Kina-Peking

Elisa Tours Turistička agencija
Putovanja
Europska putovanja
Zrakoplovom
Autobusom
Advent i Božić
Nova Godina
Skijanje
Austrija
Italija
Francuska
Mediteran
Egipat
Hurgada
Makadi Bay
Sharm El Sheikh
Daleka putovanja
Grupna putovanja
Individualna putovanja
Krstarenja
Mediteranom
Istočnim
Zapadnim
Perzijskim zaljevom
Prekooceanska
Wellness
Elisa Tours informacije
O nama
Opći uvjeti i uputstva
Kontakt
Politika zaštite osobnih podatka
Zaštita privatnosti
Putno osiguranje
Mogućnosti plaćanja
Korisni Linkovi
Informacije o Vizama
Eyewitness Guides
Lonely Planet Travel
Frommer's Travel
Google Maps
Auto karta ViaMichelin
Radno vrijeme
Pon - Pet 8.00 - 19.00 sati
Subota 9.00 - 13.00 sati
Telefon : 01/ 46 41 374
Mobitel : 099 46 41 000
Fax : 01/ 46 41 373
e-mail : info@elisa.hr
Kombi prijevoz putnika
Kombi prijevoz
+ višeVodič za putovanja
Vodič kroz putovanja
GPS navigacija
GPS navigacija
Putna osiguranja
Generali osiguranje
KINA IZ DUBROVNIK
Prema programu / Prema programu
7.490 kn / 12 dana
KINA VELIKA TURA
Prema programu / Prema programu
7.490 kn / 11 dana
Vodič kroz putovanja
facebook Elisa Tours
facebook Elisa Tours
Internet pozivi
SKYPE Elisa Tours Viber +385994641000 Whats App +385994641000
>
KINA - iz DubrovnikaOdaberite u zadnji trenutak i uštedite
KINA - iz Dubrovnika
Broj dana 12
Prvi datum polaska 24.10.2019.
Mjesto polaska Zagreb, Hrvatska
Prijevoz Zrakoplovom i vlakom
Kategorija smještaja Prema programuImage description
Usluga Prema programu
Cijena od 6.390,00 kn
Beijing, Kina
  • Program putovanja
  • O destinaciji
  • Rezervacija
KINA – 12 dana avionom iz Dubrovnika
1. dan, 24.10.2019., četvrtak DUBROVNIK – ISTANBUL
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Dubrovnik u 19:30 sati. Prijava na let kompanije Turkish Airlines i polijetanje zrakoplova na letu TK1440 za Peking via Istanbul u 21:20 sati. Dolazak u Zračnu luku Istanbul u 00:05 sati 25.10.2019.
2. dan, 25.10.2019., petak ISTANBUL – PEKING
Nastavak leta za Peking u 01:20 sati na letu TK 020. Slijetanje u Peking – „sjevernu prijestolnicu Kine“ u 15:25 sati po lokalnom vremenu. Obavljanje carinskih formalnosti i transfer do grada. Odlazak do poznate ulice Wangfujing koja predstavlja najpoznatiji komercijalni distrikt u Pekingu i u kojoj se nalaze mnogobrojne trgovine te noćna tržnica s neobičnim kineskim specijalitetima koja je jedna od turističkih znamenitosti Pekinga. Sam naziv Wangfujing označava „izvor carske palače“ s obzirom da su prve trgovine nastale na ovom prostoru prije više od 700 godina. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.
3. dan, 26.10.2019., subota PEKING
Doručak. Odlazak na razgled Pekinga. Odlazak do najvećeg trga na svijetu Tiananmena - „vrata rajskog mira“ koji se prostire na preko 40 hektara površine i nacionalni je simbol Kine. Gradnja trga Tiananmena započeta je još za dinastije Ming 1420. godine te sam trg predstavlja ulaz u Carski grad unutar kojih se nalazi poznati Zabranjeni grad. Nastavak razgleda do Zabranjenog grada koji je drevna carska rezidencija dinastija Ming i Quing s više od 9000 soba okružena visokim purpurnim zidovima i zlatnim krovovima. Ovo mjesto je stoljećima bilo obavijeno tajnom i u njega nisu smjeli niti kročiti obični smrtnici. Predlažemo vožnju rikšama po starom dijelu Pekinga (uz doplatu). Odlazak do hrama Nebeskog mira, mjesta na kojem su kineski carevi prinosili žrtve bogovima. Predlažemo odlazak do Ljetne palače koja je okružena najbolje očuvanim carskim vrtom u cijeloj Kini i tijekom dinastije Qing bila je ljetnikovac carske obitelji. Večera. Noćenje.
4. dan, 27.10.2019., nedjelja PEKING – KINESKI ZID – PEKING
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet na Kineski zid – „dugi kineski zid“, jedno od najpoznatijih svjetskih čuda uvršten 2007. godine na popis modernih svjetskih čuda, a 1987. na popis UNESCO-ve svjetske baštine. Sam zid je skupina obrambenih zidova s tornjevima građena kao obrana od napada neprijatelja. Zid je građen tijekom 20 stoljeća s ciljem obrane od napada nomadskih plemena sa sjevera te je dug gotovo 9.000 kilometara. Kineski zid je najveća građevina na svijetu koja se vidi čak i iz Svemira, a uvršten je na listu svjetske baštine UNESCO-a davne 1987. godine. Šetnja dijelom zida. Ručak(uz doplatu). Vožnja prema Pekingu. Razgled grobnica dinastije Ming i šetnja Svetim putem na kojem mramorni likovi životinja i ljudi čuvaju dinastijsku grobnicu careva Ming, dok cijeli kompleks predstavlja izvanredno svjedočanstvo kulturne i arhitektonske tradicije te utjelovljuju kompleks s prirodnim krajolikom i predstavljaju primjer vjerovanja teorija Feng Shuija feudalne Kine, dok sam ulaz s petero vrata označava početak puta duša, a slijede građevine koje ga predstavljaju sve do Memorijalnog tornja s grobnicama. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
5. dan, 28.10.2019., ponedjeljak PEKING – noćni vlak za NANJING
Doručak. Odlazak na razgled budističkog hrama Lama, najvećeg i nabolje očuvanog hrama u Pekingu koji je ukrašen muralima tibetanskog stila sa mnogobrojnim skulpturama buda, demona i bogova. Hram je sagrađen krajem 17. stoljeća kao školski centar sekte Žutih Šešira tibetanskog lamaizma i danas u njemu živi 70 svećenika (lama). Najpoznatija skulptura je ona Maitreya Bude visoka 18 metara koja je isklesana od jednog komada sandalovine, a nalazi se u najudaljenijoj posjetiteljima dostupnoj dvorani. Kraće slobodno vrijeme. Večera. Odlazak prema željezničkom kolodvoru te prijava za vlak za Nanjing. Vožnja noćnim vlakom turističke kategorije u spavaćim kolima sa 4 ležaja bez uključenih obroka.
6. dan, 29.10.2019., utorak NANJING
Dolazak u Nanjing u jutarnjim satima. Grad Nanjing je bivši glavni grad i jedan od najstarijih gradova Kine, a danas je poznat kao južna prijestolnica koja se smjestila na obali rijeke Yangtze. Nanjing je postao 1912. godine prva prijestolnica Republike Kine nakon svrgnuća carstva, a s obzirom da je u Pekingu tog doba i dalje na vlasti bio car. Odlazak u hotel. Doručak. Odlazak na razgled grada: mauzolej Dr. Sun Yat-sena, revolucionara i osnivača moderne Kine koji je odigrao važnu ulogu u svrgavanju posljednje kineske dinastije Qing, Konfucijev hram sa živopisnom tržnicom na kojoj možete pronaći raznorazne kineske delicije i rukotvorine. Ručak (uz doplatu). Slobodno vrijeme te povratak u hotel, večera, noćenje.
7. dan, 30.10.2019., srijeda NANJING – HANGZHOU
Doručak. Nastavak razgleda – mauzolej prvog cara dinastije Ming, drevne zidine, most preko rijeke Yangtze. Ručak (uz doplatu). Odlazak do grada Hangzhou. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.
8. dan, 31.10.2019., četvrtak HANGZHOU – SUZHOU
Doručak. Grad Hangzhou u provinciji Zheijiang smjestio se na delti rijeke Yangtze, a Marco Polo je na svojem proputovanju kroz Kinu 13.stoljeća opisao kao jedno od najljepših mjesta na svijetu. Grad je poznat po mnoštvu hramova i paviljona, ali i po plantaži najboljeg zelenog čaja na svijetu. Razgled pagode Šest harmonija i posjet hramu Lingyin. Vožnja čamcem po poznatom Zapadnom jezeru (uključena u cijenu). Ručak (uz doplatu). Poslijepodne odlazak prema gradu Suzhou kojeg zovu Kineska Venecija zbog brojnih kanala te mnogobrojnih kineskih vrtova od kojih se veći dio nalazi i pod zaštitom UNESCO-a. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.
9. dan, 01.11.2019., petak SUZHOU – ZHUJIAJIAO – SHANGHAI
Doručak. Posjet jednom od više od 60 vrtova grada Suzhoua smještenog na jugu provincije Jiangsu u istočnoj Kini koji datira iz 514. godine, a poznat je po svojim kamenim mostovima, pagodama i pažljivo napravljenim vrtovima zahvaljujući kojima je postao velika turistička atrakcija. Vrtovi su ostali netaknuti od vremena svog nastanka iz vremena dinastije Sung (960.-1279.). Vrtovi su dodani na popis UNESCO-ve svjetske baštine 2000. godine. Vožnja brodom po kanalima grada koji se odlikuje svojim prekrasnim pagodama i kamenim mostovima. Vožnja u smjeru vodenog sela Zhujiajiaoa - „Shanghaijske Venecije“ s jedinstvenim starim mostovima i rječicama koje se provlače kroz tradicionalne kineske kuće. Mjesto je nastalo prije 1.700 godina i još uvijek ocrtava tradicionalni način života. Ručak (uz doplatu). Nastavak vožnje do Shanghaia. Večera. Smještaj u hotel. Noćenje.
10. dan 02.11.2019., subota SHANGHAI
Doručak. Odlazak na razgled grada: Bund, simbol kolonijalne prošlosti Shanghaija sa zgradom hotela Peace, Bank of China, zgradom carine te ulicom Nanjing, žilom kucavicom grada ispunjenu trgovinama i trgovačkim centrima. Ručak (uz doplatu). Nastavak razgleda i odlazak do starog dijela grada koji brzo nestaje pod mnoštvom nebodera te posjet Vrtu sreće mandarina Yua i hramu Budhe od žada. Večera. Navečer predlažemo odlazak (uz doplatu) na svjetski poznati akrobatski show s akterima koji hodaju po žici, djevojkama koje se izvijaju uz zvukove glazbe u gotovo nezamislivim pozama, žonglerima i mnogim drugim atrakcijama. Povratak u hotel. Noćenje.
11. dan, 03.11.2019., nedjelja SHANGHAI – ISTANBUL
Doručak. Nastavak razgleda grada. Posjet starom gradu i vrtu YuYang sagrađenom prije 450 godina kao oaza mira unutar mnogobrojnih mostova i paviljona. Zajednički odlazak na ručak. Slobodno vrijeme za shopping ili vlastite programe. Transfer do zračne luke. Putnici koji to žele mogu do zračne luke otići poznatim Maglev vlakom, a sama vožnja traje samo 8 minuta s obzirom na njegovu maksimalnu brzinu od 425 km na sat (doplata na licu mjesta cca 50 yuana). Za to vrijeme, autobus će prevesti putnike koji nisu odabrali ovu mogućnost i prtljagu do zračne luke. Prijava za let na kompaniji Turkish Airlines za Istanbul. Polazak zrakoplova za Istanbul na letu TK 027 u 23:05. Noćni let.
12. dan, 04.11.2019., ponedjeljak ISTANBUL – DUBROVNIK
Dolazak u zračnu luku Istanbul u 06:10 sati. Nastavak putovanja za Dubrovnik na letu TK 437 u 08:05 sati (po lokalnom vremenu). Dolazak u Dubrovnik u 08:05 sati.

Datum polaska Datum povratka 1/2 soba 1/1 soba Pristojbe i naknade zračnih luka Popust Status
24.10.2019.
4.11.2019.
7.490,00 kn
9.380,00 kn
2.990,00 kn
1100 kn
Last Minute

Garantirani polazak
ULTRA LAST MINUTE popust vrijedi za rezervacije do popunjenja određenog broja mjesta!
CIJENA UKLJUČUJE:
• povratni zrakoplovni prijevoz u ekonomskom razredu na liniji kompanije Turkish Airlines: Dubrovnik – Istanbul – Peking / Shanghai – Istanbul – Dubrovnik – dozvoljena količina predane prtljage 30 kg po osobi + 1 komad ručne prtljage do 7 kg po osobi
• smještaj na osnovi ukupno 8 noćenja u hotelima 4* (doručak u hotelima, večera u lokalnim restoranima prema programu s uključenim 1 bezalkoholnim pićem): 3 noćenja u Pekingu, 1 noćenje u Nanjingu, 1 noćenje u Hangzhou, 1 noćenje u Suzhou, 2 noćenja u Shanghaiu
• prijevoz noćnim vlakom u kabinama s četiri ležaja na liniji Peking – Nanjing
• transfere prema programu
• razglede i ulaznice za lokalitete prema programu u pratnji vodiča na engleskom jeziku
• pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
• organizaciju i pripremu putovanja.
CIJENA NE UKLJUČUJE:
• zrakoplovne pristojbe u iznosu – 2.990 kn (podložne promjeni)
• nadoplata za jednokrevetnu sobu: 1.890 kn
• viza za Kinu (obvezno osobno ishođenje) – više informacija nastavno u tekstu!
• piće uz obroke
• napojnice lokalnim davateljima usluga
• ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene(informativne cijene, mogu biti podložne promjeni)
• akrobatski show 180 kn (plaćanje prilikom rezervacije)
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
• prijenos prtljage
• napojnice vodičima, vozačima i nosačima kofera
• putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od nezgode, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja (preporučamo)
OBAVEZNA DOPLATA (prilikom rezervacije):
• zrakoplovne pristojbe u iznosu – 2.990 kn (podložne promjeni)
• nadoplata za jednokrevetnu sobu: 1.890 kn
• obavezno putno zdravstveno osiguranje
DOPLATA PO ŽELJI (prilikom rezervacije):
• akrobatski show 180 kn (plaćanje prilikom rezervacije)
OBAVEZNA DOPLATA (na licu mjesta):
• napojnica lokalnim davateljima usluga – 35 eur (plaćanje na licu mjesta)
NAPOMENA:
• u Kini su uobičajene napojnice za lokalne vodiče, vozače autobusa i hotelsko osoblje. Preporučujemo da tijekom putovanja po Kini izdvojite otprilike 3 EUR po osobi i danu za potrebe istih, ukupno 35 EUR
• za potrebe noćne vožnje u vlaku ponesite ruksak ili manju torbu u koju ćete moći odložiti stvari za spavanje i osobnu higijenu.
• organizator putovanja nije u mogućnosti utjecati na dodjelu sjedala u zrakoplovu te ležajeva u kabinama noćnog vlaka, koje određuje prijevoznik
• redoslijed obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja putovanja
• avio kompanija zadržava pravo promjene vremena leta.
Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Organizatora. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr . Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.
RED LETENJA:
24.10. TK1440 DUBROVNIK – ISTANBUL 21:20 – 00:05 +1
25.10. TK 020 ISTANBUL – PEKING 01:20 – 15:25
03.11. TK 027 SHANGHAI – ISTANBUL 23:05 – 06:10
04.11. TK 437 ISTANBUL – DUBROVNIK 08:05 – 08:05
Prtljaga: U cijenu aranžmana uključena je prtljaga od 30 kg koja se prijavljuje + 1 komad ručne prtljage do 7 kg
POPUSTI:
- dvokrevetna soba s pomoćnim ležajem – na upit.
Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane Republike Hrvatske viza za Kinu je potrebna. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
VIZA:
Obvezna – jedan ulaz! Agencija nije u mogućnosti posredovati u ishođenju vize! Veleposlanstvo Narodne Republike Kine nalazi se u Zagrebu i putnici osobno trebaju aplicirati za vizu (predati svu dokumentaciju i dati otisak prstiju), dok podizanje putovnica može napraviti i agencija uz dostavu „Pick up“ formulara koji ćete dobiti u Veleposlanstvu. Cijena usluge podizanja gotove putovnice je 100 kn po osobi. U upotrebi je elektronički obrazac za podnošenje zahtjeva za vizu, a termin podnošenja zahtjeva dogovara se osobno putem interneta. Prije samog dolaska u Veleposlanstvo, nužno je da svaki putnik osobno ispuni elektronički obrazac te dogovori vrijeme predaje dokumenata za izradu vize. Cijena vize iznosi 180 kn ukoliko se ishodi redovnim putem. Podnositelj zahtjeva za vizu treba popuniti obrazac za vizu. Web adresa za podnošenje zahtjeva: https://cova.cs.mfa.gov.cn Nakon podnesenog zahtjeva potrebno je dogovoriti vrijeme predaje dokumenata, također, putem interneta. Za izradu vize potrebna 1 fotografija (48 x 33 mm), ispunjeni obrazac, avio karta, potvrda o hotelima, kopija prve stranice putovnice, original putovnica. Putovnica mora imati najmanje 2 prazne susjedne stranice i biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Kopiju putovnice potrebno je dostaviti agenciji prilikom rezervacije putovanja. Ovisno o popunjenosti grupe, cca 30 dana prije polaska, putnik će dobiti svu dokumentaciju potrebnu za izradu vize. Za više informacija kontaktirajte našu putničku agenciju!
Minimalan broj putnika: 12
Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. P15-1020000448 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.