Istanbul express iz Dubrovnika

Istanbul - Turska Prikaži na karti

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Zrakoplovom

Destinacija putovanja

Destinacija

Istanbul

Vrijeme trajanja

Trajanje

3 dana

Voditelj putovanja tijekom putovanja.

Voditelj putovanja

uključen

Lokalni turistički vodič na destinaciji

Lokalni vodič

uključen

Predstavnik na destinaciji

Veličina grupe

do 23 osoba

Dubrovnik

Polazište

Dubrovnik

Hotel 4*

Vrsta smještaja

Hotel 4*

Noćenje s doručkom

Usluga

Noćenje s doručkom

Garantirano

Pogodnost

Garantirano

Zrakoplovom

Vrsta prijevoza

Zrakoplovom

Termini putovanja
07.03 28.03

Opis programa

Putovanje Istanbul express iz Dubrovnika

Zrakoplovom iz Duprovnika
3 dana / 2 noćenja
Predviđeni hoteli:
7.3. : Feronya Taksim Square 4* ili sl.
28.03. : Manesol Boutique Galata 4 * ili sl.
Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana.

1. dan DUBROVNIK – ISTANBUL
Sastanak putnika u dubrovačkoj zračnoj luci 2 sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa, TK 438 u 08.55h, odnosno u 09.55h na polasku 28.3. Po dolasku u Istanbul u 12.50h po lokalnom vremenu, obavljanje pograničnih formalnosti i prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe te nakon kraćeg odmora odlazak do trga Taksim i poznate Ulice Oslobođenja (Istiklal Caddesi) –  pješačke zone s brojnim trgovinama, restoranima i barovima do četvrti Beyoğlu, poznatoj po srednjovjekovnoj kuli Galata iz 14. st., koja je nekada služila za praćenje brodova i kao zatvor, a danas je vidikovac s kojeg se pruža prekrasan panoramski pogled na grad. Noćenje.

2. dan ISTANBUL
Doručak i odlazak na razgled Istanbula u pratnji lokalnog vodiča; Hipodrom koji je nekoć služio za konjske trke, a danas je memorijalni trg s impozantnim obeliskom; Plava džamija, monumentalno zdanje i posljednja velika kraljevska džamija, jedinstvena sa svojih šest minareta i ukrasima od plavog porculana po kojima je i dobila ime; Aja Sofija iz 6. st., najpoznatija građevina Istanbula sagrađena u doba cara Justinijana. Prvotno je bila najveća crkva u Bizantskom carstvu,  jedno od najvećih graditeljskih dostignuća tog vremena. Naknadno je pretvorena u džamiju, potom 1934. u muzej, da bi joj u ljeto 2020. godine ponovo bio vraćen status džamije; bazilika Cisterna, poznata i pod nazivom Utonula palača, najveća od nekoliko stotina antičkih rezervoara vode koje još uvijek leže ispod Istanbula, svakako najneobičnija turistička atrakcija u gradu; palača Topkapi, osmanlijski carski dvorac kojeg je sagradio sultan Mehmed II, a nalazi se na krajnjem dijelu uzvišenog rta, s kojeg se pruža pogled na Zlatni rog, Mramorno more i Bospor. Posjet Topkapiju uključuje i obilazak Aja Irene, bivše bizantske crkve koja je nekoć bila arsenal, a danas je muzej. U poslijepodnevnim satima posjetite Grand Bazaar, zatvorenu tržnicu i najveći bazar na svijetu s više od 4000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila, suvenira i dr. Navečer mogućnost odlaska na večeru u jedan od tradicionalnih restorana u kojem Vas očekuje bogat program, trbušne plesačice te folklorni plesovi i običaji Turske.  Noćenje.

3. dan ISTANBUL – DUBROVNIK
Nakon doručka mogućnost posjete Sulejmaniji i krstarenje Bosporom. Sulejmanija je jedna od najljepših istanbulskih džamija, djelo slavnog osmanlijskog arhitekta i graditelja Sinana. U njoj se nalazi mauzolej osmanlijskog sultana Sulejmana Veličanstvenog, koji ju je i dao sagraditi u 16. stoljeću, kao i njegove žene sultanije Haseki Hurem, zatim sultana Ahmeta II, te samog arhitekte Sinana. U nastavku odlazak na krstarenje Bosporskim tjesnacem, koji razdvaja Europu i Aziju, uz pogled na carske palače i tvrđave. Nakon plovidbe, odlazak na ručak u jedan od autentičnih restorana na Galati, mostu koji spaja obale Zlatnog roga. Ljubiteljima kulinarstva i svim onima koji vole uživati u gastro izazovima nakon ručka predlažemo posjet živopisnoj Egipatskoj tržnici začina nevjerojatnih mirisa, boja i okusa. U poslijepodnevnim satima prijevoz do zračne luke. Prijava za let Turkish Airlinesa, TK 439 u 19.45h, s očekivanim dolaskom u Dubrovnik u 19.35h, odnosno u 20.35 na povratku 30.3.  Završetak programa.


*First minute cijena vrijedi do popunjenja određenog kapaciteta.
Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana.

Doplata:
- doplatu za jednokrevetnu sobu u iznosu 91,58 € za polazak 07.03., za polazak 28.03. iznosi 104,85 € (obavezna doplata ako osoba putuje sama)

Popusti:
- Popust dijete 2-6,99 g. na pomoćnom ležaju       106,18 €
- Popust dijete 7-11,99 g. na pomoćnom ležaju      53,09 €
- Popust stariji od 12 g. na pomoćnom ležaju       13,27 €

Fakultativna ponuda, cijene po osobi (minimum prijavljenih 10 osoba):
- Paket ulaznica (palača Topkapi s haremom i crkvom Aja Irena, bazilika Cisterna, Aja Sofija): 115 €
- Turska večer u tradicionalnom restoranu (Kervansaray, Sultanas ili sl.): 60 €  – uključen show program, večera i piće
- Sulejmanija i krstarenje Bosporom: 65 €  – uključen razgled prema programu, pratnja lokalnog vodiča, krstarenje Bosporom u trajanju 1,5h i ručak bez pića u lokalnom restoranu

Informacije o letu:
Prijevoznik:
Turkish Airlinesa
Red letenja (sve lokalna vremena):
TK438   DUBROVNIK   ISTANBUL     08:55 12:50  (polazak 28.3.    09:55   12:50)
TK439   ISTANBUL    DUBROVNIK    19:45 19:35  (povratak 30.3.   19:45   20:35)

Korisne informacije – Istanbul & Turska:
Službeno ime zemlje: Republika Turska
Glavni grad: Ankara
Površina: 780.580 km²
Broj stanovnika: 83.154.997 (od toga u Istanbulu 15.519.267, 2019.)
Službeni jezik: turski
Vjera: islam (99% zastupljena)
Vremenska razlika: +1 sat u odnosu na Hrvatsku
Valuta: nova turska lira – TRY. 1 EUR ≈ 31,50 TRY
Električni napon: 220 V i 50 Hz, ali preporuča se ponijeti univerzalni putnički adapter
Pozivni broj zemlje: +90
Mobilne mreže: uporaba mobilnih telefona je moguća, preporučamo provjeru s mobilnim operaterom u Hrvatskoj
Hrana: turska kuhinja je poznata po raznolikosti. Podjednako su zastupljena jela od ribe i morskih plodova kao i mesna jela. Obilje povrća pripremljeno na najrazličitije načine obogaćuje ovu mediteransko-orijentalnu kuhinju.
Odjeća i obuća: preporučamo jednostavnu odjeću i udobnu obuću. Duge suknje i duge hlače bit će u skladu s očekivanjem lokalnog stanovništva u manjim gradovima i selima gdje inače nema puno turista. Također, ženama savjetujemo ponijeti lagani šal, koji može poslužiti i kao pokrivalo za glavu pri razgledavanju muslimanskih vjerskih objekata. Prilikom ulaska u muslimanske vjerske objekte, turisti se trebaju držati običaja vezanih za odjeću i obuću (pokrivene ruke i noge, žene-pokrivena kosa maramom, obuću izuti ispred džamije).
Viza: nije potrebna za državljane Republike Hrvatske.
Putna isprava: putovnica koja za hrvatske državljane (ako je riječ o običnoj putovnici) mora biti valjana još najmanje 150 dana od datuma ulaska u Tursku.

Napomene:
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi 1 komad ručne prtljage do 8 kg unjeti u zrakoplov.

U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja, kao i u slučaju promjene radnog vremena znamenitosti, muzeja i sl.

Kategorizacija smještaja u Turskoj odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od hrvatskih standarda.

Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz studenog 2023. i mogu biti podložne promjeni.

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Tursku na službenim stranicama MVEP-a.
Sve osobe koje putuju u Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u toj zemlji.

Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa putovanja (redoslijed izvedbe/satnica unutar definiranih termina programa, fakultativne usluge i sl.). Za ovo putovanje vrijede sljedeći opći uvjeti organizatora.

Cijena uključuje

Povratni prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi iz Dubrovnika do Istanbula;
Pristojbe zračnih luka od 144,67 € (podložno promjeni, konačni iznos utvrđuje se na dan izdavanja karata);
Smještaj u hotelu 4* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom i uključenom boravišnom pristojbom;
Transfere i razglede prema programu;
Razgled grada u pratnji lokalnog vodiča;
Voditelja putovanja iz Dubrovnika;
Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu;
gratis Istanbulkart, karticu javnog gradskog prijevoza.

Cijena ne uključuje

doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama),
ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda;
doplate za fakultativne izlete i sadržaje kao i obroke koji nisu predviđeni programom;
osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje;
putno osiguranje (preporučujemo).

Dora Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Mar 2021

Provjeri sve termine i cijene