Barcelona - 5 dana

Barcelona Prikaži na karti

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Zrakoplovom

Destinacija putovanja

Destinacija

Španjolska

Vrijeme trajanja

Trajanje

5 dana

Voditelj putovanja tijekom putovanja.

Voditelj putovanja

uključen

Predstavnik na destinaciji

Veličina grupe

do 25 osoba

Hotel 3*/4*

Vrsta smještaja

Hotel 3*/4*

Noćenje s doručkom

Usluga

Noćenje s doručkom

Garantirano

Pogodnost

Garantirano

Zagreb

Polazište

Zagreb

Zrakoplovom

Vrsta prijevoza

Zrakoplovom

Termini putovanja
08.10 15.10

Opis programa

Barcelona - 5 dana

Zrakoplovom iz Zagreba
5 dana / 4 noćenja
Smještaj:
- Na datum 24.9., 8.10., 15.10.: Eurotel Gran Via Fira 4*
Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana

Barcelona – glavni grad Katalonije, mediteranska metropola jedinstvenog stila, čiji su urbanisti uprizorili ostatke Rimskog Carstva, srednjeg vijeka, moderne i avangarde 20. stoljeća na jednom mjestu. Nakon obnove 1992. godine za Olimpijske igre, Barcelona je u svjetskim razmjerima postala destinacija koja se mora posjetiti. Slikoviti kvartovi, savršeno očuvana gotička četvrt, arhitektura jedinstvenog Gaudíjevog stila, umjetničke galerije…su mali dio beskonačne ponude ovog grada koji doslovno pruža za svakoga ponešto!

1. dan ZAGREB – BARCELONA
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci 2 sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Barcelonu na direktnom letu Croatia Airlinesa, OU 374 u 17.50h. Po dolasku u prijestolnicu španjolske pokrajine Katalonije u 20.00h obavljanje pograničnih formalnosti i prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe. Noćenje.

2. dan BARCELONA
Nakon doručka, odlazak u poludnevni panoramski razgled grada: Sagrada Familia, jedna od najslavnijih svjetskih katedrala, najveći nedovršeni projekt čuvenog katalonskog arhitekta Antonija Gaudíja; njegove prekrasne stambene zgrade Casa Milà (La Pedrera) i Casa Batlló; Plaça de Catalunya, središnji trg okružen velikim trgovačkim centrima i robnim kućama; La Rambla, najživlja gradska avenija i pješačka zona; La Boqueria, najveća i najživopisnija tržnica u gradu te nezaobilazna turistička atrakcija za sve hedoniste; Plaça Reial (Kraljevski trg); ulica Ferrán, čuvena po Gaudíjevim svjetiljkama; Plaça de Sant Jaume nedaleko kojeg se nalaze Generalitat, sjedište katalonske vlade i Gradska vijećnica; katedrala Svetog Križa i Svete Eulalije, poznata i kao Barcelonska katedrala, sjajan primjer katalonske gotike. U nastavku odlazak pješice do šarmantne Gotičke četvrti, najstarijeg dijela grada sa spletom uskih krivudavih uličica ispunjenih barovima, klubovima i tradicionalnim restoranima u kojima nikako ne propustite probati lokalne delikatese poput paelle i tapasa. Uživajte u atmosferi ovog grada jedinstvenog i nevjerojatnog života. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan BARCELONA – FIGUERAS & GIRONA – BARCELONA
Doručak. Predlažemo da današnji dan iskoristite za odlazak na cjelodnevni izlet Figueras & Girona.

Figueras, rodno mjesto jednog od najpoznatijeg španjolskog umjetnika Salvadora Dalíja u kojem se nalazi i njegov istoimeni muzej, koji je nakon Muzeja Prado u Madridu najposjećeniji muzej u cijeloj Španjolskoj. U nastavku, odlazak do Girone, jednog od najljepših katalonskih srednjovjekovnih gradova. Šetnja Ramblom uz rijeku Onyar do središta grada: katedrala i Židovska četvrt. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe te povratak prema Barceloni.

Gostima koji ostaju u Barceloni predlažemo odlazak do obalne četvrti La Barceloneta gdje možete posjetiti Akvarij, jedan od zasigurno najboljih i najvećih u Europi, u kojem se može vidjeti morska flora i fauna Mediterana, ali i tropskih mora i oceana. Tu se nalazi i trgovački centar Maremàgnum s mnogobrojnim trgovinama, barovima i restoranima. Noćenje.

4. dan BARCELONA
Doručak. Danas predlažemo odlazak u Park Güell, remek-djelo Antonija Gaudíja (dio UNESCO-a), jednog od najljepših vidikovaca i simbola grada. Ukoliko ste ljubitelj nogometa, svakako otiđite do najvećeg stadiona u Europi – Camp Nou, doma nogometnog kluba Barcelona, gdje možete razgledati muzej sa brojnim trofejima kluba, Messijevim zlatnim loptama…, obići tribine, novinarske kabine, proći tunelom kroz koji igrači izlaze na teren i dr. Ljubiteljima umjetnosti predlažemo posjet Picassovom muzeju smještenom u ulici Montcada, jednoj od najljepših srednjovjekovnih uličica Barcelone. Navečer mogućnost fakultativnog odlaska na strastveni flamenco show, samo uz piće ili pak uz večeru, odnosno kako je nazivaju “gastronomsku gozbu za osjetila“ tijekom koje ćete imati prilike probati tradicionalne specijalitete, prošlost i sadašnjost okusa španjolske kuhinje. Noćenje.

5. dan BARCELONA – ZAGREB
Nakon doručka predlažemo odlazak na poludnevni izlet u Montserrat, najpoznatije marijansko svetište posvećeno crnoj Gospi „La Moreneta“, zaštitnici Katalonije. Svetište se nalazi na istoimenoj planini, u zaleđu Barcelone, na visini od 1200 m s koje se pruža predivan pogled na Kataloniju. Čuveni samostan i ljepota prirodnog okruženja jednostavno zadivljuju i ostaju u dugom sjećanju. Povratak u Barcelonu te u poslijepodnevnim satima prijevoz do zračne luke. Prijava na direktan let Croatia Airlinesa, na liniji OU 375 u 18.20h; s očekivanim dolaskom u Zagreb u 20.20h. Završetak programa.


*Ultra first minute i first minute cijene vrijede do 45, odnosno 30 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta.
Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana

Doplata:
- Mogućnost doplate za polaske iz Splita, Dubrovnika, Pule i Zadra (na upit): 53,09 € (400,01 kn) po osobi
- doplatu za jednokrevetnu sobu iznosi 171,21 € (1.289,98 kn) (obavezna doplata ako osoba putuje sama)

Popusti na pomoćnom ležaju:
- Dijete 2-11,99 godina: 66,36 € (499,99 kn)
- Stariji od 12 godina: 26,54 € (199,97 kn)
Napomena: za smještaj u trokrevetnoj sobi: trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet.
Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

Fakultativna ponuda/izleti, cijena po osobi (uz najmanje 10 prijavljenih osoba):
- Cjelodnevni izlet Figueras & Girona (8h, prijevoz autobusom, razgled prema programu i ulaznica za Muzej Dalí): odrasli 91,58 € (690 kn); dijete 9-17 godina 84,94 € (640 kn); dijete 2-8 godina 73 € (550,02 kn)
- Flamenco show: samo uz piće odrasli 46 € (346,59 kn); dijete 3-7,99 godina 23 € (173,29 kn) - uz gurmansku večeru i neograničeno piće: odrasli 82 € (617,83 kn); dijete 3-7,99 godina 41 € (308,91 kn)
- Poludnevni izlet u Montserrat (5h, prijevoz autobusom, razgled prema programu, ulaznica za samostan i Muzej na otvorenom): odrasli 78,31 € (590 kn); dijete 8-16 godina 75,65 € (569,98 kn); dijete 2-7 godina 63,71 € (480,02 kn)
*Izleti se rezerviraju prije putovanja, a plaćaju na licu mjesta.

Informativne cijene individualnih ulaznica po osobi:
- Sagrada Familia: odrasli 26 €, dijete do 11 godina besplatno
- Park Güell: odrasli 10 €, dijete 7-12 godina 7 €, dijete do 6 godina besplatno
- Poble Español: odrasli 14 €, dijete 4-12 godina 10 €, dijete do 3 godine besplatno
- Aquarium: odrasli 25 €, dijete 5-10 godina 18 €, dijete 3-4 godine 10 €
- Muzej Picasso, zbirka bez audio vodiča: odrasli 12 €, mladi od 18 do 25 godina 7 €
- Casa Batlló: odrasli 35 €, dijete 13-17 godina 29 €, dijete do 12 godina besplatno
- Casa Milà/La Pedrera: odrasli 28 €, dijete 7-12 godina 15,50 €, dijete do 7 godina besplatno
- Camp Nou Experience: odrasli 28 €, dijete 4-10 godina 21 €, dijete do 4 godine besplatno
- Metro karta: jedna vožnja 2,40 €; 10 vožnji 1 zona 11,35 €

Informacije o letu:
Red letenja:
OU 374  (nedjelja)   ZAGREB          BARCELONA      17:50     20:00
OU 375 (četvrtak)    BARCELONA       ZAGREB         18:20     20:20

Korisne informacije – Barcelona i Španjolska:
Službeno ime države: Kraljevina Španjolska
Glavni i najveći grad: Madrid
Geografski položaj: jugozapad Europe, zauzima veći dio Pirenejskog poluotoka. Dio su njenog teritorija i dva arhipelaga, smještena u Sredozemnom moru (Balearski otoci) i Atlantskom oceanu (Kanarski otoci), sjevernoafrički primorski gradovi Ceuta i Melilla, koji su pod španjolskom upravom te enklava Llívia u francuskim Pirenejima.
Na sjeveru graniči s Francuskom i Andorom, na zapadu s Portugalom te s britanskom kolonijom Gibraltar na jugu. Sjevernoafrički teritoriji pod španjolskom upravom graniče s Marokom.
Površina: 505,990 km² (Barcelona 101.4 km2)
Broj stanovnika: 47,450,795 (2020., od toga u Barceloni 1,620,343)
Vremenska zona: u istoj smo vremenskoj zoni
Službeni jezik: španjolski, katalonski
Religija: katolici 57,6%; bez religije 37,7%, ostali 2,9%, neizjašnjeni 1,8%(2022.)
Novčana jedinica: euro
Kreditne kartice: većina kreditnih kartica prihvaćene su  u svim bankama, te u većini hotela, restorana i trgovina. Većinom se na ulazu svake trgovine nalaze simboli kreditnih kartica koje pojedina trgovina prihvaća kao sredstvo plaćanja.
Mobilne mreže: uporaba mobilnih telefona je moguća, preporučamo provjeru s mobilnim operaterom u Hrvatskoj
Pozivni broj zemlje: +34
Hrana: najvažniji sastojci katalonske kuhinje su maslinovo ulje, češnjak, sunce i strpljenje. To je ukusna kuhinja koja eksperimentira s kombinacijom raznih okusa, slano, slatko, cimet, bademi, pinjoli, suho voće. Probat ćete tapase i paellu, španjolsko vino i pivo. Raznovrsni okusi zadovoljit će svako nepce.
Popust za jednokratnu rezervaciju 5 i više osoba isključuje kombinaciju s drugim popustima ili posebnim akcijama.

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi je dozvoljeno nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max. 8 kg).

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

Kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može se razlikovati od hrvatskih standarda.

Organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja u slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke), radnog vremena neke od znamenitosti, muzeja i sl.

Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz siječnja 2023. i mogu biti podložne promjeni.

Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa putovanja (redoslijed izvedbe/satnica unutar definiranih termina programa, fakultativne usluge i sl.). Za ovo putovanje vrijede sljedeći opći uvjeti organizatora.

Cijena uključuje

Prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi (Zagreb – Barcelona – Zagreb);
Pristojbe zračnih luka od 157,94 € (1.190 kn) (podložno promjeni, konačni iznos utvrđuje se na dan izdavanja karata);
Prijevoz autobusom od zračne luke do hotela pri dolasku u Barcelonu te od hotela do zračne luke u povratku;
Smještaj u Barceloni u hotelu 3*/4* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 4 noćenja s doručkom i uključenom boravišnom pristojbom;
Poludnevni panoramski razgled Barcelone autobusom;
Ostale razglede prema programu;
Voditelja putovanja iz Zagreba;
Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

Cijena ne uključuje

doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama)
ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda;
doplate za fakultativne sadržaje, izlete i obroke koji nisu predviđeni programom;
osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje;
putno osiguranje (preporučujemo).

Dora Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Mar 2021

Provjeri sve termine i cijene