Kina-Peking

Elisa Tours Turistička agencija
Putovanja
Europska putovanja
Zrakoplovom
Autobusom
Advent i Božić
Nova Godina
Skijanje
Austrija
Italija
Francuska
Mediteran
Egipat
Hurgada
Makadi Bay
Sharm El Sheikh
Daleka putovanja
Grupna putovanja
Individualna putovanja
Krstarenja
Mediteranom
Zapadnim
Perzijskim zaljevom
Prekooceanska
Elisa Tours informacije
O nama
Opći uvjeti i uputstva
Kontakt
Politika zaštite osobnih podatka
Zaštita privatnosti
Putno osiguranje
Mogućnosti plaćanja
Korisni Linkovi
Informacije o Vizama
Eyewitness Guides
Lonely Planet Travel
Frommer's Travel
Google Maps
Auto karta ViaMichelin
Radno vrijeme
Pon - Pet 8.00 - 19.00 sati
Subota 9.00 - 13.00 sati
Telefon : 01/ 46 41 374
Mobitel : 099 46 41 000
Fax : 01/ 46 41 373
e-mail : info@elisa.hr
Kombi prijevoz putnika
Kombi prijevoz
+ višeVodič za putovanja
Vodič kroz putovanja
GPS navigacija
GPS navigacija
Putna osiguranja
Generali osiguranje
KINA VELIKA TURA
Prema programu / Prema programu
7.490 kn / 11 dana
Vodič kroz putovanja
facebook Elisa Tours
facebook Elisa Tours
Internet pozivi
SKYPE Elisa Tours Viber +385994641000 Whats App +385994641000
>
KINA - u travnjuOdaberite putovanje u pravi trenutak i uštedite
KINA - u travnju
Broj dana 11
Prvi datum polaska 7.4.2020.
Mjesto polaska Zagreb, Hrvatska
Prijevoz Zrakoplovom i vlakom
Kategorija smještaja Prema programuImage description
Usluga Prema programu
Cijena od 6.990,00 kn
Beijing, Kina
  • Program putovanja
  • O destinaciji
  • Rezervacija
1. dan ZAGREB - DOHA
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Franjo Tuđman Zagreb kod šaltera informacija u 15:00 sati. Prijava na let kompanije Qatar i polijetanje zrakoplova za Dohu na liniji QR218 u 17:15 sati. Dolazak u Zračnu luku Doha u 23:35 sati.
2. dan DOHA - SHANGHAI
Polijetanje zrakoplova na liniji QR870 za Shanghai u 02:40 sati. Dolazak u Shanghai u 16:20 sati po lokalnom vremenu i obavljanje graničnih formalnosti. Odlazak na krstarenje rijekom Hunagpu (uključeno u cijenu aranžmana) s koje se pruža pogled na Bund, kolonijalni dio Shanghaija i futuristički Pudong s igrom svjetala i neonskih reklama. Večera. Odlazak do hotela 4*. Smještaj i noćenje.
3. dan SHANGHAI
Doručak. Odlazak na razgled grada: Bund, simbol kolonijalne prošlosti Shanghaija sa zgradom hotela Peace, Bank of China, zgradom carine te ulicom Nanjing, žilom kucavicom grada ispunjenu trgovinama i trgovačkim centrima. Ručak (uz doplatu). Nastavak razgleda i odlazak do starog dijela grada koji polagano zasjenjuje mnoštvo nebodera te posjet Vrtu sreće mandarina Yua i hramu Budhe od žada. Večera. Navečer predlažemo odlazak (uz doplatu) na svjetski poznati akrobatski show s akterima koji hodaju po žici, djevojkama koje se izvode gotovo nezamislive plesne pokrete uz glazbu, žonglerima i mnogim drugim atrakcijama. Povratak u hotel. Noćenje.
4. dan SHANGHAI - ZHUJIAJIAO - SUZHOU
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u smjeru grada Suzhou koji datira iz 514. godine. Putem razgled vodenog sela Zhujiajiaoa - „Shanghaijske Venecije“ s jedinstvenim starim mostovima i rječicama koje se provlače kroz tradicionalne kineske kuće. Mjesto je nastalo prije 1.700 godina i još uvijek ocrtava tradicionalni način života te se ovdje može doživjeti iskonska tradicionalna Kina. Ručak (uz doplatu). Nastavak putovanja. Po dolasku u Suzhou smještaj u hotel 4*. Večera i noćenje.
5. dan SUZHOU - HANGZHOU
Doručak. U Suzhou postoji više od 60 vrtova koji su ostali netaknuti od vremena svog nastanka. Posjet jednom od vrtova, a potom slijedi vožnja brodom po kanalima (uključeno u cijenu aranžmana) grada čije bogatstvo predstavljaju pagode, kameni mostovi i svjetski poznata svila. Ručak (uz doplatu). Poslijepodne odlazak do grada Hangzhou. Po dolasku smještaj u hotel 4*. Večera i noćenje.
6. dan HANGZHOU - NANJING
Doručak. Grad Hangzhou se smjestio južno od Shanghaija i na svojem proputovanju kroz Kinu u 13. stoljeću ga je Marco Polo opisao kao jedno od najljepših mjesta na svijetu s mnoštvom hramova i paviljona. Razgled pagode Šest harmonija, posjet hramu Lingyin, a provozat ćete se i čamcem po biseru ovog grada, Zapadnom jezeru (uključeno u cijenu aranžmana putovanja). Ručak (uz doplatu). Hangzhou je također poznat i po plantaži najboljeg zelenog čaja na svijetu. Poslijepodne odlazak do grada Nanjinga, smještaj u hotel 4*. Večera i noćenje.
7. dan NANJING - PEKING
Doručak. Grad Nanjing, "južna prijestolnica" se smjestio na obali rijeke Yangtze i bivši je glavni grad Kine. Odlazak na razgled grada: mauzolej Dr. Sun Yat-sena, revolucionara i osnivača moderne Kine koji je odigrao važnu ulogu u svrgavanju posljednje kineske dinastije Qing, Konfucijev hram sa živopisnom tržnicom na kojoj možete pronaći raznorazne kineske delicije i rukotvorine, mauzolej prvog cara dinastije Ming, drevne zidine, most preko rijeke Yangtze. Ručak (uz doplatu). Slijedi odlazak do željezničkog kolodvora i ukrcaj na vlak za Peking. Vožnja u spavaćim kolima prvog razreda. Svaka kabina sadrži 4 ležaja (ležajeve dodjeljuje prijevoznik). Noćna vožnja bez uključenih obroka. Za potrebe noćne vožnje preporučamo ponijeti manju torbu kako biste mogli lakše koristiti osobne stvari u kupeu.
8. dan PEKING
Po dolasku u Peking u ranim jutarnjim satima slijedi odlazak do najvećeg trga na svijetu Tiananmena, koji zauzima oko 40 hektara površine, a potom i razgled Zabranjenog grada, drevne carske rezidencije dinastija Ming i Quing s više od 9000 soba, okružene visokim purpurnim zidinama. Zabranjeni grad je stoljećima bio obavijen velom tajni i u njega nisu smjeli kročiti obični smrtnici. Ručak (uz doplatu). Odlazak do hrama Nebeskog mira, mjesta na kojem su kineski carevi štovali boga neba i prinosili žrtve. Smještaj u hotel. Večera. Navečer predlažemo posjet živopisnoj ulici Wangfujing, ispunjenoj trgovinama i trgovačkim centrima, ali i s malenom noćnom tržnicom na kojoj možete pronaći lokalne kineske delicije i specijalitete. Noćenje.
9. dan PEKING - VELIKI KINESKI ZID - PEKING
Nakon doručka slijedi odlazak na cjelodnevni izlet do jednog od svjetskih čuda - velikog Kineskog zida dugog gotovo 8.000 kilometara s oko 20.000 osmatračnica, građenog tijekom punih 20 stoljeća, koji je inicijalno trebao obraniti Kinu od čestih upada nomadskih plemena sa sjevera u potrazi za pašnjacima (uključeno u cijenu aranžmana). Zid je 1987. godine uvršten na listu svjetske baštine UNESCO-a. Ručak (uz doplatu). Pri povratku u Peking razgled grobnica dinastije Ming te šetnja duž Svetog puta s divovskim mramornim likovima životinja i ljudi koji čuvaju grobno područje careva spomenute dinastije. Večera i noćenje.
10. dan PEKING
Doručak. Odjava iz hotela te ostavljanje prtljage u hotelskoj sobi za prtljagu. Odlazak na razgled Ljetne palače carske obitelji Qing na jezeru Kunming koje se prostire na tri četvrtine cjelokupnog područja. Palačom dominira brdo Dugovječnosti i mnogobrojne pagode. Palača je služila carskoj dinastiji kao sklonište od ljetnih vrućina, a 1998. godine je uvrštena na UNESCO-ovu listu zaštićene svjetske baštine. Prošetat ćete pravom malom galerijom na otvorenom, oslikanim paviljonom s tradicionalnim kineskim motivima te vidjeti mramorni brod carice Cixi. Ručak (uz doplatu). Nastavak razgleda odlaskom prema budističkom hramu Lama, najvećem i najbolje očuvanom u Pekingu. Hram je ukrašen muralima u tibetanskom stilu sa skulpturama buda, demona i bogova. Najveću pažnju u hramu privlači Maitreya Buda visok 18 metara, isklesan od jednog komada sandalovine. Večera. Slijedi transfer do zračne luke u Pekingu i prijava na let za Dohu.
11. dan PEKING - DOHA - ZAGREB
Polijetanje zrakoplova za Dohu na liniji QR895 u 01:50 sati. Dolazak u Zračnu luku Doha u 05:40 sati. Nastavak putovanja za Zagreb na liniji QR217 s polaskom u 08:10 sati. Dolazak u Zagreb u 13:10 sati.

Datum polaska Datum povratka 1/2 soba 1/1 soba Pristojbe i naknade zračnih luka Popust
7.4.2020.
17.4.2020.
7.490,00 kn
9.480,00 kn
2.990,00 kn
500 kn
First Minute

24.4.2020.
4.5.2020.
7.490,00 kn
9.480,00 kn
2.990,00 kn
500 kn
First Minute

FIRST MINUT popust vrijedi za rezervacije do popunjenja određenog broja mjesta!
CIJENA UKLJUČUJE:
• zrakoplovnu kartu na liniji kompanije Qatar Airways: Zagreb - Doha - Peking te Shanghai - Doha – Zagreb, ekonomska klasa
• 2 noćenja u Shanghaiu u hotelu 4* u dvokrevetnoj sobi na osnovi noćenja s doručkom
• 1 noćenje u Suzhou u hotelu 4* u dvokrevetnoj sobi na osnovi noćenja s doručkom
• 1 noćenje u Hangzhou u hotelu 4* u dvokrevetnoj sobi na osnovi noćenja s doručkom
• 1 noćenje u Nanjingu u hotelu 4* u dvokrevetnoj sobi na osnovi noćenja s doručkom
• 3 noćenja u Pekingu u hotelu 4* u dvokrevetnoj sobi na osnovi noćenja s doručkom
• večere u lokalnim restoranima prema programu s uključenim 1 bezalkoholnim pićem
• prijevoz noćnim vlakom u kabinama s četiri ležaja na liniji Nanjing – Peking (ležajeve dodjeljuje prijevoznik)
• transfere prema programu
• razglede i ulaznice za lokalitete prema programu u pratnji vodiča na engleskom jeziku
• voditelja putovanja na hrvatskom jeziku iz Zagreba, minimalno 14 putnika
• organizaciju i pripremu putovanja
• Jamčevno osiguranje
CIJENA NE UKLJUČUJE:
• obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe u iznosu – 2.990 kn (podložne promjeni)
• nadoplata za jednokrevetnu sobu: 1.990 kn, obavezna doplata ako osoba spava sama
• nadoplata za ručkove u lokalnim restoranima: 550 kn po osobi (plaćanje prilikom rezervacije)
• akrobatski show 180 kn po osobi (plaćanje prilikom rezervacije)
• obavezna viza za Kinu (obvezno osobno ishođenje) - više informacija u tekstu niže! Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
• piće uz obroke
• napojnice lokalnim davateljima usluga (lokalnim vodičima, vozačima i nosačima kofera) – 35 eur (plaćanje na licu mjesta)
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz, ulaznice za muzeje koje nisu navedene kao uključene itd.)
• putno osiguranje
OBAVEZNA DOPLATA (prilikom rezervacije):
- obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe iznosi kn po osobi:2.990 kn
- nadoplata za jednokrevetnu sobu: 1.990 kn, obavezna doplata ako osoba spava sama
- putno zdravstveno osiguranje!
DOPLATA PO ŽELJI (prilikom rezervacije):
• nadoplata za ručkove u lokalnim restoranima: 550 kn po osobi (plaćanje prilikom rezervacije)
• akrobatski show 180 kn po osobi (plaćanje prilikom rezervacije)
OBAVEZNA DOPLATA (na licu mjesta):
• napojnice lokalnim davateljima usluga (lokalnim vodičima, vozačima i nosačima kofera) – 35 eur (plaćanje na licu mjesta)
NAPOMENA:
• organizator putovanja nije u mogućnosti utjecati na dodjelu sjedala u zrakoplovu te ležajeva u kabinama noćnog vlaka, koje određuje prijevoznik
• redoslijed obilaska je podložan promjenama prema procjeni voditelja putovanja
• avio kompanija zadržava pravo promjene vremena leta.
Minimalan broj putnika za putovanje je 14, a maksimalan broj putnika je 35. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Agencija ima pravo izmjene cijene ako dođe do promjene tečaja za više od 1,5% u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ako dođe do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.
PREDVIĐENI RED LETENJA:
QR 218 G 07APR ZAGDOH 1715 2335
QR 870 G 08APR DOHPVG 0240 1620
QR 895 G 17APR PEKDOH 0150 0555
QR 217 G 17APR DOHZAG 0810 1310

QR 218 G 24APR ZAGDOH 1715 2335
QR 870 G 25APR DOHPVG 0240 1620
QR 895 G 04MAY PEKDOH 0150 0540
QR 217 G 04MAY DOHZAG 0810 1310
Prtljaga:U cijenu aranžmana uključena je prtljaga od 30 kg koja se prijavljuje + 1 komad ručne prtljage do 7 kg
POPUSTI:
- dvokrevetna soba s pomoćnim ležajem - na upit.
Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane Republike Hrvatske viza za Kinu je potrebna kao i putno zdravstveno osiguranje, dok putovnica mora biti važeća minimalno šest mjeseci od datuma ulaska u zemlju. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Republike Hrvatske:
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u NR Kini
(Pokriva Mongoliju i Demokratsku Narodnu Republiku Koreju)
tel: +86 10 6532 6242
fax: 0086 10 6532 6257
Villa 5-2
Qijiayuan Diplomatic Compound
No. 9 Jianguomenwai Street
Chaoyang District
100600 Beijing
P.R. of CHINA
croemb.beijing@mvep.hr
U slučaju gubitka putovnice, treba imati na umu da se na putni list koji izdaje nadležno hrvatsko veleposlanstvo, treba ishoditi izlaznu vizu NR Kine, a koji postupak traje barem tjedan dana. U iznimnim slučajevima, postupak je moguće ubrzati, npr. ako je već kupljena povratna karta, ali ne nakon što je izgubljena putovnica.
VIZA:
Obvezna - jedan ulaz! Agencija nije u mogućnosti posredovati u ishođenju vize! Veleposlanstvo Narodne Republike Kine nalazi se u Zagrebu i putnici osobno trebaju aplicirati za vizu (predati svu dokumentaciju i dati otisak prstiju), dok podizanje putovnica može napraviti i agencija uz dostavu „Pick up“ formulara koji ćete dobiti u Veleposlanstvu. Cijena usluge podizanja gotove putovnice je 100 kn po osobi. U upotrebi je elektronički obrazac za podnošenje zahtjeva za vizu, a termin podnošenja zahtjeva dogovara se osobno putem interneta. Prije samog dolaska u Veleposlanstvo, nužno je da svaki putnik osobno ispuni elektronički obrazac te dogovori vrijeme predaje dokumenata za izradu vize. Cijena vize iznosi 180 kn ukoliko se ishodi redovnim putem. Podnositelj zahtjeva za vizu treba popuniti obrazac za vizu. Web adresa za podnošenje zahtjeva: https://cova.cs.mfa.gov.cn Nakon podnesenog zahtjeva potrebno je dogovoriti vrijeme predaje dokumenata, također, putem interneta. Za izradu vize potrebna 1 fotografija (48 x 33 mm), ispunjeni obrazac, avio karta, potvrda o hotelima, kopija prve stranice putovnice, original putovnica. Putovnica mora imati najmanje 2 prazne susjedne stranice i biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Kopiju putovnice potrebno je dostaviti agenciji prilikom rezervacije putovanja. Ovisno o popunjenosti grupe, cca 30 dana prije polaska, putnik će dobiti svu dokumentaciju potrebnu za izradu vize. Za više informacija kontaktirajte našu putničku agenciju!
Napomena: Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Idea putovanja.!
VAŽNE INFORMACIJE
- vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Qatar Airways objavljenom u 2019. godini i podložna su promjeni
- zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte
- uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 30 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 7 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
- Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
- završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
- fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u američkim dolarima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
- Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
- program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
KORISNE INFORMACIJE:
Valuta u Kini je Yuan koji se još zove Renminbi (RMB) i Kwai. U Kini nema mjenjačnica tako da novac koji ste donijeli sa sobom, odnosno američke dolare, možete promijeniti samo u banci (ovo se ne odnosi na Hong Kong) i zračnoj luci. Banke i bankomate možete naći posvuda. Iako bankomati u pravilu primaju Visa i Mastercard kartice ponekad iz nekog nepoznatog razloga nećete moći podići novac. Većina bankomata je i na kineskom i na engleskom jeziku. Najveće kineske banke su Bank of China, Industrial and Commercial Bank of China (ICBC), China Construction Bank Corporation (CCBC), i Agricultural Bank of China (ABC). Visa i Mastercard kartice možete koristiti na bankomatima za podizanje novca, ali ne i u trgovinama i restoranima s obzirom da u istima koriste jedino UnionPay kartice. Imajte na umu da će Vam biti potrebna originalna putovnica pri razmjeni novca. Google, facebook i YouTube su u Kini zabranjeni i blokirani te su mnoge stranice blokirane pomoću Great firewall of China. WeChat ili Weixin je najpopularnija mobilna aplikacija za komunikaciju u Kini. Ostavljanje napojnica nije uobičajeno u Kini. Voda iz slavine nije za piće te preporučamo kupovinu flaširane vode. Pravilo u Kini je da u javnim wc-ima nema toaletnog papira niti sapuna za ruke tako da je preporučljivo uvijek sa sobom nositi papirnate i vlažne maramice jer se isti mogu naći samo u nekineskim lancima poput McDonald'sa, Star Buck'sa itd. Visok stupanj onečišćenja zraka kontinuirano predstavlja problem u gradovima i industrijskim središtima Kine. Preporučujemo pratiti upozorenja lokalnih vlasti te prema potrebi zaštititi se maskama. Pri ulasku u NR Kinu putnici prolaze kroz termalni skener, putem kojega se mjeri tjelesna temperatura. Ukoliko neki od putnika ima temperaturu, bit će zaustavljen i dodatno pregledan, a morat će ostaviti i svoje kontakt podatke radi naknadne provjere zdravstvenog stanja. Stranci stariji od 16 godina moraju uvijek sa sobom imati putovnicu. Po ulasku u NR Kinu potrebno je prijaviti svoju adresu nadležnoj policijskoj postaji u roku od 24 h (izuzev kod smještaja u hotelu koji to radi za posjetitelje). U NR Kini su rigorozne kazne za kaznena djela vezana uz droge, uključujući i smrtnu kaznu. Fotografiranje vojnih ili državnih zgrada je zabranjeno i može biti kažnjivo.
Minimalan broj putnika: 14
Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. P15-1020000448 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.