Bali - 10 dana

Bali, Indonezija Prikaži na karti

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Grupna putovanja

Destinacija putovanja

Destinacija

Bali

Vrijeme trajanja

Vrijeme trajanja

10 dana

Lokalni turistički vodič

Lokalni vodič

uključen

Maksimalna veličina grupe

Veličina grupe

do 20 osoba

Hotel 4*

Vrsta smještaja

Hotel 4*

Noćenje s doručkom

Usluge

Noćenje s doručkom

Garantirano

Pogodnost

Garantirano

Zagreb

Polazište

Zagreb

Zrakoplovom

Vrsta prijevoza

Zrakoplovom

Termini putovanja
16.11

Opis programa

Bali - 10 dana
Zrakoplovom iz Zagreba
10 dana / 7 noćenja
Smještaj: u hotelima 4* u Ubudu i Nusa Dui
Vrijednost više: 3 izleta  i 1 sat joge u Ubudu uključeni u cijenu

Bali je jedno od najomiljenijih spa odredišta na svijetu. Viseći vrtovi, terasasta polja, svježa organska hrana, satovi meditacije i joge vaše će putovanje učiniti nezaboravnim. Pronađite ravnotežu između svjetovnih užitaka i duhovne posvećenosti. Otkrijte kako su Balijci (potomci umjetnika, aristokrata i svećenika) unatoč izazovima modernog društva uspjeli zadržati ravnotežu i smirenost na otoku. Krajolik Balija čine rižina polja, bujno zelenilo koje prožima sve kutke Balija, terasasta polja i mnoštvo hramova ostavit će vas bez daha…

1. DAN: ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu te prijava na let 2 h prije. Slijedi polazak u 20:15 h prema Istanbulu. Dolazak u Istanbul predviđen u 23:30 h.

2. DAN: ISTANBUL – BALI/UBUD
Slijedi nastavak leta u 02:10h prema Denpasaru. Slijetanje u Denpasar u 19:30h (lokalno vrijeme). Transfer do hotela 4* u Ubudu. Smještaj u hotel, noćenje.

3. DAN: BALI/UBUD
Rani doručak. Jutro započnite opuštanjem uz sat joge (1h). Potražite sklad između tijela i duha, harmoniju estetike i forme te vaš unutarnji mir. Ostatak dana slobodan za kupanje u bazenu, sunčanje, opuštanje ili samostalno otkrivanje otoka. Predlažemo da istražite kako živi lokalno stanovništvo. Zbog snažnog utjecaja hinduizma, hramovi, palače, ali i obične obiteljske kuće na Baliju danas imaju ista arhitektonska pravila i filozofiju. Prostor mora odgovarati kozmičkom redu. Tipična balijska obitelj danas živi u prostoru okruženom visokim zidinama. Unutar dvorišta nalazi se desetak različitih kućica. Neke su kućice za ljude, neke za rižu, neke za bogove. Noćenje.

4. DAN: BALI/UBUD/KINTAMANI/MOUNT BATUR/TAMPAKSIRING
Nakon doručka odlazak na izlet. Bali je poznat po svojim tradicionalnim plesovima. Prva stanica na ovom izletu je uživanje u vještom plesu balijskih plesača. Nakon toga vidjet ćete umjetnost izrade srebra i obrade drva. Put se nastavlja prema Kintamaniju, gdje ćete vidjeti prekrasno jezero Batur te aktivni vulkan Mount Batur. Nakon kratke stanke nastavak puta prema Tampaksiring, „Izvor Mladosti“. U ovom hramu nalazi se voda koja se koristi za razne vjerske hinduističke obrede. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN: BALI/UBUD
Doručak. Dan slobodan za vježbanje joge, kupanje u bazenu, sunčanje, opuštanje ili odlazak u prirodu. Bujno zelenilo prožima sve kutke Balija. Naselja su prožeta prirodom, svježa voda slijeva se niz terasasta polja, kroz hramske nasade i gradske šume prepune majmuna. Svako rižino polje ili šumski puteljak ima oltar i kapelicu posvećenu nekom bogu s hinduističkog panteona. Noćenje u hotelu.

6. DAN: BALI/UBUD/NUSA DUA
Doručak. Odjava iz hotela u Ubudu i odlazak do hotela 4* na plaži u Nusa Dui. Smještaj. Dan slobodan za kupanje, sunčanje, opuštanje ili samostalno otkrivanje otoka. Predlažemo isprobavanje tradicionalne kuhinje otoka. Hrana na Baliju je nešto drugačija od indonezijske hrane. Glavna je svakodnevna hrana riža uz povrće i male količine ribe ili mesa. Začini se uvijek koriste. Turisti rijetko kad uživaju u pravim poslasticama jer se često ne poslužuju u hotelima i restoranima. Na nekoj od tržnica isprobajte Babur ayam (kaša od riže s piletinom), Lontong (riža kuhana na pari, smotana u list banane), nacionalno jelo Nasi campur (riža kuhana na pari s izborom mesa, povrća, tofua, tempeha i vrućeg sambala). Svakako isprobajte najpoznatije voće – durian. Groznog je mirisa, ali savršenog okusa. Zbog nesnosnog mirisa zabranjeno ga je unositi u pojedine hotele i u avion. Noćenje u hotelu.

7. DAN: BALI/MOUNT AGUNG/BESAKIH/BUKIT JAMBUL/PENGLIPURAN/KERTA GOSA/NUSA DUA
Nakon ranog doručka odlazak na izlet do istočnog dijela otoka kojim dominira planina Mount Agung (3142m). To je najsvetiji i najviši vulkan na Baliju koji je eruptirao 1963. godine. Izgrađen na obroncima vulkana, Besakih hram je najvažniji i najstrašniji za hindu populaciju Balija. Zovu ga i „Majka hramova“. Stat ćemo i kod Bukit Jambul, kako bismo uživali u pogledu na prekrasnu dolinu. Ovdje ćemo se malo odmoriti i iskoristiti priliku za ručak. Na putu prema istočnom dijelu Balija moći ćete upoznati tradicionalno selo Penglipuran. Selo je jedinstveno zbog drugačije strukture društvene zajednice koja datira iz 16. st. Na povratku ćemo posjetiti Palaču pravde po imenu Kerta Gosa u Klungkungu. NAPOMENA: Preporučamo da za posjet Besakih hramu ponesete i odjenete tradicionalni sarong (tradicionalna duga marama/pareo koja prekriva donji dio tijela). Povratak u hotel. Noćenje.

8. DAN: BALI/BATUBULA/CELUK/NUSA DUA
Doručak. Prijepodne slobodno za kupanje, sunčanje, opuštanje. Bali je poznat kao raj za shopping. Ne znate gdje biste kupili kvalitetne suvenire? Oko 13h odlazimo iz hotela i vodimo vas na izlet kreiran isključivo za shopping. Potražite ručno izrađene suvenire u selu Batubula poznatom po klesarskoj umjetnosti ili pak selu Celuk poznatom po proizvodnji srebra i zlata. U nastavku putovanja pogledat ćemo umjetnička djela u selu Mas te doći u Ubud poznat po svojim galerijama i remek djelima tradicionalne i moderne umjetnosti. Na kraju vas pozivamo da pogledate poznati Kecak&Fire ples koji se izvodi samo navečer. Povratak u hotel. Noćenje.

9. DAN: BALI/NUSA DUA/DENPASAR– ISTANBUL
Doručak. Slobodan dan za uživanje na plaži. Kasno poslijepodne slijedi transfer do zračne luke Denpasar te priprema za let prema Istanbulu. Polazak za Istanbul predviđen je u 21:00 h.

10. DAN: ISTANBUL – ZAGREB
Slijetanje u 04:45 h. Slijedi let za Zagreb u 07:00h. Predviđen dolazak u Zagreb u 08:05h.


Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe:  2.990 kn (396,85 EUR). Pristojbe zračnih luka podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja karte.

Doplata:
- doplata za jednokrevetnu sobu: 2.990 kn  (396,85 EUR)
- dodatne usluge, obroke i izlete ukoliko drugačije nije navedeno
- pratitelja putovanja: ukoliko bude prijavljeno min. 11 putnika uz doplatu od 1.590 kn (211,03 EUR)

Informacije o letu:
Datum polaska:  12.10.-21.10.2022.
TK1056  12OCT  ZAGIST   2015 2330
TK  66    13OCT  ISTDPS   0210 1930
TK  67    20OCT  DPSIST   2100 0445
TK1053  21OCT  ISTZAG   0700 0805

Datum polaska:  16.11.-25.11.
TK1056     16NOV  ZAGIST   1955 0015
TK  66     17NOV  ISTDPS   0145 1855
TK  67     24NOV  DPSIST   2140 0555
TK1053     25NOV  ISTZAG   0810 0815

VAŽNE INFORMACIJE:
Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, imena hotela i sl.
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.

Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.
Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
VIZA: nije potrebna.
Hrvatskim državljanima, nositeljima običnih putovnica, koji putuju turistički ne treba viza za boravak do 30 dana.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Cijena uključuje

prijevoz zrakoplovom iz Zagreba u ekonomskoj klasi (aviokompanija Turkish Airlines)
transfer od zračne luke Denpasar do hotela i natrag,
smještaj u hotelu 4* u Ubudu na osnovi 4 noćenja s doručkom i 3 noćenja s doručkom u hotelu 4* na plaži u Nusa Dui,
sve razglede prema programu, 1 sat joge po osobi
uslugu lokalnog agenta na destinaciji i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje

zrakoplovne pristojbe
dodatne usluge, obroke i izlete ukoliko drugačije nije navedeno
pratitelja putovanja: ukoliko bude prijavljeno min. 11 putnika uz doplatu
putno osiguranje (preporučamo)

Dora Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Mar 2021

od
7.590 kn 6.990 kn

1.007,37€ 927,73€