ELISA TOURS turistička agencija, 5. Poljanice 10, Zagreb, Tel:01/4641 374
Broj dana 10
Prvi datum polaska 25.10.2018.
Mjesto polaska Zagreb, Hrvatska
Prijevoz Zrakoplovom
Kategorija smještaja Prema programuImage description
Usluga Prema programu
KINA - Peking, Xi'an, Shanghai, Suzhou
1. dan: ZAGREB - ISTANBUL
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije od strane pratitelja putovanja, polijetanje zrakoplova na liniji TK1056 (Turkish Airlines) u 20:10 sati. Dolazak u Istanbul u 23:20 sati (*u napomeni stoji red letenja za polazak 24.6.2018.).
2. dan: ISTANBUL - PEKING
Nastavak putovanja na liniji TK020 u 01:25 sati prema Pekingu. Obroci za vrijeme leta. Dolazak u Peking predviđen je u 15:25 sati po lokalnom vremenu, slijedi obavljanje viznih i carinskih formalnosti i organizirani prijevoz prema hotelu. Posjet najvećem trgu na svijetu, Tian An Men ili u prijevodu Trg nebeskog mira koji zauzima 40 ha površine. Zatim slijedi odlazak na večeru u lokalni restoran i povratak u hotel. Noćenje.
3. dan: PEKING – KINESKI ZID – PEKING
Nakon doručka odlazak na izlet na Veliki kineski zid, najveću utvrdu - građevinu na svijetu, dugu 6.000 km. Na putu do Kineskog zida zaustavljanje radi fotografiranja kod „Ptičjeg gnijezda“ i „Vodene Kocke“ građevine napravljene za Olimpijadu održanu 2008. g. Razgled slavnih carskih grobnica dinastije Ming (1368. - 1644.g.). Šetnja uzduž Svetog Puta s divovskim mramornim ljudskim i životinjskim likovima koji čuvaju grobno područje careva dinastije Ming. Za večeru poznata kineska delicija: pekinška patka u tipičnom kineskom restoranu. Noćenje u hotelu.
4. dan: PEKING – XI'AN
Nakon doručka i odjave iz hotela, posjet Jingshan parku i razgled Zabranjenog grada Guong, drevne carske rezidencije dinastije Ming i Qing okružene visokim purpurnim zidinama i jedne od najvećih imperijalnih palača na svijetu, Ljetne palače. Večera u lokalnom restoranu. Odlazak prema željezničkoj stanici te prijava na vlak za Xi'an. Vožnja noćnim vlakom prvog razreda ekonomske kategorije, spavaća kola s 4 ležaja. Trajanje vožnje oko 12 sati.
5. dan: XI’AN
Po dolasku u Xi’an, odlazak do mauzoleja cara Qin Shi Huang Di, gdje 6.000 glinenih statua ratnika i konja u naravnoj veličini čuva vječni mir misterioznog cara. Posjetit ćete i gradsku vijećnicu te staro budističko svetište, pagodu male Divlje Guske. U poslijepodnevnim satima dolazak u hotel. Večera u lokalnom restoranu. Fakultativno predlažemo odlazak na Tang Dynasty show u Shaanxi kazalište (doplata na licu mjesta). Noćenje u hotelu.
6.dan: XI’AN – SHANGHAI - SUZHOU
Nakon doručka slijedi razgled grada bogate prošlosti, poznatog i pod imenom Vječni mir. Posjetit ćete mjesnu džamiju i tržnicu te šetati zidinama iz doba dinastije Ming i gradskim uličicama. Transfer do zračne luke i polazak prema Shanghaiju. Po slijetanju u Shanghai slijedi transfer u Suzhou, grad bogat klasičnim kineskim vrtovima, pagodama i hramovima, kojeg zovu kineskom Venecijom jer leži na vodi. Suzhou je grad s nekoliko milijuna stanovnika, sagrađen 514. godine prije Krista. Večera i noćenje.
7. dan: SUZHOU – SHANGHAI
Doručak u hotelu. Odlazak u posjet jednom od najljepših klasičnih vrtova i vožnja brodićem po kanalima grada. Odlazak u tvornicu svile gdje ćete se upoznati s tradicionalnim načinom izrade i proizvodnje tkanine. Mogućnost kupnje originalnih proizvoda od svile. Polazak prema Shanghaiju. Po dolasku posjet Bundu koji slovi za simbol kolonijalne prošlosti Shanghaia, šetnja ulicom Nanjing Lu, komercijalnom žilom kucavicom grada. Zatim slijedi vožnja brodom Huangpu rijekom s čudesnim pogledom na Bund i futuristički Pudong, dio grada u kojem se smjestila Lujiazu financijska i gospodarska zona, te fascinantni Oriental Pearl Tower. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.
8. dan: SHANGHAI
Doručak u hotelu. Posjet starom gradu i vrtu sreće – Yuyuan, sagrađenog prije 450 godina, tzv. oaza mira. Razgled hrama Bude od žada s dva divovska Budhina kipa u sjedećem i ležećem položaju te šetnja Nanjing ulicom. Večera nakon koje postoji mogućnost fakultativnog odlaska na predstavu svjetski poznatih akrobata (plaćanje na licu mjesta). Povratak u hotel. Noćenje.
9. dan: SHANGHAI
Doručak u hotelu i odjava. Odlazak na područje Lujiazhui i uspon na Jin Mao toranj koji je simbol Shanghaija i kineskog gospodarskog razvoja. Organizirani prijevoz do zračne luke i prijava na let za Istanbul na liniji TK027 (Turkish Airlines) u 22:35 sati. Noćni let.
10. dan: ISTANBUL – ZAGREB
Dolazak u Istanbul u 05:20 sati po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji TK1053 u 07:20 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 08:35 sati.
Kina Xi'an

Kina Luoyang

Kina Šangaj

Peking Gnijezdo

Datum polaska Datum povratka 1/2 soba 1/1 soba Pristojbe i naknade zračnih luka Status
25.10.2018.
3.11.2018.
7.990,00 kn
9.480,00 kn
3.090,00 kn
Garantirani polazak
CIJENA UKLJUČUJE:
- prijevoz zrakoplovom Zagreb – Istanbul – Peking; Shanghai - Istanbul – Zagreb,
- prijevoz noćnim vlakom Peking – Xi'an (spavaća kola sa 4 ležaja),
- unutarnji let Xi'an – Shangai,
- 6 noćenja u hotelima 4*,
- uslugu pratitelja putovanja,
- obroke prema programu,
- svi razgledi i izleti s uključenim ulaznicama,
- izlet na Veliki kineski zid s uključenim ručkom,
- uslugu lokalnih vodiča u svim gradovima,
- organizaciju i pripremu putovanja.
CIJENA NE UKLJUČUJE:
- zrakoplovnu pristojbu,
- vizu za Kinu,
- napojnice,
- putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza,
- osobnu potrošnju.
OBAVEZE DOPLATE:
Prilikom rezervacije:
Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe:
25.3., 29.4. - 3.090 kn
24.6. - 2.290 kn

Na licu mjesta:
- napojnice (35 eur - plaćanje na licu mjesta).
VIZA:
Potrebna.
Potreban je osoban dolazak u ambasadu. U upotrebi će biti elektronički obrazac za podnošenje zahtjeva, a vrijeme podnošenja zahtjeva će se dogovarati preko interneta.
Podnositelj zahtjeva za vizu treba dogovoriti vrijeme predaje dokumenata i preko interneta popuniti obrazac za vizu, web adresa: http://cova.cs.mfa.gov.cn
Svi podnositelji zahtjeva za vizu moraju imati ispisanu stranicu o potvrdi, elektronički obrazac te ih potpisati, 1 fotografiju, putovnicu (koja mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od početka putovanja), potvrdu rezervacije aviokarte i potvrdu rezervacije smještaja i ostalu potrebnu dokumentaciju.
Cijena vize za jedan ulazak u Kinu je od 180 do 380 kn, ovisno o žurnosti.
NAPOMENA:
Kopiju putovnice potrebno je dostaviti agenciji prilikom rezervacije putovanja. Putovnica mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.
Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koju se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, radnim vremenima znamenitosti koje se posjećuju ili držanim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE:
Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja karte. Ukoliko je razlika uvećanje, naplaćuje se od putnika do polaska, a ukoliko se radi o smanjenju taksi, agencija će napraviti povrat više naplaćenog iznosa u za to dogovorenom roku. Zrakoplovne karte izdaju se 14 ili 7 dana prije polaska a prema uvjetima avio kompanije koji vrijede za grupu, izdaju se za sve putnike u jednom danu.
MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15
Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. P15-1020000067 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.