Egipat - Hotel Grand Marina 5* - Adult only

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Egipat

Destinacija putovanja

Destinacija

Hurghada

Vrijeme trajanja

Vrijeme trajanja

8 dana

Predstavnik na destinaciji

Lokalni predstavnik

uključen

Hotel 5*

Vrsta smještaja

Hotel 5*

All incuslive

Usluge

All incuslive

Ljubljana Airport

Polazište

Ljubljana Airport

Zrakoplovom

Vrsta prijevoza

Zrakoplovom

Opis programa

Hotel Grand Marina 5* - Adult only / Hurghada


Posebne značajke:
- novi hotel lanca Red Sea Hotels,
- neposredno na plaži,
- odlična lokacija

Vrijednost više:
- direktan transfer zračna luka - hotel - zračna luka (cca 30 minuta),
- na recepciji besplatan pristup bežičnom internetu.

Položaj: Novi hotel lanca RED SEA HOTELS namjenjen je samo odraslim osobama i nalazi se u neposrednoj blizini sestrinskog hotela THE GRAND PALACE i THE GRAND HOTEL s kojim dijeli plažu. Središte Hurghade udaljeno je približno 10 kilometara, a zračna luka 3 kilometara.

Hotelska ponuda: Hotel je otvoren na jesen 2019. te očarava posebnim ugođajem u svijetlim, zemljanim bojama. Elegantan kompleks nudi sjajnu prijemnicu s recepcijom, prostorima za sjedenje i različitim malim trgovinama. Glavni restoran, à la carte restoran, bar uz bazen te bar na plaži dopunjuju kulinarsku ponudu hotela. Uz bazen i na plaži besplatno su dostupni suncobrani, podloge i ležaljke. Ručnici za plažu goste čekaju u sobama, u torbi za plažu. U uređenom vrtu na više nivoa nalaze se slatkovodni bazeni i terase za sunčanje.  Mogućnost korištenja usluga u sestrinskom hotelu, The Grand Hotel. U susjednoj ulici, GRAND MALLU, nalaze se internet kafić, biljar klub, male trgovine, nargila kutak, ljekarna, različiti restorani i barovi te frizerski salon (sve uz doplatu).

Sobe:
JUNIOR SUITE: udobno opremljen, tuš kabina, wc, sušilo za kosu, mini hladnjak, sat tv, telefon, sef, klima uređaj (sezonski), kuhalo za pripremiu čaja ili kave te balkon, terasu ili francuski prozor.
BIG JUNIOR SUITE: jednako je opremljen kao junior suite, no s pogledom na more.
GRAND SUITE: opremljen je jednako kao junior suite s dodatnim kutkom za sjedenje. Prilikom rezervacije za tri osobe u sobi je bračni krevet i pomoćni ležaj.

Za smještaj u ostale tipove soba, cijena na upit!

Usluga: All inclusive - Samoposlužni doručak, ručak i večera u glavnom restoranu, tijekom dana snack, poslijepodne pecivo, kava i čaj. Lokalna alkoholna i bezalkoholna pića dostupna su od 10:00 sati do ponoći. Mogućnost korištenja à la carte restorana u ulici GRAND MALL (uz prethodnu rezervaciju te uz doplatu pića i posebnih specijaliteta).

Zbog atmosfere u THE GRAND MARINA vrijede posebni uvjeti zbog čega boravak djece do navršenih 18 godina života nije moguć.

Sport i zabava: U THE GRAND HOTELU uz doplatu: sauna, jacuzzi, tenisko igralište s rasvjetom, biljar. Na plaži THE GRAND HOTEL ponuda vodenih sportskih aktivnosti (lokalni ponuđači).

PREPORUČAMO putno zdravstveno osiguranje i osiguranje u slučaju otkaza puta

Viza:
Za ulazak u Egipat, putnicima je potrebna viza koja se ishodi na licu mjesta. Trošak vize iznosi 28 EUR (s uključenim troškovima posredovanja). Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci od dana izdavanja vize. Kako se uvjeti mogu promijeniti, ljubazno molimo da se prije odlaska na putovanje informirate o uvjetima ulaska u Egipat kod nadležnih institucija. Prilikom ulaska u državu, potrebno je ispuniti formural s podacima iz putovnice i o detaljima boravka u destinaciji. Do 8 dana prije polaska vizu je moguće pribaviti i putem stranice https://www.visa2egypt.gov.eg. Državljani država koje nisu članice EU (npr. BiH, Albanija i sl.) vizu moraju pribaviti prije odlaska, u Veleposlanstvu Egipta. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju, u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili nadležnom konzulatu zemlje u koju putuju. Svaki putnik je odgovoran za pribavljanje odgovarajućih putnik dokumenata te njihovu ispravnost!!

Fakultativni izleti (plaćanje na licu mjesta):
Kairo - jednodnevni izlet zrakoplovom - Piramide u Gizi, sfinga, znameniti bazar Khan Khalili, Egipatski muzej. U cijeni ulaznice i obrok. Cijena približno 199 EUR
Kairo - jednodnevni izlet autobusom - Piramide u Gizi, sfinga, Egipatski muzej. Uključene ulaznice i obrok. Cijena približno 89 EUR
LUXOR - deluxe jednodnevni izlet autobusom - Hram Karnak, hram kraljice Hatšepsut, Memnonovi kolosi, Dolina kraljeva, vožnja Nilom. Uključene ulaznice i obrok. Cijena približno 99 EUR
OTOČKI SNOVI - Ronjenje s disalicom, posjet otoku Orange Island. Zalazak sunca na brodu, prilikom povratka. U cijeni: Posudba opreme, obrok, voće, hladna i topla bezalkoholna pića. Cijena približno 32 EUR
SUPER SAFARI - Vožnja do beduinskog sela, jahanje deva, uključena posudba marame za glavu i naočala, roštilj večera, bezalkoholna pića. Cijena približno 44 EUR.

Predstavnici na destinaciji:
Na većini destinacija će Vas dočekati slovenski predstavnici koji će Vam na temelju višesezonskog boravka na tim lokacijama, prenijeti sva saznanja o najljepšim mjestima odabrane destinacije. Osim toga, pobrinut će se da se ugodno smjestite, svojom reakcijom doprinijeti da Vaš odmor protekne bezbrižno i biti Vam na raspolaganju za bilo kakvu pomoć.

Povratni transfer Zagreb – Ljubljana – Zagreb:
U mogućnosti smo za Vas organizirati povratni transfer na relaciji: Zagreb - zračna luka Ljubljana i natrag. Upit je potrebno postaviti prilikom rezervacije aranžmana, a najkasnije 7 dana prije polaska. Za više informacija, obratite se našem prodajnom mjestu.
Cijena povratnog transfera iznosi 350 kn po osobi za minimalno 6 prijavljenih putnika po polasku.
Cijene su informativne i podložne promjenama.

Planirani red letenja: Fly Egypt
LJU - HRG     17:00 - 21:00
HRG - LJU     12:15 - 16:15
Trajanje leta: 4 sata
Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redovnih letova i avioprijevoznika unutar zakonskih i ugovornih opcija. Sva navedena vremena su stvarna lokalna vremena.
Polasci zrakoplova osim iz Ljubljane mogući i iz Graza, Beča, Salzburga, Budimpešte, Linza, Munchena i Zuricha (cijene na upit).

Mobilni pozivi i internet u Egiptu:
Približne cijene mobilnih poziva: odlazni poziv 19 kn/min, dolazni poziv 11 kn/min, SMS 4 kn, MMS 9 kn, prijenos podataka 3 kn/100 kB. Budući su cijene Raominga visoke predlažemo da prilikom dolaska u Zračnoj luci kupite SIM karticu samo za mobilne podatke tj. internet 2-12 GB ~ 5-15 Eura. Sa navedenom SIM karticom na mobilnom telefonu imate cijelo vrijeme dostupan Internet, te možete ostvariti pozive preko društvenih mreža (WhatsApp, Viber, Skype...)

Kategorizacija hotela:
Hoteli u programu označeni su službenom kategorizacijom koja važi u pojedinim državama, a koja može odstupati od kategorizacije koja važi u Hrvatskoj. Prehrana, komfor, usluge i ostala ponuda, uključujući plaže i bazene, pod nadzorom su lokalnih turističkih organizacija i na njih organizator nema utjecaja. Standardi turističkih ponuda su u odabranim ciljevima tj. državama različiti i međusobno neusporedivi.
Manja oštećenja sobe, stambenog pokućstva, alge na fugama keramičkih pločica i druge manje greške na opremi sobe, koje suštinski ne posežu u njenu funkcionalnost i estetski izgled, ne mogu biti predmet žalbe, budući da ne smanjuju kvalitetu boravka putnika.
Režim rada klimatskih uređaja u isključivoj je nadležnosti hotelijera.
Nedjelovanje klimatskog uređaja ne predstavlja nedostatak turističkog aranžmana.
Pojava buba i insekata, koji u ograničenom opsegu prelaze kroz pukotine u stambenom pokućstvu i otvore namijene prozračivanju, u objektima je, a posebice onim u prirodnom okruženju, sasvim uobičajena i ne može biti predmet žalbe. Ukoliko gore navedeno kod gostiju prouzrokuje nelagodnost, mogu se obratiti recepciji objekta, koji će u okviru svojih mogućnosti osigurati smanjenje ove pojave ili zamjenu sobe.
Određeni objekti posjeduju ponudu »sve uključeno« ili »all inclusive«, gdje cijene uključuje praktično kompletnu ponudu, npr. hranu, većinu pića, sportske aktivnosti, animaciju itd. Ponuda »all inclusive« odnosno »sve uključeno« razlikuje se kako od destinacije do destinacije, tako i od hotela do hotela.
Za većinu hotela niže kategorije (3 ili 4 zvjezdice), koji nude ovakvu ponudu, važi da izrazu »all inclusive« više odgovara naziv puni pansion, budući da u većini slučajeva obuhvaća doručak, ručak i večeru, s pićem uz obroke, koje je uglavnom samo točeno.
Ponuda »all inclusive« vezana je na hotelski kućni red dolaska u hotel i odlaska iz hotela, uglavnom od 12h do 12h, bez obzira na vrijeme odlaska u začnu luku.
Pri smještaju tri ili više osoba u istoj sobi, upozoravamo putnike da su ovim osobama namijenjeni dodatni ležajevi, koja nisu uvijek iste kvalitete kao i osnovni ležajevi.

Napomene:
Usprkos tome da u određenim specijaliziranim dućanima možete kupite alkoholna pića, ne preporučujemo vam njihovo konzumiranje u javnosti. Alkoholna pića u gostinskim lokalima su nešto skuplja nego kod nas. Podaci o bežičnoj internetskoj konekciji preuzeti su sa službenih stranica hotela na dan objave programa. Organizator putovanja ne odgovara za sporo ili ometano djelovanje konekcije u slučaju preopterećenosti ili drugih ispada sistema. Prilikom posjete hramova i muzeja, molimo za adekvatno ponašanje. Također molimo i da ne dotičete kamene zidove, antičke kipove ili izložbene eksponate. Također je zabranjeno i sakupljanje kamenja ili predmeta. Preporučujemo da za izlete izaberete adekvatnu izdržljivu obuću. Molimo za razumijevanje, budući da je razgledanje crkava i muzeja ponekad moguće samo izvana, jer ne želimo smetati tijekom mise i molitvenog obreda. Prilikom posjete đamiji, potrebna vam je adekvatna odjeća koja prikriva tijelo (npr. kratke hlače i majice koje otkrivaju ramena nisu dozvoljeni).

POLICA OD OTKAZA PUTOVANJA U SLUČAJU POZITIVNOG PCR TESTA
Doplata za osiguranje od otkaza putovanja u slučaju bolesti i pozitivnog PCR testa. Doplata nije obavezna, ali ju preporučamo.
Ukupna cijena putovanja do:
200 € , cijena police 11 €
300 €, cijena police 16 €
400 €, cijena police 20 €
500 €, cijena police 24 €
750 €, cijena police 35 €
1.000 €, cijena police 46 €
1.500 €, cijena police 69 €
2.000 € , cijena police 92 €
2.500 €, cijena police 115 €
3.000 €, cijena police 138 €
4.000 €, cijena police 184 €...

Ovo je informativna ponuda, raspoloživa do popunjenja kapaciteta. Cijena je podložna dnevnim promjenama. Važeća je cijena u trenutku rezervacije! Broj mjesta i soba po objavljenoj cijeni je ograničen. Zbog brze dinamike, toplo preporučujemo da rezervaciju izvršite na vrijeme!
Zadnja usluga je ovisna o uplaćenom aranžmanu te je zadnji dan sobe potrebno napustiti prema hotelskom kućnom redu.
Red letenja na charter programima podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put pa je ovdje naznačen tek planirani raspored leta. O promjeni vremena leta, putnici će biti pravovremeno obavješteni.

PROTOKOLI KOJI SE PRIMJENJUJU PRILIKOM ULASKA I BORAVKA U EGIPTU USLIJED PANDEMIJE VIRUSA SARS-CoV-2 I BOLESTI COVID-19:
Savjetujemo vam da prije svakog putovanja dodatno provjerite ima li ograničenja za putovanja u određenu destinaciju. Više detalja možete pronaći na: http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja/

COVID-19 - TRENUTNO PRIMJENJIVI UVJETI ULAZA U EGIPAT:
Novi pravilnik egipatske vlade predviđa da potpuno cijepljeni ne trebaju PCR test pri ulasku u Egipat. Uvjeti:
• Ulazak 14 dana ili više nakon drugog cijepljenja (s Johnson & Johnson nakon prvog i jedinog cijepljenja)
• Dokument o dokazu o cijepljenju mora imati QR kod za provjeru i mora biti u papirnatom obliku
• Dokaz o cijepljenju ne smije sadržavati nikakve promjene ili prilagodbe
• Djeci mlađoj od šest godina nije potreban PCR test
• Djeca u dobi od 6 do 18 godina trebaju negativni PCR test. Ako su djeca već potpuno cijepljena i to mogu dokazati službenim dokumentom, PCR test nije potreban.

Putnici koji NISU cijepljeni i dolaze u Egipat moraju predočiti negativnu potvrdu o rezultatu PCR testa za COVID-19, ne starijeg od 72 sata.
• Test na prisutnost virusa SARS-CoV-2 mora se provesti PCR-om u odgovarajućoj i vjerodostojnoj organizaciji i izdati na engleskom jeziku.
• Djeca do 5.99 godina starosti ne trebaju test.
• Putnici koji dolaze u zračnu luku u Hurghadi mogu napraviti PCR test po dolasku u zračnu luku (test napravi predstavnik egipatskog Ministarstva zdravstva, cijena 30 USD).
• Putnici mogu napustiti zračnu luku odmah nakon napravljenog PCR testa. Ako se testirate po dolasku u Hurghadu, recepcija hotela primit će vaše rezultate u roku od 24 sata. Hoteli će pružiti 14-dnevnu karantenu u odvojenim sobama za goste koji imaju pozitivan test na COVID-19. Prijevremeni prekid karantene moguć je ponovljenim PCR testom. Cijena ponovnog testiranja je 100 USD.

COVID-19 - TRENUTNO PRIMJENJIVI UVJETI POVRATKU U HRVATSKU:
Osoba će biti poslana u karantenu, ako ne predoči jedno od navedenog:
• negativni nalaz PCR testa, koji nije stariji od 72 sata od ulaska u Hrvatsku ili brzog antigenskog testa - BAT na SARS-CoV-2, koji nije stariji od 48 sati od trenutka testiranja do dolaska na granični prijelaz.
• potvrdu o primitku dvije doze cjepiva koja se koriste u EU, (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Gamaleya, Sinopharm), odnosno ako je prošlo 14 dana od primitka doze u slučaju cijepljenja cjepivom koje se prima u jednoj dozi (Janssen/Johnson&Johnson).
• potvrdu o primitku prve doze cjepiva Pfizer, Moderna ili Gamaleya, s kojom je moguće ući u Republiku Hrvatsku u razdoblju od 22. do najviše 42. dana o primitka cjepiva, odnosno od 22. do najviše 84. dana od primitka prve doze cjepiva AstraZeneca.  
• potvrdu o preboljenju COVID-19 i primitku jedne doze cjepiva unutar šest mjeseci od početka bolesti, s tim da cijepljenje mora biti provedeno prije manje od 180 dana od dolaska na granični prijelaz.  
• predočenje pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa, kojim se potvrđuje da se vlasnik oporavio od infekcije virusom SARS-CoV-2, pri čemu je taj test napravljen unazad 180 dana, a stariji od 11 dana od dana dolaska na granični prijelaz ili uz predočenje liječničke potvrde o preboljenu;
• ili obaviti PCR testiranje ili brzo antigensko testiranje - BAT na SARS-CoV-2 odmah po dolasku u Republiku Hrvatsku (o vlastitom trošku), uz obvezu samoizolacije do prispijeća negativnog nalaza. U slučaju nemogućnosti testiranja određuje se mjera samoizolacije u trajanju od deset (10) dana.

Nošenje zaštitnih maski je obavezno na svim javnim površinama u gradu, osim na gradskim plažama i za stolom u restoranu. U hotelu maska nije obavezna na plaži i prostoru oko bazena. Maska je u hotelu obavezna samo u zatvorenom prostoru i prilikom ulaska u restoran. Za kršenje ove mjere predviđena je novčana kazna.

Cijena uključuje

povratni zrakoplovni let Ljubljana - Hurgada,
zrakoplovne i sigurnosne pristojbe,
autobusni prijevoz do/od odabranog objekta na destinaciji,
7 ili 14 noćenja (ovisi o izabranom) i usluga prema programu,
asistenciju predstavnika u destinaciji,
jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje

viza za Egipat, plaćanje na licu mjesta cca 28 €
fakultativne izlete, napojnice i druge usluge koje nisu navedene pod cijena uključuje
nadoplatu za jednokrevetnu sobu, drugi tip usluge, drugi tip sobe
paket putnog osiguranja s pokrićem za COVID 19 - OBAVEZNA DOPLATA!

Lokacija putovanja

ET1

Lidija Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Jun 2008

od
4.120 kn