Istanbul 5 dana zrakoplovom 2024.

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Zrakoplovom

Destinacija putovanja

Destinacija

Istanbul

Vrijeme trajanja

Trajanje

5 dana

Voditelj putovanja tijekom putovanja.

Voditelj putovanja

uključen

Predstavnik na destinaciji

Veličina grupe

do 25 osoba

Hotel 4*

Vrsta smještaja

Hotel 4*

Noćenje s doručkom

Usluga

Noćenje s doručkom

Garantirano

Pogodnost

Garantirano

Zagreb

Polazište

Zagreb

Zrakoplovom

Vrsta prijevoza

Zrakoplovom

Termini putovanja
01.08

Opis programa

Istanbul 5 dana zrakoplovom 2024.

Zrakoplovom iz Zagreba
5 dana / 4 noćenja
Predviđeni hotel: Orka Royal 4*
- hotel smješten u povijesnoj jezgri Istanbula, u neposrednoj blizini Egipatske tržnice, Topkapi palače, Aja Sofije i željezničkog kolodvora Sirkeci, odredišta legendarnog Orient Expressa.
Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana (promjenjivo do puta).

1. dan: ZAGREB - ISTANBUL
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija 2 sata prije leta. Podjela putne dokumentacije, prijava na let i polijetanje zrakoplova Turkish Airlines prema Istanbul u 8:50 sati na liniji TK1054. Po dolasku u Istanbul u 12:00 sati, transfer autobusom do hotela. Smještaj u hotel i kraće slobodno vrijeme za odmor. Odlazak javnim prijevozom do trga Taksim, centra noćnog života. Šetnja poznatom ulicom Istiklal Caddesi, s brojnim restoranima, trgovinama i barovima, do Galata kule, s koje se pruža najljepši pogled na Bospor. Slobodno vrijeme za večeru i uživanje u turskim specijalitetima. Noćenje.

2. dan: ISTANBUL
Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled grada u pratnji lokalnog vodiča (uz doplatu). Razgled: Hipodrom, Plava džamija - najveličanstvenija džamija u Istanbulu, a ime je dobila po brojnim ukrasima od plavog porculana na zidovima džamije, Aja Sofija – izvorno izgrađena kao najveća crkva Bizantskog carstva, danas je đamija (od 1.1.2024. plaća se ulaznica, predlažemo obilazak u slobodno vrijeme), Topkapi palača (doplata za ulaznicu) – glavna rezidencija osmanskih sultana sa haremom - privatnim sultanovim odajama i Aja Irenom - bivšom bizantskom crkvom koja je nekoć bila arsenal, a danas je muzej. Slijedi obilazak Grand Bazaara, najveće i najstarije natkrivene tržnice na svijetu s preko 4.000 trgovina tepisima, tekstilom, kožom, antikvitetima, nakitom, začinima. Slobodno vrijeme za kupovinu. Navečer predlažemo zajednički odlazak na tradicionalnu večeru s zabavnim programom i trbušnim plesačicama Noćenje

3. dan: ISTANBUL
Doručak. Predlažemo poludnevni izlet „Ljepote Bospora“ (uz doplatu) koji uključuje obilazak đamije Sulejmanije, vrhunskog remek djela najznačajnijeg turskog arhitekta Sinana, posjet Egipatskoj tržnici gdje se prodaju začini, sušeno voće, rahat lokum i suveniri, te plovidba Bosporskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju, i uživanje u pogledu na carske palače, tvrđave, mostove i elitne dijelove grada. Na povratku predlažemo posjet Dolmabahce palači, jednoj od najglamuroznijih palača svijeta, nekadašnjoj sultanskoj rezidenciji (doplata za ulaznicu). Slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.

4. dan: ISTANBUL – ZAGREB
Doručak. Predlažemo odlazak do vidikovca na brdu Pierre Loti s pratiteljem putovanja. Do vidikovca vozi žičara, odakle se pruža prekrasan pogled na Istanbul i Zlatni rog. U povratku posjet četvrtima Fener i Balat, s mnoštvom šarmantnih restorana. Slobodno vrijeme za ručak. Ostatak popodnevna slobodno vrijeme za osobne programe. Predlažemo razgled Cisterna bazilike, najvećeg i najljepšeg antičkog rezervoara pitke vode ispod Istanbula, jedinstvenog po svojoj ljepoti i nevjerojatnim mramornim stupovima osvijetljenim crvenim svjetlom. Noćenje.

5. dan: ISTANBUL – ZAGREB
Doručak. Predlažemo poludnevni izlet autobusom na azijsku stranu Istanbula. Vožnja autobusom preko Bosporskog tjesnaca visećim „Mostom mučenika 15. srpnja“ do vidikovca Çamlıca, jednog od najljepših parkova i najviše točke Istanbula, odakle se pruža prekrasan pogled na Zlatni rog – srce Istanbula. Nastavak vožnje do rezidencijalne četvrti Kadikoy i Bahariye Caddesi, ulice prepune trgovinama i restoranima. Slobodno vrijeme za kupovinu i ručak. Povratak u hotel. Transfera autobusom za zračnu luku. Let zrakoplovom prema Zagrebu u 18:20 sati na liniji TK1055. Dolazak u Zračnu luku Franjo Tuđman predviđen je u 19:55 sati.


*First minute cijena vrijedi do popunjenja određenog kapaciteta.
Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana (promjenjivo do puta).

Doplate:
- doplatu za jednokrevetnu sobu u iznosi 235 € (obavezna doplata ako osoba putuje sama)

Popust za treći (pomoćni) ležaj:
- 10% popusta za dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju u sobi s dvije odrasle osobe
- odrasla osoba bez popusta na pomoćnom ležaju

Predviđeni red letanja:
TK1054 ZAGIST 08:50 - 12:00
TK1055 ISTZAG 18:35 - 19:40
Vremenska razlika: +1 sat (Zagreb 12:00 h – Istanbul 13:00 h) u ljetnom računanju vremena.

Granične formalnosti za ulazak u Tursku
Za putovanje hrvatskih državljana u Tursku potrebna je valjana putovnica koja mora važiti još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u Tursku. Ukoliko putovnica nema valjanost od min. 6 mjeseci, bit će Vam zabranjen ukrcaj na zrakoplov.

Sve osobe koje putuju u Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Turskoj.

Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj turskoj kategorizaciji. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Istanbulu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Turkish Airlines i podložna su promjeni. Organizator nije odgovoran za eventualno naknadno povećanje cijena ulaznica i fakultativnih izleta navedenih u programu, koje su formirane na dan izrade programa. Zadržavamo pravo promjene imena hotela uslijed overbookinga, nepredviđenih okolnosti ili više sile.

Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa putovanja (redoslijed izvedbe/satnica unutar definiranih termina programa, fakultativne usluge i sl.). Za ovo putovanje vrijede sljedeći opći uvjeti organizatora.

Cijena uključuje

prijevoz zrakoplovom Turkish Airlines na relaciji Zagreb - Istanbul - Zagreb,
pristojbe zračnih luka,
pratitelja putovanja,
smještaj u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom,
transfer u Istanbulu: zračna luka – hotel – zračna luka,
jamčevno osiguranje,
troškove organizacije i prodaje aranžmana.

Cijena ne uključuje

putno osiguranje,
fakultativne sadržaje,
ulaznice za kulturno povijesne spomenike i muzeje,
karte za javni gradski prijevoz,
doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama)
troškove osobnih narudžbi.

Ema Vrenko

Program uređuje

Član Elisa tima od Jun 2022

Provjeri sve termine i cijene