Vijetnam-Hanoi

Elisa Tours Turistička agencija
Putovanja
Europska putovanja
Zrakoplovom
Autobusom
Advent i Božić
Nova Godina
Skijanje
Austrija
Italija
Francuska
Mediteran
Egipat
Hurgada
Makadi Bay
Sharm El Sheikh
Daleka putovanja
Grupna putovanja
Individualna putovanja
Krstarenja
Mediteranom
Istočnim
Zapadnim
Perzijskim zaljevom
Prekooceanska
Wellness
Elisa Tours informacije
O nama
Opći uvjeti i uputstva
Kontakt
Politika zaštite osobnih podatka
Zaštita privatnosti
Putno osiguranje
Mogućnosti plaćanja
Korisni Linkovi
Informacije o Vizama
Eyewitness Guides
Lonely Planet Travel
Frommer's Travel
Google Maps
Auto karta ViaMichelin
Radno vrijeme
Pon - Pet 8.00 - 19.00 sati
Subota 9.00 - 13.00 sati
Telefon : 01/ 46 41 374
Mobitel : 099 46 41 000
Fax : 01/ 46 41 373
e-mail : info@elisa.hr
Kombi prijevoz putnika
Kombi prijevoz
+ višeVodič za putovanja
Vodič kroz putovanja
GPS navigacija
GPS navigacija
Putna osiguranja
Generali osiguranje
Vodič kroz putovanja
facebook Elisa Tours
facebook Elisa Tours
Internet pozivi
SKYPE Elisa Tours Viber +385994641000 Whats App +385994641000
>
VIJETNAM I KAMBODŽA - 15 danaOdaberite putovanje u pravi trenutak i uštedite
VIJETNAM I KAMBODŽA - 15 dana
Broj dana 15
Prvi datum polaska 30.11.2019.
Mjesto polaska Zagreb, Hrvatska
Prijevoz Zrakoplovom
Kategorija smještaja Hotel 4*Image description
Usluga Noćenje s doručkom
Cijena od 9.990,00 kn
  • Program putovanja
  • O destinaciji
  • Rezervacija
VIJETNAM I KAMBODŽA
Mjesta posjeta: Hanoi – Halong Bay – Da Nang – Hoi Ann – Ho Chi minh – Phnom Penh – Angkor
1.dan (30.11.) Zagreb-Doha-Hanoi
Sastanak sudionika putovanja u zračnoj luci Zagreb 120 minuta prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova Qatar airways za Dohu u 16:05h . Po dolasku u Dohu u 23:35h, nastavak leta Qatar airways za Hanoi u 02:55h. Noćni let.
2.dan (01.12.) Hanoi
Slijetanje u Hanoi predviđeno je u 13:30h. Nakon obavljenih carinskih formalnosti, doček mjesnog agenta, te slijedi transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel u centru grada sa 4*. Nakon kraćeg odmora odlazak na laganu šetnju gradom te predlažemo odlazak na večeru u lokalni restoran. Hanoi je glavni grad Vijetnama sa svojom tisućljetnom povijesti, s prekrasnim rijekama i jezerima, očaravajućim znamenitostima, izvornom umjetničkom tradicijom, tradicionalnom hranom, kulturno je, ekonomsko, političko i turističko središte Vijetnama. Povratak u hotel. Noćenje.
3.dan (02.12.) Hanoi – city tura
Nakon doručka, predlažemo odlazak na cjelodnevnu turu po Hanoi-u. Posjetite neke od fascinantnih znamenitosti Hanoi-a, razgled ćemo započeti sa Mauzolej Hochiminh – jedna od najposjećenijih atrakcija u Hanoiu. To je posljednje počivalište Ho Chi Minha, najpoznatijeg i najpopularnijeg vođe Vijetnama, koji je njegovom narodu poznat kao ‘ujak Ho’. Njegovo je tijelo ovdje sačuvano u staklenoj kutiji na mauzoleju. Uz Njegovu kuću na Štulama, s vrlinama jednostavnosti i ljubavi, ujak Ho nije volio živjeti i raditi u predsjedničkoj palači. U svibnju 1958., prema inspiraciji ujaka Hoa, časnici i vojnici su u vrtu Predsjedničke palače sagradili Kuću hulja. Živio je i radio ovdje dok nije umro 1969. Slijedi razgled hrama književnosti – izvorno izgrađena kao hram Konfucije, ovo je mjesto prvog sveučilišta u Vijetnamu koje datira iz 1070. godine i ističe važan utjecaj koji je vijetnamsko društvo imalo na obrazovanje. Odlazak na zajednički ručak. Nakon ručka slijedi biciklistička tura po Staroj četvrti, poznata i kao 36 ulica. Cyclo je vijetnamska verzija bickla – rikše, izvorno korištena kao glavni oblik prijevoza u Vijetnamu. U novije doba tu ulogu je preuzela uporaba motocikala, ali i dalje ostaje u središtu vijetnamske kulture. Zavalite se i opustite dok ste svjedoci buke i vreve ovog šarmantnog grada i njegovog labirinta ulica. Slijedi posjeta hramu Ngoc Son i jezeru Hoan Kiem. Hram je smješten na malom otoku na jezeru, a povijest seže u 13. stoljeće. Hram je postignut prelaskom Huc mosta koji doslovno znači “mjesto dotaknuto jutarnjim sunčevim zrakama”. Nakon završetka osvježenja, finale današnjeg razgledavanja je vodeni lutkarski show, divna izvedba glazbe, lutaka i pjesama. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
4.dan (03.12.) Hanoi –Halong Bay
Nakon doručka predlažemo odlazak u Halong Bay, područje koje je pod zaštitom UNESCO-a, zaljev u kojem se nalaze preko 2.000 vapnenačkih stijena te ga čine jednim od 7 čuda prirode. Halong u prijevodu sa vijetnamskog znači «zaljev silazećeg zmaja», uz naziv se naravno veže i legenda o zmaju. Kada su lokalci stvarali današnji Vijetnam borili su se od raznih neprijatelja. U obrani im je pomogao bog koji im je poslao obitelj zmajeva. Zmajevi su na neprijatelje pljuvali dragulje i žad koji su se pretvorili u današnje otoke. Neprijateljski brodovi slomili su se na otocima i Vijetnam je spašen. Majka zmajeva smjestila se u Halong zaljevu, a djeca u Bai Tu Long, današnjem nacionalnom parku, nešto sjevernije od zaljeva Halong. Dolazak u Halong Bay predviđen je u podnevnim satima. Ukrcaj na drveni brod, za vrijeme 4 satnog krstarenja biti će serviran ručak od morskih plodova. Posjetit ćemo veliku špilju “Sung Sot” te uživati u predivnom panoramskom pogledu na sami zaljev Halong. Povratak u Hanoi u večernjim satima. Noćenje.
5.dan (04.12.) Hanoi – Hoi An
Nakon doručka slijedi odjava iz hotela i transfer u zračnu luku. Prijava za let za Danang. Po dolasku slijedi transfer do hotela u Hoi An-u. Prijava i smještaj u hotel sa 4* na samoj plaži. Slobodno vrijeme za uživanje na plaži. Noćenje.
6.dan ( 05.12.) Hoi An – city tura
Nakon doručka, slobodno vrijeme za odmor na plaži. Za one aktivnije mogućnost odlaska biciklom do Tra Que. Tra Que je šarmantno malo selo na rubu Hoi Ana, selo je poznato po svojim slatkim mirisom i zelenom povrću kojeg lokalci koriste za Cao Lau i Quang rezanci. U ovom selu imat ćete priliku otkriti umjetnost uzgoja vodenih biljaka, okušajte se kod domaćina u pripremi lokalnih jela. Ručak u obitelji. Povratak u Hoi – an, predlažemo obilazak povijesnog grada koji je nekad bio uspješan lučki grad tijekom 16. do 18. stoljeća. Posjetite tržnicu Hoi An, staru kuću Tan Ky, pokriveni japanski most i dvoranu u skupštini Fukien. Slobodno vrijeme. Noćenje.
7.dan ( 06.12.) Hoi An – zlatni most
Nakon doručka predlažemo posjetu jedne od najvećih atrakcija u Vijentamu u okolici Dananga – Cau Vang “Zlatni most” sa posebnom strukturom u brdima koju “drže” dvije ruke. Nalazi se u tajlandskim vrtovima Thien u odmaralištu Ba Na Hills, koje su 1919. godine izgradili francuski kolonisti s 200 vila. Danas možete doći do Ba Na Hillsa pomoću jednosmjerne žičare. Zlatni most je dio područja zabave od početka lipnja 2018. godine i postaje još jedan razlog za istraživanje sve popularnijeg odredišta grada Danang. Uživajte u očaravajućim panoramskim pogledima. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel, slobodno vrijeme za kupanje. Noćenje.
8.dan (07.12.) Hoi An – Ho Chi Minh
Nakon doručka, odlazak u zračnu luku te prijava na let za Ho Chi Minh City. Po dolasku slijedi transfer u hotel. Prijava i smještaj u hotelu u samom sredštu grada. Nakon kraćeg odmora predlažemo avanturističku vožnju Tin Tinom, tradicionalna trokolica, gdje sjedite na prednjem dijelu trokolice u udobnoj sjedalici, dok vozač pedalira kroz Ho Chi Minh City. Uživajte u znamenitostima, zvukovima i mirisima grada. Sama vožnja je avantura jer se nalazite u gradu u kojem je registrirano preko 8 milijuna skutera, opustite se i uživajte u ovom urbanom kaosu. Slobodno vrijeme. Noćenje.
9.dan ( 08.12.) Ho Chi Minh – Cu Chi Tuneli
Nakon doručka predlažemo posjetu Cu Chi tunela koji su se koristili za vrijeme Vijetnamskog rata između sjevera i juga . Ova zamršena mreža tunela je bila izgrađena kako bi zaštitili otpora Viet Minh snaga i francuskog bombardiranja, a kasnije je korištena od strane Viet Cong kao strateška baza zbog blizine južnog dijela Ho chi minha. U tunelima su smještene škole, bolnice, kuhinje i vojne ratne sobe. Vijetnamski Vlada sačuvala je oko 75 km tunela kao memorijalni park. Nakon lokalnog ručka povratak u Ho Chi Minh te posjet ratnog muzeja, Muzej prikazuje staru vojnu opremu i druge srodne predmete iz Vijetnamskog rata, uključujući F5A borca i UH1-Huey helikopter. Nastavak vožnje do Palače ponovnog ujedinjenja, prethodno poznata kao predsjednička palača, pogled na službenu Južnu vijetnamsku predaju na 30. travnja 1975. Slijedi posjet katedrale Notre Dame i Glavne pošte, dva primjera francuske kolonijalne arhitekture. Slobodno vrijeme. Noćenje.
10.dan (09.12.) Ho Chi Minh – Delta Mekonga
Nakon doručka, predlažemo odlazak na Deltu Mekonga. Vožnja po rijeci s pogledom na brojne rukavce i kanale rijeke Mekong. Posjetit ćemo lokalno seosko imanje na kojem se nalazi mali pogon za izradu proizvoda od kokosa. Imat ćemo priliku kušati tropsko sezonsko voće, tradicionalni čaj, te uživati u lokalnoj glazbi. Povratak u grad, odlazak do Kineske četvrti s hramom Thien Hau i Binh Tay tržnicom. Slobodno vrijeme. U večernjim satima posjet Ben Thanh marketa, gdje možete vježbati svoje jezične vještine pregovaranja za suvenire, odjeću i začine. Noćenje.
11.dan (10.12.) Ho Chi Minh – Phnom Penh
Nakon doručka slijedi vožnja do Phnom Penha. Dolazak je predviđen u podnevnim satima. Prijava i smještaj u hotelu. Vrijeme slobodno za odmor. U večernjim satima posjet noćnog marketa. Noćenje.
12.dan (11.12.) Phnom Penh – Siem Reap
Nakon doručka predlažemo obilazak grada, tura uključuje hram Wat Phnom, stari zatvor, muzej i spomen područje na žrtve genocida. Wat Phnom originalni hram datira iz 1372. godine te ga je dala sagraditi bogata gospođa imena Penh koja je našla kolekciju statua Buda na obali rijeke te ih je odlučila smjesti na brežuljku koji se zove Phnom, odakle potiče i ime grada. Wat Phnom, nazvan i planinski hram, budistički je hram i najviši vjerski hram u gradu. Posjetite sramotnu Tuol Sleng srednju školu, koji je uključen u S-21 logoru. U ovoj srednjoj školi u srcu grada odvijale su se strahote režima Crvenih Kmera. To je bio zatočenički centar za zatvorenike režima, gdje su zatočenici mučeni i pogubljeni. Nakon ručka ( uz doplatu) slijedi vožnja do Siem Reapa, turističko mjesto koje se nalazi uz veličanstveni „grad hramova“ Angkor Wat. Dolazak je predviđen u poslijepodnevnim satima. Prijava i smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak na Old Market. Slobodno vrijeme za lokalni šoping. Noćenje.
13.dan ( 12.12.) Siem reap – Angkor Wat
Nakon doručka predlažemo razgled Angkor Wata, remek-djela kmerske arhitekture – jednog od najfascinantnijih i najvećih vjerskih spomenika na svijetu, smještenog usred kambodžanske džungle. Angkor Wat je najznačajniji simbol Kambodže i nalazi se na državnoj zastavi. Sagrađen je u periodu između 9. i 13. stoljeća kao mauzolej kralju Suryavarmanu II, a više od tisuću do sada otkrivenih hramova prostire se na prostoru od 42 kvadratna kilometra. Ulazak u nekadašnji kraljevski grad Angkor Thom s kompleksom budističkih hramova kroz prekrasna Južna vrata. Slijedi razgled veličanstvenog hrama Bayon ukrašenog sa 200 gigantskih likova misterioznih izraza lica i zagonetnih osmijeha, potom odlazak do „palače raja“ Baphoun, visoke stepenaste piramide Phimeanakas, takozvane «terase slonova» koja je služila za kraljeve audijencije, a naziv je dobila po reljefima slonova koji se nalaze na njezinom istočnom dijelu. Ručak uz doplatu. Poslijepodne razgled Angkor Wata. Na kraju dana moći ćete uživati u očaravajućem zalasku sunca. Povratak u hotel. Navečer posjet Old marketa i ulice sa pubovima. Noćenje.
14.dan ( 13.12.) Siem Reap – Bangkok – Doha
Nakon doručka, slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku Siem reap. Prijava na let za Bangkok U 15:35h . Po dolasku u Bangkok 16:55h slijedi nastavak leta za Dohu u 19:35h. Po dolasku u Dohu 23:25h, noćni let za Zagreb u 02:00h.
15.dan (14.12.) Doha – Zagreb
Dolazak u Zagreb predviđen je 06:15h.

Datum polaska Datum povratka 1/2 soba 1/1 soba Pristojbe i naknade zračnih luka Popust Status
30.11.2019.
14.12.2019.
10.790,00 kn
13.640,00 kn
2.950,00 kn
800 kn
First Minute

Garantirani polazak
FIRST MINUTE popust vrijedi za rezervacije do popunjenja određenog broja mjesta!
CIJENA UKLJUČUJE:
- avionske karte Zagreb – Hanoi, Siem reap – Zagreb,
- unutarnji let Hanoi – Da Nang, Da Nang – Ho Chi Minh City
- smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* s doručkom
- transferi od/do hotela iz zračnih luka
- prijevoz Ho Chi Minh – Phnom Penh – Siem Reap
- organizacija putovanja i pratitelj putovanja iz Hrvatske kroz cijelo putovanje,
- razgled Night marketa i Starog marketa u Siem Reap-u, noćni razgled Phnom Penh-a
CIJENA NE UKLJUČUJE:
- rakoplovne pristojbe 2.950,00 kn (obavezna doplata kod prijave)
- viza za Kambodžu -30 USD (pri ulasku u Kambodžu, potrebna jedna slika kao iz putovnice)
- Vietnam viza – 455,00 kn ( posreduje agencija, na ulasku u zemlju potrebna jedna slika kao iz putovnice)
- jednokrevetna soba 2.850,00 kn
- putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
- izleti i ulaznice za razglede:
• Hanoi city tura 345 kn,
• Halong Bay tura 555kn,
• Hoi Ann city tura 345 kn,
• Tečaj Vietnamske kuhinje 205 kn,
• Hoi Ann zlatni most 560kn,
• Ho Chi Minh tura s rikšama 125 kn,
• Cu Chi tuneli i city tura 340 kn,
• delta Mekonga 340 kn,
• Phnom Penh city tura 310 kn,
• Angkor Wat tura 455 kn
OBAVEZNA DOPLATA:
- rakoplovne pristojbe 2.950,00 kn (obavezna doplata kod prijave)
- viza za Kambodžu -30 USD (pri ulasku u Kambodžu, potrebna jedna slika kao iz putovnice)
- Vietnam viza – 455,00 kn ( posreduje agencija, na ulasku u zemlju potrebna jedna slika kao iz putovnice)
- jednokrevetna soba 2.850,00 kn (ako osoba putuje sama / spava sama u sobi; obavezna doplata prilikom rezervacije)
FAKULTATIVNI SADRŽAJI:
Izleti i ulaznice za razglede:
• Hanoi city tura 345 kn,
• Halong Bay tura 555kn,
• Hoi Ann city tura 345 kn,
• Tečaj Vietnamske kuhinje 205 kn,
• Hoi Ann zlatni most 560kn,
• Ho Chi Minh tura s rikšama 125 kn,
• Cu Chi tuneli i city tura 340 kn,
• delta Mekonga 340 kn,
• Phnom Penh city tura 310 kn,
• Angkor Wat tura 455 kn
RASPORED LETOVA:
30NOV ZAGREB DOHA 1605 2335
01DEC DOHA HANOI 0255 1330
13DEC SIEM REAP BANGKOK 1535 1655
13DEC BANGKOK DOHA 1935 2325
14DEC DOHA ZAGREB 0200 0615
NAPOMENE:
– za izradu viza je potrebna 1 fotografija veličine kao iz putovnice, putovnica mora vrijediti još minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju
– na svim izletima imamo uključeni ručak (osim u Kambodži), privatne transfere, lokalne vodiče na engleskom jeziku, ulaznice za mjesta posjeta
– kalkulacije cijena su rađene prema cjeniku i uvjetima lokalnih agencija zaključno s 12.03.2019.
– izleti se bookiraju i plaćaju u Hrvatskoj najkasnije 15 dana prije putovanja
Minimalni broj putnika: 10
Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. P15-1020000448 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.