ELISA TOURS turistička agencija, 5. Poljanice 10, Zagreb, Tel:01/4641 374
Broj dana 4
Prvi datum polaska 30.12.2019.
Mjesto polaska Zagreb, Hrvatska
Prijevoz Zrakoplovom
Kategorija smještaja Hotel 3*Image description
Usluga Noćenje s doručkom
Nova Godina u Rimu avionom - 4 dana
1. dan, 30.12.: ZAGREB/SPLIT - RIM
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman, kod šaltera informacija u 13:00 sati. Polazak zrakoplova Croatia Airlines u 14:35 sati. Međuslijetanje u Splitu u 15:25 sati (ukrcaj putnika u Splitu potrebno je najaviti kod rezervacije). Polazak zrakoplova iz Splita u 15:55 sati. Po slijetanju zrakoplova u Rim u 17:10 sati, slijedi transfer autobusom do hotela, uz kraći panoramski razgled grada. Smještaj u hotel u centru grada, zona Stazione Termini. Nakon kraćeg odmora odlazak ne šetnju središtem grada: Piazza dela Republica, Piazza Barberini, Španjolske stube, Piazza di Spagna, Fontana di Trevi. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.
2. dan, 31.12.: RIM - VATIKAN
Doručak. Odlazak na razgled grada pješice i javnim prijevozom: Anđeoski most, Anđeoska tvrđava, Vatikan, trg sv. Petra s kolonadama. Razgled najveće crkve na svijetu, Bazilike sv. Petra, kojom dominira Michelangelova kupola. Svakako predlažemo uspon na čuvenu kupolu (320 stepenica) s prekrasnom panoramom cijelog Rima. Predlažemo posjet Vatikanskim muzejima i Sikstinskoj kapeli. Nastavak razgleda Piazza Navona s Fontanom četiri rijeke, Panteona - Hram svih bogova s čudesnom kupolom. Doček Nove godine na trgovima i ulicama Rima. Noćenje.
3. dan, 01.01.,: RIM
Doručak. Odlazak na razgled grada pješice i javnim prijevozom: crkva Santa Maria Maggiore, crkva San Pietro in Vincoli gdje se nalazi grob Julija Klovića i Michelangelova skulptura Mojsija. Razgled nastavljamo šetnjom antičkim Rimom: Koloseum, Palatinum, Rimski forum, Piazza Venezia, Oltar domovine i spomenik Viktoru Emanuelu II, bazilika Santa Maria Sopra Minerva Slobodno vrijeme za večeru u jednom od tipičan rimski restoran u okolici Piazze Navona. Noćenje.
4. dan, 02.01.: RIM - SPLIT/ZAGREB
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastito istraživanje grada. Predlažemo obilazak Koloseuma, Rimskog foruma i Palatina ili posjet Kapitolskim muzejima, skupini arheoloških muzeja smještenih u 3 palače: Palača konzervatora, Palača senatora i Nova palača. Transfer autobusom u 14:30 sati od hotela do Zračne luke u Rimu. Prijava na let za Zagreb. Polijetanje zrakoplova u 18:00 sati. Međuslijetanje u Split u 19:10 sati. Nastavak leta za Zagreb u 19:45 sati i dolazak u Zagreb u 20:40 sati.
Datum polaska Datum povratka 1/2 soba 1/1 soba Pristojbe i naknade zračnih luka Popust Status
30.12.2019.
2.1.2020.
3.490,00 kn
4.380,00 kn
1.190,00 kn
500 kn
Last Minute

Garantirani polazak
LAST MINUTE popust vrijedi za rezervacije do popunjenja određenog broja mjesta!
CIJENA UKLJUČUJE:
• povratni zrakoplovni prijevoz u ekonomskom razredu na liniji kompanije Croatia Airlines: Zagreb/Split - Rim - Split/Zagreb - dozvoljena količina predane prtljage 23 kg po osobi + 1 komad ručne prtljage do 7 kg po osobi
• smještaj na osnovi ukupno 3 noćenja s doručkom u hotelu 3* (u centru Rima, zona stazione Termini) u dvokrevetnim sobama
• transfer od zračne luke u Rimu do hotela
• transfer od hotela do zračne luke uz zaustavljanje kod bazilika sv.Ivana Lateranskog i sv.Pavla izvan zidina
• pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
• organizaciju i pripremu putovanja.
CIJENA NE UKLJUČUJE:
• doplatu za zrakoplovne pristojbe - 1.190 kn
• moguću doplatu za jednokrevetnu sobu - 890 kn
• Ulaznice za muzeje i kulturno - povijesne spomenike, informativne cijene ulaznica (mogu biti podložne promjeni):
- ulaznice za Vatikanske muzeje 17€ po osobi (preporučamo rezervaciju prije puta putem
interneta 3.dan putovanja poslije podne. Posjet muzejima je individualan)
- ulaznice za Koloseum 14 € po osobi (preporučamo rezervaciju prije puta putem interneta)
- karte za javni graski prijevoz: u Rimu se razgled obavlja pješice i javnim prijevozom tako da je potrebno kupiti karte za metro: pojedinačna vožnja 1,50 €, dnevna karta 7 €, dvodnevna karta 12,50 €
• boravišnu pristojbu koja se plaća na licu mjesta, na recepciji - 4 € po osobi i danu
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
• putno osiguranje
OBAVEZNA DOPLATA:
• za zrakoplovne pristojbe i naknade po osobi 1.190 kn - plaćanje prilikom rezervacije
• za jednokrevetnu sobu 890 kn (ako osoba putuje sama / spava sama u osbi) - plaćanje prilikom rezervacije
• za boravišnu pristojbu 4 € po osobi i danu - plaćanje na licu mjesta
INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA:
- ulaznice za Vatikanske muzeje 17€ po osobi (preporučamo rezervaciju prije puta putem interneta 3.dan putovanja poslije podne. Posjet muzejima je individualan)
- ulaznice za Koloseum 14 € po osobi (preporučamo rezervaciju prije puta putem interneta)
- karte za javni graski prijevoz: u Rimu se razgled obavlja pješice i javnim prijevozom tako da je potrebno kupiti karte za metro: pojedinačna vožnja 1,50 €, dnevna karta 7 €, dvodnevna karta 12,50 €
POPUSTI:
Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 10% popusta na osnovnu cijenu aranžmana.
NAPOMENE:
Za izlete je potrebno minimalno 15 prijavljenih.
Iznos zrakoplovnih pristojbi podložan je promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Vrijeme polaska zrakoplova navedeno je prema redu letenja zrakoplovne kompanije Croatia Airlines i može biti podložno promjeni.
Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Za Vatikanske muzeje i Sikstinsku kapelu predlažemo online kupovinu ulaznica na stranici https://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/do za 2. dan boravka (31.12.) od 11:30 h ili kasnije. Online cijena €21 (bez čekanja u redu).
GRANIČNE I VIZNE FORMALNOSTI:
Za državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
OSTALE INFORMACIJE:
Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi. Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.
Minimalan broj putnika za putovanje je 20.
Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. P15-1020000067 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.