Kopenhagen - Nova godina 2024.

Kopenhagen - Danska Prikaži na karti

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Nova godina

Destinacija putovanja

Destinacija

Danska

Vrijeme trajanja

Trajanje

4 dana

Voditelj putovanja tijekom putovanja.

Voditelj putovanja

uključen

Predstavnik na destinaciji

Veličina grupe

do 23 osoba

ZG-ST-DU-PU-ZD

Polazište

ZG-ST-DU-PU-ZD

Hotel 2*

Vrsta smještaja

Hotel 2*

Noćenje s doručkom

Usluga

Noćenje s doručkom

Garantirano

Pogodnost

Garantirano

Zrakoplovom

Vrsta prijevoza

Zrakoplovom

Termini putovanja
29.12

Opis programa

Kopenhagen - Nova godina 2024.

Direktan let zrakoplovom iz Zagreba
4 dana / 3 noćenja
Smještaj: hotel Wakeup Copenhagen Carsten Niebuhrs Gade 2* - moderan hotel u centru grada
Mogućnost vezanih letova iz Splita, Dubrovnika
Fakultativni izlet vlakom u Malmo (Švedska)
Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana (promjenjivo do puta).

1. dan, 29.12.: ZAGREB - KOPENHAGEN
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija u 07:00 sati. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa iz Zagreba za Kopenhagen na liniji OU 480 u 8:35 sati. Dolazak u Kopenhagen u 10:30 sati. Nakon graničnih formalnosti slijedi panoramski razgled grada autobusom: Amelienborg - zimska rezidencija danske kraljevske obitelji, crkva sv. Frederika – prekrasna crkva potpuno obložena mramorom s  najvećom kupolom u Skandinaviji, Kastellet - jedna od najbolje očuvanih obrambenih utvrda u sjevernoj Europi, a danas javni park ispred kojeg se na morskoj hridi nalazi statua možda najpoznatije stanovnice Kopenhagena – Male sirene, Nyboder ulica s dugim nizom prepoznatljivih žutih kuća iz 17. i 18. stoljeća, koje su nekoć služile kao smještaj za pomorce, dvorac Rosenborg s vrtovima - nekadašnja ljetna kraljevska rezidencija, a danas muzej u kojem se čuvaju kraljevski dragulji, Nyhavn – najslikovitiji dio Kopenhagena, sa šarenim zgradama i mnoštvom kafića i restorana, gdje je velik dio svog života proveo i H. K. Andersen. Smještaj u hotel i kraći odmor. Odlazak na razgled grada pješice s pratiteljem putovanja: zabavni park Tivoli, glavni trg Rådhuspladsen s Gradskom vijećnicom, Stroget – poznata pješačka ulica s trgovinama, trgovi Gammeltorv i Nytorv, fontana s rodama na trgu Amagertorv, palača Christiansborg - sjedište danskog parlamenta i vrhovnog suda, Stara burza. Slobodna večer za samostalno istraživanje grada. Noćenje.

2. dan, 30.12.: KOPENHAGEN – fakultativni izlet HELSINGOR
Doručak. Predlažemo izlet vlakom prema sjeveru Danske do grada Helsingøra, udaljenog od Kopenhagena 45 minuta vožnje. Posjet Kronborgu, jednom od najpoznatijih dvoraca na svijetu zahvaljujući W. Shakespeareu, koji je radnju svoje najpoznatije tragedije „Hamlet“ smjestio upravo u ovaj dvorac, sagrađen u 15. stoljeću. Danas se dvorac nalazi pod zaštitom UNESCO-a; svake godine se u dvorištu dvorca izvodi „Hamlet“, još od davne 1937. Predlažemo i posjet Pomorskom muzeju (M/S Museet for Søfart), te šetnju šarenim uličicama Helsingøra. Slobodno vrijeme za ručak te povratak vlakom u Kopenhagen. U poslijepodnevnim satima predlažemo vožnju brodom po kanalima Kopenhagena i posjet zabavnom parku Tivoli. Noćenje.

3. dan, 31.12.: KOPENHAGEN – fakultativni izlet MALMO
Doručak. Predlažemo izlet vlakom u susjednu Švedsku, preko Oresundskog mosta, najdužeg kombiniranog most-tunela u Europi. Nakon 35-minutne vožnje slijedi šetnja Malmöom, koji je sve do 17. st. bio dio Danske. Danas Malmö uspješno spaja tradiciju i burnu povijest sa suvremenim načinom života. Jedna od znamenitosti grada je toranj Turning Torso, spektakularni vijugasti neboder, koji je sa svojih 190 metara najviša zgrada Skandinavije. Povratak vlakom u Kopenhagen u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme za osobne programa. Doček Nove godine na trgovima i ulicama grada. Noćenje.

4. dan, 1.1.: KOPENHAGEN - ZAGREB
Doručak. Transfer do zračne luke. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa za Zagreb na liniji OU 481 u 11:20 sati. Dolazak u Zagreb u 13:35 sati.


*First minute cijena vrijedi do popunjenja određenog kapaciteta.
Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana (promjenjivo do puta).

Doplate:
- doplatu za jednokrevetnu sobu u iznosi 165 € (1.243,19 kn)(obavezna doplata ako osoba putuje sama)
- doplata za vezani let iz Splita ili Dubrovnika: od 65 € (489,74 kn) - na upit, ovisno o raspoloživosti.

Popust za pomoćni ležaj u sobi:
- dijete do 12 godina 10 % popusta na pomoćnom ležaju u sobi s dvije odrasle osobe
- odrasla osoba na pomoćnom dodatnom ležaju bez popusta (ležaj manjih dimenzija)
Napomena: sve dvokrevetne sobe imaju bračni ležaj 200 x 160 cm, nema mogućnosti razdvojenih ležajeva.

Fakultativna ponuda (prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta):
- izlet vlakom u Malmo s voditeljem putovanja: 40€

Prtljaga:
Na svim letovima Croatia Airlinesa putnik ima pravo ponijeti sa sobom u putničku kabinu jedan komad ručne prtljage do 8 kg, dimenzije do 115 cm (55x40x20 cm) i dodatno jedan manji komad osobne prtljage (npr. 1 žensku ručnu torbu ili 1 torbu za laptop   ili 1 torbu za spise), te jedan komad predane prtljage do 23 kg, zbroja dimenzije do 158 cm.

Granične formalnosti za ulazak u Dansku:
Državljani Hrvatske mogu putovati u Dansku i Švedsku s valjanom osobnom iskaznicom ili putovnicom. Molimo da svakako provjerite valjanost putnih isprava. Pripazite na Vaše putne isprave, kao i na sve vrijedne stvari.

Napomene:
Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Organizator nije odgovoran za eventualno povećanje cijena ulaznica i fakultativne ponude.

Što posjetiti u Kopenhagenu?
NYHAVN
- doživite posebnu atmosferu jednog od najpoznatijeg simbola Kopenhagena, luku koja svojim šarenim i slikovitim kućicama i brodicama privlači brojne turiste i lokalne koji uživaju u živahnoj atmosferi mnogih kafića i restorana.
MALA SIRENA
- uz Nyhavn mala sirena brončana skulptura smještana na obali, najpoznatiji je simbol Kopenhagena. Mala sirena inspirirana je svjetski poznatom bajkom Hansa Christiana Andersena o sireni koja je svakog dana na obali čekala mladog princa
CHRISTIANSBORG PALAČA
- Christianborg palača nekada je bio dom kraljevskoj obitelji, a danas je sjedište Danskog parlamenta, Vrhovnog suda i državnog ministarstva.
AMALIENBORG PALAČA - palača smještena u srcu Kopenhagena, sastoji se od 4 zasebne palače, a također je i dom kraljevske obitelji. Svakog dana u 12 sati ispred palače možete doživjeti počasnu smjenu straže.
TIVOLI PARK
- Tivoli park je najpoznatiji park u Kopenhagenu, čak je sam Walt Disney ovdje pronašao inspiraciju za svoj Disney World. Tivoli je park namijenjen svim uzrastima, čak i ako ne volite zabavne parkove i niste avanturističkog duha, Tivoli je prekrasno mjesto za prošetati se, park je svake godine u skladu s blagdanima tematski ukrašen. U sklopu Tivolia, nalazi se i Tivoli Food Hall gdje možete probati razne specijalitete danske kuhinje ali i ostalih dijelova svijeta.
CHRISTIANIA
- nešto drugačija, ali svakako nimalo manje važna turistička atrakcija je Christiania, danski slobodni grad, nezaboravno iskustvo za svakoga tko želi upoznati i drugu stranu Kopenhagena.
CARLSBERG GLIPTOTEKA
- Ako volite umjetnost Kopenhagen nudi i mnoge muzeja, a galerija koja se ističe i koju vrijedi posjetiti je svakako Gliptoteka- muzej umjetnosti, koji nudi privatno zbirku umjetnina Carla Jacobsena, sina osnivača pivovare Carlsberg. Osim raznovrsne i bogate zbirke sama gliptoteka je prekrasno mjesto za uživanje, gdje u zimskom vrtu gliptoteke možete uživati u kavi, čaju, kolaču ili laganom ručku.
STROGET
- za sve one koji uživaju u šopingu,  u samom centru Kopenhagena nalazi se jedna od najvećih europskih šoping ulica duga 1,1 kilometar te nudi razne dućane od budget friendly dućana, do najpoznatijih brendova poput Prade, Boss, Louis Vuittona itd. Ulicom možete doći do danskoj nacionalnog kazališta, gradske vijećnice i do same luke Nyhavn.
Osim kulture i mnogih znamenitosti koje čine Kopenhagen zanimljivim gradom za posjet, u Kopenhagenu možete doživjeti danski stil života (Hygge) što za dance predstavlja biti prisutan u trenutku i uživati u malim stvarima. Iznajmite bicikl i okušajte se u vožnji biciklom kroz sami centar Kopenhagena i doživite dio danske kulture. Danska kuhinja je nešto što se preporučuje probati svima koji uživaju u ribljoj prehrani, probajte danski najpoznatiji otvoreni sendvič Smørrebrød koji se priprema na tradicionalnom raženom kruhu s malo maslaca te s mnogo dodataka kao što su meso, riba i povrće. Od slatkih jela danci su poznati po svojim danskim lisnatim pecivima punjenim kremom od voća ili vanilijom.
Za sve one koji žele doživjeti pravo dansko iskustvo osim vožnje biciklom, posjetite poznata susjedstva kao što su Vesterbro ili Nørrebro dva kvarta koja su spoj odlične kulture, tradicije, raznovrsnog izbora restorana i kafića.

Korisne informacije:
SLUŽBENO IME: Kraljevina Danska
DRŽAVNO UREĐENJE: Parlamentarna monarhija
GLAVNI GRAD: Kopenhagen, oko 602.481 stanovnika (2017. god.)
PROSJEČNO TRAJANJE LETA: oko 2 h sa jednim stajanjem
JEZIK: danski (službeni)
RELIGIJA: Kršćani 78.2%, nereligiozni 19.7%, ostalo 2.1% (2015.g.)
VREMENSKA RAZLIKA: Central European Time (Hrvatska 12:00 = Danska 12:00)
NOVAC: DKK (danska kruna); 1 DKK = 100 ørea; 1 DKK = cca. 1 HRK
BROJ STANOVNIKA: oko 5.77 milijuna (po popisu stanovništva iz 2017. god)
POVRŠINA: 43.094 km²
GEOGRAFSKI POLOŽAJ: Kraljevina Danska dio je Skandinavije, na sjeveru Europe, graniči s Njemačkom kopnenom granicom, a morskom sa Švedskom i Finskom. Obuhvaća poluotok Jylland i skupinu od 393 otoka, od kojih su najveći Sjælland, Fyn, Lolland, Falster i Langeland, te Bornholm.
KLIMA: Klima je oceanska (ljeta su svježa, a zime blage), osobito u zapadnom i sjevernome dijelu poluotoka Jyllanda. Prosječne su ljetne temperature na jugu i istoku više nego na sjeveru i zapadu. Zapadna je obala osobito izložena vlažnim oceanskim vjetrovima. Oborina ima tijekom cijele godine (prosječno 171 dan s oborinama godišnje), s maksimumom u kolovozu i listopadu.
ELEKTRIČNI NAPON: 230 V
DOKUMENTI POTREBNI ZA PUTOVANJE: Za ulazak u Republiku Francusku za hrvatske građane potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica koja mora vrijediti najmanje 3 mjeseca nakon ulaska. Djeca moraju imati svoju putovnicu/osobnu iskaznicu.
ZDRAVSTVO: Cijepljenje nije obvezno. Preporučujemo da se prije putovanja detaljnije informirate na web stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO,www.who.int). Preporučujemo također da na putovanje uzmete priručnu ljekarnu.
TELEFONIRANJE: Pozivni broj zemlje je +45 za Dansku; +298 Farski otoci; +299 Grenland. Mobilne telefonske veze su dobre. Molimo da za detalje kontaktirate vašeg mobilnog operatera.
KREDITNE KARTICE: Kreditne i debitne kartice (Visa, MasterCard i Maestro, AmEx manje) mogu se koristiti diljem države.
NAPOJNICE: Uobičajeno je ostaviti do 10% ukupnog iznosa ako ste zadovoljni uslugom.

Preporučujemo:
ODJEĆA: Savjetujemo udobnu pamučnu odjeću, slojevitu. S obzirom na učestalu vjetrovitost, svakako je važno imati dobru jaknu, otpornu na vjetar i kišu.
HRANA I PIĆE: Danska kuhinja potječe od domaćih proizvoda seljačke populacije i pojačana je tehnikama kuhanja razvijenim krajem 19. stoljeća i većom dostupnosti robe tijekom i nakon industrijske revolucije. Sendviči, poznati kao smørrebrød, koji su u svom osnovnom obliku uobičajena jela za ručak, mogu se smatrati nacionalnim specijalitetom. Značajna jela od mesa i ribe uključuju flæskesteg (pečena svinjetina s hrskavom koricom) i kogt torsk (poširani bakalar) s umakom od senfa i dodacima. Tradicionalna jela koja su još uvijek popularna uključuju frikadelere (mesne okruglice), karbonader (pohane svinjske pljeskavice) i medisterpølse (pržene kobasice). Danska je poznata po svojim pivima Carlsberg i Tuborg te po svojim akvavitu, no među samim Dancima uvozno vino postalo je sve popularnije od šezdesetih godina prošlog stoljeća.
Od ranih 2000-ih neki su danski kuhari razvili novu dansku kuhinju, inovativan način kuhanja na temelju visokokvalitetnih lokalnih proizvoda. Ova nova filozofija i kuhinja privukla je pozornost međunarodne gurmanske zajednice, te je doprinijela znatnom broju visoko cijenjenih restorana u Kopenhagenu i pokrajini, od kojih mnogi nose Michelinove zvijezde.
KUPOVINA: popularni suveniri: vikinški nakit i memorabilije, šalovi, Royal Copenhagen porculan, slatkiši – danski keksi, motivi priča Hansa Christiana Andersena, nakit, odjeća, nisse lutke, minijature Male Sirene. Veliki broj objekata u većim gradovima posluje od 8 do 20 radnim danom, od 9 do 17 subotom.
SEF: Molimo da spremite novac, dokumente i druge vrijednosti u hotelskom ili sobnom sefu, organizator putovanja niti hotel ne preuzima odgovornost za ukradene stvari.
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Danskoj (Pokriva Republiku Island) Søtorvet 5, 1st fl. 1371 Copenhagen K.
Tina Krce, izvanredna i opunomoćena veleposlanica
0045 33 91 90 95
00 45 33 91 71 31
Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva: (za stranke)
• ponedjeljak, srijeda i petak 10,00-13,00
Dežurni telefoni za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): +45 22 62 07 60

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Dansku na službenim stranicama MVEP-a.

Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa putovanja (redoslijed izvedbe/satnica unutar definiranih termina programa, fakultativne usluge i sl.). Za ovo putovanje vrijede sljedeći opći uvjeti organizatora.

Cijena uključuje

prijevoz zrakoplovom kompanije Croatia Airlines, na relaciji Zagreb - Kopenhagen – Zagreb,
voditelja putovanja,
smještaj u hotel u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom,
transfer zračna luka – hotel – zračna luka,
panoramski razgled grada autobusom,
sve razglede prema programu s pratiteljem putovanja,
jamčevinu,
troškove organizacije i prodaje putovanja.

Cijena ne uključuje

pristojbe zračnih luka (obavezna doplata),
fakultativne sadržaje,
ulaznice,
dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.
doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama)

Dora Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Mar 2021

Provjeri sve termine i cijene