Lurd, Pirineji i jug Francuske

Francuska - Azurna obala - Lurd Prikaži na karti

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Autobusom

Destinacija putovanja

Destinacija

Francuska

Vrijeme trajanja

Trajanje

6 dana

Voditelj putovanja tijekom putovanja.

Voditelj putovanja

uključen

Predstavnik na destinaciji

Veličina grupe

do 45 osoba

ZG-KA-RI

Polazište

ZG-KA-RI

Hotel 3*

Vrsta smještaja

Hotel 3*

Noćenje s doručkom

Usluga

Noćenje s doručkom

Garantirano

Pogodnost

Garantirano

Autobusom

Vrsta prijevoza

Autobusom

Termini putovanja
03.09

Opis programa

Lurd, Pirineji i jug Francuske

Autobusom iz Zagreba
6 dana / noćenja
Smještaj: u hotelima s 3* na Azurnoj obali i u Lurdu
Moguć polazak i iz Karlovca i Rijeke uz prethodnu najavu.

Ovo turističko putovanje zanimljivo je jednako putnicima koje više zanima obilazak znamenitosti, ali isto   i onim putnicima koji imaju interes za vjerske sadržaje. Atraktivni sadržaji izleta, velike prirodne ljepote, spoj mediteranske i atlantske obale Francuske i Španjolske, posebni ugođaj Lurda čine ovo putovanje vrlo posebnim. Putnici koje žele više iskoristiti vjerske sadržaje mogu to učiniti, obzirom da je boravak 3 s noćenja u istom hotelu u Lurdu.

1. DAN ZAGREB - RIJEKA -NICA - AZURNA OBALA
Polazak autobusa iz Zagreba u 04:30 sati (obavijest o mjestu polaska u završnom pismu). Polazak moguć  iz Karlovca u 05:15 sati s benzinske postaje Petrol kod naplatnih kućica (okvirno vrijeme, obavezna najava kod rezervacije programa). Polazak iz Rijeke u 07:00 sati sa sjevernog odmorišta Vrata Jadrana. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Nastavak putovanja panoramskom cestom iznad Ligurske rivijere preko Savone, Sanrema - “rivijere cvijeća” - do francuske granice. Dolazak u Nicu, središte Azurne obale. Razgled stare povijesne jezgre pješice: tržnica cvijeća Cours Saléya - katedrala sv. Reparate - slavno šetalište Promenade des Anglais - Trg Massena. Smještaj u hotel na Azurnoj obali. Noćenje.

2. DAN   AZURNA OBALA – CARCASSONNE VITEŠKI GRAD - LURD

Doručak. Odlazak iz hotela i vožnja uz kraća zaustavljanja putem iznad Azurne obale kroz Provansu prema jugu Francuske. Dolazak u Carcassone, utvrđeni viteški grad. Prolaskom kroz gradske zidine ulazimo u fantastični viteški svijet srednjeg vijeka i doba križarskih ratova sv. Louisa. Šetnja povijesnom gradskom jezgrom. Kraće slobodno vrijeme. Nastavak puta prema Pirinejskom gorju. Dolazak u Lurd (Lourdes), veliko marijansko svetište i mjesto hodočašća. Od 1858. godine nakon ukazanja Gospe u špilji siromašnoj pastirici Bernadette Soubirous, planinski gradić Lurd postaje jedno od najvećih svetišta kršćanskog svijeta. Milijuni hodočasnika i turista svake godine posjećuju ovo mjesto. obilazak svetišta: bazilika Krunice - podzemna bazilika Pija X - bazilika bezgrešnog začeća - crkva sv. Bernadette - špilja ukazanja. Smještaj u hotel. Moguća večera u hotelu uz doplatu. Moguć zajednički odlazak na večernju procesiju sa svijećama. Noćenje.

3. DAN LURD I IZLET ATLANTSKA OBALA ŠPANJOLSKE I FRANCUSKE
Doručak. Cjelodnevni izlet do baskijske atlantske obale (fakultativno).Posjet poznatom francuskom ljetovalištu St. Jean de la Luz. U ovom se slikovitom gradiću vjenčao francuski kralj Louis XIV. Šetnja povijesnim mjestom do crkve sv. Ivana, živopisne luke i gradske tržnice. Bogate trgovačke kuće s drvenim gredama iz 16. stoljeća i vile kapetana i brodovlasnika dočarati će zlatni sjaj grada kojeg je kralj Louis XIV učinio poznatim u cijeloj Francuskoj. Vožnja prema baskijskoj obali Španjolske. Posjet San Sebastianu (Donostia na baskijskom), elegantnom ljetovalištu s dugim pješčanim plažama. Od 19. st u doba kraljice Marie Cristine mjesto se razvilo u omiljeno mjesto europske aristokracije. Razgled grada: palača Miramar – trg Plaza de la Constuticion, nekad arena za borbu s bikovima – plaža La Concha – šetalište Paseo Nuevo. Slobodno vrijeme u gradskom središtu. U starom gradu brojne su tradicionalne gostionice  koje privlače i francuske posjetitelje. Povratak u Francusku u hotel u Lurdu. Putnici koji ne žele na izlet imaju cijeli dan na raspolaganju u Lurdu za osobne programe i posjet svetištu. Moguća večera u hotelu uz doplatu. Noćenje.

4. DAN   LURD I IZLET PLANINSKI SVIJET PIRINEJA
Doručak. Poludnevni izlet u planinski svijet Pirineja i područje Gavarnie koje je pod zaštitom Unesca zbog velikih prirodnih ljepota (fakultativno). Sila prirode stvorila je u davno doba niz prirodnih amfiteatara od kojih je područje Gavarnie najpoznatije. Planinski vrhovi visine oko 3.000 metara okružuju dolinu Cirque de Gavarnie u koju se slijevaju neki od najviših vodopada Europe. Posjet planinskom selu Gavarnie iz kojeg je moguće laganom šetnjom ili jahanjem na magarcima doći do prekrasnih prirodnih ljepota. Selo Gavarnie bilo je u prošlosti zvano „Chamonixom Pirineja“u doba kad izleti u planine postaju popularni. Slavni pisci kao Victor Hugo, George Sand i Gustave Flaubert dolazili su tražiti inspiraciju u ljepoti prirode, a današnji posjetitelji naći će veliki izbor planinskih suvenira i ugodne planinske gostionice. Mjesto je bilo nekadašnje odmorište hodočasnika na putu sv. Jakova za Santiago de Compostela. Vožnja kroz slikovita planinska sela, impresivne vodopade i lijepu prirodu natrag prema Lurdu. Slobodno vrijeme za osobne programe, kupovinu i prisustvovanje procesijama. U Lurdu ćete naći dobar izbor restorana i cafea, suvenirnice, različite trgovine i bogatu  turističku ponudu. Moguć posjet  muzeju voštanih figura, utvrdi s muzejom Pirineja ili odlazak uspinjačom na vrh Pic du Jer. Putnici koji ne žele na izlet imaju cijeli dan na raspolaganju u Lurdu za osobne programe i posjet svetištu. Moguća večera u hotelu uz doplatu. Noćenje.

5. DAN   LURD - AIGUES MORTES TVRĐAVA SREDNJEG VIJEKA – AZURNA OBALA
Doručak. Odlazak iz hotela u Lurdu. Vožnja prema francuskoj mediteranskoj obali uz kraća zaustavljanja putem. Posjet povijesnom gradu Aigues Mortes, jedinstvenom viteškom gradu i ishodištu pohoda u križarske ratove. Rijetko koje mjesto dočarati duh srednjega vijeka kao ovaj utvrđeni grad okružen solanama. Francuski kralj sv. Louis izgradio je Aigues-Mortes kao mediteransku luku za pohod križara u Svetu zemlju. Šetnja povijesnom jezgrom viteškog grada okruženom tornjevima. Nastavak puta prema Azurnoj obali. Smještaj u hotel. Noćenje.

6. DAN   AZURNA OBALA – ST. PAUL DE VENCE – RIJEKA - ZAGREB
Doručak. Odlazak do najljepšeg sela Provanse, St. Paul de Vence. Utvrđeno selo okruženo zidinama pruža bezbroj zanimljivih fotografskih motiva. Šetnja glavnom ulicom s brojnim umjetničkim galerijama do fontane, crkve i groblja na kojem je sahranjen Mark Chagall. U ovom ćete slikovitom mjestu naći veliki izbor umjetničkih predmeta i suvenira u brojnim galerijama. Kraće slobodno vrijeme. Povratak vožnjom kroz Italiju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Hrvatsku u kasnim satima.

*Važna napomena: redoslijed obilazaka podložan je promjenama ovisno o prometu i procjeni pratitelja putovanja.


*First minute cijena vrijedi do popunjenja određenog kapaciteta.

Doplata:
- doplatu za jednokrevetnu sobu u iznosu 190 € (obavezna doplata ako osoba putuje sama)
- doplatu za tri večere u 3 slijeda u hotelu u Lurdu (doplata isključivo prilikom rezervacije putovanja): 49 €

Popusti: Mogućnost smještaja u trokrevetnoj sobi na pomoćnom ležaju bez popusta.

Fakultativni program:
- cjelodnevni izlet Atlantska obala Francuske i Španjolske 45 € po osobi (potrebno  20 prijavljenih putnika)
- poludnevni izlet Planinski svijet Pirineja 15 € po osobi (potrebno 20 prijavljenih putnika)

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi 30 €
- sjedala iza  drugih vrata doplata po osobi  30  €
- bilo koje drugo sjedalo po odabiru  20  €
- sjedala 3 i 4 nisu u prodaji
Napomena:
Zbog upotrebe različitih tipova autobusa i prijevoznika,te različitosti numeracije sjedala u autobusima, organizator putovanja može uz doplatu garantirati traženi broj sjedala, no ne može garantirati položaj sjedala u autobusu: lijeva ili desna strana autobusa, kao niti da li je sjedalo do prozora ili do prolaza.

Važne informacije:
Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtjevaju upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i  na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Francusku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje Preporučujemo osiguranje  od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Francusku na službenim stranicama MVEP-a.

Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa putovanja (redoslijed izvedbe/satnica unutar definiranih termina programa, fakultativne usluge i sl.). Za ovo putovanje vrijede sljedeći opći uvjeti organizatora.

Cijena uključuje

prijevoz visoko turističkim autobusom prema programu,
razglede prema program
smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 2 noćenja s doručkom u hotelima 3* na Azurnoj obali
smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Lurdu
licenciranog turističkog pratitelja – vodstvo tijekom cijelog putovanja
osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine,
troškove organizacije i realizacije putovanja

Cijena ne uključuje

ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
dodatne sadržaje I troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode(piće, dodatni obroci,telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
boravišnu pristojbu koja se plaća direktno u hotelima na recepciji oko 1,50-2,20 € po osobi i danu (točna obavijest u završnom pismu)
fakultativne sadržaje
putno osiguranje

Dora Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Mar 2021

Provjeri sve termine i cijene