ELISA TOURS turistička agencija, Zagreb, Tel:01/24 68 076
Broj dana 6
Prvi datum polaska 11.8.2020.
Mjesto polaska Zagreb, Hrvatska
Prijevoz Autobusom
Kategorija smještaja Hoteli sa 3* / 4*Image description
Usluga Noćenje s doručkom
ISTANBUL - Čarolija Orijenta
VRIJEDNOST VIŠE:
• program bez noćnih vožnji,
Uz uplatu za Sultan Ahmet, večeru uz folklorni program i ulaznicu za Dolmabahce palaču, krstarenje Bosporom je GRATIS!
1. dan ZAGREB – SOFIJA
Polazak autobusa u 05:00 sati sa Autobusnog kolodvora Zagreb (peroni 502-506). Vožnja prema Republici Srbiji do Sofije, glavnog grada Republike Bugarske. Po dolasku u SOFIJU slijedi smještaj u hotel. Odlazak u večernji razgled grada u pratnji vodiča: KATEDRALA ALEKSANDRA NEVSKOG, BAZILIKA SV. SOFIJE, ROTONDA SV. JURJA, SV. PETKA SAMARDŽIJSKA, CRKVA SV. NEDELYA, BAŠI DŽAMIJA… Noćenje.
2. dan SOFIJA – ISTANBUL
Nakon doručka krećemo na put za ISTANBUL sa dolaskom u popodnevnim satima. Nakon smještaja u hotel i kraćeg odmora vodimo vas u ugodnu šetnju i prvo upoznavanje sa starim dijelom Istanbula. Povratak u hotel. Noćenje.
3. dan ISTANBUL
Nakon doručka odlazimo na panoramski razgled grada autobusom s odlaskom na Azijski dio Istanbula te vidikovac ČAMLIDŽA, mjesto na kojem se možete diviti veličanstvenoj panorami grada. Slijedi povratak u Stari dio grada, te razgled (fakultativno) slijedećih znamenitosti: AJA SOFIJE, remek-djela bizantske arhitekture, hipodroma koji je nekoć bio sportski i društveni centar Konstantinopolisa, DŽAMIJE SULTANA AHMETA (Plave džamije) iz 17. st. Te TOPKAPI PALAČE koja je tijekom 400 godina služila kao sjedište sultana. Zanimljivo je svakako pogledati HAREM (fakultativno), labirint intriga i centar svađa koji će vam vrlo jasno dati sliku onog vremena i pojasniti vam položaj tadašnjih žena. Posjetitelji Topkapi palače mogu vidjeti i važne relikvije poput kosti ruke svetog Ivana Krstitelja kao i polomljeni zub, otisak stopala i pramen kose islamskog proroka Muhameda. Nakon razgleda starog grada vodimo vas do KAPALI ČARŠIJE, jednog od najvećih natkrivenih bazara na svijetu gdje možete uživati u šetnji kroz labirint otprilike 4000 dućana, a širi se i na okolne gradske ulice, te je najveći shopping centar na svijetu. Na Kapali čaršiji prodaju se najrazličitiji proizvodi od zlata, kože, drva, keramike i bakra kao npr. Nakit, jakne, začini, torbe i koferi, tepisi, satovi, šeširi, tkanine, odjeća i potrepštine za trbušne plesačice, prženi kesteni i ušećereno koštunjićavo voće, suveniri i razglednice, čajevi, ukrasni tanjuri, čajnici i setovi za čaj, džezve za kavu, narghile itd. Po Kapali čaršiji može se lunjati satima i danima, bilo da se radi o shoppingu ili samo o razgledavanju. Slobodno poslijepodne za osobne programe, te mogući odlazak javnim prijevozom do trga TAKSIM, novog centra grada i poznate Ulice Oslobođenja (Istiklal Caddesi), pješačke zone i središta noćnog života Istanbula, gdje se nalaze brojne trgovine, restorani i barovi. Noćenje.
4. dan ISTANBUL
Nakon doručka slijedi obilazak EGIPATSKE TRŽNICE gdje vas očekuje uistinu bogatstvo mirisa, začina i ostalih orijentalnih specijaliteta. Zatim krećemo na KRSTARENJE BRODOM PO BOSPORU (fakultativno) rajskom mjestu, tjesnacu koji razdvaja Europu i Aziju čije obale rese drvene vile, raskošne palače, utvrde te ribarska sela, plovidba tijekom koje možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosporskog prolaza. Popodne je rezervirano za vaše slobodno uživanje u gradu ili posjet DOLMABAHCE PALAČE (fakultativno) koja će vas očarati. Dolmabahce dvorac je ekstravagantna palača sagrađena u rokoko stilu. Sultan Abdul Aziz želio je imati svoju verziju Versaillesa te je ovu palaču izgradio od zajmova stranih banaka jer ovoliko materijalno bogatstvo nikako nije mogao osigurati sam. Ovdje se ujedno i vidi sultanov izuzetno profinjen osjećaj za ukus. Na večer je organizirani FOLKLORNI PROGRAM uz tursku večeru (fakultativno) sa uključenom večerom, programom s trbušnim plesačicama, 2 bezalkoholna pića ili boca vina za 2 osobe. Povratak u hotel. Noćenje.
5. dan ISTANBUL – EDIRNE - PLOVDIV
Doručak. Prije nego što napustimo Tursku posjetit ćemo veličanstvenu džamiju Selimiju u staroj Osmanskoj prjestolnici EDIRNE. Sagrađena je 1575. godine kao remek djelo najpoznatijeg Osmanskog arhitekta Sinana po narudžbi Selima II - sin i nasljednik Sulejmana Veličanstvenog. Selimija je poznata po najvišljim minaretima u Turskoj, po kupoli koja se uzdiže 1,2 m više nego kupola Aja Sofije te po izuzetno elegantnim i svijetlim interijerom. Nastavljamo putovanje za Plovdiv, grad kulture te drugi po veličini grad u Bugarskoj, grad na sedam brežuljaka. Dolazak u PLOVDIV u kasnijim poslijepodnevnim satima, te razgled grada u pratnji vodiča: RIMSKI AMFITEATAR, STADION, KOMPLEKS ZGRADA NACIONALNOG PREPORODA... Te slobodno vrijeme. Smještaj u hotel. Noćenje.
6. dan PLOVDIV - ZAGREB
Doručak. Povratak kući, vožnja kroz Bugarsku i Srbiju uz usputna zaustavljanja i odmore tijekom puta. Dolazak u Zagreb se očekuje u poslijepodnevnim satima.
Datum polaska Datum povratka 1/2 soba 1/1 soba Popust
11.8.2020.
16.8.2020.
2.550,00 kn
3.270,00 kn
200 kn
First Minute

7.9.2020.
12.9.2020.
2.550,00 kn
3.270,00 kn
200 kn
First Minute

17.11.2020.
22.11.2020.
2.550,00 kn
3.270,00 kn
200 kn
First Minute

FIRST MINUTE vrijedi za rezervacije do popunjenja određenog broja mjesta!
CIJENA UKLJUČUJE:
• prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja,
• 1 noćenje s doručkom u Bugarskoj (Sofija), Hotel 3*, dvokrevetne sobe,
• 3 noćenja s doručkom u Turskoj (Istanbul), Hotel 3*, dvokrevetne sobe,
• 1 noćenje s doručkom u Bugarskoj (Plovdiv), Hotel 4*, dvokrevetne sobe,
• razgledavanja prema programu,
• voditelj putovanja,
• razgled Istanbula u pratnji stručnog mjesnog vodiča,
• jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana
CIJENA NE UKLJUČUJE:
• doplatu za jednokrevetnu sobu 720,00 kn (obvezna doplata ako osoba putuje sama / spava sama u sobi),
• ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene,
• dodatne obroke i usluge koje nisu navedeni kao uključeni,
• fakultativne sadržaje,
• karte javnog gradskog prijevoza,
• troškove osobnih narudžbi,
• paket putnog osiguranja – polica zdravstvenog osiguranja obavezna je za ulazak u Republiku Tursku
POPUSTI:
Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti.
OBAVEZNA DOPLATA:
• za jednokrevetnu sobu 720,00 kn (ako osoba putuje sama / spava sama u sobi) - plaćanje prilikom rezervacije,
DOPLATA PO ŽELJI (prilikom rezervacije):
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna.
Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
• Sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
• sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn
FAKULTATIVNI SADRŽAJI (plaćanje po želji na licu mjesta, OBAVEZNA predbilježba prilikom rezervacije):
• Sultan Ahmet 55 EUR po osobi (uključuje lokalnog vodiča i paket ulaznice za Plavu džamiju, Aya Sofiu i Topkapi palaču sa lokalnim vodičem);
• Večera uz folklorni program po osobi 45 EUR (uključena večera, program s trbušnim plesačicama, 2 bezalkoholna pića ili 2 bezalkoholna pića);
• Ulaznica za Dolmabahce palaču: 25 EUR (uključuje lokalnog vodiča, državne odaje i Harem);
• Posjet Haremu u Topkapi palači sa vodičem po osobi 10 EUR;
• Krstarenje Bosporom (uključen i lokalni vodič) po osobi 25 EUR
PREPORUČAMO PUTNO OSIGURANJE:
• Zdravstveno osiguranje pokriva troškove liječenja u iznosu do 10.000 € u slučaju hitnih liječničkih intervencija te troškove boravka u bolnici duljeg od 72 sata u iznosu od 500 €.
• Osiguranje od posljedica nesretnog slučaja osigurava pokriće od 5.000 € u slučaju smrti kao posljedice nesretnog slučaja i 10.000 € u slučaju trajnog progresivnog invaliditeta.
• Osiguranje prtljage pokriva gubitak ili uništenje prtljage koju osiguranik nosi na sebi i sa sobom tijekom trajanja putovanja, u odlasku i dolasku, te za vrijeme boravka, uslijed: prometne nesreće, elementarnih nepogoda (potresa, poplave, oluje i sl.), požara i eksplozije, kaznenog djela treće osobe (krađe, razbojstva), te za vrijeme dok je predana prijevozniku. Kašnjenje prtljage u zračnom prometu duže od 6 sati 60,00 eura. Gubitak 250,00 eura
•Osiguranje od rizika otkaza putovanja osigurava povrat 90% uplaćenog iznosa za aranžman u slučaju nemogućnosti putovanja radi iznenadne bolesti za koju niste bili liječeni zadnjih 6 mjeseci ili u slučaju smrti u užoj obitelji. Bez police osiguranja primjenjuju se Opći uvjeti za putovanje. Policu je moguće sklopiti isključivo prilikom izvršenja prve uplate za putovanje.

(Europska kartica zdravstvenog osiguranja nije alternativa putnom osiguranju. Ona ne pokriva troškove privatne zdravstvene zaštite ili troškove poput spašavanja pacijenta prilikom nezgode na skijalištu, zračni prijevoz natrag u domovinu ili ukradeno ili izgubljeno vlasništvo. Stoga je preporučljivo uz EKZO imati i odgovarajuće putno osiguranje.)

GRANIČNE, VIZNE I ZDRAVSTVENE FORMLANOSTI:
Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u Republiku Tursku.
Od 05.01.2016. sve osobe koje putuju u Republiku Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Republici Turskoj
Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje.
VAŽNE INFORMACIJE:
- organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj sobama u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
- kvaliteta hotela – na nivou Europske unije pokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
- završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije dva dana prije putovanja,
- organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
- agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa,
- program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu,
- zaustavljanje radi usputnih odmora određeno je propisima o radnom vremenu i obveznim odmorima vozača, zaustavljanja su na usputnim stajalištima u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 15 minuta
- dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka, vremena dolaska kao i daljeg rasporeda putovanja)
- putnicima koji za cilj imaju posjet izložbama, lokalitetima i slično (koje nisu dio programa), molimo da samostalno na internetu provjere radno vrijeme istih i da željeni posjet usklade sa slobodnim vremenom na putovanju,
- organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
Minimalni broj prijavljenih putnika 40
Organizator: Elisa tours d.o.o.
Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. P15-1020000531 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.