ELISA TOURS turistička agencija, 5. Poljanice 10, Zagreb, Tel:01/4641 374
Broj dana 6
Prvi datum polaska 27.10.2018.
Mjesto polaska Zagreb, Varaždin, Čakovec
Prijevoz Autobusom
Kategorija smještaja Hoteli sa 3* / 4*Image description
Usluga Noćenje s doručkom
Makedonija, Albanija i Crna Gora / autobusom iz Zagreba
Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu.
1.dan ZAGREB – SKOPJE 830 km
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 05.00 sati. Ugodna vožnja preko Hrvatske i Srbije do Skopja. Smještaj u hotel. Prema želji, večera u restoranu u gradu (doplata). Noćenje.
2.dan SKOPJE – OHRID 171 km
Doručak. Sastanak s lokalnim vodičem, polazak na razgled grada: stara željeznička postaja, spomenik i kuća Majke Terezije, kameni most iz 6. stoljeća, Daut-pašin amam iz 15. stoljeća, crkva sv. Spasa, tvrđava Kale, Stara skopska čaršija, džamija Mustafa-paše, moderni dio grada, spomenici Aleksandru Makedonskom i Filipu II. Nakon razgleda, slobodno vrijeme. Svakako preporučujemo ručak u jednoj od tipičnih roštiljarnica na skopskoj čaršiji. Nastavak vožnje do Ohrida i Ohridskog jezera, jednog od najstarijih europskih naselja na UNESCO-vu popisu svjetske baštine, sa svjetski poznatom kolekcijom ikona. Prirodno tektonsko jezero sa šljunčanim plažama među najdubljima je u Europi. Smještaj u hotel. Prema želji, večera uz živu glazbu (doplata). Noćenje.
3.dan OHRID – razgled i Sv.Naum
Doručak. Obilazak Ohrida u pratnji stručnog lokalnog vodiča: stare, gradske uske ulice s tipičnom arhitekturom, Ohridska čaršija, spomenik Ćirilu i Metodu, Golna Porta, crkva sv. Sofije, crkva sv.Klimenta u Plaošniku, Samuelova tvrđava (s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero), crkva sv. Ivana Kanea (sagrađena na litici)... Povratak u centar. Slobodno vrijeme. Rano poslijepodne izlet uz obalu Ohridskog jezera (doplata za brod). Vožnja do Manastira sv. Nauma. Razgled interijera u pratnji stručnog lokalnog vodiča; posebno su dojmljive scene iz života sv. Nauma i njegovih čuda, smještene iznad njegove grobnice. Prenose se iz generacije na generaciju i smatraju se naumskim čudom. Slijedi slobodno vrijeme. Ručak u predivnom ambijentu glasovitog nacionalnog restorana „Ostrovo“, na otočiću usred jezera, nedaleko od izvora rijeke Crnog Drima (doplata). Slobodna večer. Povratak u hotel. Noćenje.
4.dan OHRID – TIRANA – DRAČ 180 km
Doručak. Vožnja prema Albaniji, glavnom gradu Tirani. Nakon dolaska, razgled grada: Ethembegova džamija, Skenderbegov trg - glavni gradski trg, kula sa satom, spomenik Majci Tereziji, Nacionalni povijesni muzej, na čijem je pročelju spektakularni mozaik koji predstavlja Albance kroz povijest, Piramida, kulturni centar. Slijedi slobodno vrijeme za osobne programe. Polazak prema Draču, nekadašnjoj albanskoj metropoli s antičkim i bizantskim te spomenicima iz nedavne prošlosti. Danas je Drač središte albanskog turizma s bezbrojnim plažama i bogatom turističkom ponudom. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.
5.dan DRAČ – KRUJE - BUDVA 200 km
Nakon doručka, polazak prema Kruji, najvažnijem albanskom povijesnom lokalitetu, Skenderbegovu rodnom gradu. Šetnja gradom koji se smjestio na visini od 600-tinjak metara, ispod stjenovitih planina, uz razgled Skenderbegova i Etnografskog muzeja te tradicionalnog bazara. Nastavljamo prema Budvi. Smještaj u hotel i večernja šetnja do tvrđe ili slobodno vrijeme u gradu. Povratak u hotel. Noćenje.
6.dan BUDVA – KOTOR – GOSPA OD ŠKRPJELA - ZAGREB 706 km
Doručak. Odlazak do Kotora, grada trgovaca i pomoraca, smještenog u jednom od najljepših zaljeva na svijetu. Razgled grada koji je zbog svoje srednjovjekovne arhitekture i mnogih spomenika uvršten na UNESCO-ov popis svjetske prirodne i kulturne baštine. Obilazak i razgled u pratnji stručnog lokalnog vodiča; gradske zidine, glavna gradska vrata, stara gradska jezgra, katedrala i Trg sv. Tripuna, crkva sv. Nikole, crkva Gospe od zdravlja, Kneževa palača, Napoleonovo kazalište,… Nakon razgleda slobodno vrijeme za okrjepu, osobne potrebe… Put nastavljamo do Perasta, najstarijeg naselja u Boki Kotorskoj, odakle krećemo na izlet brodom na otok Gospu od Škrpjela. Na otoku stanka za razgled, zatim povratak u Perast i nastavak puta prema Hrvatskoj. Dolazak u Zagreb očekuje se u kasnim večernjim satima.
Datum polaska Datum povratka 1/2 soba 1/1 soba Status
27.10.2018.
1.11.2018.
2.490,00 kn
3.180,00 kn
Garantirani polazak
CIJENA UKLJUČUJE:
• prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
• jedno noćenje s doručkom u Skopju, u hotelu 3*/ 4* u dvokrevetnim sobam
• lokalni vodič u Ohridu
• lokalni vodič u Kotoru
• dva noćenja s doručkom u Ohridu u hotelu 3*/ 4* u dvokrevetnim sobama
• jedan polupansion (doručak i večera) u Draču u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama
• jedno noćenje s doručkom u Budvi u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama
• razglede prema programu
• pratitelja tijekom putovanja
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.
CIJENA NE UKLJUČUJE:
• ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, osobne troškove (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
• večeru u Skopju 15 eura po osobi
• večeru uz glazbu u Ohridu 15 eura po osobi
• ručak na Sv. Naumu 15 eura po osobi
• najam broda do Sv. Nauma 15 eura po osobi
• ulaznice za crkvu sv.Sofije, crkvu sv.Klimenta, Samuelovu tvrđavu, Uvalu kostiju i Sv. Naum – Ohrid 10 eura po osobi
• brodić u Ohridu od litice do centra 2 eura po osobi (ukoliko netko ne želi prošetati do centra)
• doplatu za jednokrevetnu sobu 690 kn
• vožnju brodom do otoka Gospe od Škrpjela + ulaznicu u muzej 4 eura po osobi
• razgled katedrale sv.Tripuna u Kotoru i Muzeja sakralne umjetnosti 2 eura
• napojnica za vozača i vodiča 2,00 – 5,00 eur po osobi (po želji, nije obavezno)
• putno osiguranje.
DOPLATA PO ŽELJI (prilikom rezervacije):
• za jednokrevetnu sobu 690 kn
• doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 60,00 kn po osobi
Nadoplata za odabir sjedala u autobusu:
1. za posebno sjedalo u autobusu:
- 1 red – sj. 3,4 100 kn
- 2 red – sj. 5,6,7,8 100 kn
- sjedala iza 2. vrata 100 kn
2. za dodatno prazno sjedalo u autobusu 450 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)
POPUSTI:
• dijete 5-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 20% popusta
• odrasla osoba na pomoćnom ležaj u trokrevetnoj sobi 10%
VAŽNE NAPOMENE!!!
- raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redosljedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,
- završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
- fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
- organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
- organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
GRANIČNE, VIZNE I ZDRAVSTVENE FORMALNOSTI:
Državljani RH ne trebaju vizu za Srbiju, Makedoniju, Albaniju i Crnu Goru, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili valjana putovnica, koja mora vrijediti još najmanje 90 dana od datuma ulaska Makedoniju
Najmanji broj prijavljenih putnika: 40
Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. P15-1020000067 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.