ELISA TOURS turistička agencija, 5. Poljanice 10, Zagreb, Tel:01/4641 374
Broj dana 4
Prvi datum polaska 30.12.2019.
Mjesto polaska Zagreb, Hrvatska
Prijevoz Zrakoplovom
Kategorija smještaja Hotel 3*Image description
Usluga Noćenje s doručkom
Atena
1. dan 30.12./ ZAGREB – ATENA
Sastanak putnika u Zračnoj luci „Franjo Tuđman“ u 08:30 sati. Prijava i let za Grčku s polaskom u 10:00 sati s međuslijetanjem u Beogradu, nastavak putovanja u 13:15 sati s dolaskom u Atenu u 15:45 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja carinskih formalnosti transfer autobusom prema centru grada i smještaj u hotel 3*. Nakon smještaja i kraćeg odmora odlazak s pratiteljem putovanja u šetnju: Trg Omonia – ulica Stadiou – Trg Syntagma – Ulice Ermou – Plaka – Monastiraki. Slobodno vrijeme, kušajte njihove čuvene musake, pita gyros ili souvlaki te sve to začinite njihovim tradicionalnim pićem, rakija Uzo ili Metaxom. Predlažemo odlazak do četvrti Plaka, živopisnog dijela Atene s mnogim tavernama i labirintskim uličicama. Povratak u hotel. Noćenje.
2. dan 31.12./ ATENA – FAKULTATIVNI IZLET: PELOPONEZ – ARGOLIDA - MIKENA
Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje u Ateni. Predlažemo odlazak (uz doplatu) na izlet:
PELOPONEZ – ARGOLIDA – MIKENA
Cjelodnevni izlet na Peloponez gdje ćemo se prvo zaustaviti kod poznatog Korintskog kanala. Nastavak vožnje kroz slikoviti krajolik maslinika i plantaži naranči pokrajine Argolida do svete šume boga Asklepija u Epidauru gdje ćemo razgledati teatar čuven po svojoj savršenoj akustici. Nastavljamo vijugavom cestom u smjeru Naupliona, prve prijestolnice moderne Grčke gdje ćemo napraviti kratku pauzu za šetnju i kavicu. Put nas dalje vodi do ostataka mitske Mikene iz koje je Agamemnon poveo Ahejce u opsadu Troje, a imat ćemo priliku razgledati kiklopske zidine s Lavljim vratima. Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu suvenira. Vožnja prema Ateni u koju stižemo u kasnim poslijepodnevnim satima. Priprema za doček Nove Godine (u vlastitom aranžmanu). SRETNA NOVA 2020. GODINA!
3. dan 1.1./ ATENA
Doručak. Poludnevni razgled Atene autobusom i pješice u pratnji službenog gradskog vodiča: trgovi Omonia i Syntagma, glavni gradski trgovi grčke prijestolnice - parlament - klasicističke palače monumentalnih ulica Stadiou i Panepistimiou – „Kallimarmaro“, Panhelenski stadion izgrađen od bijelog mramora za prvu olimpijadu modernih vremena 1896.g. – monumentalna Hadrijanova vrata iz rimskog perioda na ulazu u svetište Zeusa Olimpskog - atenska akropola*, centar antičkog grčkog svijeta i jedan od najznačajnijih spomenika svjetske kulturne baštine s hramovima Partenon i Erehteon te panoramskim pogledom na Atenu. Slobodno poslijepodne za osobne programe. Predlažemo odlazak do četvrti Plaka, živopisnog dijela Atene s mnogim tavernama i labirintskim uličicama na tipičnu grčku večeru s tradicionalnim programom koja garantira odličnu zabavu i pravu grčku gastronomiju (uz doplatu). Noćenje.
4. dan 2.1. / ATENA - ZAGREB
Doručak. Slobodno prijepodne za vlastite programa i kupovinu suvenira. Transfer autobusom do zračne luke. Prijava na let i obavljanje carinskih formalnosti. Polijetanje zrakoplova u 15:35 sati s međuslijetanjem u Beogradu, nastavak putovanja u 18:20 sati s dolaskom u Zagreb u 19:35 sati. Kraj programa.
*obzirom da je 1.1. Akropola zatvorena, posjet će se izvršiti 2.1. prije odlaska u zračnu luku.
**Napomena: redoslijed obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja putovanja.

Datum polaska Datum povratka 1/2 soba 1/1 soba Pristojbe i naknade zračnih luka Status
30.12.2019.
2.1.2020.
3.290,00 kn
4.180,00 kn
1.190,00 kn
Garantirani polazak
CIJENA UKLJUČUJE:
- povratnu zrakoplovnu kartu u ekonomskoj klasi prema redu letenja navedenom u programu,
- smještaj u hotelu 3* u centru Atene na bazi 3 noćenja s buffet doručkom u dvokrevetnoj sobi,
- transfer autobusom zračna luka – hotel – zračna luka,
- poludnevni razgled Atene autobusom i pješice u pratnji lokalnog vodiča,
- sve razglede prema programu,
- licenciranog turističkog pratitelja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja,
- osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti,
CIJENA NE UKLJUČUJE:
- pristojbe zračnih luka i naknade za izdavanje putničke karte koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 1.190 kn – iznos je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata,
- ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana,
- fakultativne izlete,
- obroke koji nisu uključeni u cijenu
- doplatu za jednokrevetnu sobu
- od 1.1.2018. u hotelima se plaća turistička taksa. Taksa se plaća direktno na recepciji a točan iznos biti će naveden u završnoj obavijesti o putovanju (informativna cijena 1,50 Eur soba/dan)
- osobnu potrošnju
- putno osiguranje
OBAVEZNA DOPLATA:
- za zrakoplovne pristojbe i naknade po osobi 1.190 kn (podložne promjenama do datuma izdavanja avio karata) - plaćanje prilikom rezervacije
- za jednokrevetnu sobu 890 kn (ako osoba putuje sama / spava sama u sobi) - plaćanje prilikom rezervacije
- za tursitičku taksu koja se plaća od 1.01.2018., po osobi i danu cca 1,50 EUR - plaćanje na licu mjesta
FAKULTATIVNI SADRŽAJI:
- Fakultativni izlet Peloponez – Argolida – Mikena (minimum 12 prijavljenih): 60 Eur po osobi: *informativne cijene ulaznica: Epidaurus: 6 Eur, mlađi od 18 g. ne plaćaju ulaznicu, **ulaznica Mikena: 6 Eur, mlađi od 18 g. ne plaćaju ulaznicu
- tipična grčka večera u taverni na Plaki s tradicionalnim programom (večera u 4 slijeda s uključenim pićem), 35 Eur po osobi
POPUSTI:
Mogućnost smještaja u trokrevetnoj sobi na pomoćnom ležaju uz popust od 130 kuna za treću osobu.
INFORMACIJE O LETU:
VREMENA LETA Air Serbia:
JU231 30DEC ZAGBEG 1000 1105
JU512 30DEC BEGATH 1315 1545
JU513 02JAN ATHBEG 1535 1615
JU234 02JAN BEGZAG 1820 1935
Dopuštena težina prtljage: 1 komad prtljage koji se prijavljuje do 23 kg
VAŽNE INFORMACIJE:
Završno pismo dostavljamo Vam mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl. )
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.
GRANIČNE I VIZNE FORMALNOSTI:
Za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.
Minimalan broj putnika: 20
Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. P15-1020000067 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.