Advent u Njemačkoj

München - Njemačka

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Adventska putovanja

Destinacija putovanja

Destinacija

Njemačka

Vrijeme trajanja

Vrijeme trajanja

3 dana

Voditelj putovanja

Voditelj putovanja

uključen

Hotel 3*

Vrsta smještaja

Hotel 3*

Noćenje s doručkom

Usluge

Noćenje s doručkom

Zagreb

Polazište

Zagreb

Autobusom

Vrsta prijevoza

Autobusom

Opis programa

Advent u Njemačkoj

München –Nürnberg -Passau
Datum putovanja: 3.-5.12., 10.-12.12., 17.-19.12.2021.

1. dan  ZAGREB - MÜNCHEN
Polazak autobusa u 5:30 s Autobusnog kolodvora u Zagrebu. Vožnja autobusom uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Po dolasku u MÜNCHEN slijedi razgled bavarske metropole: KARLSPLATZ, KARLSTOR, FRAUENKIRCHE, MARIENPLATZ, NOVA I STARA VIJEĆNICA, PETROVA CRKVA, PIVNICA HOFBRAUHAUS, ZGRADA OPERE, MAXILILLIANSTRASSE, ODEONSPLATZ, FELDHERNNHALLE, HOFGARTEN. Slobodno vrijeme za osobne programe. Predlažemo posjet božićnom sajmu i uživanju u tradicionalnim specijalitetima. Smještaj u hotel 3*. Noćenje.

2. dan  MÜNCHEN – NÜRNBERG ( fakultativni izlet) - MÜNCHEN
Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet autobusom  u NÜRNBERG. Vožnja do Nürnberga uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Po dolasku razgled grada: STARI GRAD – GLAVNI GRADSKI TRG – LIJEPA FONTANA - GRADSKA TRŽNICA - KATEDRALA SV. LOVRENZA – FRAUENKIRCHE – GRADSKA VJEČNICA – KAISERBURG. Ostatak dana slobodno vrijeme za kupovinu i  posjet adventskom sajmu, jednom od najljepših u Europi, s bogatom ponudom medenjaka i božićnih ukrasa. Povratak u München. Noćenje.

3.dan  MÜNCHEN  – PASSAU – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i vožnja do Passaua, jednog od najljepših njemačkih gradova. Po dolasku u PASSAU, poznatog kao «grada na tri rijeke», slijedi razgled grada: STARI GRAD – KATEDRALA SV. STJEPANA – STARA BISKUPSKA UTVRDA. Slobodno vrijeme za posjet adventskom sajmu. Polazak za Zagreb u 17:00 sati. Vožnja kroz Njemačku, Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja na putu  radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

First minute cijena po osobi: 1.090 kn
First minute cijena  vrijedi za uplate do 21 dan prije putovanja ili do popunjenja mjesta.

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI: 1.190 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 400 kn
Popust: dijete do 12 godina 10 % popusta na pomoćnom ležaju u sobi s dvije odrasle osobe, odrasli 5 % popusta na pomoćnom ležaju.

Fakultativno: izlet u Nürnberg : 160 kn (minimalan broj putnika 25 )

PROTOKOLI VEZANI UZ COVID-19
Svi putnici stariji od 12 godina koji dolaze iz Republike Hrvatske mogu ući u SR Njemačku bez obveze karantene i digitalne najave ulaska uz predočenje sljedećih potvrda napravljenih u ovlaštenoj zdravstvenoj ustanovi te ispisan na njemačkom, engleskom ili francuskom jeziku u papirnatoj ili digitalnoj formi:

- negativni PCR test ne stariji od 72 sata (računajući od trenutka uzimanja brisa) ili antigenski test za izravno dokazivanje virusa korona SARS-CoV-2 ne stariji od 48 sati (računajući od trenutka uzimanja brisa),
- potvrdu o potpunom cijepljenju (osobe koje su cijepljene s dvije doze cjepiva uz napomenu da je od drugog cijepljenja prošlo više od 14 dana
- potvrdu o cijepljenju s jednom dozom cjepiva (cjepivo koje se prima u samo jednoj dozi) uz napomenu da je od cijepljenja prošlo više od 14 dana
- potvrdu o izlječenju – osobe koje su preboljele bolest COVID-19 s kojom se dokazuje da je od prestanka bolesti prošlo minimalno 28 dana, a ne više od 6 mjeseci,

Epidemiološke mjere u SR Njemačkoj:
U SR Njemačkoj postoji obveza nošenja FFP-2 zaštitnih maski u sredstvima javnog prijevoza i trgovinama, a u nekim gradovima i na frekventnim ulicama. Policija kontrolira poštivanje propisanih mjera i prekršitelje novčano kažnjava. Epidemiološke mjere se prilagođavaju epidemiološkoj situaciji i incidenciji slučajeva zaraze COVID-19 na određenom području.

Povratak u Republiku Hrvatsku:
Prilikom povratka u Republiku Hrvatsku, putnik mora predočiti jedno od navedenog:
- EU digitalnu COVID potvrdu.
- negativan nalaz PCR testa  ili brzog antigenskog testa na SARS-CoV-2
- ili obaviti PCR testiranje ili brzo antigensko testiranje - BAT na SARS-CoV-2 odmah po dolasku u Republiku Hrvatsku (o vlastitom trošku), uz obvezu samoizolacije do prispijeća negativnog nalaza.

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Njemačku na službenim stranicama MVEP-a.

Cijena uključuje

prijevoz turističkim autobusom,
smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* na osnovi 2 noćenja s doručkom,
pratitelja putovanja,
razglede prema programu,
organizaciju putovanja.

Cijena ne uključuje

putno osiguranje,
ulaznice za kulturno-povijesne spomenike koji se posjećuju.

Lokacija putovanja

München - Njemačka

I75

Dora Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Mar 2021

od
1.190 kn 1.090 kn