ELISA TOURS turistička agencija, 5. Poljanice 10, Zagreb, Tel:01/4641 374
Broj dana 14
Prvi datum polaska 29.12.2019.
Mjesto polaska Zagreb, Hrvatska
Prijevoz Zrakoplovom
Kategorija smještaja Hoteli sa 3* / 4*Image description
Usluga Prema programu
NOVA GODINA U VIJETNAMU I KAMBODŽI
1. DAN 29.12.: ZAGREB-DOHA
Polazak zrakoplova iz zračne luke Franjo Tuđman za Dohu na liniji QR218 (Qatar Airways) u 16:05 h. Molimo da na prijavu za let dođete najmanje dva sata prije polijetanja zrakoplova. Dolazak u Dohu u 23:35 h. Nastavak putovanja u 20:50 h na liniji QR968 (Qatar Airways).
2. DAN 30.12.: DOHA-HANOI
Nastavak putovanja u 02:55 h na liniji QR976 (Qatar Airways). Slijetanje u Hanoi u 13:30 h. Organizirani transfer do hotela gdje ćemo ostaviti prtljagu. Kasnije poslijepodne slijedi tura „starom četvrti“ inspiriranom Francuskom. Slobodno vrijeme za kupovinu u dizajnerskim dućanima i obilazak prekrasnih galerija suvremene umjetnosti. Nakon toga uživat ćete u poznatoj predstavi Water Pupets odn. lutaka na vodi. Večera uključena. Noćenje.
3. DAN 31.12.: HANOI
Doručak. Dan započinjemo s istraživanjem Hanoia. Prvo ćemo posjetiti Ho Chi Minh mauzolej, muzej i predsjedničku palaču. Slijedi šetnja do Hrama književnosti originalno izgrađen kao Konfucijev hram. Odlazak do Muzeja sramotnog Hoa Loa zatvora tzv „đavolje rupe“, vijetkongovci su ga koristili za mučenja i ispitivanja zarobljenih američkih pilota čije su zrakoplove oborili. Redovito su ih premlaćivali i držali u samicama. Nakon laganog ručka koji je uključen u program, nastavljamo posjetom lokalnoj tržnici uz upoznavanje načina života lokalnog stanovništva. Nakon tržnice nastavak šetnje ulicama u kojima možete isprobati lokalnu hranu poput prženog tijesta, tofua, palačinke od rižinog tijesta, punjene rolice s raznim vrstama mesa i povrća, lokalno pivo…odlazak na Dong Xuan tržnicu s mnoštvom začina, namirnica i suvenira. Na kraju šetnje odlazak na kavu u staroj četvrti gdje možete uživati u tzv. „egg coffee“, poznatom vijetnamskom napitku koji se tradicionalno priprema sa žumanjcima, šećerom, kondenziranim mlijekom i kavom. Večera uključena (Novogodišnja večera i doček Nove Godine je u vlastitom aranžmanu). Noćenje.
4. DAN 1.1.: HANOI-HALONG BAY- Sretna Nova Godina!
Nakon doručka predlažemo odlazak na dvodnevni izlet do „bisera Vijetnama“ – Halong Bay. (dio grupe koji ne želi na izlet ostaje u hotelu u Hanoi-u na osnovi noćenja s doručkom uz slobodno vrijeme za vlastite programe). Zaljev je pod zaštitom UNESCO-a, sastoji od vapnenačkih stijena i 1960 otoka različitih oblika i veličina na području od 1.553 km2 te je 2011. proglašen jednim od svjetskih čuda. Dolazak prije ručka te ukrcaj na brod s kojeg započinje plovidba između otoka i vapnenačkih formacija. Na brodu ćete uživati u ručku i prekrasnom pogledu. Ranije poslijepodne vožnja kajacima skrivenim djelom zaljeva do tamne i svjetle spilje. Povratak na brod te nastavak putovanja. Uživajte u prekrasnom zalasku sunca. Slijedi osvježenje i večera na brodu uz poseban performance i prekrasnu tradicionalnu vijetnamsku glazbu. Noćenje.
5. DAN 2.1.: HALONG BAY- TRA BAU - HANOI
Ukoliko ste ranoranioc, jutro započnite vježbanjem Thai Chia ili fotografiranjem. Nakon doručka odlazak kajacima u istraživanje prekrasnog teritorije Tra Bau. Posjet ribarskoj farmi te druženje s ribarima kako biste što više saznali o njihovom načinu života te svakodnevici. Povratak na brod. Na brodu uživajte u tradicionalnom vijetnamskom ručku prije povratka u luku. U ranim popodnevnim satima slijedi povratak u Hanoi. Slobodno vrijeme i noćenje u hotelu.
6. DAN 3.1.: HANOI-HO CHI MINH
Nakon doručka slijedi transfer do zračne luke. Priprema za jutarnji let za Ho Chi Minh. Po slijetanju u najveći grad Vijetnama, vožnja do hotela u centru grada i check inn. Nakon smještaja u hotel predlažemo odlazak u razgled grada. Započet ćemo predsjedničkom palačom izgrađenom 1962. godine. Ispod palače je smješten bunker u kojem je boravio predsjednik za vrijeme rata te se u njemu nalaze karte s iscrtanim borbenim linijama i centri s kompletnom opremom za komunikaciju. Gradska vijećnica, glavni poštanski ured, gradsko kazalište. Nakon ručka (uključen) doživite nezaboravno iskustvo na Ben Thanh marketu, najvećoj tržnici u Ho Chi Minhu (Sajgonu). Povratak u hotel, noćenje.
7. DAN 4.1.: HO CHI MINH-CHU CHI TUNELI
Doručak. Danas predlažemo odlazak na turu do Cu Chi Tunela, nezaobilaznog odredišta u južnom Vijetnamu. Tuneli su bili poznati tijekom Vijetnamsko – Američkog rata. Tunelski sustav proteže se na preko 200 km i sastoji se od tri razine dubine 8-12 m koje daje uvid u razdoblje vijetnamske povijesti i materijale koji su se koristili prilikom kopanja tunela. U tunelima su smještene škole, bolnice, kuhinje i vojne ratne sobe. Vijetnamski Vlada sačuvala je oko 75 km tunela kao memorijalni park. Povratak u Ho Chi Minh. Večer slobodna za vlastite programe, noćenje.
8. DAN 5.1.: HO CHI MINH-DELTA MEKONGA
Ujutro nakon doručka predlažemo odlazak na deltu Mekonga. Uputit ćemo se prema gradu My Tho gdje ćemo posjetiti Vinh Trang hram s visokim budističkim kipovima. Nakon toga krećemo u vožnju brodom na kojoj ćemo proći pored lokalnih kuća i dvorišta, mjesta na kojima se proizvode bomboni od kokosa, farme pčela… Imat ćete priliku isprobati sezonsko voće i čaj te uživati u lokalnoj glazbi. Ručak na izletu uključen. Predvečer povratak u Ho Chi Minh. Noćenje u hotelu.
9. DAN 6.1.: HO CHI MINH-PHNOM PENH
Nakon ranog doručka slijedi dvosatna vožnja do Moc Bai granice (vijetnamska strana). Nakon graničnih formalnosti i prelaska granice u Kambodžu slijedi vožnja do Phnom Penha. Smještaj u hotel te slobodno poslijepodne. Noćenje.
10. DAN 7.1.: PHNOM PENH
Doručak. Danas predlažemo odlazak u razgled Phnom Penha, glavnog grada Kambodže. Obići ćemo Wat Phnom, budistički hram iz 1372. Godine, ujedno i najviši vjerski hram u gradu. Posjet kraljevskoj palači s muzejom i Srebrnom pagodom (pod popločen s više od 5000 srebrnih opeka) u kojoj se nalazi zlatni kip Bude optočen dijamantima. Odlazak u Narodni muzej u kojem je izložena zbirka umjetničkih predmeta koji ilustriraju povijest Kmera. Poslije podne ćemo upoznati mračno razdoblje Kambodžanske povijesti. Posjet Tuol Sleng srednjoj školi/zatvoru u kojoj su se odvijale grozote režima Crvenih Kmera. Odlazak do Polja smrti Chound Ek poznatog mučilišta Crvenih Kmera. Za 4 godine njihove vladavine, ubijeno je oko 2 milijuna ljudi, a ekonomija zemlje bila je u potpunosti uništena. Navečer posjeta Ruskom Marketu. Odlazak u hotel, noćenje.
11. DAN 8.1.: PHNOM PENH-SIEM REAP
Nakon doručka slijedi transfer do Siem Reapa. Na putu ćete vidjeti život lokalnog stanovništva i prekrasnu zelenu prirodu. Dolazak u hotel, check in. Noćenje.
12. DAN 9.1.: SIEM REAP-ANGKOR WAT
Doručak. Danas predlažemo odlazak u Angkor Wat, najvažniji i najveći hramski kompleks kambodžanske regije Angkor u kojoj je do danas otkriveno više od 1000 hramova. Najvećim dijelom sagrađen je od 1113. do 1150. godine, u vrijeme vladavine kmerskoga kralja Surjawarmana II., na prostoru od oko dva četvorna kilometra. Angkor Wat je jedan je od najfascinantnijih i najvećih vjerskih spomenika na svijetu te najznačajniji simbol Kambodže koji se nalazi i na državnoj zastavi. U popodnevnim satima krećemo s razgledom hramova. Ulazak kroz južna vrata Angkora s prekrasnim kompleksom budističkih hramova. Odlazak do stepenaste piramide Phimeanakas, takozvane „terase slonova“ koja je nekada služila za kraljeve audijencije a naziv je dobila po reljefima slonova. Doživite Bayon čija su najznamenitija odlika masivna kamena lica uklopljena u mnoge tornjeve, koji se uzdižu iznad središnje terase. Golema misteriozna lica koja vas gledaju ili su sklopljenih očiju zaista djeluju fascinantno. Tura završava hramom Ta Prohm s velikim brojem drveća, zelenila te korijena isprepletenih mahovinom koji rastu između njegovih ruševina. Taj prekrasni spoj učinio ga je jednim od najposjećenijih hramova Angkora. Povratak u hotel, noćenje.
13. DAN 10.1.: SIEM REAP-BANGKOK-DOHA
Doručak. Odjava iz hotela te transfer za let do Bangkoka na liniji PG914 u 15:35h. Slijetanje u Bangkok u 16:55h. Nastavak leta za Dohu u 19:35h na liniji QR833. Slijetanje u Dohu u 23:25h.
14. DAN 11.1.: DOHA-ZAGREB
Nastavak putovanja na liniji QR215 u 02:00. Slijetanje u Zagreb predviđeno u 06:15h.
Datum polaska Datum povratka 1/2 soba 1/1 soba Pristojbe i naknade zračnih luka Popust Status
29.12.2019.
11.1.2020.
11.590,00 kn
14.080,00 kn
2.990,00 kn
600 kn
Last Minute

Garantirani polazak
LAST MINUTE popust vrijedi za rezervacije do popunjenja određenog broja mjesta!
CIJENA UKLJUČUJE:
- prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Doha-Hanoi-Siem Reap-Bangkok-Doha-Zagreb (Qatar Airways, Bangkok Airways) na ekonomskoj klasi
- unutarnji let Hanoi-Vietnam (Vietnam Airlines) na ekonomskoj klasi
- 11 noćenja u hotelima 3*/4* u dvokrevetnoj sobi prema programu
- 11 x doručak, 1 x ručak u Hanoi-u, 2 x večera u Hanoi-u
- svi razgledi prema programu
- lokalnog vodiča na engleskom jeziku
- stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja
- usluge voditelja putovanja
- organizaciju i pripremu putovanja
CIJENA NE UKLJUČUJE:
- zrakoplovne pristojbe 2.990 kn, obavezna doplata kod prijave (podložne promjenama do datuma izdavanja avio karte)
- napojnice lokalnim davateljima usluga
- doplatu za jednokrevetnu sobu,
- vize,
- putno osiguranje,
- osobne troškove,
OBAVEZNA DOPLATA:
- za zrakoplovne pristojbe i naknade po osobi 2.990 kn (podložne promjenama) - plaćanje prilikom rezervacije
- za jednokrevetnu sobu 2.490 kn (ako osoba putuje sama / spava sama u sobi) - plaćanje prilikom rezervacije
- za napojnice lokalnim davateljima usluge - plaćanje na licu mjesta
- za vizu za Kambodžu 30 USD (na licu mjesta na granici znaju zatražiti 5 -10 USD napojnice) - plaćanje na licu mjesta
DOPLATA PO ŽELJI (prilikom rezrevacije):
- za vizu za Vijetnam uz agencijsko posredovanje odlaskom u ambasadu u Budimpešti: 650 kn (potrebno uplatiti u agenciji)
FAKULTATIVNI SADRŽAJI:
- izlet Halong Bay (brod 4*, 1 noćenje, uključen doručak, 2 x ručak i večera): 240 Eur= 1.800 kn
- tura Ho Chi Minh (ručak uključen): 45 Eur= 337 kn
- izlet Cu Chi tuneli: 40 Eur= 300 kn
- izlet delta Mekonga (ručak uključen): 55 Eur= 412 kn
- tura Phnom Penh i Polja smrti: 80 Eur = 600 kn
- izlet Angkor hramovi: 85 Eur= 637 kn
*minumum prijavljenih za realizaciju izleta: 10, izleti se rezerviraju i plaćaju u agenciji prije polaska (ca 15 dana pred put)
PREDVIĐENA VREMENA LETA:
QR 218 29DEC ZAGDOH 1605 2335
QR 976 30DEC DOHHAN 0255 1330
PG 914 10JAN REPBKK 1535 1655
QR 833 10JAN BKKDOH 1935 2325
QR 215 11JAN DOHZAG 0200 0615
Minimalni broj putnika: 14
Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. P15-1020000067 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.