Karneval Malta

Valletta - Malta Prikaži na karti

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Zrakoplovom

Destinacija putovanja

Destinacija

Malta

Vrijeme trajanja

Vrijeme trajanja

5 dana

Voditelj putovanja

Voditelj putovanja

uključen

Maksimalna veličina grupe

Veličina grupe

do 35 osoba

Hotel 4*

Vrsta smještaja

Hotel 4*

Noćenje s doručkom

Usluge

Noćenje s doručkom

Ljubljana Airport

Polazište

Ljubljana Airport

Zrakoplovom

Vrsta prijevoza

Zrakoplovom

Termini putovanja
17.02

Opis programa

Karneval Malta

Zrakoplovom iz Ljubljane
5 dana / 4 noćenja
Smještaj: hotel Santana 4*

1. dan, Ljubljana - Malta
Sastanak putnika u ljubljanskoj zračnoj luci kod šaltera informacija dva sata prije polijetanja direktnog zrakoplova za Maltu, ili pak transfer autobusom iz Zagreba uz doplatu. Nakon obavljenih formalnosti let za na relaciji Ljubljana-Malta u 19.50h. Po slijetanju na Maltu u 21.50h, transfer do Buggibe i smještaj u hotel 4*. Noćenje.

2. dan, izlet Gozo
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet u pratnji lokalnog vodiča i pratitelja na hrvatskom jeziku na otok Gozo, jedan od dva preostala naseljena otoka u malteškom arhipelagu, povezan s Maltom čestim trajektnim linijama (oko 30 minuta vožnje), a vegetacija, brdašca i stjenovite hridi čine tipičan reljef otoka. Nakon pristajanja u luci Mgarr na Gozu slijedi autobusni razgled najpoznatijih lokacija: posjet glavnom gradu otoka Victoria, zaljevu Dwejra i prirodnom čudu Inland Sea, laguni koja je ujedno i najniža točka Goza, te strmim stijenama u zaljevu Xlendi.  Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu u vlastitom aranžmanu. Nastavak razgleda pretpovijesnih hramova Ggantije, najstarijih izgrađenih hramova na svijetu, starijih čak i od egipatskih piramida (ulaznica uz doplatu). Budući da je otok Gozo poznat i po lokalnim rukotvorinama od vune i čipke, ali i medu i siru, posjetit ćemo i tipične štandove gdje ćete isto moći razgledati ili kupiti. Povratak trajektom na Maltu, te transfer do hotela. Noćenje.

3. dan, izlet Blue Grotto i Marsaxlokk
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo poludnevni fakultativni izlet u pratnji lokalnog vodiča i pratitelja na hrvatskom jeziku do južnog dijela Malte gdje se smjestilo ribarsko mjesto Marsaxlokk. Šetnja slikovitim gradićem, njegovom promenadom uz more gdje se mogu vidjeti brojni tradicionalni ribarski Luzzu brodići živopisnih boja. Posjet nedjeljnom sajmu. Slijedi vožnja do obližnjeg kompleksa Blue Grotto koji se sastoji od čak sedam spilja. Moguća vožnja brodićem kroz tirkizno plavu spilju, ukoliko vremenske prilike dozvoljavaju. Povratak u hotel. Slobodan ostatak dana. Noćenje.

4. dan, izlet Valletta
Doručak. Predlažemo poludnevni fakultativni razgled u pratnji lokalnog vodiča i pratitelja na hrvatskom jeziku glavnog grada Vallette koji je i pod zaštitom UNESCO-a. Izlet u pratnji lokalnog vodiča na engleskom jeziku i hrvatskog pratitelja uključuje šetnju kroz živopisne ulice Vallette, razgled graskih vrata, zgrade Parlamenta i zgrade Opere. Slijedi nastavak razgleda najvažnijih povijesnih građevina, kao i vrtova Barracca, izgrađenih na vrhu obrambenih zidina koje okružuju ovaj veličanstveni grad. Vrtove su dali urediti vitezovi sv. Ivana na vidikovcu s prekrasnim pogledom na luku i utvrđena Tri grada. Potom posjet bogato ukrašenoj katedrali sv. Ivana (jednoj od najljepših crkava Europe) u čijoj se raskošnoj baroknoj unutrašnjosti ističe Caravaggiova slika izložena u oratoriju kao i crkveni muzej s prekrasnom zbirkom flamanskih tapiserija. Povratak u hotel i ostatak dana slobodan. Predlažemo posjet karnevalu koji se održava na ulicama Vallette, jer Maltežani vole zabavu. Karneval na Malti je prava senzacija i praznik za oči. Zasigurno ćete biti očarani zanimljivim maskama, prekrasnim šarenim kostimima te maštovitim pričama i likovima koji će se predstaviti. Malta živi za zabavu i karneval. Natjecanja se odvijaju tijekom cijelog dana a poslijepodne slijede završni defilei. Točan raspored karnevala naknadno! Samostalni povratak u hotel. Noćenje.

5.  dan, izlet Mdina - Ljubljana
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe do polaska prema zračnoj luci. Predlažemo poludnevni fakultativni izlet u pratnji lokalnog vodiča i pratitelja na hrvatskom jeziku do Mdine. Ukrcaj u autobus i vožnja kroz ruralnu Maltu do srednjovjekovnog grada Mdine i njegovog predgrađa Rabata. Sa svojim moćnim zidinama i sjenovitim ulicama ovaj grad opravdava naziv "Tihi grad" za razliku od moderne i dinamične Vallette.  Obilazak započinje ispred glavnih vrata Mdine, a ulazak kroz utvrđene zidine grada otkriva zadivljujuće palače koje su pripadale malteškom plemstvu. Slijedi razgled katedrale sv. Pavla (ulaznica nije uključena). Popodne slijedi transfer do zračne luke te odlazak direktnog zrakoplova na relaciji Malta-Ljubljana u 18.00h. Dolazak u Ljubljanu oko 20.00h. Transfer autobusom do Zagreba za one putnike koji su ga dodatno rezervirali.


* First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta

Doplate:
- obavezna doplata pristojbe u zračnim lukama u iznosu: 131,40 € (990 kn) (promjenjivo do izdavanja karata)
- doplata za jednokrevetnu sobu u iznosu: 78,31 € (590 kn) (obavezna doplata ako osoba putuje sama)
- doplata transfera Zgb-Lju-Zgb u iznosu: 59,73 € (450 kn) (minimalno 12 putnika)
- obavezno plaćanje eco takse u hotelu 0,50 € po osobi dnevno,

Fakultativni Izleti:
- Poludnevni izlet u Vallettu 33,18 € (250 kn),
- cjelodnevni Izlet na Gozo 55,74 €  (420 kn),
- poludnevni izlet u Mdina 33,18 € (250 kn),
- poludnevni izlet Blue Grotto i Marsaxlokk 33,18 € (250 kn)
 *Po osobi, prijave i uplate isključivo prilikom rezervacije aranžmana, min. 10 osoba za realizaciju izleta (ulaznice nisu uključene i plaćaju se po želji na licu mjesta)

Informacije o direktnom letu:
Prijevoznik: Air Malta
LJU MLA    19:50 21:50
MLA LJU    18:00 20:00

Napomena: Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja najkasnije 3 dana prije puta. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Malte te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.  Za vaše bezbrižno putovanje preporučamo Vam uplatu putnog osiguranja.

Cijena uključuje

prijevoz posebnim zrakoplovom Ljubljana-Malta-Ljubljana (1 kom prtljage od 23 kg + ručna torba do 10 kg),
transfere na odredištu (zrakoplovna luka–hotel–zrakoplovna luka),
smještaj u hotel Santana 4* s uslugom noćenje/doručak,
pratnju predstavnika na hrvatskom jeziku te troškove organizacije i prodaje.

Cijena ne uključuje

obavezna doplata pristojbe u zračnim lukama (promjenjivo do izdavanja karata)
doplatu za jednokrevetnu sobu u iznosu (obavezna doplata ako osoba putuje sama)
ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje,
fakultativne sadržaje i izlete,
obavezno plaćanje eco takse u hotelu 0,50 € po osobi dnevno,
napojnicu vozačima i vodičima,
putno osiguranje,
troškove osobnih narudžbi,
povratni transfer Zgb-Lju-Zgb

Dora Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Mar 2021

od
370,30 € 343,75 €

2.790,08kn 2.590,04kn