ELISA TOURS turistička agencija, 5. Poljanice 10, Zagreb, Tel:01/4641 374
Broj dana 5
Prvi datum polaska 12.11.2018.
Mjesto polaska Zagreb, Hrvatska
Prijevoz Zrakoplovom
Kategorija smještaja Hotel 4*Image description
Usluga Noćenje s doručkom
LISABON - SINTRA - CASCAIS - CABO DA ROCA - OBIDOS - BATALHA - FATIMA - NAZARE
1.dan ZAGREB - LISABON
Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman u 06:40 na odlaznom terminalu gdje će Vam pratitelj putovanja podijeliti putnu dokumentaciju. Let za Lisabon u 08:10. Po slijetanju u Lisabon u 10:10 sati, nakon obavljanja carinskih formalnosti slijedi transfer autobusom do grada te odlazak do jedne od najpoznatije lisabonske četvrti Belem koja je pod zaštitom UNESCA. Prvo ćemo otići do jednog od simbola grada, prekrasne Belemske kule koja izgleda kao da je izgrađena od pijeska, a nekada je služila za obranu grada. Od tuda se pruža i pogled na moderan most 25. travnja, koji podsjeća na Golden Gate most u San Franciscu. Nakon toga idemo do Spomenika Otkrićima te obližnje crkve i samostana sv. Jeronima odakle su kretali brodovi na svoje istraživačke pohode i mjesto gdje je sahranjen Vasco da Gama. Slobodno vrijeme da prošećete do najpoznatije lisabonske slastičarnice Pasteis de Belem iz 1837. godine gdje svakako savjetujemo da kušate istoimenu slasticu. Odlazak do hotela. Smještaj, te kraći odmor. Nakon toga nastavak razgleda grada u pratnji pratitelja putovanja. Odlazak do strogog centra grada i šetnja avenijom Liberdade – jedna od najpoznatijih avenija Europe koja je građena po uzoru na Champs-Elysees, trgovima Restauradores, Rossio i Comercio, odnosno četvrti Baixa... Slobodno vrijeme za shopping i večeru u jednom od tipičnih lokalnih restorana. Kušajte bakalar na jedan od 365 načina. Povratak u hotel. Noćenje.
2.dan LISABON- OBIDOS-BATALHA – COIMBRA - PORTO
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do slikovitog mjestašca Obidos opasanog zidinama koji je zbog svoje strateške pozicije uvijek bio predmet zanimanja portugalskih kraljeva. Obidos je poznat po lokalnom specijalitetu „ginga“ (žinža) – liker koji se pije iz čašica od čokolade, koje se nakon ispijanja pojede. Slobodno vrijeme te nastavak putovanja do odlazak do Batalhe, te posjet osebujnom, nedovršenom gotičkom samostanu i crkvi Santa Maria da Vitoria sa prekrasnim klaustrom koji je dio UNESCO-ve svjetske baštine. Kraće slobodno vrijeme te nastavak vožnje do Coimbre, „ studentskog grada „ sa jednim od prvih europskih sveučilišta u Europi iz 1290 još i danas jednom od najvažnijih sveučilišta u Europi. Predlažemo posjet sveučilištu sa starom knjižnicom. Nastavak vožnje do Porta, drugog najvećeg grada i prijestolnice sjevernog Portugala kojeg mnogi izdvajaju kao najljepši grad Atlantika. Smještaj u hotel. Navečer predlažemo odlazak u orijentacijsku šetnju u pratnji pratitelja putovanja. Prošetati ćemo Ribeirom, najstarijim gradskim dijelom uz rijeku Douro, gdje se nalaze brojni restorani i barovi. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.
3 dan PORTO – FATIMA – AVEIRO - LISABON
Doručak. Razgled Porta, grada koji je na popisu UNESCO-ve svjetske baštine: katedrala iz 12. St., crkva Sv. Francisca, zvonik Torre dos Clerigos, zgrada burze… Šetnja preko mosta D.Luisa I preko starog centra grada na drugu stranu rijeke Douro. Odlazak do dijela grada koji se zove Nova Gaia i koji obiluje vinarijama. Predlažemo posjet jednoj od poznatih vinarija gdje se proizvodi čuveno Porto vino. Upoznat ćete se sa način proizvodnje te na kraju i kušati Porto. Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu suvenira od pluta. Odlazak iz Porta prema Fatimi uz kraće zaustavljanje u Aveiru, pitoresknom gradu na kanalima kojeg mnogi zovu i portugalska Venecija. Nastavak vožnje do Fatime, koja je uz Lourdes, najpoznatije marijansko svetište u Europi. Na tom se mjestu Djevica Marija ukazala djeci 1917. God. Kraći obilazak svetišta: bazilika, šetalište s Kapelom ukazanja… Nastavak vožnje do Lisabona. Dolazak u Lisabon u kasnim poslijepodnevnim satima. Po dolasku u Lisabon, prijava u hotel. Predlažemo ukrcaj na stari, žuti tramvaj br 28 koji će Vas odvesti do Trga Camoes na poznatoj četvrti Bario Alto te odlazak na večeru u jedan od mnoštva ribljih restorana, šetnju po živahnoj četvrti Bairo Alto koji obiluje mnoštvom klubova sa odličnim cocktailima i živom glazbom. Povratak u hotel. Noćenje.
4.dan LISABON - ESTORIL - CASCAIS – CABO DA ROCA –SINTRA - LISABON
Doručak. Slobodan dan u Lisabonu ili predlažemo uz doplatu cjelodnevni izlet u okolicu Lisabona. Naš izlet započet ćemo odlaskom do Sintre, šarmantnog gradića i poznatog odmorišta portugalskih vladara, grada pod zaštitom UNESCO-a sa prekrasnom kraljevskom palačom. Po dogovoru grupe mogućnost doplate za odlazak do čuvene Palače Pena, prve europske romantičarske palače, mješavina gotike, renesanse, egipatske i maurske arhitekture, a rezultat je čarobno privlačan. Penu često uspoređuju s podjednako bajkovitim bavarskim Neuschwansteinom. Palača Pena je okružena prekrasnim vrtovima, koji se prostiru na više od 200 hektara u kojima se nalaze brojne egzotične biljke sa svih strana svijeta. Među njima se skrivaju i brojne fontane i jezerca, a čarobni sklad prekidaju tek vijugave pješačke staze. Nastavak putovanja do najzapadnije točke Europe, Cabo da Roca, sa natpisom „ Ovdje završava kopno i počinje more…“. Ovdje možete kupiti priznanje da ste došli do najzapadnije točke Europe. Slobodno vrijeme za fotografiranje te nastavak vožnje do poznatog ljetovališta Cascais, nekadašnjeg ribarskog sela, a nakon toga ljetnikovca europskih kraljevskih obitelj. Predlažemo ručak u staroj ribarnici gdje možete vrlo povoljno jesti svježu ribu i razne morske delicije. Nastavak vožnje do još jednog šarmantnog gradića Estorila, gradića gdje se nekada vozila čuvena utrka Formule 1 te gdje se nalazi nekada najveća kockarnica u Europe te sjedište europske špijunaže za vrijeme II svjetskog rata. Povratak u Lisabon oko 18:00 sati. Za one koji ostaju u Lisabonu predlažemo odlazak do Parka Nacija, nekada mjesta održavanja EXPO-a, a sada parka prepunog atrakcija od kojih svakako predlažemo posjet Oceanariju, drugom po veličini na svijetu, sa mnogobrojnim bazenima koji su dom pingvinima, morskim psima te dražesnim vidrama koje plutaju uokolo na leđima. Navečer predlažemo zajednički odlazak na večeru uz čuveni Fado program (doplata). Povratak u hotel. Noćenje.
5.dan LISABON – ZAGREB
Doručak. Transfer autobusom do zračne luke te let za Zagreb u 11:10 Dolazak u Zagreb u 15:20 sati.
Datum polaska Datum povratka 1/2 soba 1/1 soba Pristojbe i naknade zračnih luka Popust Status
12.11.2018.
16.11.2018.
3.490,00 kn
4.480,00 kn
1.190,00 kn
400 kn
First Minute

Garantirani polazak
ULTRA FIRST MINUTE vrijedi za rezervacij e do popunjenja određenog broja mjesta!
CIJENA UKLJUČUJE:
- prijevoz zrakoplovom prema programu,
- transfere autobusom prema programu,
- razgled Lisabona autobusom i pješice,
- svi izletu prema programu,
- smještaj u hotelu 4* u Lisabonu na osnovi 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi,
- 1 noćenje sa doručkom u hotelu 4* u Portu,
- voditelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja,
- organizaciju i pripremu putovanja.
CIJENA NE UKLJUČUJE:
- pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 1190 kn – iznos je promjenljiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata,
- boravišnu pristojbu u Lisabonu u iznosu 1 € po osobi po noćenje (plaćanje na licu mjesta),
- boravišnu pristojbu u Portu u iznosu 2 € po osobi po noćenje (plaćanje na licu mjesta),
- cjelodnevni izlet u okolicu Lisabona 40 Eur
- ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana,
- fakultativne izlete,
- obroke koji nisu uključeni u cijenu
- osobnu potrošnju
- putno osiguranje
OBAVEZNA DOPLATA:
- pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte 1190 kn – iznos je promjenljiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata - plaćanje prilikom rezervacije
- boravišnu pristojbu u Lisabonu u iznosu 1 € po osobi po noćenje - plaćanje na licu mjesta,
- boravišnu pristojbu u Portu u iznosu 2 € po osobi po noćenje - plaćanje na licu mjesta
DOPLATE PO ŽELJI (prilikom rezervacije):
- za jednokrevetnu sobu: 990 kn
- za vezni let iz Dubrovnika, Splita, Zadra ili Pule po osobi 420 kn (raspoloživost i potvrda letova na upit!)
POPUSTI:
- dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju – popust 400 kn,
- odrasla osoba na trećem ležaju – popust 200 kn
FAKULTATIVNA PONUDA:
- cjelodnevni izlet u okolicu Lisabona 40 Eur (prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta!)
- Paket ulaznica Lisabon ( Samostan i klaustar Sv.Jeronimo i utvrda Sv. Jurja ) – 25 eur
- Odlazak do palače Pena sa ulaznicom- 20 Eur
- Ulaznica za čuveni Oceanarij u Lisabonu - 18 eur
- večera uz Fado program u Lisabonu - 52eur (večera u 3 slijeda i piće uz fado program)
- samostan sv. Jeronima - 12 eur
- palača i park Pena - 17 eur + 3 eur autobus do vrha parka do palače
- samostan u Batalhi - 7 eur
- večera uz Fado program u Lisabonu - cca 50 eur (večera u 3 slijeda i piće uz fado program)
INFORMACIJE O LETU:
PRIJEVOZNIK: CROATIA AIRLINES
Dozvoljena težina prtljage 23 kg uključena u cijenu.
OU 700 Zagreb 08:10 Lisabon 10:25
OU 701 Lisabon 11:10 Zagreb 15:20
NAPOMENA:
Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja.
Na polasku 16.11. zamijenjeni su 2 i 4 dan, tj 2 dan će biti slobodan dan u Lisabonu, a treći dan će biti prema programu odlazak za Porto i sve isto kao i dani 2 i 3 na polasku 29.10.!
Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. P15-1020000067 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.