Turska-Istanbul

Elisa Tours Turistička agencija
Putovanja
Europska putovanja
Zrakoplovom
Autobusom
Advent i Božić
Nova Godina
Skijanje
Austrija
Italija
Francuska
Mediteran
Egipat
Hurgada
Makadi Bay
Sharm El Sheikh
Daleka putovanja
Grupna putovanja
Individualna putovanja
Krstarenja
Mediteranom
Istočnim
Zapadnim
Perzijskim zaljevom
Prekooceanska
Elisa Tours informacije
O nama
Opći uvjeti i uputstva
Kontakt
Politika zaštite osobnih podatka
Zaštita privatnosti
Putno osiguranje
Mogućnosti plaćanja
Korisni Linkovi
Informacije o Vizama
Eyewitness Guides
Lonely Planet Travel
Frommer's Travel
Google Maps
Auto karta ViaMichelin
Radno vrijeme
Pon - Pet 8.00 - 19.00 sati
Subota 9.00 - 13.00 sati
Telefon : 01/ 46 41 374
Mobitel : 099 46 41 000
Fax : 01/ 46 41 373
e-mail : info@elisa.hr
Kombi prijevoz putnika
Kombi prijevoz
+ višeVodič za putovanja
Vodič kroz putovanja
GPS navigacija
GPS navigacija
Putna osiguranja
Generali osiguranje
ISTANBUL NG 5 dan
Hotel 4* / Noćenje s doručkom
3.190 kn / 5 dana
ISTANBUL NG AVIO
Hotel 4* / Noćenje s doručkom
2.890 kn / 4 dana
ISTANBUL NOVA GOD
Hotel 4* / Noćenje s doručkom
3.390 kn / 5 dana
Vodič kroz putovanja
facebook Elisa Tours
facebook Elisa Tours
Internet pozivi
SKYPE Elisa Tours Viber +385994641000 Whats App +385994641000
>
ISTANBUL I TURSKA TURA - Nova GodinaOdaberite putovanje u pravi trenutak i uštedite
ISTANBUL I TURSKA TURA - Nova Godina
Broj dana 5
Prvi datum polaska 31.12.2019.
Mjesto polaska Zagreb, Hrvatska
Prijevoz Zrakoplovom
Kategorija smještaja Hotel 4*Image description
Usluga Noćenje s doručkom
Cijena od 3.695,00 kn
Istanbul, Turska
  • Program putovanja
  • O destinaciji
  • Rezervacija
NOVA GODINA U ISTANBULU I TURSKA TURA
1. dan / ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu na liniji TK 1054 (Turkish Airlines) u 09.10 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 13.15 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti, transfer do hotela. Smještaj u hotel i fakultativni odlazak na krstarenje moćnim bosporskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju. Plovidba tijekom koje možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave, romantična mjestašca bosporskog prolaza i brojne lokacije na kojima su snimane poznate turske serije. U večernjim satima individualni doček Nove godine.
2. dan / ISTANBUL – EDIRNE
SRETNA NOVA GODINA!
Poslije doručka obilazak hipodroma koji je nekoć služio za konjske trke, a danas je memorijalni trg s impozantnim obeliskom; razgled Plave džamije, monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, jedinstvene sa svojih šest minareta i ukrasima od plavog porculana po kojima je i dobila ime. Zatim slijedi odlazak u palaču Topkapi (ulaznica nije uključena), osmanski carski dvorac kojeg je sagradio sultan Mehmed II, te posjet bazilici Cisterna (ulaznica nije uključena), poznatoj i pod nazivom Utonula palača, najveća od nekoliko stotina antičkih rezervoara vode koja još uvijek leži ispod Istanbula, svakako najneobičnija turistička atrakcija u gradu. U nastavku posjet Aja Sofiji (ulaznica nije uključena) iz 6. st., najpoznatijoj građevini Istanbula sagrađenoj u doba cara Justinijana. Prvotno je bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća tog vremena. U poslijepodnevnim satima posjet živopisnoj egipatskoj tržnici začina i Grand Bazaaru, zatvorenoj tržnici i najvećem bazaru na svijetu s više od 4000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila, suvenira i dr. Odlazak prema gradu Edirne, najzapadnijem turskom gradu, šarmantnom pitoresknom mjestu bogate povijesti i arhitekture. Smještaj u hotel, noćenje.
3. dan / EDIRNE – DARDANELI – ASSOS
Doručak u hotelu. Odlazak u razgled grada: Obilazak džamije Uc Şerefeli sa svoja četiri osebujna minareta različitog dizajna i Eski džamije, najmanje i najstarije džamije poznate po kaligrafskim natpisima na unutarnjim zidovima. Kratka pauza i predah u ulici Saraclar, pješačkoj ulici s mnoštvom trgovinama i restorana. Vožnja do Dardanela. Prelazak brodom na azijsku stranu ovog famoznog tijesnaca, uskog prirodnog tjesnac između Europe i Azije. Ovdje ćete imati vrijeme za istraživanje replike trojanskog konja koja je korištena u filmu Troja. Naše sljedeće odredište bit će žrtvenici područje koje je od davnina građeno za bogove i koristi se za blagoslov bogova. Drugo odredište su gradske zidine stare 3700 godina. Nastavak vožnje prema Behramkale-u (Assosu), domu Aristotela u kojem je osnovao filozofsku školu i proveo svoja najranija istraživanja iz područja zoologije, biologije i botanike. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.
4. dan / ASSOS – BURSA
Nakon doručka, odlazak u obilazak Assosa. Iako je službeno nazvan Behramkale, većina ljudi ovaj grad i dalje naziva po drevnom imenu Assos. Nastavak putovanja prema Bursi, grad u kojem su sahranjene sultanije Hurem i Mahidevran. Dolazak u Bursu, grad koji zauzima posebno mjesto u srcu Turaka jer je jedno vrijeme bio prijestolnica velikog Otomanskog carstva. Po dolasku slijedi obilazak Burse i njenih znamenitosti kao što su: Ulu džamija ili tzv. Velika džamija, Koza han i araste, Džamija sultana Orhana, Zelena džamija i Zeleno turbe, Stari hrast. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.
5. dan / BURSA – ISTANBUL – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja prema Istanbulu. Prijava na let za Zagreb i polijetanje zrakoplova u 18.55 sati na liniji TK 1055 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb u 19:05 sati.

Datum polaska Datum povratka 1/2 soba 1/1 soba Pristojbe i naknade zračnih luka Popust
31.12.2019.
4.1.2020.
3.890,00 kn
4.880,00 kn
1.090,00 kn
195 kn
First Minute

FIRST MINUTE popust vrijedi za rezervacije do 60 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!
CIJENA UKLJUČUJE:
- prijevoz zrakoplovom Zagreb – Istanbul – Zagreb,
- 4 noćenja s doručkom u hotelima 4*: 1 noćenje u Istanbulu, 1 noćenje u Edirne, 1 noćenje u Assosu i 1 noćenje u Bursi,
- sve transfere i usluge prema programu,
- uslugu voditelja putovanja,
- uslugu izrade vize,
- troškove organizacije i prodaje putovanja.
CIJENA NE UKLJUČUJE:
- zrakoplovne pristojbe 1.090 kn
- fakultativne sadržaje, paket ulaznica,
- napojnice za lokalnog vodiča i vozača,
- zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja,
- vizu za Tursku (150 kn).
OBAVEZNA DOPLATA (prilikom rezervacije):
- Doplata za jednokrevetnu sobu 990 kn
- zrakoplovne pristojbe 1.090 kn
DOPLATA PO ŽELJI (prilikom rezervacije):
Fakultativni sadržaj:
Doplata za paket ulaznica 450 kn
- Paket ulaznica uključuje Assos, Truva, Truva muzej, Topkapi palaču, Aja Sofiju, baziliku Cisterna.
Krstarenje Bosporom 420 kn
- Cijena uključuje transfer do pristaništa, lokalnog vodiča, vožnju brodom.
- viza za Tursku 250 kn (obavezna za ulazak u Tursku)!
POPUSTI:
Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.
VIZA:
VIZA: Potrebna za državljane Republike Hrvatske. Cijena po osobi 150 kn.
Putnici za elektronsku vizu mogu aplicirati putem internetske stranice www.evisa.gov.tr
Cijena online vize je 35 USD - Multiple Entry Visa koja vrijedi 180 dana, a unutar tog perioda dozvoljen je boravak u Republici Turskoj najviše 90 dana. Putovnica treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Agencija radi besplatno uslugu apliciranja u ime i za račun putnika, ukoliko na vrijeme dostavite ispunjen formular na prodajno mjesto, do 10 dana prije polaska. Viza će putnicima biti uručena u Zračnoj luci na dan putovanja od strane voditelja putovanja.
NAPOMENA:
Putno zdravstveno osiguranje obavezno je za osobe koji putuju u Tursku!
Minimalan broj putnika: 15
Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. P15-1020000531 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.