Madeira i Lisabon - Adult only putovanje

Madeira - Portugal Prikaži na karti

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Zrakoplovom

Destinacija putovanja

Destinacija

Portugal

Vrijeme trajanja

Trajanje

7 dana

Voditelj putovanja tijekom putovanja.

Voditelj putovanja

uključen

Lokalni turistički vodič na destinaciji

Lokalni vodič

uključen

Predstavnik na destinaciji

Veličina grupe

do 25 osoba

Hotel 4*

Vrsta smještaja

Hotel 4*

Noćenje s doručkom

Usluga

Noćenje s doručkom

Garantirano

Pogodnost

Garantirano

Zagreb

Polazište

Zagreb

Zrakoplovom

Vrsta prijevoza

Zrakoplovom

Termini putovanja
31.10

Opis programa

Madeira i Lisabon - Adult only putovanje

Zrakoplovom iz Zagreba
7 dana/ 6 noćenja
Smještaj:
- hotel Four Views Baia 4* Adult only u centru Funchala
- hotel VIP Executive Entrecampos 4* u Lisabonu   
Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana

Napomena:  hotel Four Views Baia 4* na Madeiri, hotel ne prima djecu ispod 18 godina

1. dan, ZAGREB – LISABON – MADEIRA (FUNCHAL)
Sastanak putnika i voditelja putovanja u Zračnoj luci Franjo Tuđman  u 05:00  sati te prijava za let za Madeiru preko Bruxellesa i Lisabona.  Slijetanje na Madeiru u 18:35 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela i smještaj. Odlazak s pratiteljem putovanja u večernju orijentacijsku šetnju Funchalom Slobodno vrijeme za večeru i upoznavanje noćnog života grada. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: FUNCHAL i popodnevni fakultativni izlet MONTE & EIRA DO SERRADO
Doručak. Poludnevni razgled Funchala, glavnog grada ovog šarolikog otoka s lokalnim vodičem i pratiteljem: posjetit ćemo za početak gradsku katedralu, sagrađenu 1514. na inicijativu slavnog kralja Manuela. Razgled ne bi bio potpun bez posjeta živopisnoj tržnici Mercado dos Lavradores punoj cvijeća i voća, naročito egzotičnog (mango, papaya, guava itd.) u središtu tržnice. Tržnica ribe ima počasno mjesto. Otići ćemo i do manufakture ručnih radova, a završetak obilaska čeka nas u prekrasnom botaničkom vrtu (ulaznica uključena) gdje se nalaze biljke iz cijelog svijeta kao i razni endemski primjerci, više od 2000 raznih vrsta! Za kraj šetnje Funchalom posjetit ćemo jedan od vinskih podruma i degustirati poznato vino s Madeire. Slobodno poslijepodne za šetnju čarobnim mjestom punim zelenila, cvijeća i parkova, za kupovinu suvenira ili osobne programe. Funchal je osnovan 1421., za vrijeme slavnog portugalskog kralja Henrika Pomorca. U novije je doba poznat kao odmaralište bogatih i plemstva. Grad se diči i nazivom „najčišće europske prijestolnice“, a zaljubljenicima u nogomet poznat je i kao rodni grad Cristiana Ronalda! Nakon pauze za ručak, uz doplatu nudimo poludnevni izlet MONTE & EIRA DO SERRADO. Prvo se obilazi Monte gdje se nalazi grob posljednjeg Habsburgovca Karla, koji je došao ovdje u azil i umro 6 mjeseci kasnije. Nakon posjete crkvi mogućnost isprobavanja vožnje u najstarijem prijevoznom sredstvu na Madeiri – Carros de Cestos – toboganu kojim ćete iskušati adrenalinsku vožnju spuštanjem uskom, strmom stazom (uz doplatu). Nastavak vožnje prema Eira do Serrado i šetnja do vrha Pico dos Barcelos s pogledom na zaljev. Predivan vidikovac s pogledom na Funchal te otočiće u daljini. Povratak u Funchal. Noćenje.

3. dan, Funchal – fakultativni cjelodnevni izlet ISTOČNA MADEIRA I SANTANA (CAMACHA-PICO DO ARIEIRO-RIBEIRO FRIO-FAIAL-MACHICO )
Doručak. Slobodan dan ili predlažemo izlet na istočnu stranu otoka ( uz doplatu ). Odlazak iz Funchala prema Camachu koji je poznat po tradicionalnim radionicama pletenja košara. Nakon kraćeg razgleda, nastavak za Pico do Areeiro, treću najvišu točku na otoku, na 1810m. Za bistrih dana, pogled na zaleđe otoka je izuzetan. Prolazak kroz šumu Laurissilvu te vožnja prema mjestu Ribeiro Frio. Ovo je mjesto puno bogate vegetacije, s biljkama jedinstvenim za ovaj otok. Tu je i mala farma pastrva koja je postala obvezna stanica za svakog posjetitelja. Sljedeća stanica je Faial i ovdje predlažemo stanku za ručak. Nastavak vožnje prema Santani, mjestu koje je jedan od glavnih simbola Madeire, poznate po trokutastim bijelim kućicama sa slamnatim krovovima, plavim ili crvenim obrubima oko prozora i slikovitim vrtovima, jedna od najprepoznatljivijih slika otoka. Slobodno vrijeme. Nastavljamo vožnju prema Porto da Cruz i dalje do vidikovca Portela od kuda se pruža fascinantni pogled na dolinu i impozantnu stijenu Penha d’Águia. Nastavak prema Machicu, mjestu gdje su prvi puta stigli portugalski mornari 1419. godine. Povratak prema Funchalu. Navečer predlažemo zajednički odlazak na tradicionalnu večeru uz folklor program. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, Funchal – fakultativni cjelodnevni  izlet ZAPADNA MADEIRA (CAMARA DE LOBOS – PORTO MONIZ – SAO VICENTE – CABO GIRAO- RIBEIRA BRAVA)
Doručak. Slobodan dan za odmor. Preporučujemo odlazak na cjelodnevni izlet na zapadni dio otoka s mjesnim vodičem, na otkrivanje ljepota obale Madeire (uz doplatu). Prvo ćemo se zaustaviti u slikovitom ribarskom selu Camara de Lobos, poznatom po terasastim nasadima banana i vinove loze, seoce koje je nadahnulo Sir Winstona Churchilla da ga ovjekovječi na slikarskom platnu. Nakon toga odlazimo do rta Cabo Girão, druge najviše morske stijene na svijetu i ujedno i najviše europske morske stijene s koje se pruža prekrasan pogled na zaljev Funchala. Nastavljamo do slikovitog selo Ribeira Brava usred nasada šećerne trske. Nakon toga odlazimo do šarmantnog gradića Porto Moniz s prirodnim morskim bazenima od crne lave. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje prema slikovitom mjestu São Vicente. Poslijepodne vožnja kroz rezervat prirode velika šuma Laurissilva – prekrasni krajolici unutrašnjosti otoka u Encumeadi gdje se za lijepa vremena može uživati u jedinstvenom pogledu na obje strane otoka. Povratak u Funchal. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. dan: FUNCHAL - LISABON
Nakon doručka odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Prijava na let za Lisabon u 12:35 sati na liniji TP1696 (TAP Portugal). Dolazak u Lisabon predviđen je u 14.15 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku slijedi razgled grada autobusom  i pješice.  Vozimo se do najzapadnije gradske četvrti Belém nakon čega pješice obilazimo najpoznatije lisabonske znamenitosti,: Belemska kula, Spomenik otkrićima i Jeronimski samostan. Nakon razgleda kraće slobodno vrijeme za ručak i degustaciju poznatog Belemskog kolača (Pastel de Belém). Odlazak do četvrti Alfama i upoznavanje samih početaka Lisabona s mnogobrojnim slikovitim uličicama. Šetnjica do vidikovca Santa Luzia od kuda se pruža nezaboravan pogled na panoramu grada. Šetnja do dvorca Sao Jorge te lisabonske katedrale u kojoj je kršten Sveti Ante Padovanski te nastavak do njegove rodne kuće, sada crkva sv. Ante. Smještaj u hotel 4*.  Navečer predlažemo odlazak na večeru u jedan od poznatih ribljih restorana, šetnju po živahnoj četvrti Bairo Alto koji obiluje mnoštvom klubova s odličnim koktelima i živom glazbom. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan FAKULTATIVNI IZLET   SINTRA – CABO DA ROCA – CASCAIS – ESTORIL – LISABON
Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet u okolicu Lisabona. Izlet ćemo započeti odlaskom do Sintre, šarmantnog gradića i poznatog odmorišta portugalskih vladara, grada pod zaštitom UNESCO-a s prekrasnom kraljevskom palačom. Po dogovoru grupe mogućnost doplate za odlazak do čuvene Palače Pena, prve europske romantičarske palače, mješavina gotike, renesanse, egipatske i maurske arhitekture, a rezultat je čarobno privlačan. Penu često uspoređuju s podjednako bajkovitim bavarskim Neuschwansteinom. Palača Pena okružena je prekrasnim vrtovima koji se prostiru na više od 200 hektara prepuni brojnim egzotičnim biljkama sa svih strana svijeta. Među njima se skrivaju i brojne fontane i jezerca, a čarobni sklad prekidaju tek vijugave pješačke staze. Nastavak putovanja do najzapadnije točke Europe, Cabo da Roca, s natpisom „Ovdje završava kopno i počinje more…“. Ovdje možete kupiti priznanje da ste došli do najzapadnije točke Europe. Slobodno vrijeme za fotografiranje te nastavak vožnje do poznatog ljetovališta Cascais, nekadašnjeg ribarskog sela, a nakon toga ljetnikovca europskih kraljevskih obitelj. Predlažemo ručak u staroj ribarnici gdje možete vrlo povoljno jesti svježu ribu i razne morske delicije. Nastavak vožnje do još jednog šarmantnog gradića Estorila, gradića gdje se nekada vozila čuvena utrka Formule 1 te gdje se nalazi nekada najveća kockarnica u Europe i sjedište europske špijunaže za vrijeme Drugog svjetskog rata. Povratak u Lisabon oko 18:00h. Navečer predlažemo odlazak na večeru uz čuveni Fado program (doplata). Noćenje u hotelu.

7. dan, LISABON - ZAGREB
Doručak. Slobodno vrijeme u Lisabonu za šetnju, shopping i upijanje fantastične atmosfere grada. Transfer do zračne luke te prijava na let u 13:30 za Zagreb preko Zuricha. Slijetanje u Zagreb u 21.15. Kraj programa.

*Raspored obilaska podložan je promjenama ovisno o terminima mogućnosti rezerviranja ulaznica


*First minute cijena vrijedi do popunjenja određenog kapaciteta.
Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana

Doplate:
- boravišnu/turističku pristojbi –  2 € po osobi/noćenju (obavezna doplata za sve osobe starije od 12 godina)
- doplatu za jednokrevetnu sobu u iznosu 340 € (2.561,73 kn)

Popusti:
- popust za odraslu osobu na pomoćnom ležaju 65 € (489,75 kn)

Fakultativna ponuda:
Prijava i plaćanje prilikom rezervacije aranžmana:

- cjelodnevni izlet Istočna Madeira i Santana – 69 € (519,88 kn)- uključuje prijevoz autobusom , ručaku 3 sliejda sa piče i vodiča.  
- cjelodnveni izlet Zapadna Madeira i Porto Muniz - 69 € (519,88 kn) - uključuje prijevoz autobusom, ručak u 3 slijeda sa pićem i vodiča.  
- poludnevni izlet Monte - Eira do Serrado 60 € (452,07 kn) - uključuje prijevoz autobusom, prijevoz žičarom, vožnju u tradicionalnim sanjkama i vodiča. 

Prijava prije putovanja, plaćanje pratitelju na lokaciji:
- tradicionalna večera na Madeiri sa folklorom – 50 € (376,73 kn), uključuje aperitiv i piće
- tradicionalna portugalska večera u 3 slijeda s uključenim pićem u Lisabonu s Fado programom te uključenim autobusnim transferom: 56 € po osobi
- cjelodnevni izlet u okolicu Lisabona ( Sintra-Cascais -Cabo da Roca-Estoril )- 45 €
*fakultativnii izleti su kalkulirani na osnovi 20 putnika. U slučaju manjeg broja putnika, agencija zadržava pravo korekcije cijene

Informacije o letu:
Prijevoznik: Croatia Airlines i TAP Portugal
Red letenja:
Odlazni let Zagreb – Madeira 27.09.
OU 456    Zagreb      06:30    Bruxelles   08:40   
TP 647    Bruxelles   11:45    Lisabon     13:35
TP 1687   Lisabon     16:50    Funchal     18:40

Let  Madeira – Lisabon 01.10.
TP 1696   Funchal   12:35   Lisabon   14:15

Let Lisabon Zagreb 03.10.
TP 926   Lisabon   13:30   Zurich   17:17
OU 465   Zurich    20:05   Zagreb   21:25

Dozvoljena težina prtljage 23kg (uključena u cijenu) + 1 komad do 8kg ručne prtljage.
Napomena: zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta

Red letenja za polazak 31.10.2023.
Prijevoznik: Croatia Airlines i TAP Portugal
Odlazni let Zagreb – Madeira 31.10
OU  456  Zagreb      06:30    Bruxelles     08:40
TP  647  Bruxelles   11:50    Lisabon       13:40
TP  1691 Lisabon     15:25    Funchal       17:10

Let  Madeira – Lisabon 04.11.
TP 1696    Funchal   10:05  Lisabon   11:45

Let Lisabon Zagreb 06.11.
TP 932  Lisabon   13:20   Zurich  17:10
OU 465  Zurich    19:55   Zagreb  21:15

Dozvoljena težina prtljage 23kg (uključena u cijenu) + 1 komad do 8kg ručne prtljage.
Napomena: zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta

Važne informacije:
- Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl). Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica za fakultativne izlete navedene u programu na dan formiranja programa.
- Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Portugal nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa putovanja (redoslijed izvedbe/satnica unutar definiranih termina programa, fakultativne usluge i sl.). Za ovo putovanje vrijede sljedeći opći uvjeti organizatora.

Cijena uključuje

prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb -Bruxelles Lisabon- Madeira ( Funchal )
prijevoz zrakoplovom na relaciji Madeira – Lisabon
prijevoz zrakoplovom na relaciji Lisabon-Zurich -Zagreb
zrakoplovne pristojbe u iznosu od 330 € (2.486,39 kn)
smještaj u na osnovi 4 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u Funchalu (predviđen je smještaj u hotelu Adult only Four Views Baia 4* u centru Funchala )
smještaj u hotelu 4* na bazi 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u Lisabonu (predviđen je smještaj u hotelu VIP Executive Entrecampos 4*)
svi transferi prema programu
razgled Funchala u pratnji lokalnog vodiča
razgled Lisabona autobusom i pješice
ulaznica za botanički vrt u Funchalu
licenciranog voditelja putovanja za vrijeme putovanja
pripremu i organizaciju putovanja te jamčevno osiguranje

Cijena ne uključuje

boravišnu pristojbu po osobi po noćenju (u završnom pismu bit će objavljen točan iznos boravišne pristojbe)
doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama)
ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)
napojnicu za vodiča – nije obavezno, ali je uobičajeno ako ste zadovoljni uslugom i trudom naših voditelja putovanja nagraditi ih (preporuka prosječnog iznosa napojnica iznosi 2-4 € po osobi i danu, no naravno, iznos može biti i veći i manji od predloženog, određujete ga sami, ovisno o vašem zadovoljstvu)
fakultativna ponuda

Dora Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Mar 2021

Provjeri sve termine i cijene