Indonezija-Indonezija

Elisa Tours Turistička agencija
Putovanja
Europska putovanja
Zrakoplovom
Autobusom
Advent i Božić
Nova Godina
Skijanje
Austrija
Italija
Francuska
Mediteran
Egipat
Hurgada
Makadi Bay
Sharm El Sheikh
Daleka putovanja
Grupna putovanja
Individualna putovanja
Krstarenja
Mediteranom
Zapadnim
Perzijskim zaljevom
Prekooceanska
Elisa Tours informacije
O nama
Opći uvjeti i uputstva
Kontakt
Politika zaštite osobnih podatka
Zaštita privatnosti
Putno osiguranje
Mogućnosti plaćanja
Korisni Linkovi
Informacije o Vizama
Eyewitness Guides
Lonely Planet Travel
Frommer's Travel
Google Maps
Auto karta ViaMichelin
Radno vrijeme
Pon - Pet 8.00 - 19.00 sati
Subota 9.00 - 13.00 sati
Telefon : 01/ 46 41 374
Mobitel : 099 46 41 000
Fax : 01/ 46 41 373
e-mail : info@elisa.hr
Kombi prijevoz putnika
Kombi prijevoz
+ višeVodič za putovanja
Vodič kroz putovanja
GPS navigacija
GPS navigacija
Putna osiguranja
Generali osiguranje
Vodič kroz putovanja
facebook Elisa Tours
facebook Elisa Tours
Internet pozivi
SKYPE Elisa Tours Viber +385994641000 Whats App +385994641000
>
VELIČANSTVENA JAVA I BALIOdaberite putovanje u pravi trenutak i uštedite
VELIČANSTVENA JAVA I BALI
Broj dana 14
Prvi datum polaska 29.2.2020.
Mjesto polaska Zagreb, Hrvatska
Prijevoz Zrakoplovom
Kategorija smještaja Hotel 4*Image description
Usluga Noćenje s doručkom
Cijena od 11.490,00 kn
Jakarta, Indonezija
  • Program putovanja
  • O destinaciji
  • Rezervacija
VELIČANSTVENA JAVA I BALI – 14 dana / 11 noći
Java je najnaseljeniji otok na svijetu, dom za 140 milijuna ljudi. Sjedeći u epicentru arhipelaga, ovo je srce poslovanja i kulturna duša nacije. Java je dugi niz otoka koji se proteže od Sumatre na zapadu do Balija na istoku; razdvajanjem Java i Indijskog oceana s hrapavom kopnenom masom uz vatreni prsten. Snažan na suvremenoj pozornici, Java prati svoj utjecaj kroz stoljeća u svojoj umjetnosti, tradiciji i arhitekturi. Ovo je zemlja vatre, kamena i začina; dom vulkana, palača i hindu-budističkih relikvija koje su svjedočile usponu i padu drevnih civilizacija, sultanata i carstava.
Vodimo vas na nezaboravno putovanje. Otiđite u vrtove Bogora i posjetite Bandung. Putujte istokom vlakom kako biste vidjeli tradicionalnu javansku majstorstvo u Yogyakarti, gdje Sultanova palača predstavlja glavni grad javanske kulture. U blizini se nalazi Borobudur - najveći svjetski budistički spomenik. Doživite Malang i prekrasnu okolicu sela i plantaže kave i kakaa. Pogledajte izlazak sunca na brdu Bromo (fakultativno).
U Kalibaru udahnite mirise i uživajte u mnogim bojama Indonezije na prekrasnim vrtnim plantažama. Od tamo ćemo krenuti trajektom do Balija, otoka bogova!
Otkrijte čari rajskog otoka te se opustite u oazi mira Anvaya Resort Beach hotela u Kuti.
1. dan: ZAGREB – ISTANBUL • 29.02.2020.
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb u 18:00 sati. Prijava na let Turkish Airlinesa za Jakartu via Istanbul. Polazak zrakoplova u 20:00 sati na liniji TK 1056. Dolazak u Istanbul u 00:10 sati po lokalnom vremenu.
2. dan: ISTANBUL – JAKARTA • 01.03.2020.
Nastavak leta prema Jakarti u 02:40 sati na letu TK 056. Noćno/dnevni let. Slijetanje u Zračnu luku u Jakartu u 18:00 sati po lokalnom vremenu. Obavljanje carinskih formalnosti i preuzimanje prtljage. Transfer do hotela 4*, smještaj. Slobodno vrijeme za šetnju te odlazak na večeru u neki od lokalnih restorana. Noćenje.
3. dan: JAKARTA – BOGOR – BANDUNG • 02.03.2020.
Nakon doručka u hotelu odlazak prema Bogoru oko 08:30 ujutro. Po dolasku u Bogor posjetiti ćemo poznati gradski botanički vrt Kebon Raya. Ovaj ogroman, spokojan i slikovit park prostire se na površini od oko 80 hektara. Osnovan 1817. godine, Kebon Raya je miran arboretum s potocima, ribnjacima i vrtovima lotosa, zajedno s mnogim rasadnicima, otvorenim prostorima i muzejom. Nakon obilaska nastavljamo do planinskog odmarališta Puncak Pass (1.600 metara nadmorske visine), prolazeći kroz plantaže čaja na putu za Bandung. Na putu ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Po dolasku u Bandung smještaj u hotel 4*. Slobodno vrijeme za šetnju te odlazak na večeru u neki od lokalnih restorana. Noćenje.
4. dan: BANDUNG • 03.03.2020.
Doručak u hotelu. Odlazak na poludnevni izlet do planine Tangkuban Perahu, aktivnog vulkana. Vožnja slikovitim brdima planine do kratera. Po dolasku slobodno. Nastavak prema Sariateru, gdje možete uživati u kratkoj šetnji kroz ogromnu plantažu čaja i pristupiti tvornici čaja kako biste vidjeli kako se lišće obrađuje. Nakon ručka u lokalnom restoranu (uključen u cijenu), povratak u hotel te slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Noćenje. Fakultativno predlažemo odlazak na glazbeni show Angklung – polazak iz hotela 14:30 – vožnja do sela Padasuka kako biste vidjeli izvedbu melodiozne glazbe Angklung na tradicionalnim bambusovim instrumentima djece iz okolnih sela. Povratak u hotel.
5. dan: BANDUNG – YOGYAKARTA • 04.03.2020. – vožnja vlakom
Nakon ranog doručka odlazak prema Yogyakarti vlakom! Ručak će biti poslužen u vidu „lunch paketa“ (uključen u cijenu). Vožnja istokom otoka kroz slikoviti pejzaž. Po dolasku transfer do hotela 4* te smještaj. Slobodno poslijepodne gdje predlažemo da istražite neke od lokalnih atrakcija, npr. Malioboro Street – vrlo popularno mjesto za mještane i turiste koje je prožeto malim trgovinama, kafićima, lokalnim performerima i sl. Noćenje.
6. dan: YOGYAKARTA – razgled grada i odlazak na BORABUDUR • 05.03.2020.
Doručak u hotelu. Odlazak na razgled grada. Posjetit ćete Kraton i Taman Sari, a potom odlazak da vidite kako lokalni obrtnici izrađuju rukotvorini na batiku i na srebru. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Nakon ručka odlazak prema hramu Borobudur – jedan od najvećih drevnih arhitektonskih spomenika. Izgrađen u 9. stoljeću, Borobudur prethodi Angkor Watu u Kambodži tri stoljeća. Nedavno je u potpunosti obnovljen međunarodnim naporima pod okriljem UNESCO-a. Nakon razgleda povratak u hotel, noćenje.
7. dan: YOGYAKARTA – PRAMBANAN – SOLO • 06.03.2020.
Nakon doručka vožnja 16 km do Prambanana gdje ćemo posjetite hinduistički kompleks Rara Jongrang, koji je sagradio kralj Smaratungga iz dinastije Sanjaya sredinom 9. stoljeća. U hramu Shiva i Brahma prikazan je detaljan reljef Ramayane. U hramu Visnu može se diviti reljefu Krisnayane. Nakon razgleda vožnja do grada Solo gdje ćemo razgledati palaču Mangkunegaran. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Smještaj u hotelu 4*, noćenje.
8. dan: SOLO – MALANG • 07.03.2020.
Nakon doručka odlazak na užurbanu lokalnu tržnicu Pasar Gede na kojoj možete vidjeti ljude koji se cjenkaju kako bi kupili namirnice i predmete potrebne za objed ili preradu. Nastavak vožnje prema šumi Mantingan gdje ćemo posjetiti tržnicu ptica. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Nastavak vožnje prema Malangu preko zavojite ceste pored Pujona. Dolazak u Malang u kasno navečer. Smještaj u hotel 4*, noćenje.
9. dan: MALANG – KALIBARU • 08.03.2020. – odlazak na vulkan Bromo
Doručak u hotelu. Grad je poznat kao stari kolonijalni grad za umirovljenje s kolonijalnim zgradama, prekrasnim zelenim parkovima i ulicama. Nakon kraćeg razgleda odlazak prema Kalibaru vozeći se kroz gradove Probolinggo i Jatiroto. Ručak se poslužuje u Jemberu u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Nakon poslijepodnevnog dolaska u Kalibaru, iskusit ćete život u mjestu okruženom plantažama kave i kakaa. Smještaj u hotel 4*, noćenje.
Fakultativno predlažemo odlazak na izlet BROMO – polazak iz hotela u 01:00 ujutro (noć 08.03. 09.03.2020.), vožnja minibusom preko Sukapure i Probolingga do sela Nagadisari. Nastavak vožnje do Pananjakana s Jeepovim. Zaustavljanje radi spektakularnog prizora izlaska sunca. Nastavak vožnje do podnožja vulkana Bromo. Tu birate kako ćete doći do vrha, pješice ili jahanjem konja (uz dodatnu doplatu). Doručak u lokalnom restoranu, povratak u Kalibaru.
10. dan: KALIBARU – BALI • 09.03.2020. – vožnja trajektom do Balija
Nakon doručka u hotelu u pratnji lokalnog vodiča, odlazak na razgled slikovitih plantaža i vrtova u blizini Agro Resorta Margo Utomo. Vanilija, kava, kokos, zmijsko voće, cimet, muškatni oraščić, papar, kaučuk, kakao su raznolikost usjeva na koje ćete naići na putu. Krećemo u luku Ketapang i trajektom prelazimo na otok Bali. Ručak će biti osiguran na ruti prema Denpasaru/Kuti u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Vožnja prekrasnom zapadnom obalom otoka Bali do Kute. Po dolasku smještaj u hotel 4*, noćenje.
11. dan: BALI • 10.03.2020. – cjelodnevni izlet MISTIČNI ISTOK BALIJA
Doručak u hotelu. Odlazak u 09:00 na cjelodnevni izlet u pratnji lokalnog vodiča. Posjet Kamenuhu, selo drvodjelja, Klungkungu – drvenom kraljevskom gradu u kojem se nalazi izuzetni primjerci arhitekture: Ketra Ghosa (sudnica), Hram Besakih smješten u podnožju najvišeg i najsvetijeg vulkana (3.142 m) na Baliju, Bukit Jambul i Tenganan, jedino mjesto u Indoneziji u kojem se proizvodi tkanina “geringsing”. Ručak se poslužuje u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Nakon izleta povratak u hotel te slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti, večeru. Noćenje.
12. dan: BALI • 11.03.2020.
Boravak u hotelu na osnovi noćenja s doručkom. Dan slobodan za odmor i uživanje u hotelskim uslugama ili odlazak na plažu. Noćenje.
13. dan: BALI / DENPASAR – ISTANBUL • 12.03.2020.
Doručak u hotelu. Check out iz soba do 12:00 sati. Nakon toga prtljagu možete ostaviti na recepciji hotela do dolaska transfera prema Zračnoj luci Denpasar. Transfer prema Zračnoj luci oko 18:00 sati. Po dolasku na Zračnu luku predaja prtljage te prijava na let Turkish Airlinesa za Zagreb via Istanbul. Polazak zrakoplova u 21:00 sat na liniji TK 067. Noćni let.
14. dan: ISTANBUL – ZAGREB • 13.03.2020.
Dolazak u Istanbul u 05:25 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta iz Istanbula za Zagreb u 08:05 sati na letu Turkish Airlinesa TK 1053. Predviđeno slijetanje u Zračnu luku Zagreb oko 08:15 sati po lokalnom vremenu.

Datum polaska Datum povratka 1/2 soba 1/1 soba Pristojbe i naknade zračnih luka Popust Status
29.2.2020.
13.3.2020.
11.990,00 kn
16.580,00 kn
2.990,00 kn
500 kn
First Minute

Garantirani polazak
FIRST MINUTE POPUST vrijedi za rezervacije do popunjenja određenog broja mjesta!
CIJENA UKLJUČUJE:
• povratni zrakoplovni prijevoz Zagreb – Istanbul – Jakarta – Denpasar - Istanbul – Zagreb – aviokompanija TURKISH AIRLINES – ekonomska klasa (dozvoljena količina prtljage 1 kofer predane prtljage do 30 kg po putniku + 1 kofer ručne prtljage do 7 kg po putniku)
• smještaj u hotelu 4*/4*sup. na turi na osnovi noćenja s doručkom:
- JAKARTA – Alila Hotel Jakarta 4* ili sl.
- BANDUNG – Grand Preanger Hotel Bandung 4* ili sl.
- YOGYAKARTA – Melia Purosani Yogyakarta 4* ili sl.
- SOLO – Novotel Solo 4* ili sl.
- MALANG – Santika Premiere Malang 4* ili sl.
- KALIBARU – Margo Utomo Resort Kalibaru 4* ili sl.
- BALI – Anvaya Resort Kuta Bali 4*sup.
• 9 ručkova u lokalnim restoranima tijekom ture (1 ručak kao lunch paket/dan u vlaku)
• svi transferi i izleti prema programu koji su navedeni (osim fakultativnih)
• ulaznice za lokalitete koji se posjećuju tijekom ture
• karta za vlak u Executive klasi na liniji Bandung – Yagyakarta
• vožnju trajektom na otok Bali
• lokalnog vodiča na engleskom jeziku tijekom cijele ture
• pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
• jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana
CIJENA NE UKLJUČUJE:
• zrakoplovne pristojbe u iznosu – 2.990 kn
• nadoplata za jednokrevetnu sobu – 4.590 kn
• doplata za fakultativne izlete (plaćanje na licu mjesta)
• putno osiguranje
OBAVEZNA DOPLATA (prilikom rezervacije):
• zrakoplovne pristojbe u iznosu – 2.990 kn
• nadoplata za jednokrevetnu sobu – 4.590 kn
NAPOMENA:
iznos zrakoplovnih pristojbi podložan je promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Redoslijed razgleda može biti promijenjen ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Vrijeme polaska zrakoplova može biti podložno promjeni. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Ručkovi će biti posluženi u lokalnim restoranima tijekom ture (lokalna hrana) dok piće plaćate sami po konzumaciji – na dan 04.03. ručak će biti u vidu lunch paketa koji će biti poslužen u vlaku.
Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane Republike Hrvatske viza za Indoneziju / Bali nije potrebna. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska dolaska na Bali te mora imati barem dvije prazne stranice za ulazno/izlazne pečate. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
Minimalan broj putnika za putovanje je 12. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr . Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.
Minimalan broj putnika: 20
Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. P15-1020000448 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.