Egipat, Sharm El Sheikh - Grand Hotel Sharm El Sheikh 4+*

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Egipat

Destinacija putovanja

Destinacija

Sharm El Sheikh

Vrijeme trajanja

Trajanje

8 dana

Predstavnik na destinaciji

Lokalni predstavnik

uključen

Predstavnik na destinaciji

Veličina grupe

do 160 osoba

Budimpešta Airport

Polazište

Budimpešta Airport

For family

Vrijednost više

For family

Hotel 4*

Vrsta smještaja

Hotel 4*

All inclusive

Usluga

All inclusive

Zrakoplovom

Vrsta prijevoza

Zrakoplovom

Opis programa

Grand Hotel Sharm El Sheikh 4+* / Sharm El Sheikh


Posebne značajke:
- veličanstveni koraljni greben,
- raj za ronjenje,
- bogat izbor a la carte restorana.

Vrijednost više:
- izravan prijevoz iz zračne luke do hotela (pribl. 30 minuta),
- na recepciji besplatan pristup do bežičnog interneta.

SHARM EL SHEIKH
Na jugu poluotoka Sinaja, između Sueskog zaljeva i zaljeva Aqaba smjestilo se jedno od najluksuznijih ljetovališta. Iznimni hoteli i restorani Sharm el Sheikha nalaze se u Na`ama Bayu, dok sjevernije leži uglađeno naselje. Ovo je ljetovalište poznato po koraljnim grebenima koje krasi epitet jednih od najljepših i najboljih na svijetu, a njihova je posebnost u tome što čuvaju više od sto različitih vrsta koralja i jedinstvene vrste riba.

NAŠE PREPORUKE
Ukoliko boravite u Sharm el Sheikhu, svakako posjetite Na`ama Bay jer tu je središte svih zbivanja: hoteli, restorani, barovi na plaži, trgovine, brojna casina, noćni klubovi i diskoteke s karaokama, ali i škole ronjenja i ponuda raznih vodenih sportova. Ukoliko želite upoznati tradiciju ovog mjesta, zakoračite na Old market - staru tržnicu veselih boja i živahnog cjenkanja, gdje ćete upoznati dobroćudne domaćine. Svojom lokacijom oduševljava zaljev Shark's bay. Fina pješčana plaža, očaravajući koraljni greben, uređen botanički vrt te igralište za golf »Jolie Ville« mame brojne zahtjevne turiste. U ovom su predjelu hoteli uzdignuti nad obalom te nude čaroban pogled na Crveno more.

Putnici u Sharm el Sheikhu će dobiti >> Sinai Only << vizu, koja je besplatna za područje Sharma i vrijedi za putovanja od 1-2 tjedna.

POLOŽAJ: Jednostavan kompleks nalazi se na blagoj uzvisini u turističkom području Ras Um Sid. S lijepe i uređene privatne plaže pruža se prekrasan pogled na more. Zbog koraljnog grebena koji se proteže sve do plaže, pristup moru je moguć preko gata i pogodan je samo za vješte plivače (preporuča se obuća za vodu). Zbog stepenica i terasa hotel nije prikladan za osobe u kolicima ili dječjim kolicima. Vrijeme transfera od zračne luke je oko 30 minuta.

OBJEKAT:
Hotel s pogledom na Crveno more i poznati otok Tiranu ima ukupno 627 soba. Recepcija i lobby bar nalaze se u velikoj recepciji. Tu je buffet restoran, 6 à la carte restorana, Pannini corner (ponuda sendviča), Pool island grill (roštilj uz bazen), Crepe & Sweets (palačinke i slastice) i 4 bara. Usred njegovanog vrta nalazi se veliki kompleks bazena koji se sastoji od 8 slatkovodnih i 2 dječja bazena s terasama za sunčanje, suncobranima i ležaljkama. Uz bazen i na plaži dostupni su besplatni suncobrani, ležaljke i prostirke. Prilikom prijave u hotel dobivate karticu za korištenje besplatnih ručnika.

Sobe:
Standardne sobe (DZ/EZ) nalaze se s obje strane hotela i imaju balkon ili terasu, tuš, WC, klimu (sezonski), telefon, SAT TV, sef, sušilo za kosu i mini hladnjak. Smještaj: maksimalno 2 odrasle osobe i 1 dijete. Junior apartmani (DZJ/EZJ) su veći i opremljeni dodatnim kutkom za sjedenje, a imaju i pogled na park ili more. Smještaj: maksimalno 2 odrasle osobe i 2 djece ili 3 odrasle osobe i 1 dijete. Obiteljske sobe (FZ4/FZ5) nalaze se u Grand Mallu. Imaju spavaću sobu i odvojeni dnevni boravak s pomoćnim ležajevima za djecu. Smještaj: maksimalno 2 odrasle osobe i 2 djece ili 3 odrasle osobe i 1 dijete. Za treću i svaku narednu osobu postoji pomoćni ležaj ili kauč na razvlačenje u sobi.

SPORT I ZABAVA: Stolni tenis, odbojka na pijesku, biljar, aerobik, gimnastika u vodi. Dnevni animacijski program: sport, igre i natjecanja, povremeno živa glazba u večernjim satima. Uz doplatu: masaže, tematske predstave.

WI-FI: besplatni WI-FI u lobiju
• Moguća e-pošta, ali bez velikih privitaka
• Društvene mreže bez media playera i video poziva
• Sve online igre, You Tube i druge slične stranice su blokirane
• Moguća kupnja 6GB prijenosa podataka za 20€ tjedno ili 12GB prijenosa podataka za 30€ tjedno

PREPORUKA! * Za nesmetan prijenos mobilnih podataka i izbjegavanje visokih troškova, preporučujemo kupnju SIM kartice lokalnog egipatskog operatera (Vodafone ili Orange)

ALL INCLUSIVE: Hotel nudi all inclusive uslugu s buffet doručkom, ručkom i večerom, raznim zalogajima te lokalnim bezalkoholnim i alkoholnim pićima od 10 do 24 sata (poslužuju se u čašama).

HRANA I PIĆE:
Izbor doručka: bogati buffet doručak u restoranima Sharm i Reef (sezonski). Kasni doručak u restoranu Sharm.

Ponuda ručka: švedski stol sa otvorenom kuhinjom u restoranu Sharm. Zalogaji s roštilja u Pool Islandu i talijanski specijaliteti u restoranu Mafia uz nadoplatu. Za vrijeme ručka dodatna ponuda jela u Beach Clubu i restoranu Cliff.

Večera: međunarodna večera na bazi švedskog stola u restoranima Sharm i Reef. Večere poslužene u tajlandskom restoranu Tai Garden, talijanskom restoranu Mafia, indijskom restoranu Mumbai, libanonskom restoranu Mandarine, meksičkom restoranu Fajitas, internacionalni specijaliteti u restoranima Fusion i Beach Club te jela s roštilja u restoranu Roof (sve uz rezervaciju i nadoplatu).

Rad restorana je sezonski, moguće je da neki restorani budu povremeno zatvoreni.

DOBIT ĆETE DETALJNIJE INFORMACIJE O ALL INCLUSIVE PROGRAMU, RADNOM VREMENU BAROVA I RESTORANA TE USLUGAMA KOJE SU DOSTUPNE PROTIV PLAĆANJA (PR. SVJEŽE OCJEĐENI VOĆNI SOKOVI, SPECIJALITETI OD KAVE, MINI BAR, ROOM SERVIS,...) NA ODMORU.

NEKA POSEBNA JELA I PIĆA U A LA CARTE RESTORANIMA UZ DOPLATU. SVI A LA CARTE RESTORANI UZ PRETHODNU REZERVACIJU.

Popusti:
Popusti za djecu su na upit!

Viza:
Putnici u Sharm el Sheikhu će dobiti >> Sinai Only << vizu, koja je besplatna za područje Sharma i vrijedi za putovanja od 1-2 tjedna. Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci od dana izdavanja vize. Kako se uvjeti mogu promijeniti, ljubazno molimo da se prije odlaska na putovanje informirate o uvjetima ulaska u Egipat kod nadležnih institucija. Prilikom ulaska u državu, potrebno je ispuniti formural s podacima iz putovnice i o detaljima boravka u destinaciji. Do 8 dana prije polaska vizu je moguće pribaviti i putem stranice https://www.visa2egypt.gov.eg. Državljani država koje nisu članice EU (npr. BiH, Albanija i sl.) vizu moraju pribaviti prije odlaska, u Veleposlanstvu Egipta. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju, u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili nadležnom konzulatu zemlje u koju putuju. Svaki putnik je odgovoran za pribavljanje odgovarajućih putnik dokumenata te njihovu ispravnost!!


Fakultativni izleti (plaćanje na licu mjesta):
RAZGLED GRADA SHARM EL SHEIKH: Razgled najljepše džamije, najnovije crkve, trgovine parfema i začina te šetnja starom tržnicom. Cijena približno 13 EUR.
RAS MOHAMED: Prilikom ronjenja, oduševit će Vas podvodni svijet Ras Mohamed. U cijeni: ronjenje na 3 lokacije, ulaznica, oprema, obrok i bezalkoholna pića. Cijena približno 39 EUR.
OTOK TIRAN: Proživite živahan dan na Crvenom moru, uz ronjenje na 3 lokacije. U cijeni: obrok, oprema i bezalkoholna pića. Cijena približno 36 EUR.
SAMOSTAN SVETE KATARINE: Mojsijevo brdo s posjetom samostanu te razgled gorućeg grma. Stanka u Dahabu te obrok. Cijena približno 53 EUR

Predstavnici na destinaciji:
Na većini destinacija će Vas dočekati slovenski predstavnici koji će Vam na temelju višesezonskog boravka na tim lokacijama, prenijeti sva saznanja o najljepšim mjestima odabrane destinacije. Osim toga, pobrinut će se da se ugodno smjestite, svojom reakcijom doprinijeti da Vaš odmor protekne bezbrižno i biti Vam na raspolaganju za bilo kakvu pomoć.

Mobilni pozivi i internet:
Približne cijene mobilnih poziva: odlazni poziv 2,79€/min, dolazni poziv 1,46€/min, SMS 0,53€, MMS 1,19€, prijenos podataka 0,93€/100 kB. Budući da su cijene Roaminga visoke predlažemo da prilikom dolaska u Zračnoj luci kupite SIM karticu samo za mobilne podatke tj. internet cca 20 GB ~ 6€. S navedenom SIM karticom na mobilnom telefonu imate cijelo vrijeme dostupan Internet, te možete ostvariti pozive preko društvenih mreža (WhatsApp, Viber, Skype...)

Kategorizacija hotela:
Hoteli u programu označeni su službenom kategorizacijom koja važi u pojedinim državama, a koja može odstupati od kategorizacije koja važi u Hrvatskoj. Prehrana, komfor, usluge i ostala ponuda, uključujući plaže i bazene, pod nadzorom su lokalnih turističkih organizacija i na njih organizator nema utjecaja. Standardi turističkih ponuda su u odabranim ciljevima tj. državama različiti i međusobno neusporedivi.
Manja oštećenja sobe, stambenog pokućstva, alge na fugama keramičkih pločica i druge manje greške na opremi sobe, koje suštinski ne posežu u njenu funkcionalnost i estetski izgled, ne mogu biti predmet žalbe, budući da ne smanjuju kvalitetu boravka putnika.
Režim rada klimatskih uređaja u isključivoj je nadležnosti hotelijera.
Nedjelovanje klimatskog uređaja ne predstavlja nedostatak turističkog aranžmana.
Pojava buba i insekata, koji u ograničenom opsegu prelaze kroz pukotine u stambenom pokućstvu i otvore namijene prozračivanju, u objektima je, a posebice onim u prirodnom okruženju, sasvim uobičajena i ne može biti predmet žalbe. Ukoliko gore navedeno kod gostiju prouzrokuje nelagodnost, mogu se obratiti recepciji objekta, koji će u okviru svojih mogućnosti osigurati smanjenje ove pojave ili zamjenu sobe.
Određeni objekti posjeduju ponudu »sve uključeno« ili »all inclusive«, gdje cijene uključuje praktično kompletnu ponudu, npr. hranu, većinu pića, sportske aktivnosti, animaciju itd. Ponuda »all inclusive« odnosno »sve uključeno« razlikuje se kako od destinacije do destinacije, tako i od hotela do hotela.
Za većinu hotela niže kategorije (3 ili 4 zvjezdice), koji nude ovakvu ponudu, važi da izrazu »all inclusive« više odgovara naziv puni pansion, budući da u većini slučajeva obuhvaća doručak, ručak i večeru, s pićem uz obroke, koje je uglavnom samo točeno.
Ponuda »all inclusive« vezana je na hotelski kućni red dolaska u hotel i odlaska iz hotela, uglavnom od 12h do 12h, bez obzira na vrijeme odlaska u začnu luku.
Pri smještaju tri ili više osoba u istoj sobi, upozoravamo putnike da su ovim osobama namijenjeni dodatni ležajevi, koja nisu uvijek iste kvalitete kao i osnovni ležajevi.

Napomene:
Usprkos tome da u određenim specijaliziranim dućanima možete kupite alkoholna pića, ne preporučujemo vam njihovo konzumiranje u javnosti. Alkoholna pića u gostinskim lokalima su nešto skuplja nego kod nas. Podaci o bežičnoj internetskoj konekciji preuzeti su sa službenih stranica hotela na dan objave programa. Organizator putovanja ne odgovara za sporo ili ometano djelovanje konekcije u slučaju preopterećenosti ili drugih ispada sistema. Prilikom posjete hramova i muzeja, molimo za adekvatno ponašanje. Također molimo i da ne dotičete kamene zidove, antičke kipove ili izložbene eksponate. Također je zabranjeno i sakupljanje kamenja ili predmeta. Preporučujemo da za izlete izaberete adekvatnu izdržljivu obuću. Molimo za razumijevanje, budući da je razgledanje crkava i muzeja ponekad moguće samo izvana, jer ne želimo smetati tijekom mise i molitvenog obreda. Prilikom posjete đamiji, potrebna vam je adekvatna odjeća koja prikriva tijelo (npr. kratke hlače i majice koje otkrivaju ramena nisu dozvoljeni).

Ovo je informativna cijena, raspoloživa do popunjenja kapaciteta. Cijena je podložna dnevnim promjenama. Važeća je cijena u trenutku rezervacije! Broj mjesta i soba po objavljenoj cijeni je ograničen. Zbog brze dinamike, toplo preporučujemo da rezervaciju izvršite na vrijeme!
Zadnja usluga je ovisna o uplaćenom aranžmanu te je zadnji dan sobe potrebno napustiti prema hotelskom kućnom redu.
Red letenja na charter programima podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put pa je ovdje naznačen tek planirani raspored leta. O promjeni vremena leta, putnici će biti pravovremeno obavješteni.

Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa putovanja (redoslijed izvedbe/satnica unutar definiranih termina programa, fakultativne usluge i sl.). Za ovo putovanje vrijede sljedeći opći uvjeti organizatora.

Cijena uključuje

povratni zrakoplovni let Budimpešta - Sharm el Sheikh,
zrakoplovne i sigurnosne pristojbe,
autobusni prijevoz do/od odabranog objekta na destinaciji,
7 ili 14 noćenja (ovisno o izabranom) i usluga prema programu,
asistenciju predstavnika u destinaciji,
jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje

fakultativne izlete, napojnice i druge usluge koje nisu navedene pod cijena uključuje
nadoplatu za jednokrevetnu sobu, drugi tip usluge, drugi tip sobe
paket putnog osiguranja

Fakultativni izleti

Lidija Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Jun 2008

Provjeri sve termine i cijene