Sjeverna Makedonija-Skopje

Elisa Tours Turistička agencija
Putovanja
Europska putovanja
Zrakoplovom
Autobusom
Advent i Božić
Nova Godina
Skijanje
Austrija
Italija
Francuska
Mediteran
Egipat
Hurgada
Makadi Bay
Sharm El Sheikh
Daleka putovanja
Grupna putovanja
Individualna putovanja
Krstarenja
Mediteranom
Istočnim
Zapadnim
Perzijskim zaljevom
Prekooceanska
Wellness
Elisa Tours informacije
O nama
Opći uvjeti i uputstva
Kontakt
Politika zaštite osobnih podatka
Zaštita privatnosti
Putno osiguranje
Mogućnosti plaćanja
Korisni Linkovi
Informacije o Vizama
Eyewitness Guides
Lonely Planet Travel
Frommer's Travel
Google Maps
Auto karta ViaMichelin
Radno vrijeme
Pon - Pet 8.00 - 19.00 sati
Subota 9.00 - 13.00 sati
Telefon : 01/ 46 41 374
Mobitel : 099 46 41 000
Fax : 01/ 46 41 373
e-mail : info@elisa.hr
Kombi prijevoz putnika
Kombi prijevoz
+ višeVodič za putovanja
Vodič kroz putovanja
GPS navigacija
GPS navigacija
Putna osiguranja
Generali osiguranje
Vodič kroz putovanja
facebook Elisa Tours
facebook Elisa Tours
Internet pozivi
SKYPE Elisa Tours Viber +385994641000 Whats App +385994641000
>
SKOPJE - Nova godina avionOdaberite putovanje u pravi trenutak i uštedite
SKOPJE - Nova godina avion
Broj dana 5
Prvi datum polaska 30.12.2019.
Mjesto polaska Zagreb, Hrvatska
Prijevoz Zrakoplovom
Kategorija smještaja Hotel 4*Image description
Usluga Noćenje s doručkom
Cijena od 2.790,00 kn
Skopje, Sjeverna Makedonija
  • Program putovanja
  • O destinaciji
  • Rezervacija
Skopski merak - Nova godina u Skopju, zrakoplovom
Vrijednost više: hotel 4*, poklon za svakog putnika!
1. dan ZAGREB – SKOPJE
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta. Podjela putne dokumentacije i prijava za let Croatia Airlinesa za Skopje na liniji OU 368 u 14.15h. Očekivani dolazak u 15.30h te nakon obavljenih graničnih formalnosti, prijevoz do hotala. Prijava i smještaj u sobe. Nakon kraćeg odmora, odlazak u šetnju do Stare skopske čaršije, najveće na Balkanu izvan Istanbula, gdje možete doživjeti duh prošlih vremena i pojesti odlične čevape! Noćenje.
2. dan SKOPJE
Nakon doručka, susret s lokalnim vodičem i odlazak na razgled grada. Skopje je prijestolnica i najveći grad Republike Makedonije smješten u dolini rijeke Vardar, a ujedno je i njeno glavno političko, gospodarsko, obrazovno i kulturno središte. Živopisan je to grad s više od 2000 godina tradicije u kojem se na svakom koraku isprepliće tradicionalno i moderno. Vidjet ćemo staru željezničku stanicu, danas Muzej grada Skopja; spomen-kuću Majke Tereze, otvorenu povodom 100. obljetnice njezina rođenja; Trg Makedonija; kameni most iz 6. st.; Daut Paša Amam, staru tursku kupelj iz 15. st. u kojoj se smjestila Nacionalna galerija; crkvu sv. Spasa; gradsku tvrđavu Kale. Poslijepodne slobodno vrijeme za osobne programe. Novu godinu dočekajte na otvorenom ili u jednom od lokalnih restorana. Noćenje.
SRETNA NOVA GODINA!
3. dan SKOPJE – OHRID – SKOPJE
Doručak. Predlažemo da današnji dan iskoristite za cjelodnevni fakultativni izlet u Ohrid. Vožnja prema Ohridskom jezeru koje se od 1980.g. nalazi na popisu Unescove svjetske baštine. Po dolasku razgled Ohrida, koji je slavenski naziv dobio po vapnenačkoj hridi visokoj 792 m na kojoj se nalazi povijesna jezgra grada. Nazivaju ga i draguljem Makedonije zbog iznimnog prirodnog okruženja. Razgled: crkva sv. Sofije iz 11 st.; antički amfiteatar; crkva sv. Bogorodice Perivlepta s vrijednim freskama i ikonama; Samuilova tvrđava s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero (10./11. st.); galerija ikona; crkva sv. Klimenta i Pantelejmon. Osim brojnih spomenika, restorana, kavana i barova tu se nalaze i brojne trgovine s poznatim unikatnim nakitom - ohridskim biserima. Slijedi odlazak do Svetog Nauma, uz usputni pogled na Muzej na vodi u Uvali kostiju, rekonstruiranog prapovijesnog naselja sojenica, pretvorenog u jedinstveni muzej u kojem je prikazan način života žitelja ovog naselja iz 1200. godine prije naše ere. Posjet Sv. Naumu, jednom od najljepših lokaliteta na Ohridskom jezeru, smještenom na stijeni u blizini izvora rijeke Crni Drim. Obilazak manastirske crkve posvećene arkanđelima Mihaelu i Gabrijelu te povratak prema Skopju. Noćenje.
4. dan SKOPJE – STOBI – KAVARDCI/TIKVEŠ – SKOPJE
Doručak. Danas nudimo mogućnost odlaska na izlet do antičkog grada Stobija i poznate vinarije Tikveš. Stobi je najpoznatije makedonsko arheološko nalazište, koje je nastalo nedaleko ušća Crne rijeke i Vardara. Po dolasku razgled lokaliteta: kazalište, episkopalna bazilika, civilna bazilika, centralna bazilika, terme, Teodozijeva palača... U nastavku odlazak prema Kavadarcima, središtu Tikveškog kraja, poznatog vinogradarskog područja. Posjet najstarijoj vinariji Tikveš, najvećem proizvođaču vina u regiji i jednoj od najboljih i najmodernijih vinarija na ovim prostorima. Razgled vinarije uz stručno vodstvo te degustaciju vina. Povratak u Skopje. Noćenje.
5. dan SKOPJE – ZAGREB
Doručak. Vrijeme do polaska prema zračnoj luci možete iskoristiti za individualan posjet nekom od muzeja, Arheološkom, Muzeju grada ili sl., ili pak prošećite još starim bazarom i kupite za uspomenu nešto od rukotvorina ili jedinstvenog nakita. Oko 13 sati prijevoz u zračnu luku Skopje. Po dolasku, prijava za let Croatia Airlinesa za Zagreb, OU 369 u 16.05h s očekivanim dolaskom u 17.20h. Završetak programa.

Datum polaska Datum povratka 1/2 soba 1/1 soba Pristojbe i naknade zračnih luka Popust
30.12.2019.
3.1.2020.
3.190,00 kn
3.980,00 kn
990,00 kn
400 kn
First Minute

ULTRA FIRST MINUTE popust vrijedi za rezervacije do popunjenja određenog broja mjesta!
CIJENA UKLJUČUJE:
- Povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) iz Zagreba do Skopja;
- Prijevoz turističkim autobusom od zračne luke do hotela pri dolasku u Skopje i obrnutno pri povratku;
- Smještaj u Skopju u hotelu Ibis Skopje City Center 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 4 noćenja s doručkom;
- Razgled Skopja u pratnji licenciranog lokalnog vodiča;
- Pratitelja iz Zagreba;
- Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu
CIJENA NE UKLJUČUJE:
- obaveznu doplatu za pristojbe zračnih luka od 990 kn (podložno promjeni),
- doplatu za jednokrevetnu sobu od 790 kn,
- ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda,
- fakultativne sadržaje i obroke koji nisu navedeni u programu,
- osobne troškove,
- pića i napojnice
- putno osiguranje (preporučujemo).
OBAVEZNA DOPLAT (prilikom rezervacije):
- za zrakoplovne pristojbe i naknade po osobi 990 kn (podložne promjenama)
- za jednokrevetnu sobu 790 kn (ako osoba putuje sama / spava sama u sobi)
FAKULTATIVNI SADRŽAJI (uz najmanje 10 prijavljenih osoba):
- Novogodišnja večera u lokalnom restoranu u Skopju, bez pića: od 380 kn
- Izlet na Ohrid: 450 kn (uključeno: povratni prijevoz, razgled prema programu u pratnji lokalnog vodiča. Informativne cijene ulaznica po osob, plaćanje na licu mjestai: 1,70 Eur po objektu (crkva sv. Sofije, Samuilova tvrđava, crkva sv. Klimenta, Muzej na vodi, samostan sv. Naum)
- Izlet Stobi & Tikveš: 390 kn (uključeno: povratni prijevoz, razgled prema programu, ulaznicu za arheološko nalazište Stobi; posjet vinariji Tikveš uz obilazak, degustaciju vina i hladnu zakusku).
RED LETENJA:
OU 368 30DEC ZAGREB SKOPJE 14:15 15:30
OU 369 03JAN SKOPJE ZAGREB 16:05 17:20
VAŽNO!!!
Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u domaćem zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi je dozvoljeno nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max. 8 kg).
NAPOMENE:
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.
Putovnica ili osobna iskaznica mora vrijediti još najmanje 90 dana od datuma ulaska Makedoniju.
Kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može se razlikovati od hrvatskih standarda.
Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz kolovoza 2019. i mogu biti podložne promjeni.
O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr
Minimalni broj putnika: 15
Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. P15-1020000448 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.