Jordan

Akaba - Jordan Prikaži na karti

Destinacija putovanja

Destinacija

Jordan

Vrijeme trajanja

Vrijeme trajanja

7 dana

Voditelj putovanja

Voditelj putovanja

uključen

Lokalni turistički vodič

Lokalni vodič

uključen

Maksimalna veličina grupe

Veličina grupe

do 25 osoba

Hotel 4*

Vrsta smještaja

Hotel 4*

Polupansion

Usluga

Polupansion

Garantirano

Pogodnost

Garantirano

Zagreb

Polazište

Zagreb

Zrakoplovom

Vrsta prijevoza

Zrakoplovom

Termini putovanja
27.04 15.06

Opis programa

Jordan
Zrakoplovom iz Zagreba
7 dana / 6 noćenja
Smještaj: u hotelima 4*
Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL – AMAN
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci dva sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let za Istanbul i polijetanje zrakoplova u 20.15 sati na liniji TK1054 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul predviđen je u 23.30 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Amman u 1.40 sati na liniji TK814 (Turkish Airlines). Predviđeni dolazak u zračnu luku Amman je u 3.55 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku sastanak s predstavnikom lokalnog agenta te potom organizirani transfer autobusom do hotela u Amanu. Noćenje.
*Točan red letenja za svaki od datuma polazaka niže u programu

2. dan: AMAN – JERASH – AJLOUN – AMAN
Nakon kasnijeg doručka odlazimo prema Jerashu, najbolje očuvanom rimskom gradu gdje još i danas možete proći kroz trijumfalnu arkadu posvećenu caru Hadrijanu te prošetati 600 metara dugom ulicom s kolonadama. Zlatno doba grada bilo je u vrijeme starog Rima. Jerash je izvrstan primjer veličanstvenog, povijesnog rimskog urbanizma. Utemeljen na području Bliskog Istoka, sa svojim popločenim ulicama, hramovima na brežuljcima, elegantnim teatrima, prostranim javnim trgovima, toplicama, fontanama i gradskim zidinama okruženim tornjevima i gradskim vratima. Po razgledu Jerasha, nastaviti ćemo do Ajlouna, grada koji se i dalje odupire vremenu. Ovaj je grad Saladinova vojska u 12 st. obranila od križara. Saladin je kao sposoban i pravedan vojskovođa pobijedio križare Jeruzalemskog kraljevstva, ali i bio na glasu kao vrlo milostiv prema svojim često okrutnijim protivnicima.  Povratak u Aman. Večera u hotelu. Noćenje.

3. dan: AMAN – MRTVO MORE – AMAN
Nakon doručka slijedi razgled jordanske prijestolnice Amana, fascinantnog grada kontrasta i jedinstvene mješavine modernog i tradicionalnog, idealno smještenog između pustinje i plodne doline. Aman je moderan grad s brojnim antičkim ostacima. Na vrhu brijega Jabal al-Qala’a, nalazi se citadela sa stupovima rimskog Herkulovog hrama i kompleks palače Umayyad iz 8. st. poznate po svojoj velikoj kupoli. Izgrađen unutar samog brda nalazi se i antički kameni amfiteatar iz 2. st. u kojem se povremeno održavaju zabavna događanja. Posjet džamiji kralja Abdulaha i starom dijelu grada. Potom odlazimo prema obali Mrtvog mora gdje ćete ostatak dana imati vremena za odmor i uživanje u jednoj od najfascinantnijih prirodnih pojava - Mrtvom moru, jednom od ovozemaljskih čuda, koje nas i dalje drži očaranima svojom jedinstvenom pojavom. Mrtvo more je prije svega jezero koje napaja Jordan, a na kojeg, uz Jordan, izlaz imaju Izrael te Zapadna obala. Površina same vode nalazi se oko 396 metara ispod razine mora. Salinitet u jezeru iznosi do 33%, a iz njega voda ne otječe, što znači da sva voda koja uđe u njega, u njemu i ostaje. Radi se o jezeru koje je najniže smješteno jezero na Zemlji. Na ovom području vlada suha pustinjska klima, s jako malim brojem padalina. Upravo zbog velikog saliniteta prilikom kupanja nemoguće je potonuti te se preporučuje maksimalno kupanje ne dulje od 20 minuta. Povratak u Aman. Večera u hotelu. Noćenje.

4. dan: AMAN – MADABA – PLANINA NEBO – DVORAC KERAK – PETRA
Nakon doručka odjava iz hotela i vožnja prema Madabi, znanoj i kao „grad mozaika“ s crkvom Sv. Jurja u kojoj se čuva mozaik karte Svete zemlje iz predislamskog doba. Nastavak puta prema Planini Nebo, mjestu gdje je Mojsije gledao prema Obećanoj zemlji i gdje je na kraju bio sahranjen. U 4. stoljeću na ovom mjestu je izgrađena mala Bizantska crkva, a danas se nalazi prostrana crkva koju posjećuje mnoštvo vjernika iz cijelog svijeta, budući da je Planina Nebo jedna od najvažnijih kršćanskih mjesta u Jordanu. Ovo sveto mjesto posjetio je 2000. godine Papa Ivan Pavao II i održao propovijed na kojoj je prisustvovalo oko 20.000 vjernika. Pored crkve je posadio drvo masline kao simbol mira. Za lijepa vremena s planine se pruža pogled na Mrtvo more i Jordansku dolinu. Slijedi vožnja prema Keraku gdje ćemo posjetiti jedan od najvećih križarskih dvoraca koji se nalazi na brijegu visine 900 m, unutar gradskih zidina. Nakon obilaska, nastavljamo prema Petri. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

5. dan: PETRA – WADI RUM
Nakon doručka odlazimo u obilazak Petre, mističnog grada isklesanog u visokom crvenom stijenju kojeg su prije više od dvije tisuće godina sagradili Nabatejci, gospodari Jordana iz predrimskog doba. Oni su uspjeli sagraditi impresivno kameno carstvo hramova, grobnica i ostalih građevina. Pješice ćete proći do Riznice, najpoznatijeg dijela Petre, kroz kanjon okružen bajkovitim liticama. Prilika za jahanje na konjima. Po završetku cjelodnevnog razgleda odlazak prema opjevanom pustinjskom krajoliku Wadi Rum, ekraniziranom u filmovima o Lawrenceu od Arabije kojeg omeđuju impresivni smeđi i crveni planinski lanci. Prijava i smještaj u luksuzni pustinjski kamp Oasis Luxury Camp. Doživjet ćete jedinstveni ambijent beduinske večere pod zvijezdama usred pustinje uz bogati buffet. Noćenje.

6. dan: WADI RUM – AQABA
Nakon doručka odjava iz kampa i odlazak na uzbudljivi pustinjski jeep safari u trajanju od dva sata. Potom odlazimo iz pustinje prema Crvenom moru. Grad Aqaba jedini je jordanski grad na moru, a smjestio se na samom kraju Aqabskog zaljeva koji dijeli sa Izraelom, Egiptom i Saudijskom Arabijom koje možete vidjeti šetajući promenadom. Aqaba je zbog svojeg specifičnog položaja luka i trgovačko središte već tisućama godina. Zbog bogate povijesne baštine te prirodnih ljepota obližnjih pustinjskih planina i koraljnih grebena Crvenog mora grad se sve više pretvara u turističku meku. Prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za obilazak prekrasne džamije te slobodno vrijeme za kupovinu tradicionalnih arapskih začina i kozmetike. Mogućnost kupanja u Crvenom moru. Večera u hotelu. U kasnim večernjim satima organizirani transfer do zračne luke Aqaba.

7. dan: AQABA – ISTANBUL – ZAGREB
Po dolasku u zračnu luku, prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 1.45 sati na liniji TK819 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul predviđen je u 4.20 po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja za Zagreb u 7.00 sati na liniji TK1053 (Turkish Airlines) . Dolazak  u Zagreb u 8.05 sati po hrvatskom vremenu.


*First minute popust 301,38 kn (40 €) za uplate do 45 dana prije polaska ili do popunjenja kapaciteta po FM cijeni
Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.793,21 kn (238 €) (obavezna doplata ako osoba putuje sama)

Predviđeni red letenja – Turkish Airlines:
23.03. – 29.03.2023.
23MAR ZAGREB ISTANBUL      20:00 00:10
24MAR ISTANBUL AMMAN     02:20 03:40

29MAR AQABA ISTANBUL      00:40 04:20
29MAR ISTANBUL ZAGREB     07:00 08:05

27.04. – 03.05.2023.
27APR ZAGREB ISTANBUL      0:15 23:30
28APR ISTANBUL AMMAN     01:40 03:55

03MAY AQABA ISTANBUL      01:40 04:20
03MAY ISTANBUL ZAGREB     07:00 08:05

15.06. – 21.06.2023.
15JUN ZAGREB ISTANBUL      20:15 23:30
16JUN ISTANBUL AMMAN     01:40 03:55

21JUN AQABA ISTANBUL       01:40 04:20
21JUN ISTANBUL ZAGREB      07:00 08:05

NAPOMENA COVID-19 (uredba od 18.2.2022.):
Od 1.3.2022. za ulazak u Jordan više nije potrebno PCR testiranje ni prije dolaska ni po dolasku u Jordan! Dovoljno je samo registrirati se za ulazak u zemlju na poveznici www.gateway2jordan.gov.jo
Potrebna je polica putnog zdravstvenog osiguranja.

Napomene:
- Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Jordana te može biti različita u odnosu na europsku kategorizaciju
- Državljanima Republike Hrvatske potrebna je viza za ulazak u Jordan. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje.
- Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora.
- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
- Viza: dobiva se na licu mjesta, po ulasku u Jordan, potrebno je dostaviti kopiju putovnice (važeća najmanje 6 mjeseci nakon početka putovanja i potrebno je imati 1 slobodnu stranicu).
- Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
- U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

Korisne informacije – Jordan
Službeno ime: Hašemitska kraljevina Jordan
Površina: 92.300 km2
Geografski položaj: jugozapadna Azija, Bliski istok
Broj stanovnika: oko 6.500.000
Glavni grad: Amman, 1.919.000 stanovnika
Jezik: arapski je službeni jezik, koristi se engleski i francuski
Religija: muslimani 92%, kršćani 6%, ostali 2%
Vremenska razlika: +1 sat
Novčana jedinica: jordanski dinar (JOD), 1 USD = oko 0,70 JOD, 1 EUR = oko 0,70 JOD
Kupovina: srebro i zlato, staklo, pamuk, slastice i karamelizirano voće. Predmeti od drva, gline, mirodije.
Odjeća: preporučamo laganu pamučnu odjeću za ljetne mjesece i nešto topliju za ljetne večeri te toplu odjeću i zaštitu od kiše za period od studenog do travnja. Preporučamo udobnu obuću, sunčane naočale i pokrivalo za glavu.
Hrana i piće: hrana je slična zemljama iz regije. U hotelima se služe međunarodna jela. Domaća jela od janjetine, ovčetine, pikantni namazi. Nacionalno jelo je mansaf – jelo od janjetine s jogurtom i rižom. Piti isključivo flaširanu vodu. Kava je popularna. Alkohol je moguće konzumirati u hotelskim restoranima i barovima.
Napon struje: 220V, 50Hz (nije potreban adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Mobilne mreže: A1, T-Mobile i Telemach partneri
Pozivni broj zemlje: +962
Korisna web stranica: www.visitjordan.com  
Klima: mediteranska. Vruća i suha ljeta sa svježim večerima. Zimi je hladnije, kišna sezona traje od studenog do travnja

Vašim potpisom iskazujete suglasnost s Općim uvjetima. Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. | Kod charter letova, red letenja podložan je promijeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati. Preporučamo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima.

Cijena uključuje

prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana
smještaj u hotelima 4* na osnovi 6 noćenja s uslugom polupansiona
razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju po programu putovanja
lokalnog vodiča na engleskom jeziku
voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
prijevoz modernim klimatiziranim autobusom
jeep safari u trajanju od 2 sata po pustinji Wadi Rum
vizu za Jordan
trošak organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje

doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama)
dodatne obroke i usluge koje nisu navedene u programu putovanja
napojnice vodiču i vozaču tijekom putovanja 40 € (obvezna doplata na licu mjesta voditelju putovanja)
putna osiguranja

Dora Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Mar 2021

od
1.385,00 € 1.345,00 €

10.435,28kn 10.133,90kn