ELISA TOURS turistička agencija, 5. Poljanice 10, Zagreb, Tel:01/4641 374
Broj dana 5
Prvi datum polaska 4.10.2018.
Mjesto polaska Zagreb, Karlovac, Rijeka
Prijevoz Autobusom
Kategorija smještaja Hotel 3*Image description
Usluga Noćenje s doručkom
Bologna - Rim - Vatikan - Pompeji - Napulj - Ovrtieto
TORRE DI PRATOLUNGO***
1. dan ZAGREB / KARLOVAC / RIJEKA - BOLOGNA - RIM
Polazak autobusa u 5:30 sati s Autobusnog kolodvora u Zagrebu. Vožnja preko Karlovca i Rijeke (moguć ukrcaj putnika), uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Dolazak u BOLOGNU. Razgled najstarijeg sveučilišnog grada na svijetu: BAZILIKA SV. PETRONIJA - PIAZZA MAGGIORE – NAJSTARIJE SVEUČILIŠTE - KOSI TORNJEVI – NEPTUNOVA FONTANA. Nastavak putovanja prema Rimu. Smještaj u hotel. Noćenje.
2. dan RIM
Doručak. Odlazak na razgled grada: SANTA MARIA MAGGIORE – SVETI PETAR U OKOVIMA – KOLOSEUM – FORUM ROMANUM - KAPITOL – PIAZZA VENEZIA - PANTEON - PIAZZA NAVONA. Slobodno vrijeme za osobne programe. U večernjim satima odlazak do FONTANE DI TREVI I ŠPANJOLSKIH STUBA. Povratak u hotel. Noćenje.
3. dan RIM - POMPEJI - NAPULJ - RIM
Doručak. Odlazak autobusom (uz doplatu) na cjelodnevni izlet Pompeji - Napulj. Razgled Pompeja, ostataka starorimskog gradića koji je u ljeto 79. godine nestao u erupciji Vezuva, a lokacija je zbog pepela ostala neotkrivena preko 1500 godina. Nastavak vožnje do Napulja. Nakon panoramskog obilaska autobusom, razgled pješice: Castel Nuovo – Kraljevska palača – Teatro San Carlo – Galerija Umberto I. Kraće slobodno vrijeme. Povratak u Rim. Noćenje.
4. dan RIM - VATIKAN
Doručak. Odlazak na razgled grada: ANĐEOSKI MOST – ANĐEOSKA TVRĐAVA - VATIKAN. Razgled najveće crkve na svijetu, BAZILIKE SV. PETRA, kojim dominira Michelangelova KUPOLA. Predlažemo posjet Vatikanskim muzejima i Sikstinskoj kapeli. Slobodno vrijeme za osobne programe. U večernjim satima predlažemo odlazak u četvrt Trastevere, koja odiše pravom rimskom atmosferom, s tipičnim restoranima, barovima i uličnim zabavljačima. Noćenje.
5. dan RIM - ORVIETO - RIJEKA / KARLOVAC / ZAGREB
Doručak. Odlazak iz Rima i vožnja do ORVIETA, jednog od najljepših gradića Italije, osnovanog u doba Etruščana. Razgled gradske jezgre s prekrasnom katedralom Santa Maria Assunta. Posebna znamenitost je i „Podzemni grad“, s više od 1200 špilja, tunela i bunara iskopanih ljudskom rukom. Nastavak vožnje kroz Italiju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.
7519 3

7519 4

7519 1

7519 2

Datum polaska Datum povratka 1/2 soba 1/1 soba Status
4.10.2018.
8.10.2018.
1.890,00 kn
2.680,00 kn
Garantirani polazak
CIJENA UKLJUČUJE:
• prijevoz turističkim autobusom prema programu,
• pratitelja putovanja,
• smještaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama, tuš/WC, na osnovi 4 noćenja s doručkom,
• razglede prema programu,
• troškove organizacije i prodaje putovanja.
CIJENA NE UKLJUČUJE:
• ulaznice za kulturno-povijesne spomenike,
• karte za javni gradski prijevoz,
• putno osiguranje.
• osobnu potrošnju,
• doplatu za jednokrevetnu sobu.
DOPLATA PO ŽELJI (prilikom rezervacije):
• za jednokrevetnu sobu: 490 kn (na polasku 3.1., 21.2.)
• za jednokrevetnu sobu: 790kn (ostali polasci).
DOPLATA PO ŽELJI (na licu mjesta):
• za izlet Pompeji-Napulj €50 (uključuje prijevoz autobusom, ulaznicu i razgled Pompeja u pratnji lokalnog vodiča) – izlet je garantiran, potrebna predbilježba u agenciji.
OBAVEZNA DOPLATA (na licu mjesta):
• za boravišnu pristojbu u Rimu: €4 (po osobi i danu u hotelu 3*), djeca do 10 godina ne plaćaju pristojbu
POPUSTI:
Dijete do 12 godina 10% popusta na pomoćnom ležaju.
Odrasli 5% popusta na pomoćnom ležaju.
Mogućnost smještaja u obiteljskim sobama (2+2), djeca do 12 godina 10% popusta.
INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA (plaćanje na licu mjesta po osobi):
• Koloseum, Forum Romanum i Palatinum €12,
• Vatikanska muzej €16,
• uspinjača u Orvietu €3,
• karta za metro 1,50 €

Za Vatikanske muzeje i Sikstinsku kapelu predlažemo online kupovinu ulaznica na stranici https://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/do za termin 4. dana boravka od 14:00 sati ili kasnije.
Online cijena €20 (bez čekanja u redu).
Prilikom razgleda Rima koristi se podzemna željeznica. Pojedinačna cijena karte €1,50 (potrebne su ca. 4 karte).
NAPOMENA:
Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda, kao i dan posjeta Pompejima, ovisno o državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen, bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda
Najmanji broj prijavljenih putnika: 40
Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. P15-1020000067 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.