ELISA TOURS turistička agencija, Zagreb, Tel:01/24 68 076
Broj dana 3
Prvi datum polaska 11.9.2020.
Mjesto polaska Zagreb, Hrvatska
Prijevoz Autobusom
Kategorija smještaja Hotel 4*Image description
Usluga Noćenje s doručkom
SARAJEVO 3 dana
Predviđeni hotel: Holiday 4*
1. dan: ZAGREB - SARAJEVO
Polazak iz Zagreba u 05:00 sati. Vožnja u pravcu Sarajeva modernim turističkim autobusom preko Slavonskog Broda, Bosanskog broda i Zenice uz usputna zadržavanja po potrebi. Dolazak u SARAJEVO u ranim poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Nakon smještaja orijentacijska šetnja s pratiteljem putovanja Baščaršijom kroz koju ćemo upoznati staru povijesnu jezgru. Počastite se najboljim ćevapima s domaćim jogurtom koje ćete ikada probati. Nakon obilaska slobodno poslijepodne za kupovinu ili ispijanje kavice u jednom od prekrasnih kafića na Baščaršiji. Noćenje.
2. dan: SARAJEVO - JAHORINA
Doručak. Odlazak u razgledavanje grada u pratnji lokalnog vodiča: TUNEL SPASA (uz doplatu na licu mjesta) jedina veza grada sa ostatkom svijeta tijekom opsade; INAT KUĆA posebna građevina koja se nalazi nasuprot vijećnici; BAŠČARŠIJA, niz trgovina u središtu Sarajeva, građena po uzoru na arapske sukove; MORIĆA HAN; SEBILJ TRG se nalazi fontana posebnog oblika izgrađena 1891. godine; GAZI HUSREFBEGOVA ĐAMIJA iz 1530. godine koju je dao izraditi bosanski namjesnik Gazi Husrev beg; LATINSKA ĆUPRIJA (Principov most), mjesto atentata na austrougarskog prijestolonasljednika Ferdinanda; BEGOV BEZISTAN; katolička katedrala izgrađena 1889. godine; Židovska mahala; AVAZOV TORANJ – VIDIKOVAC... Predlažemo odlazak u centar Sarajeva na BAŠČARČIJU te predlažemo odlazak u jednu od poznatih ćevabdžinica na ćevape u somunu s kajmakom, pitu zeljanicu i kiselo mlijeko. Predlažemo razgled grada: MOSTOVI SARAJEVA – SARAJEVSKA ČARŠIJA – BAŠČARŠIJA – GAZI HUSREV - BEGOVA DŽAMIJA – CAREVA DŽAMIJA – BIBLIOTEKA I KONAK – KATOLIČKA KATEDRALA – PRAVOSLAVNA KATEDRALA – LATINSKA ĆUPRIJA.
Nakon ručka u nekom od brojnih sarajevskih restorana, planiran je odlazak na olimpijsku planinu JAHORINU – alpsku idilu nadomak Sarajeva. Uživanje u pogledu na grad. Po povratku u Sarajevo slobodno vrijeme za samostalno istraživanje grada i za uživanje u noćnom životu grada. Predlažemo odlazak na večeru u jedan od sarajevskih restorana na Baščaršiji ili posjetite Kuću Sevdaha i uživajte u njezinoj atmosferi. Navečer predlažemo izlazak u poznate sarajevske klubove i barove. Noćenje.
3. dan: SARAJEVO – VRELO BOSNE – ZAGREB
Doručak. Slobodno prijepodne za vlastite programe, šetnju uz Miljacku te uživanje uz pravu bosansku kavu, te ako još niste, da probate rahat lokum, hurmašice, tufahije ili baklave u poznatoj sarajevskoj slastičarni Sarajbosni iz koje Vam preporučamo da ponesete slatke uspomene kući. U dogovoreno vrijeme polazak za VRELO BOSNE, park prirode pored Sarajeva i omiljeno izletište sarajlija gdje možete uživati u prekrasnoj prirodi. U poslijepodnevnim satima polazak prema Zagrebu, vožnja dolinom rijeke Bosne i graničnog prijelaza Brod. Uz kraće stanke, dolazak u Zagreb planiran je u večernjim satima.
Datum polaska Datum povratka 1/2 soba 1/1 soba Popust
11.9.2020.
13.9.2020.
990,00 kn
1.330,00 kn
100 kn
First Minute

9.10.2020.
11.10.2020.
990,00 kn
1.330,00 kn
100 kn
First Minute

FIRST MINUTE popust vrijedi za rezrevacije do popunjenja određenog broja mjesta!
CIJENA UKLJUČUJE:
• prijevoz udobnim turističkim autobusom,
• 2 noćenje sa doručkom u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama tuš/wc/TV u Sarajevu,
• boravišnu pristojbu 1,30 EUR po osobi i noćenju,
• voditelja putovanja iz Zagreba,
• mjesnog službenog vodiča,
• jamčevno osiguranje,
• troškove organizacije i realizacije aranžmana.
CIJENA NE UKLJUČUJE:
• doplatu za jednokrevetnu sobu 340 kn (obvezna doplata ako osoba putuje sama / spava sama u sobi),
• ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene,
• dodatne obroke i usluge koje nisu navedeni kao uključeni,
• troškove osobnih narudžbi,
• karte javnog gradskog prijevoza,
• putno osiguranje – preporučamo!
OBAVEZNA DOPLATA:
• za jednokrevetnu sobu 340 kn (ako osoba putuje sama / spava sama u sobi) – plaćanje prilikom rezervacije
DOPLATA PO ŽELJI:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
• Sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
• sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn
POPUSTI:
Nema popusta u trokrevetnim sobama.
INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA (podložne promjenama):
• Vrelo Bosne 2 KM,
• Tunel spasa 10 KM,
• Begova džamija 3€,
• Muzej atentata 4KM
NAPOMENE:
Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.
Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.
Završno pismo šaljemo 2 dana pred polazak.
GRANIČNE, VIZNE I ZDRAVSTVENE FORMLANOSTI:
Za državljane Republike Hrvatske viza za Bosnu i Hercegovinu nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili važeća putovnica. Putovnica ili osobna iskaznica moraju vrijediti još najmanje 3 mjeseca nakon datuma planiranoga odlaska iz Bosne i Hercegovine. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
Preporučamo paket putnog osiguranja.
VAŽNE INFORMACIJE:
-organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj sobama u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
-kvaliteta hotela – na nivou Europske unije pokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
-završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije dva dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.), fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
-organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
-agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa,
-program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu,
-zaustavljanje radi usputnih odmora određeno je propisima o radnom vremenu i obveznim odmorima vozača, zaustavljanja su na usputnim stajalištima u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 15 minuta
-dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka, vremena dolaska kao i daljeg rasporeda putovanja)
-putnicima koji za cilj imaju posjet izložbama, lokalitetima i slično (koje nisu dio programa), molimo da samostalno na internetu provjere radno vrijeme istih i da željeni posjet usklade sa slobodnim vremenom na putovanju,
Minimalni broj prijavljenih putnika 40
Organizator: Elisa tours d.o.o.
Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. P15-1020000531 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.