Advent u Beču, Bratislavi i Budimpešti

Beč, Austrija Prikaži na karti

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Adventska putovanja

Destinacija putovanja

Destinacija

Beč

Vrijeme trajanja

Vrijeme trajanja

3 dana

Voditelj putovanja

Voditelj putovanja

uključen

Maksimalna veličina grupe

Veličina grupe

do 45 osoba

Hotel 4*

Vrsta smještaja

Hotel 4*

Noćenje s doručkom

Usluge

Noćenje s doručkom

Garantirano

Pogodnost

Garantirano

Zagreb

Polazište

Zagreb

Autobusom

Vrsta prijevoza

Autobusom

Termini putovanja
16.12

Opis programa

Advent u Beču, Bratislavi i Budimpešti
Autobusom iz Zagreba
3 dana / 2 noćenja
Smještaj: hotel 4* u Bratislavi

1. dan ZAGREB – BEČ - BRATISLAVA
Polazak iz Zagreba u 05:00 sati (obavijest o mjestu polaska u završnom pismu). Vožnja kroz Sloveniju i Austriju do Beča uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Beč. Panoramski razgled grada autobusom: Karlov trg – Ring – Opera – Hofburg – Parlament – Gradska vijećnica – Prater – UN City. Šetnja gradskim središtem do katedrale sv. Stjepana. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za osobne programe. Predlažemo posjet slavnim bečkim kavanama-slastičarnicama, kupovinu u glavnoj trgovačkoj ulici Mariahilferstrasse ili posjet božićnom sajmu. Predlažemo i  posjet brojnim bečkim muzejima (povijesno-umjetnički muzej KHM, grafička zbirka Albertina, carski apartmani, Kunstforum, muzeji Museumsquartiera itd.). Vožnja do dvorca Schönbrunn. Posjet božićnom sajmu ispred dvorca, mogućnost posjeta unutarnjim prostorijama dvorca kao i šetnja velikim parkom.  Kratka jednosatna vožnja prema Bratislavi. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan BRATISLAVA  
Doručak. Razgled glavnog grada Slovačke: Stari grad Bratislavsky Hrad – stara gradska vijećnica - Michalski toranj – Katedrala sv. Martina – Academia Istropolitana - Slovačko narodno kazalište – glavni gradski trg. Slobodno vrijeme za osobne programe, odličan shopping u shopping centru Eurovia, posjet božićnom sajmu ili dodatne posjete muzejima. Navečer predlažemo šetnju  svečano ukrašenim gradskim središtem s bogatom ugostiteljskom ponudom i odlazak na večeru u neki od tradicionalnih slovačkih  restorana. Noćenje.

3. dan BRATISLAVA – BUDIMPEŠTA – ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela i vožnja prema Budimpešti. Po dolasku u Budimpeštu, razgled grada autobusom i pješice približit će nam najvažnije povijesne znamenitosti i zanimljivosti: Trg heroja podignut za tisuću godina dolaska Mađara, aveniju Andrassy - najljepšu gradsku ulicu sa sjajnim palačama i Operom, mostove na Dunavu, budimsku utvrdu sa crkvom sv. Matijaša i kraljevskom palačom. Slobodno vrijeme u pješačkoj zoni Vaci Utce s bogatom ponudom suvenirnica, trgovina, ugostiteljskih lokala i šetalištem uz Dunav ili posjet božićnom sajmu. Moguć fakultativni odlazak na vožnju brodom po Dunavu (prijava i doplata na licu mjesta). Uživati ćete u doživljaju mađarske prijestolnice s rijeke, uz obalu Margaretinog otoka, ispod mostova, s panoramskim pogledom na dunavsku i peštansku stranu grada Povratak vožnjom kroz Mađarsku uz kraće zaustavljanje putem prema Hrvatskoj. Povratak u Hrvatsku u kasnim satima.


Doplate:
- Doplatu za jednokrevetnu sobu u iznosu 450 kn (59,73 €) (obavezna doplata ako osoba putuje sama)
- Boravišnu pristojbu 1,70 € po osobi i noćenju (doplata na licu mjesta na recepciji, informativni  iznos, točna obavijest u završnom pismu)

Doplate po želji:
- Ulaznicu za dvorac Schönbrunn, Imperial tura  odrasli 22 €, mladi do 18 godina 15 € ( ulaznica uključuje audio slušalice na jednom od stranih jezika ili tekst na hrvatskom jeziku,  mogućnost i vrijeme ulaza u dvorac određeno je ukupnim brojem posjetilaca i sigurnosnim mjerama, cijena ulaznice može biti podložna promjeni)
- fakultativnu vožnju brodom po Dunavu u Budimpešti 15 € (prijava i doplata na licu mjesta, minimum 20 osoba)

Informativne cijene ulaznica za muzeje u Beču (mogu biti podložne promjeni):
- ulaznica za Povijesno-umjetnički muzej KHM 18 € ,
- Albertina 18,90 €,  
- Carska riznica 14 €,
- Carske odaje u Hofburgu 16 €,
- Akvarij Haus des Meeres i Aqua Terra Zoo 21,90 €,
- Veliki kotač Riesenrad u Prateru 13,50 €,
- Muzej carskih kočija 12 €

Popusti: Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 5% popusta.

Napomena:
Organizacija održavanja božićnih sajmova u nadležnosti je gradskih vlasti i mjesnih turističkih ureda.
Ukrcaj putnika moguć je samo u Zagrebu, a iskrcaj putnika moguć je u Zagrebu, kao i na stajalištima Petrol Sv.Križ kod Čakovca i Ljubeščica kod Varaždina.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
-  sjedala 3 i 4 u prvom redu  doplata po osobi 100 kn 13,27 €
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi  100 kn 13,27 €

Beč je glavni i najveći grad Austrije, i jedna od devet austrijskih saveznih zemalja. Grad leži na obalama Dunava, 40 km od granice sa Slovačkom i slovačkog glavnog grada Bratislave. Ima oko 1,6 milijuna stanovnika (petina stanovništva Austrije). Simbol Beča je katedrala sv. Stjepana, sjedište bečkog nadbiskupa. Administrativno je podijeljen na 23 okruga (njem. Bezirk). Sjedište je nekoliko međunarodnih organizacija: OPEC-a (Organizacije zemalja izvoznica nafte), IAEA (Međunarodne agencije za atomsku energiju) i UNIDO-a (Organizacije za industrijski razvoj Ujedinjenih naroda). Beč je u svjetskim razmjerima odavno postao i omiljeno turističko odredište, ponajviše zahvaljujući mnogobrojnim raskošnim kulturno-povijesnim spomenicima iz doba Austro-Ugarske monarhije, raznolikoj kulturnoj ponudi i naslovu glazbene prijestolnice u kojoj su između ostalih živjeli i stvarali poznati glazbenici kao što su Beethoven ili Mozart. U gradskom središtu (Innenstadt) nalazi se veličanstvena katedrala sv. Stjepana te brojni spomenici uvršteni na listu svjetske kulturne baštine. U neposrednoj blizini su i Bečka državna opera (Wiener Staatsoper), ulica Kärntner Straße - najfrekventnija pješačka zona Austrije, poznati hoteli, kavane i slastičarnice kao i znameniti Ring - ulica Ringstraße, koja kao prsten okružuje središte grada. Od 1980. godine u Beču se razvila živahna i raznovrsna noćna scena s ugostiteljskim četvrtima, umjetničkim galerijama, noćnim klubovima, jazz barovima i priredbama svake vrste. Veliki broj posjetitelja u Beč dolazi u mjesecu prosincu kada se u gradu održavaju i brojni božićni sajmovi na otvorenomm (Weihnachtsmarkt) od kojih je najpoznatiji Christkindlmarkt koji se pred Gradskom vijećnicom održava od 1975. godine. Većina bečkih znamenitosti može se posjetiti tijekom cijele godine kao npr. dvorci Schönbrunn, Hofburg i Belvedere ili poznati muzejski kompleks MuseumsQuartier.

Bratislava, glavni je i najveći grad Slovačke i sjedište Bratislavske pokrajine. Udaljena je samo 60 km od Beča, a prije Prvog svjetskog rata njegovo je predgrađe bilo povezano s Bratislavom električnim tramvajem. S obzirom na međusobnu udaljenost, Beč i Bratislava su najbliži glavni gradovi u Europi. Granice grada gotovo dosežu državne granice s Austrijom (4 km) i Mađarskom (13 km). Na istočnoj obali Dunava nalazi se znamenita povijesna jezgra, a na zapadnoj se smjestio moderni dio grada. Nekada poznat kao njemački Pressburg, mađarski Pozsony ili hrvatski Požun oduvijek je bio jedno od kulturnih središta Srednje Europe. Kao središte višestoljetne povijesti bio je raskrižje brojnih kultura i trgovinskih putova. Danas je najvažnije industrijsko i kulturno središte Slovačke. Kao središte višestoljetne kulture Bratislava obiluje brojnim kulturno povijesnim građevinama koje su većinom smještene u starom dijelu grada koje je glavno mjesto bogatih kulturnih događanja tijekom cijele godine.

Budimpešta, glavni grad Mađarske i glavni politički, industrijski, trgovački i prometni centar zemlje. Ima preko 1,7 milijuna stanovnika, što je manje od vrhunca dostignutog sredinom 1980-ih kada je imala 2,07 milijuna. Postala je jedinstveni grad 1873. godine spajanjem Budima i Starog Budima na desnoj obali Dunava s Peštom na lijevoj (istočnoj) obali. Bila je drugim središtem Austro-Ugarskog Carstva koje se raspalo 1918. godine. Ovaj jedan od najljepših gradova Europe ima mnoge znamenitosti od kojih su Budimski dvorac, Andraševa avenija, Trg heroja u Budimpešti i Milenijska podzemna željeznica upisani na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi.

Praktične napomene: Valuta u Austriji i Slovačkoj je euro. Valuta u Mađarskoj je mađarska forinta (HUF). Forinte se mogu nabaviti u Hrvatskoj prije početka putovanja (tečaj može biti povoljniji) ili zamijeniti na licu mjesta. Zamjena hrvatskih kuna u forinte moguća je u Budimpešti u nekim mjenjačnicama.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   
Za  državljane Republike Hrvatske  viza za Austriju, Slovačku i Mađarsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Cijene mogućih  ulaznica i fakultativnih sadržaja navedene su uz  pojedine programe  prema informaciji na dan  formiranja programa. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih sadržaja do kojih može doći  nakon objave programa. Mogući fakultativni sadržaji plaćaju se na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu navedeno plaćanje prije puta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili  za osobe koje zahtjevaju  upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i  na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Realizacija garantiranih polazaka ovisi o epidemiološkoj situaciji  i propisanim mjerama.

Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.

Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi. Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Cijena uključuje

prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja
2 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 4* u Bratislavi
turističkog voditelja putovanja
razglede prema programu putovanja
troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje

doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama)
ulaznicu za dvorac Schönbrunn, Imperial tura,
ulaznica za Povijesno-umjetnički muzej, Albertina, Carska riznica, carske odaje u Hofburgu, Akvarij Haus des Meeres i Aqua Terra Zoo, Veliki kotač Riesenrad u Prateru, Muzej carskih kočija
fakultativnu vožnju brodom po Dunavu u Budimpešti
boravišnu pristojbu po osobi po noćenju (u završnom pismu bit će objavljen točan iznos boravišne pristojbe)
Troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja

Dora Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Mar 2021

od
1.290 kn

171,21€