ELISA TOURS turistička agencija, Zagreb, Tel:01/24 68 076
Broj dana 10
Prvi datum polaska 1.10.2020.
Mjesto polaska Zagreb, Hrvatska
Prijevoz Zrakoplovom
Kategorija smještaja Prema programuImage description
Usluga Noćenje s doručkom
BALI- otok jednostavnosti, sklada i ravnoteže
Bali je jedno od najomiljenijih spa odredišta na svijetu. Viseći vrtovi, terasasta polja, svježa organska hrana, satovi meditacije i joge vaše će putovanje učiniti nezaboravnim. Pronađite ravnotežu između svjetovnih užitaka i duhovne posvećenosti. Otkrijte kako su Balijci (potomci umjetnika, aristokrata i svećenika) unatoč izazovima modernog društva uspjeli zadržati ravnotežu i smirenost na otoku. Krajolik Balija čine rižina polja, bujno zelenilo koje prožima sve kutke Balija, terasasta polja i mnoštvo hramova ostavit će vas bez daha…

1.DAN: ZAGREB – DOHA
Sastanak u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu te prijava na let 90 min prije te polazak u 09:45h prema Dohi, gdje je dolazak predviđen u 16:05h. Slijedi nastavak leta u 17:30h prema Denpasaru.
2. DAN: DOHA – BALI/UBUD
Slijetanje u Denpasar u 08:10h (lokalno vrijeme). Transfer do hotela 3* u Ubudu. Smještaj u hotel, noćenje.
3. DAN: BALI/UBUD
Rani doručak. Jutro započnite opuštanjem uz sat joge (1h). Potražite sklad između tijela i duha, harmoniju estetike i forme te vaš unutarnji mir. Ostatak dana slobodan za kupanje u bazenu, sunčanje, opuštanje ili samostalno otkrivanje otoka. Predlažemo da istražite kako živi lokalno stanovništvo. Zbog snažnog utjecaja hinduizma, hramovi, palače, ali i obične obiteljske kuće na Baliju danas imaju ista arhitektonska pravila i filozofiju. Prostor mora odgovarati kozmičkom redu. Tipična balijska obitelj danas živi u prostoru okruženom visokim zidinama. Unutar dvorišta nalazi se desetak različitih kućica. Neke su kućice za ljude, neke za rižu, neke za bogove. Noćenje.
4. DAN: BALI / UBUD / KINTAMANI / MOUNT BATUR / TAMPAKSIRING
Nakon doručka odlazak na izlet. Bali je poznat po svojim tradicionalnim plesovima. Prva stanica na ovom izletu je uživanje u vještom plesu balijskih plesača. Nakon toga vidjet ćete umjetnost izrade srebra i obrade drva. Put se nastavlja prema Kintamaniju, gdje ćete vidjeti prekrasno jezero Batur te aktivni vulkan Mount Batur. Nakon kratke stanke nastavak puta prema Tampaksiring, „Izvor Mladosti“. U ovom hramu nalazi se voda koja se koristi za razne vjerske hinduističke obrede. Povratak u hotel. Noćenje.
5. DAN: BALI / UBUD
Doručak. Dan slobodan za vježbanje joge, kupanje u bazenu, sunčanje, opuštanje ili odlazak u prirodu. Bujno zelenilo prožima sve kutke Balija. Naselja su prožeta prirodom, svježa voda slijeva se niz terasasta polja, kroz hramske nasade i gradske šume prepune majmuna. Svako rižino polje ili šumski puteljak ima oltar i kapelicu posvećenu nekom bogu s hinduističkog panteona. Noćenje u hotelu.
6. DAN: BALI / UBUD / NUSA DUA
Doručak. Odjava iz hotela u Ubudu i odlazak do hotela 5* na plaži u Nusa Dui. Smještaj. Dan slobodan za kupanje, sunčanje, opuštanje ili samostalno otkrivanje otoka. Predlažemo isprobavanje tradicionalne kuhinje otoka. Hrana na Baliju je nešto drugačija od indonezijske hrane. Glavna je svakodnevna hrana riža uz povrće i male količine ribe ili mesa. Začini se uvijek koriste. Turisti rijetko kad uživaju u pravim poslasticama jer se često ne poslužuju u hotelima i restoranima. Na nekoj od tržnica isprobajte Babur ayam (kaša od riže s piletinom), Lontong (riža kuhana na pari, smotana u list banane), nacionalno jelo Nasi campur (riža kuhana na pari s izborom mesa, povrća, tofua, tempeha i vrućeg sambala). Svakako isprobajte najpoznatije voće – durian. Groznog je mirisa, ali savršenog okusa. Zbog nesnosnog mirisa zabranjeno ga je unositi u pojedine hotele i u avion. Noćenje u hotelu.
7. DAN: BALI / MOUNT AGUNG / BESAKIH / BUKIT JAMBUL / PENGLIPURAN / KERTA GOSA / NUSA DUA
Nakon ranog doručka odlazak na izlet do istočnog dijela otoka kojim dominira planina Mount Agung (3142m). To je najsvetiji i najviši vulkan na Baliju koji je eruptirao 1963. godine. Izgrađen na obroncima vulkana, Besakih hram je najvažniji i najstrašniji za hindu populaciju Balija. Zovu ga i „Majka hramova“. Stat ćemo i kod Bukit Jambul, kako bismo uživali u pogledu na prekrasnu dolinu. Ovdje ćemo se malo odmoriti i iskoristiti priliku za ručak. Na putu prema istočnom dijelu Balija moći ćete upoznati tradicionalno selo Penglipuran. Selo je jedinstveno zbog drugačije strukture društvene zajednice koja datira iz 16. st. Na povratku ćemo posjetiti Palaču pravde po imenu Kerta Gosa u Klungkungu. NAPOMENA: Preporučamo da za posjet Besakih hramu ponesete i odjenete tradicionalni sarong (tradicionalna duga marama/pareo koja prekriva donji dio tijela). Povratak u hotel. Noćenje.
8. DAN: BALI / BATUBULA / CELUK / NUSA DUA
Doručak. Prijepodne slobodno za kupanje, sunčanje, opuštanje. Bali je poznat kao raj za shopping. Ne znate gdje biste kupili kvalitetne suvenire? Oko 13h odlazimo iz hotela i vodimo vas na izlet kreiran isključivo za shopping. Potražite ručno izrađene suvenire u selu Batubula poznatom po klesarskoj umjetnosti ili pak selu Celuk poznatom po proizvodnji srebra i zlata. U nastavku putovanja pogledat ćemo umjetnička djela u selu Mas te doći u Ubud poznat po svojim galerijama i remek djelima tradicionalne i moderne umjetnosti. Na kraju vas pozivamo da pogledate poznati Kecak&Fire ples koji se izvodi samo navečer. Povratak u hotel. Noćenje.
9. DAN: BALI / NUSA DUA / DENPASAR – DOHA
Doručak. Slobodan dan za uživanje na plaži. Navečer slijedi transfer do zračne luke Denpasar te priprema za let prema Dohi u 18:45 h sa slijetanjem u 23:45
10. DAN: DOHA – ZAGREB
Slijedi let za Zagreb u 02:00h. Predviđen dolazak u 07:00h. Kraj programa
Datum polaska Datum povratka 1/2 soba 1/1 soba Pristojbe i naknade zračnih luka Popust Status
1.10.2020.
10.10.2020.
6.590,00 kn
9.580,00 kn
2.290,00 kn
600 kn
First Minute

Garantirani polazak
FIRST MINUTE popust vrijedi za rezervacije do popunjenja određenog broja mjesata!
Mjesta na polasku 11.4.2020. su na upit!
CIJENA UKLJUČUJE:
- prijevoz zrakoplovom iz Zagreba u ekonomskoj klasi (aviokompanija Qatar, Emirates na polasku 17.6.)
- transfer od zračne luke Denpasar do hotela i natrag,
- smještaj u hotelu 3* u Ubudu na osnovi 4 noćenja s doručkom i 3 noćenja s doručkom u hotelu 5* na plaži u Nusa Dui,
- sve razglede prema programu, 1 sat joge po osobi
- uslugu lokalnog agenta na destinaciji i troškove organizacije putovanja
CIJENA NE UKLJUČUJE:
- zrakoplovne pristojbe od 2.990 kn – obavezna doplata kod prijave (podložna je promjeni od strane zrakoplovne kompanije)
- doplata za jednokrevetnu sobu: 2.990 kn
- dodatne usluge, obroke i izlete ukoliko drugačije nije navedeno
- doplata po želji za dodatne satove joge: 160 kn osoba/sat
- pratitelja putovanja: ukoliko bude prijavljeno min. 11 putnika uz doplatu od 900 kn
- putno osiguranje (preporučamo)
OBAVEZNA DOPLATA:
- za zrakoplovne pristojbe od 2.990 kn (podložna je promjeni od strane zrakoplovne kompanije) - plaćanje prilikom rezervacije
- za jednokrevetnu sobu: 2.990 kn (ako osoba putuje sama / spava sama u sobi) - plaćanje prilikom rezervacije
VREMENA LETOVA:
01.10.-10.10.2020.
QR 216 01OCT ZAGDOH 0945 1605
QR 964 01OCT DOHDPS 1730 0810+1
QR 961 10OCT DPSDOH 0035 0535
QR 217 10OCT DOHZAG 0810 1310
GRANIČNE I VIZNE FORMALNOSTI:
VIZA: nije potrebna.
Hrvatskim državljanima, nositeljima običnih putovnica, koji putuju turistički ne treba viza za boravak do 30 dana.
NAPOMENE:
Pristojbe zračnih luka podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja karte.
Minimalan broj putnika za realizaciju programa: 2
Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. P15-1020000531 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.