Bali - 9 dana

Bali, Indonezija Prikaži na karti

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Daleka putovanja

Destinacija putovanja

Destinacija

Bali

Vrijeme trajanja

Trajanje

9 dana

Predstavnik na destinaciji

Lokalni predstavnik

uključen

Predstavnik na destinaciji

Veličina grupe

do 20 osoba

Hotel 4*

Vrsta smještaja

Hotel 4*

Noćenje s doručkom

Usluga

Noćenje s doručkom

Garantirano

Pogodnost

Garantirano

Zagreb

Polazište

Zagreb

Zrakoplovom

Vrsta prijevoza

Zrakoplovom

Termini putovanja
21.11

Opis programa

Bali - 9 dana

Zrakoplovom iz Zagreba
9 dana / 6 noćenja
Smještaj: u hotelu 4* u Ubudu i u hotelu 5* na plaži u Nusa Dui
Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana

Bali je jedno od najomiljenijih spa odredišta na svijetu. Viseći vrtovi, terasasta polja, svježa organska hrana, satovi meditacije i joge vaše će putovanje učiniti nezaboravnim. Pronađite ravnotežu između svjetovnih užitaka i duhovne posvećenosti. Otkrijte kako su Balijci (potomci umjetnika, aristokrata i svećenika) unatoč izazovima modernog društva uspjeli zadržati ravnotežu i smirenost na otoku. Krajolik Balija čine rižina polja, bujno zelenilo koje prožima sve kutke Balija, terasasta polja i mnoštvo hramova ostavit će vas bez daha…

1. DAN 21.11.: ZAGREB - DOHA
Dolazak u Zračnu luku Franjo Tuđman u Zagrebu te prijava na let 2 h prije, u 07:00 h. Slijedi polazak u 09:10 h prema Dohi. Dolazak u Dohu predviđen u 16:30 h. Slijedi nastavak leta u 17:30 h prema Denpasaru.

2. DAN 22.11.: BALI DENPASAR/UBUD
Slijetanje u Denpasar u 08:10 h (lokalno vrijeme). Nakon carinskih formalnosti na izlazu će vas dočekati lokalni agent. Nakon provjere imena svih putnika primit ćete paket dobrodošlice I sve potrebne informacije vezane uz vaš boravak na Baliju. Transfer do hotela Ananda Resort 4* u Ubudu. Smještaj u hotel, noćenje.

3. DAN 23.11.:BALI/UBUD
Doručak. Dan slobodan za jogu (9h-10h), kupanje u bazenu, sunčanje, opuštanje ili samostalno otkrivanje otoka. Predlažemo da istražite i kako živi lokalno stanovništvo. Zbog snažnog utjecaja hinduizma, hramovi, palače ali i obične obiteljske kuće na Baliju danas imaju ista arhitektonska pravila i filozofiju. Prostor mora odgovarati kozmičkom redu. Tipična balijska obitelj danas živi u prostoru okruženom visokim zidinama. Unutar dvorišta nalazi se desetak različitih kućica. Neke su kućice za ljude, neke za rižu, neke za bogove.  Noćenje.

4. DAN 24.11.: BALI/UBUD/KINTAMANI/MOUNT BATUR/TAMPAKSIRING
Nakon doručka odlazak na izlet. Bali je poznat po svojim tradicionalnim plesovima. Prva stanica na ovom izletu je uživanje u vještom plesu balijskih plesača. Nakon toga ćete doživjeti umjetnost izrade srebra i obrade drva. Put se nastavlja prema Kintamaniju, gdje ćete vidjeti prekrasno jezero Batur te aktivni vulkan Mount Batur. Nakon kratke stanke nastavak puta prema Tampaksiring, „Izvor Mladosti“. U ovom hramu nalazi se voda koja se koristi za razne vjerske hinduističke obrede. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN 25.11.: BALI/UBUD
Doručak. Jutro započnite opuštanjem uz sat joge (9h-10h). Potražite sklad između tijela i duha, harmoniju estetike i forme te vaš unutarnji mir. Dan slobodan za kupanje, sunčanje, opuštanje ili samostalno otkrivanje otoka. Predlažemo da isprobate tradicionalnu kuhinju otoka. Hrana na Baliju je nešto drugačija od Indonezijske hrane. Glavna svakodnevna hrana je riža uz povrće i male količine ribe ili mesa. Začini se uvijek koriste. Turisti rijetko kad uživaju u pravim poslasticama jer se često ne poslužuju u hotelima i restoranima. Na nekoj od tržnica isprobajte Babur ayam (kaša od riže s piletinom),  Lontong (riža kuhana na pari, smotana u list banane), nacionalno jelo Nasi campur (riža kuhana na pari s izborom mesa, povrća, tofua, tempeha i vrućeg sambala). Svakako isprobajte najpoznatije voće-durian. Groznog je mirisa ali savršenog okusa.  Zbog nesnosnog mirisa zabranjeno ga je unositi u pojedine hotele i u avion. Noćenje u hotelu.

6. DAN 26.11.: UBUD/MAS/MONKEY FOREST/ NUSA DUA, BENOA
Doručak. Odjava iz hotela. Bali je poznat kao raj za shopping. Ne znate gdje biste kupili kvalitetne suvenire? Na putu do hotela na plaži vodimo vas na izlet gdje možete kupiti suvenire. Pogledat ćemo umjetnička djela u selu Mas te Ubudu poznatom po svojim galerijama i remek djelima tradicionalne i moderne umjetnosti. Odlazak na lokalnu tržnicu u Ubudu, posjet kraljevskoj palači.  Također ćemo posjetiti i Monkey Forest, jednu od najposjećenijih znamenitosti te utočište i prirodno stanište dugorepog balijskog makaka. Dolazak u hotel Nikko Bali Benoa 5*. Smještaj u sobe, noćenje.

7. DAN 27.11.: BALI/MOUNT AGUNG/BESAKIH/BUKIT JAMBUL/PENGLIPURAN/KERTA GOSA/HOTEL BENOA
Nakon ranog doručka odlazak na izlet do istočnog djela otoka kojim dominira planina Mount Agung (3142m). To je najsvetiji i najviši vulkan na Baliju koji je eruptirao 1963. g. Izgrađen na obroncima vulkana, Besakih hram je najvažniji i najstrašniji za hindu populaciju Balija. Zovu ga i „Majka“ hramova. Stati ćemo i kod Bukit Jambul, kako bismo uživali u pogledu na prekrasnu dolinu. Ovdje ćemo se malo odmoriti i iskoristiti priliku za ručak.  Na putu prema istočnom dijelu Balija moći ćete upoznati tradicionalno selo Penglipuran. Selo je jedinstveno zbog drugačije strukture društvene zajednice koja datira iz 16.st. Na povratku ćemo posjetiti Palaču pravde po imenu „Kerta Gosa“ u Klungkungu. NAPOMENA: Preporučamo da za posjet Besakih hramu ponesete i  odjenete tradicionalni sarong (tradicionalna duga marama/pareo koja prekriva donji dio tijela). Povratak u hotel. Noćenje.

8. DAN 28.11.: BALI/ /NUSA DUA, BENOA-DENPASAR
Doručak. Dan slobodan za  kupanje, sunčanje, opuštanje ili odlazak u prirodu.  Bujno, zelenilo prožima sve kutke Balija. Naselja su prožeta prirodom, svježa voda slijeva se niz terasasta polja, kroz hramske nasade i gradske šume prepune majmuna. Svako rižino polje ili šumski puteljak ima oltar i kapelicu posvećenu nekom bogu s hinduističkog panteona. Kasna odjava iz hotela (do transfera za zračnu luku). Transfer do zračne lukeDenpasar.

9. DAN 29.11.: BALI/NUSA DUA/DENPASAR-ISTANBUL
Polazak prema Dohi u 00:10 h sa slijetanjem u 05:00h. Slijedi let za Zagreb u 09:10 h. Predviđen dolazak u Zagreb u 13:15 h.


Obavezna doplata:
Pristojbe zračnih luka podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja karte.

Doplata:
-doplata za jednokrevetnu sobu: 400 €
-doplata po želji za dodatne satove joge: 25 €
-dodatne usluge, obroke i izlete ukoliko drugačije nije navedeno
-pratitelja putovanja: ukoliko bude prijavljeno min. 11 putnika uz doplatu od 250 € (obavezna doplata)
-putno osiguranje (preporučamo)

Doplate po želji prilikom rezervacije aramžmana:
-BALI SWING s ručkom: 50 €
-NUSA PENIDA s ručkom: 110 €
-ELEPHANT SAFARI s ručkom: 110 €
-WHITE WATER RAFTING s ručkom, ca 2,5 h: 60 €

Informacije o letu:
Predviđeni red letenja:
QR 216  21NOV  ZAGDOH     0910 1630   
QR 964  21NOV  DOHDPS     1730 0810+1
QR 961  29NOV  DPSDOH     0010 0500  
QR 217  29NOV  DOHZAG     0910 1315  
Težina prtljage: 1 komad prtljage predane prtljage do 25 kg  i 1 komad ručne prtljage kojeg možete ponijeti sa sobom u putnički kabinu do max težine 7 kg

VAŽNE INFORMACIJE:
Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, imena hotela i sl.
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
- viza po dolasku na Bali USD 35.00/osobi-plaćanje na licu mjesta (moguće je platiti u Eur, USD, lokalnoj valuti ili karticama Mastercard, Visa)
- putovnica mora vrijediti mnimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju
!!!prije početka putovanja potrebno je ispuniti:  https://ecd.beacukai.go.id/

DODATNO:
- polica putnog zdavstvenog osiguranja (preporuka)
- download aplikacije Pedulilindungi koja je dostupna na  Apple Store ili Google Playstore  (možete je instalirati i klikom na:  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.telkom.tracencare&hl=en&gl=US)

Više detalja: https://www.indonesia.travel/tw/en/news/latest-travel-regulations-to-enter-bali

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Indoneziju na službenim stranicama MVEP-a.

Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa putovanja (redoslijed izvedbe/satnica unutar definiranih termina programa, fakultativne usluge i sl.). Za ovo putovanje vrijede sljedeći opći uvjeti organizatora.

Cijena uključuje

prijevoz zrakoplovom iz Zagreba u ekonomskoj klasi (aviokompanija Turkish Airlines)
transfer od zračne luke Denpasar do hotela i natrag,
smještaj u hotelu 4* u Ubudu na osnovi 4 noćenja s doručkom i 2 noćenja s doručkom u hotelu 5* na plaži u Nusa Dui (zadnji dan uključena kasna odjava iz hotela),
sve razglede prema programu, 1 sat joge po osobi
uslugu lokalnog agenta na destinaciji i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje

dodatne usluge, obroke i izlete ukoliko drugačije nije navedeno
pratitelja putovanja: ukoliko bude prijavljeno min. 11 putnika uz doplatu od 250 Eur
putno osiguranje (preporučamo)

Lidija Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Jun 2008

Provjeri sve termine i cijene