Jordan-Jordan

Elisa Tours Turistička agencija
Putovanja
Valentinovo
Karneval
Europska putovanja
Zrakoplovom
Autobusom
Zabavni parkovi
Skijanje
Austrija
Italija
Francuska
Mediteran
Tunis
Hammamet
Yasmine Hammamet
Sousse
Port El Kantaoui
Mahdia
Gammarth
Djerba
Grčka
Rodos
Santorini
Kreta
Zakintos
Egipat
Hurgada
Makadi Bay
Marsa Alam
Sharm El Sheikh
Ujedinjeni Arapski Emirati
Ras al Khaimah
Daleka putovanja
Grupna putovanja
Individualna putovanja
Krstarenja
Mediteranom
Istočnim
Elisa Tours informacije
O nama
Opći uvjeti i uputstva
Kontakt
Politika zaštite osobnih podatka
Zaštita privatnosti
Putno osiguranje
Mogućnosti plaćanja
Korisni Linkovi
Informacije o Vizama
Eyewitness Guides
Lonely Planet Travel
Frommer's Travel
Google Maps
Auto karta ViaMichelin
Radno vrijeme
Pon - Pet 8.00 - 19.00 sati
Subota 9.00 - 13.00 sati
Telefon : 01/ 46 41 374
Mobitel : 099 46 41 000
Fax : 01/ 46 41 373
e-mail : info@elisa.hr
Kombi prijevoz putnika
Kombi prijevoz
+ višeVodič za putovanja
Vodič kroz putovanja
GPS navigacija
GPS navigacija
Putna osiguranja
Generali osiguranje
Vodič kroz putovanja
facebook Elisa Tours
facebook Elisa Tours
Internet pozivi
SKYPE Elisa Tours Viber +385994641000 Whats App +385994641000
>
JORDANOdaberite putovanje u pravi trenutak i uštedite
JORDAN
Broj dana 9
Prvi datum polaska 9.4.2020.
Mjesto polaska Zagreb, Hrvatska
Prijevoz Zrakoplovom
Kategorija smještaja Prema programuImage description
Usluga Prema programu
Cijena od 11.875,00 kn
  • Program putovanja
  • O destinaciji
  • Rezervacija
JORDAN
AMMAN – MADABA – NEBO – JERASH – AJLUN - MRTVO MORE – BETHANY
1. dan ZAGREB
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let za Istanbul na liniji TK 1056 (Turkish Airlines), polijetanje zrakoplova u 20:00 sati*.
2. dan ISTANBUL – AMMAN – MADABA – NEBO – AMMAN
Dolazak u Istanbul predviđen je u 00:10 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Amman na liniji TK 814 (Turkish Airlines) u 01:40 sati. Predviđeni dolazak u zračnu luku Amman je u 03:05 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku, sastanak s predstavnikom lokalnog agenta i transfer do hotela u Ammanu. Prijava i smještaj u hotel. Nakon kratkog odmora, slijedi vožnja do Madabe, znanog kao „grada mozaika“ s crkvom Sv. Jurja u kojoj se čuva mozaik karte Svete zemlje iz predislamskog doba. Nastavak puta prema planini Nebo, mjestu gdje je Mojsije gledao prema Obećanoj zemlji i gdje je na kraju bio sahranjen. U 4. stoljeću na ovom mjestu je izgrađena mala Bizantska crkva, a danas se nalazi prostrana crkva koju posjećuje mnoštvo vjernika iz cijelog svijeta, budući da je planina Nebo jedna od najvažnijih kršćanskih mjesta u Jordanu. Za lijepa vremena s planine se pruža pogled na Mrtvo more i jordansku dolinu. Večera i noćenje.
3. dan AMMAN – JERASH – AJLUN – AMMAN
Doručak. Slijedi vožnja do 48 km udaljenog Jerasha, najbolje očuvanog rimskog grada gdje još i danas možete proći kroz trijumfalnu arkadu posvećenu caru Hadrijanu te prošetati 600 metara dugom ulicom s kolonadama. Zlatno doba grada bilo je u vrijeme rimske vladavine. Bio je skriven stoljećima u pijesku prije nego je iskopan i restauriran u zadnjih 70 godina. Jerash je izvrstan primjer veličanstvenog, povijesnog rimskog urbanizma. Utemeljen na području Bliskog Istoka, sa svojim popločenim ulicama, hramovima na brežuljcima, elegantnim teatrima, prostranim javnim trgovima, toplicama, fontanama i gradskim zidinama okruženim tornjevima i gradskim vratima. Po razgledu Jerasha slijedi vožnja prema Ajlunu, malom gradiću koji se smjestio na obroncima planina sjevernog Jordana, 76 km sjeverozapadno od Ammana. Čudesna priroda i fascinantna arapska vojna arhitektura čini ovo mjesto jednim od najvažnijih prirodnih i povijesnih lokaliteta na Bliskom Istoku. Palača Qalat Al Rabad iz 12. stoljeća, okružena borovom šumom, radi svoje lokacije, na putu prema dolini Jordana, ima stoljećima veliku povijesnu trgovačku i obrambenu ulogu. Povratak u Amman. Večera i noćenje.
4. dan AMMAN – MRTVO MORE
Doručak. Odlazak u razgled Ammana, glavnog grada Kraljevine Jordan, fascinantnog grada kontrasta - jedinstvene mješavine modernog i tradicionalnog, idealno smještenog između pustinje i plodne doline. Amman je moderan grad s brojnim antičkim ostacima. Na vrhu brijega Jabal al-Qala’a, nalazi se citadela sa stupovima rimskog hrama Temple of Hercules, te posjet starom i novom dijelu grada. Izgrađen unutar samog brda nalazi se i antički kameni amfiteatar iz 2. stoljeća u kojem se povremeno održavaju zabavna događanja. Vožnja prema Mrtvom moru. Mrtvo more je slano jezero, saliniteta od 30%, što je oko devet puta više od saliniteta obične morske vode. Neobično je toplo, te zbog svog bogatstva mineralima i crnog ljekovitog blata privlači posjetitelje stoljećima. Smještaj u hotel i večera. Noćenje.
5. dan MRTVO MORE – BETHANY – KERAK – WADI RUM
Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja prema Keraku gdje ćemo posjetiti Bethany (nalazište krštenja), jedno od najnovijih arheoloških i vjerskih otkrića. Pet izvora ovdje tvori rijeku Jordan, te se vjeruje da upravo to mjesto gdje je Ivan Krstitelj krstio Isusa. Zatim slijedi vožnja do čarobne pustinje Wadi Ruma, doma "Lawrencea Arabia". Uživajte u čaju od metvice ili kavi s kardamomom prije obilaska ove prirodno uređene pustinje u beduinskom džipu. Vožnja u kamp koji se nalazi u pustinji i smještaj. Večera i noćenje u šatorima.
6. dan WADI RUM – PETRA
Nakon beduinskog doručka, odlazak u obilazak Petre, mističnog grada isklesanog u visokom crvenom stijenju kojeg su prije više od dvije tisuće godina sagradili Nabatejci, gospodari Jordana iz predrimskog doba. Oni su uspjeli sagraditi impresivno kameno carstvo hramova, grobnica i ostalih građevina. Pješice ćete proći do Riznice, najpoznatijeg dijela Petre, kroz kanjon okružen bajkovitim liticama. Prilika za jahanje na konjima. Ovo jedinstveno mjesto je bez sumnje najvrjednije blago i najveća turistička atrakcija Jordana. Po završetku cjelodnevnog razgleda Petre, smještaj u hotel. Večera i noćenje.
7. dan PETRA – CRVENO MORE – AQABA
Doručak. Vožnja prema Crvenom moru. Slobodno vrijeme za odmor i uživanje u moru. Polazak prema Aqabi. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.
8. dan AQABA – AMMAN
Doručak. Slobodno jutro, a zatim slijedi vožnja prema Ammanu. Po dolasku u Amman u večernjim satima, odlazak u zračnu luku.
9. dan AMMAN – ISTANBUL - ZAGREB
Prijava na let za Istanbul na liniji TK815 (Turkish Airlines) u 02:40 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 06:15 sati, nastavak leta prema Zagrebu u 08:05 sati na liniji TK1053 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb predviđen je u 8:15 sati.
*Red letenja za polazak 9.4.2019.
TK1056 09APR ZAG IST 20:15 23:20 TK 814 10APR IST AMM 01:55 04:40 TK 815 17APR AMM IST 02:15 04:45 TK1053 17APR IST ZAG 07:05 08:15

Datum polaska Datum povratka 1/2 soba 1/1 soba Popust
9.4.2020.
17.4.2020.
12.380,00 kn
14.770,00 kn
505 kn
First Minute

FIRST MINUTE popust vrijedi za rezervacije do popunjenja određenog broja mjesta!
CIJENA UKLJUČUJE:
- prijevoz zrakoplovom,
- zrakoplovne pristojbe,
- 6 noćenja u hotelima 4* s uslugom polupansiona tijekom ture: 2 noćenja u Ammanu, 1 noćenje u okolici Mrtvog mora, 1 noćenje u kampu (u šatoru) u pustinji, 1 noćenje u Petri, 1 noćenje u Aqabi,
- razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu putovanja,
- lokalnog vodiča,
- voditelja putovanja,
- prijevoz autobusom,
- džip safari u trajanju od 2 sata po Wadi Rum pustinji,
- vizu za hrvatske državljane,
- trošak organizacije putovanja.
CIJENA NE UKLJUČUJE:
- doplatu za jednokrevetnu sobu,
- dodatne obroke,
- prijenos prtljage,
- napojnice vodiču i vozaču (preporuka 30 EUR),
- izlazne takse na jordanskoj granici,
- putno osiguranje
OBAVEZNA DOPLATA:
- za jednokrevetnu sobu na polasku 8.1.2020. 2.190 kn, na polasku 9.4.2020. 2.390 kn (ako osoba putuje sama / spava sama u sobi) - plaćanje prilikom rezervacije
- za izlaznu taksu na jordanskoj granici (ca. 15 EUR) - plaćanje na licu mjesta
Red letenja za polazak 9.4.2019.
TK1056 09APR ZAG IST 20:15 23:20
TK 814 10APR IST AMM 01:55 04:40
TK 815 17APR AMM IST 02:15 04:45
TK1053 17APR IST ZAG 07:05 08:15
NAPOMENE:
Usluga vođenja putovanja bit će na hrvatskom jeziku. Usluga turističkog vođenja pružena po lokalnom ovlaštenom vodiču bit će na engleskom jeziku.
• Program je grupni. Putovanje nije prikladno za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
• Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
• Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
• Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
• Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
• Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15
Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. P15-1020000531 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.