ELISA TOURS turistička agencija, Zagreb, Tel:01/24 68 076
Broj dana 4
Prvi datum polaska 1.4.2021.
Mjesto polaska Zagreb, Hrvatska
Prijevoz Zrakoplovom
Kategorija smještaja Hotel 2*Image description
Usluga Noćenje s doručkom
BARCELONA
Mogućnost priključnih letova iz Splita, Dubrovnika, Pule i Zadra!

Predviđeni hotel: Hotel Ibis Barcelona Plaza Glóries 22

Hotel Ibis Barcelona Plaza Glories 22@ nalazi se u četvrti Glories u Barceloni, na 500 metara od nebodera Torre Agbar. U okviru objekta na raspolaganju su fitness centar, bar otvoren 24 sata i zvučno izolirane sobe s TV-om ravnog ekrana. Sve sobe u hotelu Ibis Plaza Glories uključuju klima-uređaj i grijanje. Također obuhvaćaju vlastitu kupaonicu sa sušilom za kosu. U cijelom je hotelu dostupan besplatni WiFi. U restoranu u sklopu hotela Ibis Plaza Glories poslužuje se buffet doručak, a u baru Diagonal Mar gosti se mogu opustiti uz piće tijekom cijelog dana. Do postaja podzemne željeznice Llacuna i Glories ima oko 5 minuta hoda. Trg Plaza Cataluna i plaža Barceloneta udaljeni su manje od 10 minuta vožnje podzemnom željeznicom.
1. dan: ZAGREB – BARCELONA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija u 13:30 sati. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa na redovnoj liniji za Barcelonu u 15:20 sati te dolazak u zračnu luku u Barceloni u 17:30 sati. Po dolasku slijedi organizirani transfer do hotela uz panoramski razgled grada u kojem ćete imati prilike doživjeti pravi mediteranski šarm ove katalonske ljepotice: stadion Camp Nou – plaza Espana – Montjuic – Olimpijski stadion – Kolumbov spomenik –Passeig de Gracias, slavna ulica s Gaudijevim kućama – glavni trg Plaza Cataluna – crkva Sagrada Familia, životno djelo slavnog arhitekta Gaudija. Smještaj u hotel. Predlažemo večernju orijentacijsku šetnju po kvartu Sant Martí u kojem je smješten naš hotel, u kojoj ćete imati prilike vidjeti trg Glories – nekada zamišljen kao centar novoga grada, kao i poznati neboder Torre Agbar koji će vas oduševiti kada u večernjim satima počne sjati u raznim bojama! Odmorite se uz večeru u jednom od lokalnih restorana i započnite svoj boravak u Barceloni s čašom sangrije. Povratak u hotel javnim gradskim prijevozom. Noćenje.
2. dan: BARCELONA
Doručak. Nastavak razgleda javnim gradskim prijevozom i pješice. Odlazak s voditeljem putovanja do parka Güell – veličanstvenog djela Antonija Gaudija s poznatim, bajkovitim, mediteranskim vrtovima (ulaznica uz doplatu). Nešto dalje od središta grada, park je sa svojim neobičnim vizurama, snovitim kreaturama i oblicima idealno mjesto za pobjeći iz gradske vreve, a pogled s parka na grad, sve do mora, naprosto je očaravajuć! Nastavljamo prema crkvi Sagrada Familia – remek-djelu katalonske umjetnosti poznatog arhitekta Antonija Gaudija, njegovom životnom djelu (ulaznica uz doplatu). Slijedi odlazak u središte grada i šetnja slavnom Ramblom, najživljom gradskom ulicom i jednim od najprepoznatljivijih motiva katalonske prijestolnice. Šećući između uličnih zabavljača, prodavača, plesača, doći ćemo i do jedne od najljepših tržnica na svijetu, slavne Boquerije, živopisnog „trbuha grada“. Nastavak šetnje do Gotičke četvrti i katedrale (razgled izvana). Slobodno vrijeme za shopping i kavu. U večernjim satima moguć zajednički odlazak na trg Plaza Espana na predstavu „Magične fontane“, koja dočarava raskošnu igru vode i svjetlosti, uz glazbenu podlogu. Povratak u hotel javnim gradskim prijevozom s voditeljem putovanja ili individualno. Noćenje.
3. dan: BARCELONA
Doručak. Predlažemo fakultativno izlet u Figueras*, rodni grad genijalnog Salvadora Dalija, u kojem se nalazi njegov muzej, jedan od najneobičnijih muzeja u Španjolskoj i drugi najposjećeniji u zemlji (uz doplatu, minimum 20 putnika). Ovaj važni predstavnik španjolskog nadrealizma tu je dao sagraditi muzej za koji je kupio gradsko kazalište nadsvođeno staklenom kupolom i u njega smjestio mnogo svojih neobičnih djela, a sâm izgled muzeja potpuno je u njegovom stilu, začudan i ekscentričan! Slobodno vrijeme za šetnju i kavu te povratak u Barcelonu u popodnevnim satima. Za one koji odluče ostati u gradu, slobodan dan za osobne programe u gradu koji pruža tako puno mogućnosti. Iskoristite priliku za posjet nogometnom stadionu FC Barcelona – Camp Nou (uz doplatu), šetnju živopisnim šetalištem uz luku Port Vell i odlazak u veliki Akvarij (uz doplatu), posjet Gaudijevim kućama Casa Batlló i La Pedrera, posjet nekom od barova s tapasima – tipičnim španjolskim malim zalogajima. Navečer predlažemo odlazak na flamenco predstavu s večerom (uz doplatu). Povratak javnim gradskim prijevozom s voditeljem putovanja. Noćenje.
4. dan: BARCELONA - ZAGREB
Doručak. Odjava iz soba i smještaj prtljage u za to predviđenu prostoriju. Slobodno vrijeme za osobne programe. Predlažemo posjet poznatim muzejima kojima Barcelona obiluje, poput Pomorskog muzeja, odličnog muzeja Picasso, Muzeja katalonske umjetnosti ili muzeja Joana Miroa, panoramsku vožnju brodićima po luci Barcelone ili posjet Pueblu Espanol (uz doplatu), jedinstvenom kompleksu građevina u raznim stilovima iz cijele Španjolske. Ili se jednostavno zaputite prema gradskoj plaži Barceloneti i nagradite se ručkom u jednom od odličnih restorana. Transfer za zračnu luku u 15:30 sati ispred hotela. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Zagrebu u 18:20 sati. Dolazak u Zagreb u 20:20. Kraj programa.
Datum polaska Datum povratka 1/2 soba 1/1 soba Pristojbe i naknade zračnih luka Popust Status
1.4.2021.
4.4.2021.
3.290,00 kn
4.140,00 kn
0,00 kn
200 kn
First Minute

Garantirani polazak
20.5.2021.
23.5.2021.
2.990,00 kn
3.840,00 kn
0,00 kn
200 kn
First Minute

Garantirani polazak
24.6.2021.
27.6.2021.
3.290,00 kn
4.140,00 kn
0,00 kn
200 kn
First Minute

Garantirani polazak
8.4.2021.
11.4.2021.
2.690,00 kn
3.540,00 kn
0,00 kn
200 kn
First Minute

Garantirani polazak
5.8.2021.
8.8.2021.
3.290,00 kn
4.140,00 kn
0,00 kn
200 kn
First Minute

Garantirani polazak
29.4.2021.
2.5.2021.
2.990,00 kn
3.840,00 kn
0,00 kn
200 kn
First Minute

Garantirani polazak
19.8.2021.
22.8.2021.
3.290,00 kn
4.140,00 kn
0,00 kn
200 kn
First Minute

Garantirani polazak
FIRST MINUTE popust vrijedi za rezervacije do popunjenja određenog broja mjesta!
CIJENA UKLJUČUJE:
• prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Barcelona – Zagreb,
• uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm),
• transfere zračna luka – hotel – zračna luka s panoramskim razgledom grada u dolasku,
• tri noćenja s doručkom u hotelu Ibis Plaza Glories u Barceloni,
• razgledavanja prema programu,
• voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku,
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.
CIJENA NE UKLJUČUJE:
• obveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe i naknade 1.090 kn po osobi (plaća se agenciji prilikom rezervacije aranžmana)
• ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
• boravišnu pristojbu od 1-2 eur po osobi po noćenju (točna obavijest o iznosu boravišne pristojbe bit će objavljena u završnom pismu)
• doplatu za jednokrevetnu sobu: 850 kn po osobi, obavezna doplata ako osoba putuje sama
• izlet autobusom u Figueras sa uključenom ulaznicom za Dali Muzej: 350 kn po osobi odrasli, 250 kn djeca do 14 godina, (min. 20 prijavljenih – prijava i plaćanje prilikom rezervacije putovanja)
• flamenco show uz večeru: 450 kn po osobi (morski plodovi, španjolska paella, salata, desert, jedno piće) (prijava i plaćanje prilikom rezervacije putovanja)
• napojnicu za vodiča – po želji, nije obavezno, ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-5 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami ako istu želite ostaviti)
• putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti
OBAVEZNA DOPLATA (prilikom rezervacije):
Doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade 1.090 kn po osobi
• doplata za jednokrevetnu sobu 850 kn po osobi, obavezna doplata ako osoba spava sama,
OBAVEZNA DOPLATA (na licu mjesta):
• plaća se boravišna pristojba od 1-2 eur po osobi po noći (točna obavijest o iznosu boravišne pristojbe bit će objavljena u završnom pismu)
FAKULTATIVNI IZLETI:
• izlet autobusom u Figueras sa uključenom ulaznicom za Dali Muzej: 350 kn po osobi odrasli, 250 kn djeca do 14 godina, (min. 20 prijavljenih – prijava i plaćanje prilikom rezervacije putovanja)
• flamenco show uz večeru: 450 kn po osobi (morski plodovi, španjolska paella, salata, desert, jedno piće) (prijava i plaćanje prilikom rezervacije putovanja)

- Informativne cijene ulaznica po osobi (po želji; cijena ulaznica je podložna promjeni, agencija osigurava ulaznice – prijava i plaćanje prilikom rezervacije putovanja, min. 15 uplaćenih putnika za realizaciju):
• ulaznica za Gaudijev Park Güell s rezervacijom termina: 90 kn odrasli, djeca 7-12 god. 65 kn
• ulaznica za remek-djelo Gaudija, crkvu Sagrada Familia, s rezervacijom termina: 255 kn odrasli, djeca do 11.god gratis
• ulaznica za stadion Camp Nou FC Barcelone, s rezervacijom termina: 280 kn odrasli, djeca 4-10 god. 180 kn, djeca do 4 god. gratis,
• ulaznica za Pueblo Espanol s rezervacijom termina: 115 kn odrasli, djeca 4-12 god. 65 kn, djeca do 4 god. gratis,
• ulaznica za Akvarij s rezervacijom termina: 190 kn odrasli, djeca 5-10 god. 150 kn, djeca 3-4,99 god. 75 kn.
POPUSTI I DOPLATE:
• 20% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
• odrasla osoba na pomoćnom ležaj u trokrevetnoj sobi po redovnoj cijeni, na upit
• mogućnost doplate za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule, po osobi 380 kn + zrakoplovne pristojbe (raspoloživost i potvrda letova na upit, te individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu)
Informativne cijene ulaznica (plaćanje na licu mjesta):
Informativne cijene ulaznica (po želji tko želi ići, cijena ulaznica je podložna promjeni)
- Casa Batllo: 18 EUR,
- Katedrala: 6,50 EUR,
- Muzej Picasso: 12 EUR
VAŽNE INFORMACIJE:
- vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlines objavljenom u 2018. godini i podložna su promjeni,
- Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte,
- uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm),
- Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Barceloni, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
- završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
- fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
- organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
- organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Agencija nije odgovorna niti može znati unaprijed radno vrijeme “Magičnih fontana”, te jesu li otvorene,
- program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
Informacije o letu:
Prijevoznik: Croatia Airlines
OU374 ZAGREB 15:20 BARCELONA 17:30
OU375 BARCELONA 18:20 ZAGREB 20:20
Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Španjolsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.
U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Španjolskoj nalazi se u Barceloni.
Konzulat Republike Hrvatske u Kraljevini Španjolskoj u Barceloni se nalazi na adresi c/Comte d'Urgell, 165-167, esc B, 08036 Barcelona, Španjolska. Kontakt podaci: tel. 0034 93 272 0043, fax. 0034 93 488 0755, e-mail: consulcroacia@telefonica.net. Počasni konzul: Juli C. Barcena San José.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.
Minimalan broj putnika: 20
Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. P15-1020000531 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.