ELISA TOURS turistička agencija, 5. Poljanice 10, Zagreb, Tel:01/4641 374
Broj dana 6
Prvi datum polaska 30.8.2018.
Mjesto polaska Zagreb, Hrvatska
Prijevoz Zrakoplovom
Kategorija smještaja Hotel 3*Image description
Usluga Noćenje s doručkom
Island / 6 dana zrakoplovom iz Zagreba
1. dan: ZAGREB – FRANKFURT – KEFLAVIK – REYKJANES – REYKJAVIK
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let za Frankfurt u 7.40 sati na liniji OU410 (Croatia Airlines). Dolazak u Frankfurt predviđen je u 9.15 sati. Nastavak leta prema zračnoj luci Keflavik na Islandu u 12.00 sati na liniji LH856 (Lufthansa). Dolazak u Keflavik u 13.40 sati po lokalnom vremenu, a potom slijedi vožnja do glavnog grada Reykjavika preko poluotoka Reykjanes gdje ćete se prvi puta susresti s neobičnom i divljom prirodom Islanda, a po dolasku u Reykjavik započinjemo poludnevni razgled najsjevernije prijestolnice svijeta čije ime znači »dimni zaljev«. To su ime, navodno, Vikinzi dali prirodnoj luci kad su se oko 870. godine prvi put iskrcali na otoku. Posjetit ćemo neke od najznačajnijih znamenitosti grada kojim dominira, poput snijega bijela, Hallgrímova crkva, monumentalna građevina na brežuljku. To je remek-djelo istaknutoga islandskog arhitekta Gu?jóna Samúelssona koji je obilježio moderni Reykjavik. Od projekta (1937.) do konačnog završetka radova (1986.) protekla su desetljeća, a grandiozne koncertne orgulje ugrađene su tek 1992. godine. Crkveni toranj (74 m) nije samo najviša građevina u Reykjaviku već pruža i najljepši pogled. Druga je građevina koja privlači pozornost Perlan, spremnik tople vode s golemom staklenom kupolom, pušten u pogon 1992. godine. Perlan povezuje estetiku s praktičnom korišću jer odatle se grad opskrbljuje toplom vodom. Usred grada nalazi se jezero Tjörnin, na čijim se obalama uzdiže gradska vijećnica, a u blizini su i državni parlament te gradska luka. Posjetit ćemo i muzej na otvorenom Arbaer, čuvenu kuću Höfdi u kojoj su se za vrijeme hladnog rata susreli Gorbačov i Reagan te koncertnu dvoranu i konferencijski centar Harpa, moderno zdanje inspirirano polarnom svjetlošću. Po završetku razgleda odlazak u hotel. Prijava i smještaj. Noćenje.
2. dan: REYKJAVIK – IZLET „ZLATNI KRUG” – REYKJAVIK
Nakon doručka odlazak na cjelodnevni izlet po tzv. ”Zlatnom krugu”. Vožnja do Nacionalnog parka Thingvellir, najstarijeg islandskog nacionalnog parka, a ujedno i jedno od najvećih geoloških čuda prirode na svijetu koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a, a gdje je u 10. st. ustanovljen prvi islandski parlament. Thingvellir je svim Islanđanima mjesto od posebnog značaja i simbola i jedno od najposjećenijih lokaliteta ove otočne države. Nakon šetnje ovim fascinantnim krajolikom među stijenama okamenjene lave, nastavljamo prema geotermalnom područja gejzira, gdje ćemo vidjeti gejzir Strokkur koji eruptira svakih pet do deset minuta. Nastavak puta prema slapu Gullfoss (Zlatni slap) koji se preko tri kaskade prelijeva u 32 metra dubok klanac. Povratak u Reykjavik. Slobodno vrijeme. Noćenje.
3. dan - REYKJAVIK – IZLET „JUŽNA OBALA“ – REYKJAVIK
Nakon doručka odlazak na cjelodnevni izlet „Južna obala“, dijelu otoka poznatom po veličanstvenim slapovima, glečerima i crnim pješčanim vulkanskim plažama. Posjet slapu Seljalandsfoss uz mogućnost šetnje iza samog slapa te hoda po veličanstvenim stijenama i glečerima. Na putu prema selu Vik, prvo zaustavljanje je na ušću rijeke Skógar na kojoj se nalaze najpoznatiji islandski slap Skogar (Skogafoss) - 62 metra visok slap obrubljen livadama te posjet pomno uređenom etnografskom muzeju u istoimenom selu. Put vodi dalje do sela Vik, poznato po rezervatu različitih vrsta ptica, crnoj vulkanskoj pješčanoj plaži, te fjordu Reynisdrangar Cliffs, vidikovcu s kojeg se pruža veličanstven pogled. Na povratku u Reykjavik mogućnost zaustavljanja u centru za posjetitelje „Island eruptira!“ (ulaznica 7 EUR) gdje ćete moći pogledati i 20-minutni film o životu u podnožju vulkana i njegovoj nepredvidljivosti. Povratak u hotel. Noćenje.
4. dan - REYKJAVIK – IZLET „PLAVA LAGUNA“ – REYKJAVIK
Nakon doručka slobodno vrijeme za osobne programe. Poslijepodne izlet u Plavu lagunu, gdje se možete okupati u geotermalnoj vodi neobične plave boje i izrazito dobrog djelovanja na kožu čija je temperatura oko 37-38 (savjetujemo da ponesete kupaće kostime, jedan ručnik po osobi uključen je u cijenu ulaznice). Plava laguna je danas jedna od najpoznatijih i najposjećenijih turističkih atrakcija na Islandu, a Svake godine, na stotine tisuća ljudi posjeti Plavu lagunu kako bi se okupali u njenim zdravim i prekrasnim plavim bazenima. Povratak u Reykjavik u predvečer. Noćenje.
5. dan - REYKJAVIK – (FAK. IZLET „FJORD BORGARFJÖRDJUR I LEDENJAK LANGJÖKULL“)
Doručak. Slobodan dan za vlastite programe i aktivnosti uz mogućnost kupovine u Reykjaviku ili pak kupanje u jednom od brojnih termalnih kupališta u Reykjaviku i okolici. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet do fjorda Borgarfjördjur i ledenjaka Langjökull gdje se nalazi najveća ledena špija na svijetu koju je napravio čovjek, a proteže se na 800 metara. Atrakcija pod nazivom 'The Glacier experience' posjetiteljima pruža mogućnost zaviriti u srce drugog po redu najvećeg glečera u Europi. Tunel koji seže do 300 metara ispod površine ledenjaka, vodi do serije izrezbarenih soba osvijetljenih led rasvjetom, uključujući i malu kapelicu koja može poslužiti i za podzemna vjenčanja. Povratak u Reykjavik. Noćenje.
6. dan - REYKJAVIK – KEFLAVIK – FRANKFURT – ZAGREB
Nakon doručka odjava iz hotela i transfer do zračne luke Keflavik. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Frankfurtu u 14.35 sati na liniji LH857 (Lufthansa). Dolazak u Frankfurt u 20.05 sati po srednjoeuropskom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 21 sat na liniji LH1404 (Lufthansa). Dolazak u Zagreb predviđen je u 22.20 sati.
Datum polaska Datum povratka 1/2 soba 1/1 soba Pristojbe i naknade zračnih luka Popust Status
30.8.2018.
4.9.2018.
11.990,00 kn
16.990,00 kn
1.650,00 kn


4.10.2018.
9.10.2018.
10.990,00 kn
13.990,00 kn
1.850,00 kn
500 kn
First Minute

Garantirani polazak
FIRST MINUTE vrijedi za rezervacije do 45 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!
CIJENA UKLJUČUJE:
- prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
- grupni transferi prema programu putovanja
- smještaj u hotelu 3* u Reykjaviku na osnovu 5 noćenja s doručkom
- poludnevni razgled Reykjavika u pratnji lokalnog vodiča
- izlet „Zlatni krug“ u pratnji lokalnog vodiča
- izet „Južna obala“ u pratnji lokalnog vodiča (uključena ulaznica u etnografski muzej Skógasafn)
- izlet „Plava laguna“ (uključena ulaznica, jedan ručnik i blatna maska za lice)
- pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
- jamčevinu i troškove organizacije putovanja te lokalne takse i pristojbe
CIJENA NE UKLJUČUJE:
- obveznu doplatu za pristojbe zračnih luka 1.650 kn
- doplatu za jednokrevetnu sobu 2.300 kn
- ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
- fakultativne sadržaje koji nisu uključeni u program putovanja
- troškove osobnih narudžbi
- putna osiguranja
OBAVEZNA DOPLATA (prilikom rezervacije):
- za pristojbe i naknade zračnih luka po osobi: 1.650 kn (na polascima 28.04. i 30.08.)
- za pristojbe i naknade zračnih luka po osobi: 1.850 kn (na polasku 4.10.)
DOPLATA PO ŽELJI (prilikom rezervacije):
- doplatu za jednokrevetnu sobu 2.300 kn (polazak 28.4.2018); 4.500 kn (polazak 30.8.2018); 3.000 kn (polazak 4.10.2018.)
- za cjelodnevni izlet „Fjord Borgarfjördur i Ledenjak Langjökull“ po osobi: 2.650 kn
Cijene izleta izračunate su za grupu od najmanje 15 osoba. Plaćanje fakultativnih sadržaja isključivo na prodajnom mjestu. Plaćanje fakultativnih sadržaja na licu mjesta nije moguće.
VAŽNE NAPOMENE!!!
- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
- O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje moguće je informirati se na službenoj stranici MVEP Republike Hrvatske; www.mvep.hr
Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. P15-1020000067 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.