Budimpešta-zimski praznici 2 dana

Budimpešta, Mađarska Prikaži na karti

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Autobusom

Destinacija putovanja

Destinacija

Mađarska

Vrijeme trajanja

Vrijeme trajanja

2 dana

Voditelj putovanja

Voditelj putovanja

uključen

Maksimalna veličina grupe

Veličina grupe

do 42 osoba

ZG-VŽ-ČK

Polazište

ZG-VŽ-ČK

Hotel 3*

Vrsta smještaja

Hotel 3*

Noćenje s doručkom

Usluge

Noćenje s doručkom

Garantirano

Pogodnost

Garantirano

Autobusom

Vrsta prijevoza

Autobusom

Termini putovanja
07.01

Opis programa

Budimpešta-zimski praznici 2 dana
2 dana/ 1 noćenje
Autobusom iz Zagreba
Smještaj:  Hotel Ibis Trg heroja 3* na najljepšem trgu Budimpešte !

1. dan    ZAGREB – BUDIMPEŠTA
Polazak autobusa u 06:00 sati iz Zagreba (obavijest o mjestu polaska u završnom pismu) Polazak moguć sa stajališta Ljubeščica na auto cesti za putnike s varaždinskog područja i s pumpe Petrol sv. Križ kod Čakovca   (uz obaveznu prijavu prilikom rezervacije putovanja). Vožnja kroz Mađarsku uz zaustavljanje za odmor i kavu putem. Put nas vodi iznad područja Blatnog jezera   i blizu jezera Velence do Budimpešte. Po dolasku u gradsko središte prošetati ćemo  s pratiteljem putovanja od  impresivne Bazilike Sv.Stjepana, do trga Vorosmarty ter, slavne slastičarnice Gerbaud, do glavne trgovačke ulice Vaci Utca s bogatom ponudom suvenirnica, trgovina, ugostiteljskih lokala i šetalištem uz Dunav. Zajedničku šetnju završiti ćemo pred prekrasnom zgradom zatvorene tržnice u kojoj ćete pronaći  bogatu ponudu suvenira, vina, poznatih mađarskih rakija, različitih vrsta začinske paprike i veliki izbor zalogajnica s popularnim savijačama, gulaš juhom, raznim vrstama kobasica, kolačima i drugim mađarskim specijalitetima. Slobodno vrijeme u gradskom središtu. Odlazak do hotela i smještaj u sobe. Nakon kraćeg odmora fakultativni odlazak na vožnju brodom po Dunavu. Uživati ćete u doživljaju prekrasne  mađarske prijestolnice s rijeke, uz obale Margaretinog otoka,ispod mostova, s panoramskim pogledom na dunavsku i peštansku stranu grada. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan    BUDIMPEŠTA - ZAGREB
Doručak. Razgled grada autobusom i pješice približiti će Vam najvažnije povijesne znamenitosti i zanimljivosti Budimpešte: Trg heroja podignut za tisuću godina dolaska Mađara, aveniju Andrassy najljepšu gradsku ulicu sa sjajnim palačama i Operom, povijesni Budim s kraljevskom palačom, ribarskom utvrdom i Matijaševom crkvom.... Po završetku razgleda slobodno vrijeme u povijesnoj jezgri Budima i odlazak iz Budimpešte. Mogućnost fakultativnog kasnijeg ručka u poznatoj Kukoricsa čardi, blizu obale Blatnog jezera. Povratak u Hrvatsku u večernjim satima.


Popusti:
Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 5 % popusta.

Doplata za jednokrevetnu sobu: 290 kn  38,49 EUR

Fakultativna doplata:
ručak u Kukoricsa čardi na povratku – turistički menu od tri slijeda bez pića 17 EUR ( prijava i doplata na licu mjesta, minimum 25 prijavljenih osoba)
vožnju brodom po Dunavu  15 EUR (prijava i doplata na licu mjesta, minimum 20 prijavljenih osoba)

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
-  sjedala 3 i 4 u prvom redu  doplata po osobi 100 kn  13,27 EUR
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi  100 kn  13,27 EUR

Vaš hotel u Budimpešti: hotel Ibis Trg heroja 3* (Ibis Heroes Square). Hotel na najljepšem trgu Budimpešte na odličnom položaju. Hotel ima bar, a la carte restoran i nudi bogati doručak. Nasuprot hotela je poznati Trg heroja, Zoološki vrt udaljen je 5 minuta pješice od hotela, kao i najpoznatiji muzej Budimpešte nedavno obnovljeni Muzej lijepih umjetnosti. Položaj hotela omogućuje šetnju obližnjim velikim parkom s umjetnim jezercima, posjet termalnim kupeljima Szechenyi koje su u parku do hotela, kao i šetnju najljepšom i najotmjenijom avenijom Budimpešte Avenijom Andrassy koja je odmah do Trga heroja. U okolici hotela nekoliko je restorana, kao i stanica povijesne milenijske  linije podzemne željeznice.

Budimpešta, glavni grad Mađarske i glavni politički, industrijski, trgovački i prometni centar zemlje. Ima preko 1,7 milijuna stanovnika, što je manje od vrhunca dostignutog sredinom 1980-ih kada je imala 2,07 milijuna. Postala je jedinstveni grad 1873. godine spajanjem Budima i Starog Budima na desnoj obali Dunava s Peštom na lijevoj (istočnoj) obali. Bila je drugim središtem Austro-Ugarskog Carstva koje se raspalo 1918. godine. Ovaj jedan od najljepših gradova Europe ima mnoge znamenitosti od kojih su Budimski dvorac, Andraševa avenija, Trg heroja u Budimpešti i Milenijska podzemna željeznica upisani na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi.

Praktične napomene: valuta u Mađarsko je mađarska forinta (HUF). Forinte se mogu nabaviti u Hrvatskoj prije početka putovanja (tečaj može biti povoljniji) ili zamijeniti na licu mjesta. Fakultativni sadržaji se na licu mjesta uplaćuju u eurima.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:    
Za  državljane RH viza za Mađarsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Cijena uključuje

prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja
jedno noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu Ibis Trg heroja 3* u Budimpešti
voditelja putovanja
razglede prema programu putovanja
troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje

moguću doplatu za jednokrevetnu sobu
dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.
ulaznice za muzeje i kulturno - povijesne spomenike
ručak u Kukoricsa čardi na povratku
vožnju brodom po Dunavu
putno osiguranje

Ema Vrenko

Program uređuje

Član Elisa tima od Jun 2022

od
650 kn

86,27€