Hrvatska-Hrvatska

Elisa Tours Turistička agencija
Putovanja
Europska putovanja
Zrakoplovom
Autobusom
Advent i Božić
Privatne ture
Posebna ponuda
Nova Godina
Skijanje
Austrija
Italija
Francuska
Mediteran
Tunis
Djerba
Turska
Antalya
Alanya
Lara
Belek
Side
Grčka
Santorini
Kreta
Egipat
Hurgada
Makadi Bay
Marsa Alam
Sharm El Sheikh
Daleka putovanja
Grupna putovanja
Elisa Tours informacije
O nama
Opći uvjeti i uputstva
Kontakt
Politika zaštite osobnih podatka
Zaštita privatnosti
Putno osiguranje
Mogućnosti plaćanja
Korisni Linkovi
Informacije o Vizama
Eyewitness Guides
Lonely Planet Travel
Frommer's Travel
Google Maps
Auto karta ViaMichelin
Radno vrijeme
Pon - Pet 9.00 - 17.00 sati
Subota 10.00 - 13.00 sati
Telefon : 01/ 24 68 076
Mobitel : 099 46 41 000
e-mail : info@elisa.hr
Kombi prijevoz putnika
Kombi prijevoz
+ višeVodič za putovanja
Vodič kroz putovanja
GPS navigacija
GPS navigacija
Putna osiguranja
Generali osiguranje
Vodič kroz putovanja
facebook Elisa Tours
facebook Elisa Tours
Internet pozivi
SKYPE Elisa Tours Viber +385994641000 Whats App +385994641000
>
HRVATSKA - Gastro tura i berba mandarinaPreporuka naših putnika sa navedenih putovanja
HRVATSKA - Gastro tura i berba mandarina
Broj dana 4
Prvi datum polaska 15.10.2020.
Mjesto polaska Zagreb, Hrvatska
Prijevoz Autobusom
Kategorija smještaja Hotel 3*Image description
Usluga Noćenje s doručkom
Cijena od 1.690,00 kn
  • Program putovanja
  • O destinaciji
  • Rezervacija
Hrvatska - Gastro tura biserima južnog Jadrana i berba mandarina
Program putovanja: Pelješac, Korčula i berba mandarina u dolini Neretve

Vrijednost više:
uključena degustacija vina u vinarijama u Lumbardi i Smokvici, berba mandarina: 3 kg mandarina, vožnja neretvanskim lađama I ručak uključeni u cijenu!
1. dan ZAGREB-STON-PELJEŠAC-KORČULA/LUMBARDA
Polazak autobusa u 06:00 sati s dogovorenog mjesta. Slijedi vožnja uz usputna stajanja. Dolazak u Ston, pitoreskni gradić najpoznatiji po svojim zidinama. Obrambene srednjovjekovne zidine ukupno su duge 5,5 km, ojačane su sa 40-tak kula i 5 tvrđava. Šetnja gradom još poznatom po vrhunskim vinima, morskoj soli, kamenicama i stonskoj torti. Nastavak putovanja Pelješcom, biserom juga poznatom po svojoj gastronomiji a posebno prekrasnim vinogradima i vrhunskim vinima. Zaustavljanje u vinariji Mikulić (degustacija uz doplatu). Osim degustacije moguća je i kupnja maslinovog ulja iz obiteljskih vinograda i maslinika. Nastavak putovanja do Orebića od kuda trajektom prelazimo na otok Korčula. Odlazak i smještaj u hotel Lumbarda 3*. Noćenje.
2. dan LUMBARDA-KORČULA
Ujutro nakon doručka odlazak u prema vinariji Bire u Lumbardi gdje slijedi degustacija vina (uključeno u cijenu). Lumbarda je poznata po proizvodnji vina Grk koje nastaje od loze koja raste iz pijeska. Nastavak vožnje prema gradu Korčula. Slijedi razgled grada Marka Pola, moreške, kamenih kuća i uličica okruženom gustom borovom šumom. Gradska vrata Revelin, gradski muzej, katedrala Sv. Marka, mala gotička crkva Sv. Petra, kuća Marka Pola (izvana)…Slobodno poslijepodne u gradu za degustaciju lokalne kuhinje (2 restorana s Michelinovom zvjezdicom, slastičarne s lokalnim tradicionalnim kolačima: cukarini, klašuni, hrustule i prikle…). Također možete posjetiti otok Badija (uz doplatu). Otočić u istočnom djelu pelješkog kanala. Kristalno more, borova šuma, čempresi i neobični domačini-jeleni. Badija je i savršeno mjesto za ljubitelje ronjenja i netaknutih šljunčanih plaža. Na otoku se nalazi i franjevački samostan u sklopu kojeg se odvijaju procesije uoči blagdana. Navečer povratak u hotel. Noćenje.
3. dan KORČULA: LUMBARDA-SMOKVICA-BLATO-VELA LUKA-LUMBARDA
Ujutro nakon doručka krećemo u smjeru Čare do Smokvice uz prekrasan pogled na polja i vinograde. Slijedi degustacija vina u obiteljskoj vinariji Toreta (uključeno u cijenu). Nastavak putovanja do Blata, prekrasnog grada u unutrašnjosti otoka. Korčulansko gospodarstvo u prošlosti se temeljilo na poljoprivredi tako da su mnogi plemići i živjeli u Blatu. Šetnja gradom u pratnji vodiča. Posebno će vam biti zanimljive blatske “bezimene” ulice koje su označene brojevima, drvored Zlinje dug oko 1 km (drugi po dužini drvoreda u Europi), Svetište blažene Marije Petković… Okolicu Blata krase tisuće kilometara suhozida- meja. Njihova svrha je bila očuvati obradivu zemlju od kiše i vjetra. Nastavljamo put prema Veloj Luci, rodnom gradu našeg velikog glazbenog umjetnika Olivera Dragojevića koji ju je također proslavio izvedbom pjesme Sjećanje na Vela Luku koja govori o ljubavi autora pjesme (B. Žuvela) prema Velolučanki. Vela Luka svoj procvat doživljava u 18.st. kada se razvija trgovina i grade brojni crkveni objekti. Crkva Sv. Josipa iz 19. st. krasi prekrasni zvonik a nalazi se u središtu mjesta gdje se održavaju brojne kulturne zabave i priredbe. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Povratak u hotel, noćenje.
4. dan KORČULA-METKOVIĆ/BERBA MANDARINA, FOTO SAFARI NERETVANSKIM LAĐAMA-ZAGREB
Ujutro nakon doručka odjava iz hotela. Vožnja preko Pelješca, Neuma, doline Neretve gdje ćete se susresti s brojnim štandovima s lokalnim proizvodime, do Metkovića od kuda krećemo u novu avanturu berbe mandarina. U dolini je zasađeno ca 1,4 milijuna stabala mandarina Dolazak na plantažu uz dobrodošlicu uz domaću lozu i suhe smokve. Tijekom berbe svatko za sebe u svoju vrećicu ubere ca 3 kg mandarina koje može ponijeti sa sobom. Po završetku berbe slijedi foto safari neretvanskim lađama koje su stare više od 100 godina. Lađe su tradicionalno plovilo koje se koristilo za prijevoz poljoprivrednih proizvoda, životinja, sjena, slame, ljudi isl. Danas se koriste ponajviše u turistička svrhe ili za poznati Maratnon lađa za koji se Neretvani pripremaju cijelu godinu. Vožnja lađama kroz rukavce i kanale neretvanske močvare uz bogatu floru i faunu. Nakon safarija slijedi ručak i glazba uživo. Povratak u Zagreb u kasnim večernjim satima.
***Važna napomena:
redoslijed obilazaka je podložan promjenama ovisno o prometu i procjeni pratitelja putovanja.

Datum polaska Datum povratka 1/2 soba Popust Status
15.10.2020.
18.10.2020.
1.890,00 kn
200 kn
First Minute

Garantirani polazak
Cijena aranžmana uključuje:
- Prijevoz turističkim autobusom
- Turističkog pratitelja tijekom putovanja
- 3 noćenja s doručkom hotelu Lumbarda 3*
- razglede prema program
- degustacija vina u vinariji Toreta i vinariji Bire na Korčuli
- berbu mandarina (3 kg za ponijeti kući), foto safari neretvanskim lađama, ručak (piće nije uključeno) i glazba
- jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana
Doplata:
- Degustacija u vinariji Mikulić na Pelješcu (3 vrste vina, travarica po želji, zakuska s dalmatinskim delicijama: pršut, panceta, tvrdi sir): 80 kn
- Povratna karta za brod do otoka Badija: 40 kn
- Jednokrevetna soba: 300 kn
- Boravišna pristojba: 21 kn (plaća se na licu mjesta)
Popusti:
Osoba na pomoćnom ležaju 120 kn
Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. P15-1020000531 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.