1.150 kn
VIZA ZA AUSTRALIJU:
Hrvatski državljani mogu podnijeti zahtjev za eVisitor (subclass 651) vizu on line na web stranici australske Vlade - Odjela za imigraciju i državljanstvo. Nositelj eVisitor (subclass 651) vize može ući u Australiju u turističke ili kraće poslovne svrhe kao npr. sudjelovanje na konferencijama ili ispitivanje poslovnih mogućnosti. Za ovu vizu se ne naplaćuje pristojba. Tražitelj eVisitor vize mora posjedovati važeću putovnicu, a temeljem te vize je dozvoljen maksimalni boravak u trajanju 3 mjeseca i višestruki ulazak u zemlju unutar razdoblja od 12 mjeseci. Poveznica na e-Visitor (e-Viza) aplikaciju: https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/getting-a-visa/visa-listing/evisitor-651
NAPOMENE:
- Kategorizacija hotela u Australiji odgovara lokalnoj kategorizaciji koja se razlikuje od europske kategorizacije.
- U slučaju nepredviđenih situacija uzrokovanih eventualnim kašnjenjem na letovima avio kompanije odnosno otkazivanjem leta, Organizator putovanja napravit će sve radnje da se šteta umanji u danom trenutku, dok je avio kompanija odgovorna putnicima direktno odgovoriti na nastalu štetu.
- Organizator putovanja pridržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika. Agencija zadržava pravo izmjene letova i programa. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. - Pristojbe zračnih luka podložne su promjenama, a konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima avio kompanije koji vrijede za grupe (karte se izdaju za sve putnike u jednom danu).
- Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
- Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.
VREMENA LETOVA:
EK 2013 03JAN ZAGREB DUBAI 1430 2305
EK 408 04JAN DUBAI MELBOURNE 0300 2320
QF 796 07JAN MELBOURNE ALICE SPRINGS 0930 1050
QF 1854 09JAN AYERS ROCK CAIRNS 1420 1725
QF 923 12JAN CAIRNS SYDNEY 1205 1600
EK 413 16JAN SYDNEY DUBAI 2145 0515
EK 2012 17JAN DUBAI ZAGREB 1000 1330
Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. P15-1020000531 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.