ELISA TOURS turistička agencija, 5. Poljanice 10, Zagreb, Tel:01/4641 374
Broj dana 4
Prvi datum polaska 5.10.2018.
Mjesto polaska Zagreb, Hrvatska
Prijevoz Autobusom
Kategorija smještaja Hotel 3*Image description
Usluga Noćenje s doručkom
SARAJEVO - MOSTAR - RAMA
1. dan ZAGREB – DOLINA BOSNE - SARAJEVO
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 6.00 sati. Vožnja prema Slavonskom brodu i dalje Bosnom preko Doboja, Maglaja i Zenice do Sarajeva. Dolazak u SARAJEVO, odlazak do hotela, smještaj u sobe, te odlazak do centra grada. Kratak obilazak sa pratiteljem putovanja te predlažemo da kušate nacionalne specijalitete Bosne - ćevape u somunu s kajmakom, pitu zeljanicu i kiselo mlijeko i baklavu. Slobodno vrijeme za osobne programe, šetnju, fotografiranje... Predlažemo odlazak na večeru u jedan od sarajevskih restorana na BAŠČARŠIJI ili posjetite Kuću Sevdaha i uživajte u njezinoj atmosferi. Doživite iznenađujući živi noćni život u poznatim sarajevskim klubovima i pubovima. Noćenje.
2. dan SARAJEVO
Doručak. Odlazak u razgledavanje grada u pratnji mjesnog vodiča: TUNEL SPASA jedina veza grada sa ostatkom svijeta tijekom opsade; INAT KUĆA posebna građevina koja se nalazi nasuprot vijećnici; BAŠČARŠIJA, niz trgovina u središtu Sarajeva, građena po uzoru na arapske sukove; MORIĆA HAN; SEBILJ TRG se nalazi fontana posebnog oblika izgrađena 1891. godine; GAZI HUSREFBEGOVA ĐAMIJA iz 1530. godine koju je dao izraditi bosanski namjesnik Gazi Husrev beg; LATINSKA ĆUPRIJA (Principov most), mjesto atentata na austrougarskog prijestolonasljednika Ferdinanda; BEGOV BEZISTAN; katolička katedrala izgrađena 1889. godine; Židovska mahala; SVRZINA KUĆA, pruža zanimljiv pregled kulture življenja u Sarajevu tijekom Osmanskog Carstva, uz prikaz tradicionalnog načina pripreme turske kave; stara pravoslavna katedrala na Varoši. Slobodno poslijepodne za osobne programe. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje grada i za uživanje u noćnom životu grada. Fakultativno odlazak na večeru u poznati Sarajevski restoran sa živom muzikom (uz doplatu). Noćenje
3. dan SARAJEVO - MOSTAR - RAMA - SARAJEVO
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet. Vožnja do MOSTARA, razgled grada: STARI GRAD S MOSTOM – KARAĐOZBEGOVA DŽAMIJA – FRANJEVAČKA CRKVA ( najveći zvonik u Bosni i Hercegovini ) – BIŠĆEVIĆA SOKAK ( s turskom kućom ) – MUZEJ HERCEGOVINE. Slobodno vrijeme. Povratak prema Sarajevu, uz posjet Franjevačkom samostanu u RAMI, smještenog na poluotoku ŠĆIT, na prekrasnom Ramskom jezeru. Posjet Etno – muzeju. Nastavak vožnje za Sarajevo. Noćenje.
4. dan SARAJEVO – ZAGREB
Doručak. Slobodno prijepodne za vlastite programe, šetnju uz Miljacku te uživanje uz pravu bosansku kavu, te ako još niste, da probate rahat lokum, hurmašice, tufahije ili baklave u poznatoj sarajevskoj slastičarni Sarajbosni iz koje Vam preporučamo da ponesete slatke uspomene kući. U dogovoreno vrijeme polazak za VRELO BOSNE, park prirode pored Sarajeva i omiljeno izletište sarajlija gdje možete uživati u prekrasnoj prirodi. U poslijepodnevnim satima polazak prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.
Datum polaska Datum povratka 1/2 soba 1/1 soba
5.10.2018.
8.10.2018.
690,00 kn
910,00 kn
CIJENA UKLJUČUJE:
- prijevoz udobnim turističkim autobusom,
- 3 noćenje sa doručkom u hotelu 3 u Sarajevu,
- voditelj putovanja,
- lokalnog vodiča za razgled grada,
- sve razglede prema programu,
- troškove organizacije i realizacije aranžmana.
CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedeni kao uključeni, putno zdravstveno osiguranje, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi.
DOPLATE:
- Ulaznice za Vrelo Bosne 2 KM,
- Tunel spasa 10 KM,
- Avazov toranj 4 KM,
- Begova đamija 1€,
- Muzej atentata 1€,
- Brusa Bezistan 1€ ukoliko bude moguć posjet,
- večera uz piće na Baščaršiji od 10 - 15 eura po osobi
FAKULTATIVNE DOPLATE:
Večera u poznatom Sarajevskom restoranu sa tamburaškim orkestrom – 16 € po osobi Predjelo (uštipci,bosanski sudzuk,suho meso sirevi,kajmak)
Glavno jelo (Bosanski roštilj, čevapi,sudzukice,piletina)
Prilog (pekarski krompir,riža i povrće)
Salata (sezonska miješana)
Desert
– minimalno 15 prijavljenih osoba
Cijena je rađena za minimalno 40 putnika.
Odgovorni organizator: ELISA TOURS turistička agencija d.o.o.
Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. P15-1020000067 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.